Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • adamın nicki Amerika’nın Çin’e uyguladığı diplomasinin ismi 🙂 en çok sen hakediyorsun Ping pong

  • Yasaklı

    @letsdothis
    Ben bunu bilen birinin çıkacağını hiç düşünmemiştim. 🙂 Helal olsun 🙂
    ABD - TR ortak kültürümüz bu bizim.
    Dedelerimiz sed ördürtmüş.
    ABD' de 3.5 taraftan kuşatmış durumda.
    Japonya zoraki kuşatma silahı.
    Australia, New Zealand
    South Korea
    India
    etc...
    🙂 🙂 🙂

  • Yasaklı

    Benim hedefim gittiğim gibi yaşım yeterse army eğer 35 i geçmiş olursam air force girip özel kuvvetlere atlamak. Ama enlisted den officer a geçme ihtimalim yok. Top secret güvenlik izni için polygraph testine girdiğimde; Terörist olaylarına bakış açım ve Çin yüzünden ırkçılıktan elenebilirim. 🙂


  • @Ping-PONG şaşırdım ben de 🙂 üzerine düşünülmüş şeyler bunlar diye hahah yaş yeterse army olur ya her zaman talep var . Benim de arkadasım marine idi Japonya’ya vs görevlere gidiyordu. Soruların varsa iletişim için yardımcı olabilirim.

  • Yasaklı

    @letsdothis

    Teşekkürler dostum. Ezberledik artık her şeyi. Olay sadece GC ye sahip olmak artık. Onun içinde lottery ile yetinmeyip alternatifler üretmeye çalışıyorum. Ümidim var başaracağım ama 35 imden gün almama 3 senem var. Bu süre içinde başarabilecek miyim ona emin değilim. Umarım başarırım 😞

    Edit:
    Zamanında Kosova' da bile görev yapmış bir Green Beret subayı buldum emekli. Saolsun dede her şeyimi cevaplıyor. Hatta kendisi Robin Sage de görev yapmış bir süre(Green Beret saha eğitimi)
    Söz verdi bana eğer başarabilir girer askeriyeye seçmelere katılabilirsem. Önceden eğitim almamı sağlayacak 🙂


  • @Ping-PONG aşık olmuşsun mesleğe 🙂 valla bu ne azim helal olsun. Benim arkadaş da öyleydi. Marine olsam marine olsam. Oldu sonunda . Gerçekten Amerika’da saygı duyulan bir meslek . Hakettiğini değeri görüyor . Çin düşmanlığı Uygur Türklerinden mi geliyor , tarihten mi , ikisine mi

  • ⭐⭐

    Benim sosyal medya paylaşımlarım yüzünden içeri alınmadan kapağı atmam lazım yurtdışına yazmayacağım birşey diyorum dayanamıyorum 😄 bırak hakareti eleştiriden alıyorlar milleti


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @letsdothis

    Hepsinden 🙂
    Çok diplomasi vari şeylerden bahsetmek burda hoş olmayacağı için açıklayamayacağım. 🙂
    Marine corp 2. sırada

    1. sırada Navy Seal geliyor.
      ama bunlar Tier 2 kuvvetler

    Askeri bilgisi olmayanlar genelde Bordo Bere niye en iyiler listerinde yok insnaların paylaştığı diye yakınır. Ancak Bordo Bereli lerimizde Tier2 dir.

    Tier 1 Team ler sayılıdır. Hemen hemen her ülkede 1 er tane olmakla beraber ABD' de 2 tanedir. Birisi DEVGRU(Seal Team6) diğeri Delta Force(CAG) dir.

    DEVGRU daha seçmece adamlar alır. Örneğin dil eğitimlerinden dolayı Green Beret lerden adam alır. Ama her branştan giremezsiniz. Ama Delta Force a her Tier2 branştan geçiş yapabilirsiniz. Marine Corp, Navy Seal, Green Beret, Ranger ve tüm Air Force Tier2 lerden.

    Millet Air Force için kız çocukları muamelesi yapar. Güçsüz görürler. Ama Green Beret lerden sonra Delta Force a en fazla katılım Air force dandır. TACP' ler SR' ler CCT ler ve özellikle PJ ler.

    En güzel görevlerden birisidir PJ ve Delta Force a katılma oranı en yüksek olan birliktir. Pararescue Jumper CIA, EOD, DEVGRU ve Delta Force un arkasını kollayan ve ölüm oranı en yüksek ekiptir. Bu yüzden bilinçli kişiler tarafından en çok saygıyı görürler. Paramedic savaşçılar.

    Bir de açıklama getirmeden edemiyorum. Merak eden arkadaşlar için.
    Bordo Bereliler düşündüğünüz gibi en usta savaşçılar değildirler. Çeşitleri olmakla beraber, direkt aksiyon, koruma görevleri vesaire gibi asli amacı liderlik etmek ve öğretmenlik yapmaktır. Olası bir iç savaşa liderlik ederek bastırmak ve dışarıdaki dost birliklere liderlik ve öğretmenlik yapmaktır. (Minyatür Mustafa Kemal' cikler diyorum ben 🙂 )
    Bir çok branş Bordo Berelilerden daha fazla savaş eğitimi alır.

    Bir de arkadaşlar soruyorlar madem bu kadar isteklisin neden TR de olmadın. Şansım yaver gitmedi şartları karşılayana kadar yaşım geçti. Bir de eğri oturup doğru konuşmak lazım bütün birliklerimiz ABD kopyası ve eğitimlerimiz ABD nin çok altında.

    Bu işi zirvesinde ABD de öğrenme yapma şansını yakalarsam ve hayalimse neden durayım. 🙂

    Edit:
    Görüyorum ve arttırıyorum.
    Nasa nın Dünya' ya dönen astronot larınıda okyanustan almaya PJ ler gider 🙂
    Bu bilgi de dursun burada 🙂


  • @Ping-PONG güzel açıklamışsın teşekkürler . Evet bordo bereliler o kadar üst düzey değil diye biliyorum ben de. Sanırım eğitim olarak sat-sas’lar daha özel eğitim alıyor .

    Hadi bakalım inşallah istediğin gibi olur 🙂

  • Yasaklı

    @letsdothis
    Pre dive
    Combat dive
    Combat dive supervisor
    Airborne
    Military Free-fall
    Advanced Military Free-fall
    Sniper
    Long range marksmanship
    SERE
    Advanced Surveillance

    Ben bu eğitimleri alayım ve birazcık pekiştirme fırsatı yakalayayım. Sonrası çokta umrumda değil.
    Emekliliğe kadar kalamasamda sorun yok 🙂

    Edit:
    Airborne jump-master
    bunu unutmuşum 🙂

  • Yasaklı

    Ben fırtınanın gözüyüm
    İçimde sessiz ve güçlüyüm
    Doğru anı bekliyorum
    Bir kobra gibi...
    Gaza getirdin beni gece gece @letsdothis 🙂

    Fırtına yaklaşıyor!


  • @Ping-PONG Ahahahah hiçbir zaman bu kadar tutkulu olamadım kıskandım doğrusu 🙂 Kafaya koymuşsun bence olacak bu iş

  • Yasaklı

    @letsdothis

    Çaktırma benim ki birazda kaşıntı, işim gücüm yerinde sırf bu hayalimi gerçekleştirmek için istiyorum. Bütün kariyer geçmişim çöp olacak bu adımı atınca. Ama Dream is a dream 🙂 Umarım olur. Ben de hayatımda hiç bir şeyi bu kadar istememiştim. Bütün enerjimi buna odakladım. 🙂

    Edit:
    Acıkıyorum
    Yemek zamanı
    Rekabet edelim
    Bu canavarı besle
    Sıraya girin
    Onları yere devir
    Yoktan inşa et
    Hep daha fazla
    Bu zemini kırıyorum
    Büyüyor
    Daha Çok Çalışıyor
    Daha büyük, daha güçlü, daha hızlı
    Daha büyük, daha güçlü, daha hızlı


  • @Ping-PONG etraflıca düşünmek lazım tabi 🙂 Çok ciddi bir iş . Türkiye için ben de düşünüyordum evet yaparım diye ama sonradan düşündüm ben emir alacak ya da hakareti kabuk edecek birisi değilim patlarım rütbe dinlemem 🙂 Dolayısıyla bana uygun olmadığı kanaatine vardım.

    Motivasyon ,Kendini gerçekleştirme maslow ihtiyaçlar hiyerarşisi 🙂 piramitte son adım buysa yapılmalı tabi.

  • Yasaklı

    @letsdothis

    Disiplin güzel şeydir. Disiplinli, sabırlı, sağlıklı ve daha olgun bir birey olur çıkarsın eğer mental olarak sağlamsan. Bu işler tamamen mental olayı.
    Her Türk asker doğarmış 🙂 🙂 Her Türk' ten asker olmaz aga geçeceksin işleri. Olandan aslan gibi olur eyvallahta. Daha birisi lan dediğinde durumu kavramaya çalışmadan direkt pozisyon alıp atağa geçen bir milletiz biz. Mental? hahaha 🙂

    Ben emir almaktan gocunmam. Yeter ki ben o işi görev edinmiş olayım ve bana o işi veren kişi benden deneyimli ve bilgili olsun.

    Benim şu an çalıştığım şirket (IT üzerine) İTÜ ODTÜ Boğaziçi Koç diye diploma seçiyor. Kapısına yaklaşmak zor. Ben lise mezunu olarak girdim 8 sene önce şu anda önlisans mezunuyum. Ama bu yetkinliğe gelene kadar çok çay taşıdım. Çıraklıkta yaptım.

    Sahada kablo döşerken supervisor oldum.
    Son montajcıyken proje yönetici oldum.
    Uzman ken açıklayamadığım bir şey oldum. 🙂 🙂 🙂

    Herkezin bir sırası var. Hiyerarşiye ayak uydurursan sonunda istediğini alırsın.


  • @Ping-PONG evet o da yüzyıllardır savaşmamızdan kaynaklı genlerimizden gelen agresiflik 🙂 yapabilene güzel şey katılıyorum. Emekli olan kaliteli askerler var . Çok kavramsal konuşuyorlar gerçekten geliştirmiş insanlar kendilerini .


  • Çalıştığın kurumda liyakat diye bir şey varsa evet bunu diyebilirsin:) özellikle yazılım gibi bir sektörde usta-çırak ilişkisinin 21 yy. hali üsteki genellikle daha bilgili ve deneyimlidir. Askerlikte pek öyle değil işte 🙂 üstünsen bitti işte . Kim üstünse 1 diğeri 0

  • Yasaklı

    @letsdothis
    LAR V Draeger Rebreather
    Şu ekipmanı kullanmak nasip olmuş arkadaşına 🙂 Daha ne olsun ki. Kimilerinin hayali (misal ben)
    Bununda enteresan bir hikayesi var. Bunu giydiğin zaman fok balığına benziyorsun. Köpekbalıkları fok balığı diye saldırıyormuş.
    Sen özel kuvvet askeri ol. Kafanın üstünde mermiler serenat yapsın. Havan mermilerinin içinde koş.
    Sonra dağ gibi adam utana sıkıla köpekbalıklarından kork 🙂


  • @Ping-PONG İlginç bilgiler 🙂 uzun zamandır konuşmuyoruz. Evlendi çocuğu vs oldu. En son Japonya’da görevdeyken uçaktan adaların fotosunu atmıştı .Ses kaydı atmıştı bir de millet konusuyor sözleşme aldım falan 🙂 Ben de köpekbalığından korkan takımdan olurdum albayım ahahha


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum