@Broly-Hex tesekkurler
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells vize merkezini aradım kendileri konsolosluğun açılacağı tarihi bilmiyoruz dedi ali bey 31 martta ne olacak şimdi net bi şekilde izah edebilir misiniz kafam karıştı

31 Mart, gocmen vizeler ve calisma vizeleri icin yasagin kalktigi gun oluyor... Ayrintili bilgi icin su basliga bakabilirsiniz:
Konsoloslugun calismasina yonelik bir yasak yok, konsolosluk su an pandemi nedeniyle islemleri yapmiyor, fakat bahara dogru asilanmalarin da etkisiyle islemlere baslayacagini dusunuyoruz. Konsolosluk henuz tarihler konusunda bir aciklama yapmadi.
NY Times'a gore Turkiye'deki asilanma orani su an icin %4.8; listede cok iyi bir yerde degiliz, ama kotu bir yerde de degiliz. Ben baharda islemlerin yavas yavas da olsa baslayacagi konusunda olumlu dusunuyorum.

(kaynak)
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba,
Bugün itibariyle DS-160 formunu doldurup vize harcını da ödeyerek Amerika turist vizesi için başvurdum. Sormak istediğim soru şu. Aynı durumu yaşamış arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Randevu olarak 2022 Şubat tarihinde bir gün müsaitlik verdi ve ilerleyebilmek için bu tarihi seçtim. Bu durum normal mi? Yoksa yasaklar kalktığında randevu tarihini güncelleyebiliyor muyuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Evet, normal... Su an icin sisteme bir tarih alarak kaydolun. Daha sonra konsoloslugun vize islemleri takvimine bagli olarak ya direkt mulakat tarihiniz one alinacak, ya da siz degisiklik yapacaksiniz. Sadece beklemeniz gerekiyor maalesef...
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

-
Turist vizesi olanların şu an ABD'ye girebilme durumu nedir?
-
@katafalk, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Turkiye'den direkt ucusla hala girebiliyorsunuz. Fakat Avrupa uzerinden turist vize sahipleri hala yasakli.
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Turkiye'den direkt ucusla hala girebiliyorsunuz. Fakat Avrupa uzerinden turist vize sahipleri hala yasakli.
Çok teşekkür ederim. Varışta karantina durumu nedir peki?
-
Çok teşekkür ederim. Varışta karantina durumu nedir peki?
Giris icin negatif COVID testi gerekiyor, daha sonra gittiginiz eyaletin kurallarina gore 14 gun karantina sureci gerekebilir.
-
Biden reis in bugün aldığı PP leri kaldırma kararı turist vizeleri açısından nasıl bir faydası olur acaba?
-
@denizci10 turist ve f1lere bişey yok galiba ben öyle anladım

-
@denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Biden reis in bugün aldığı PP leri kaldırma kararı turist vizeleri açısından nasıl bir faydası olur acaba?
faydası yok sadece green cardlıları ilgilendiriyor kaldırılan yasak.
-
@MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba,
Bugün itibariyle DS-160 formunu doldurup vize harcını da ödeyerek Amerika turist vizesi için başvurdum. Sormak istediğim soru şu. Aynı durumu yaşamış arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim. Randevu olarak 2022 Şubat tarihinde bir gün müsaitlik verdi ve ilerleyebilmek için bu tarihi seçtim. Bu durum normal mi? Yoksa yasaklar kalktığında randevu tarihini güncelleyebiliyor muyuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Vize tarihini güncelleyerek 6 Ocak 2022 olarak belirledim. Adım adım yaklaşıyoruz 2021 yılı vize tarihlerine
Muhtemelen 31 Mart itibariyle çok daha öne alabiliriz bu tarihleri. -
merhaba arkadaşlar..
dünyanın bir çok yerinde nisan ayı için B1/B2 randevusu alabilmiş kişilerden iptal edildiğine dair bilgiler geliyor.
biliyorum, ankara yılsonu hatta gelecek yıla kadar sarkan tarihlere veriyor şuan ama içinizde nisan ayında randevusu olan arkadaşlar var mıdır? -
Merhaba B1 B2 vizesi sahibiyim . 2020 yılında 5 ay abd de bulundum ve temmuz ayında çıkış yaptım.
Tekrar gitmek istiyorum gümrükten geçişte hangi neden geçerli olur, ben tatil gezi için gitmek istiyorum.Bunu sormamın sebebi çevremde amerikaya giriş ile ilgili pandemi nedeni ile sorun yaşayan ve geri çevrilen
insanlar olduğu ile ilgili.
Girişte gümrükte hangi neden geçerli olabilir, tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen.. -
@AhmetHoward, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba B1 B2 vizesi sahibiyim . 2020 yılında 5 ay abd de bulundum ve temmuz ayında çıkış yaptım.
Tekrar gitmek istiyorum gümrükten geçişte hangi neden geçerli olur, ben tatil gezi için gitmek istiyorum.Bunu sormamın sebebi çevremde amerikaya giriş ile ilgili pandemi nedeni ile sorun yaşayan ve geri çevrilen
insanlar olduğu ile ilgili.
Girişte gümrükte hangi neden geçerli olabilir, tecrübeli arkadaşlardan yardım lütfen..ABD artik pandemiyi yeni yonetimle daha cok ciddiye aliyor. O nedenle giris amacinizin makul olmasi gerekiyor. Sizin bunu kendi hayatiniza, yasam tarziniza, isinize gore tartmaniz lazim. Su an ABD'de tatil yapmak ya da ABD'yi gezmek makul bir plan mi diye...
Bir kisinin kullandigi giris nedeni, sizin icin o kadar da mantikli olmayabilir.
-
@crazycells daha önceki gidişimde tatil için gitmiştim. pandemiye denk geldim ve uçuş yasaklarından dolayı orada kalmak zorundaydım.
Bu süreç içersindede çok fazla insanla olmasada birkaç kişi ile tanışma fırsatı buldum, yani pek gezme fırsatım olmadı. Hem geçen gittiğimde yaşadığım-yaşadığımız pandeminin ilk safhasındaki panik olmadan hemde belki bir işyeri açmak yada olan bir işyerine ortak olabilme düşüncesi ile gidiyorum. Bu sebeple uçak bileti alıp oraya kadar gidip geri çevrilmek istemiyrum açıkçası. Açıkçası gümrükte neyle karşılaşacağımı bilemediğim için geçerli bir sebep burada yazdıklarım olabilir ve buda yeterli olurmu bilemediğimden sizlerin yardımınızı rica etmiştim, bilgi bilgidir, teşekkürler.. -
Merhaba arkadaşlar, konsolosluk açıldığında toplantı ve fuar ziyareti amaçlı b1 vize başvurusu yapacağım. Almanya’da yüksek lisans yaptım, süresi bitmiş 5 adet Schengenim var. Şimdiki firmada 3 yıldır ihracat satışta çalışıyorum. Genel profil olarak sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum fakat en son çocukken gördüğüm kuzenim amerikaya iltica etmiş ve ds160 formunda ‘other relatives’ kısmında orada kuzenimin olduğunu belirtmem gerekir mi? Soyadlarımız maalesef ki aynı ama hakkında başka bir bilgim de yok.
-
@portakal, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba arkadaşlar, konsolosluk açıldığında toplantı ve fuar ziyareti amaçlı b1 vize başvurusu yapacağım. Almanya’da yüksek lisans yaptım, süresi bitmiş 5 adet Schengenim var. Şimdiki firmada 3 yıldır ihracat satışta çalışıyorum. Genel profil olarak sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum fakat en son çocukken gördüğüm kuzenim amerikaya iltica etmiş ve ds160 formunda ‘other relatives’ kısmında orada kuzenimin olduğunu belirtmem gerekir mi? Soyadlarımız maalesef ki aynı ama hakkında başka bir bilgim de yok.
Soyisimleriniz ayni oldugu icin (buyuk ihtimal baska kimlik/kutuk bilgileri de benzerdir) siz belirtmeseniz de kuzeninizin iltica basvurusu yapmis oldugunu gorme ihtimalleri var. Eger kendileri bunu sistemlerinde gorurlerse bu durum sizin alehinize calisabilir maalesef. Kendisini uzun sure once gordugunuz ve cok da tanimadiginiz icin eger sorarlarsa durumu aciklayabilirsiniz diye dusunuyorum.
Ama bu durumun disinda bence de oldukca kabul edilebilir bir durumunuz var, gezmek yerine fuara katilacaginiz icin ve geri donup is yerinizde calismaya devam edeceginiz icin (buna dair is yerinden belge almanizi tavsiye ederim) turist vizesi konusunda ikna edici olabilirsiniz bence.
-
@crazycells
Çok teşekkürler cevap için. Satış direktörümle birlikte gideceğiz, gerekli evrakları da işyerimden alacağım. Umarım bir problem yaşamam. -
Merhaba, bir yakınım Aralık 2020'de ds-160 dolurup vize ücretini ödeyerek sistemin verdiği uzak bir tarihe randevu oluşturdu. Fakat mayıs ayı içerisinde nikahı var ve evleniyor. bu yüzden hem soyadı değişikliği hem de ds-160'daki planlamada haliyle farklılık olacak. Sistem üzerinden randevuyu iptal edip yeni bir ds-160 doldurulabilip tekrar randevu alınabilir mi? Yeni bir ücret ödemek gerekiyor mu? Soyadı değişikliği olması bir sorun teşkil etmez ise bu şekilde mi devam edilmeli? Şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.
-
@Allan-Paw, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, bir yakınım Aralık 2020'de ds-160 dolurup vize ücretini ödeyerek sistemin verdiği uzak bir tarihe randevu oluşturdu. Fakat mayıs ayı içerisinde nikahı var ve evleniyor. bu yüzden hem soyadı değişikliği hem de ds-160'daki planlamada haliyle farklılık olacak. Sistem üzerinden randevuyu iptal edip yeni bir ds-160 doldurulabilip tekrar randevu alınabilir mi? Yeni bir ücret ödemek gerekiyor mu? Soyadı değişikliği olması bir sorun teşkil etmez ise bu şekilde mi devam edilmeli? Şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.
Yeni bir randevu tarihi almaniza gerek yok. Resmi islemler tamamlaninca yeni bir DS-160 formu doldurup bu formun numarasini randevunuza eklemeye calisin. Once AIS'e yazin, eger AIS yapmazsa bile konsolosluga guncellenmis form ve bu formun numarasiyla gidebilirsiniz.
-
merhaba online biri var ise cevap verirse sevinirim turistik vize almak istiyoruz öncelikle başvuru süreci nasıl işliyor ds160 https://ceac.state.gov/genniv/ bu adresten doldurup gün mü beklememiz lazım ayrıca pandemide covid testi ne zaman isteniyor kız kardeşimi önce turistik sonrada orada dil okuluyla anlaşıp öğrenci olarak gitmek istiyor hukuk son sınıf mayısa mezun inşallah ben yinede @crazycells senin engin bilgilerinden ötürü seni etiketliyeyim aslında heyecan yaptık kız kardeşimi göndermeye şuan bilgi kaarmaşasında aklım aptala anlatır gibi yazarsanız sevinirim teşekkürler

Benzer Başlıklar
144
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k