DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Aslında çok bi problem olacağını düşünmüyorum da, pasaportları gönderin mailini görmeden içimiz rahat etmiyor. orada konsolosluğun insafına kalacağını da sanmam. neticede resmi bir kurumdan resmi yazı alıyorsun mezun olduğuna dair. ama insan oğluyuz, acaba bir problem çıkarmı endişesi var, elde değil...


  • Bende kisa bir sure icinde cevap gelir diye dusunuyorum.size bunu soran konsolosmuydu yoksa belgeleri verdiginiz kisimi


  • en son görüşme yapan görevli sordu. bende bu hafta belli olur diye bekliyorum zaten


  • Insallah olumlu sonuc kisa surede gelir benim icinde olumlu olmus olur


  • inşallah üstad inşallah. aynen...


  • Cok soruyorum kusura bakmayin diplomayi kaybettik deyince nasil bi tepki verdi


  • tekrar temin edip edemeyeceğimizi sordu. bende okuldan talep ettiğimizi fakat sadece yazı verdiklerini söyledim. tamam dedi, ama araştırmaya tabi tuttu.


  • peki teşekkürler.bizide aynı şey bekliyor sanırım tabi gelip gelmeyeceği belli bile değil gelsede son zamanlara gelecek o zamanda ap demek en son istenecek şey herhalde

  • ⭐⭐

    @metert son zamana kalan AP ler daha hızlı sonuçlanır merak etme. Şimdi adamların zamanı bol. Sadece merkeze giden AP ler yetişemez. Diğerlerini son günde olsa çağırıp verirler. Bence @Mustafa33 sizinkini de kısa sürede sonuçlandırıp dönerler. Okula sorup bilgi alırlar.


  • bizimki lise diploması farkeder mi acaba ? liseden aldık zaten bu belgeyi . @arnblt dediğiniz mantıklı geldi bana teyit etmek isteyeceklerdir muhtemelen okula.konuyla alakasız olacak ama meraktan .ne diyecekleri okulu arayıp iyi günler amerikan konsolosluğundan arıyorum şu şu şu kişi mezun oldumu diye .lise olduğu için dedim ulaşabilecekleri çok kişi yok saten .biraz bürokratik kısmını merak ettim


  • @mustafa33 e devletten mezuniyet belgesini de götürmüşmüydünüz ?


  • @arnblt bey sağolasın, inşallah kısa sürede sonuçlanır. @yekta bey sadece okuldan evrak aldım, o an gerek duymadım nasıl olsa resmi evrak var dedim.

  • Yasaklı

    Arkadaşlar evin tapusunu götürücem değerini gösterir belge filan gerekiyormu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa33 DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, genelde çok kişiden okudunuz ama ben sağlık ve konsolosluk görüşmesinde karşılaştığımız 2 problemi anlatacağım. 28.05.2018'de sağlık muayenesi için gittik. İçerisi konsoloslukta olduğu gibi iranlı dolu, bir aile türkçe konuşuyordu. Neyse karşılaştığımız ilk problem 2005 doğumlu kızımın aşı kartını bulamamamızdan dolayı doktor (haklı olarak)saklamanızı beklerdim dedi. Bunun üzerine ekstra 2 aşı yaptılar ve bizden fazladan 160$ aldılar. Karşılaştığımız 2. problem, taşınırken diplomamızı kaybetmemiz oldu. Bunun üzerine okuldan resmi yazı aldık. Konsoloslukta pasaportlar geri verilince kaynar sular tepemizden aşağı döküldü. Diplomanız yokmu, alamıyormusunuz gibi sorularla karşılaştık. Sadece resmi yazı alabildiğimizi belirtince araştırmaya kaldık. Şimdi mail bekliyoruz bakalım sonuç ne olacak.

    Gecmis olsun, universitelerden tekrardan diploma alinabiliyor olmasi gerekiyor. Universite bu konuda size ne tur bir resmi yazi verdi? (Bir de ne zaman bu yaziyi aldiniz) Diplomanizin yerine gecen bir belge veremiyor mu?

    Konsolosluk sizin sahip olabileceginiz en gecerli ve resmi belgeyi gormeyi istiyor. Pasaportunuzu geri almaniz kotuye isaret degil, sizin en az lise diplomasina sahip oldugunuzu gormek istiyorlar. DS260 formundaki egitim bilgilerini kontrol etmeleri icin idari isleme almislar dosyanizi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @metert DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bizimde diplomamiz kayip sorun olmaz denmisti siranin gelip gelmeyecegi bille belli degilken suan sok oldum

    durumunuzu tekrar hatirlatir misiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Bu diploma konusu bende de bir soru işareti. Yüksek Lisansım var ve DS260 a bunu yazdım. Fakat okuldan geçiçi mezuniyet belgem var. Üniversite diplomam elimde. Mülakata üniversite diplomamı götürsem yeterli oluyor mu.? Yüksek lisansı bitirdiğim 16 sene oldu okuldan gidip alıcam ama bir terslik olursa diye soruyorum bunu.
    @crazycells in de bu konudaki fikrini merak ediyorum.

    sorun degil, en az lise mezunu oldugunuzu gormek istiyorlar. Lise diplomalari universiteye verildigi icin lise diplomasi yerine universite diplomasi da yeterlidir. Bence ABD'ye gitmeden yuksek lisans diplomanizi da cikartin. Resmi belgeleri yaninizda goturursunuz.


  • @crazycells tabiki. esas talihli annem lise mezunu ancak 25 yıl önce olduğu için kaybolmuş.lisesiden numarasını adını söyleyince mezuniyet belgesi verdiler ona ait olan bilgiler yazıyor.imzalı ve mühürlü şekilde .burda sorduğumda resmi mühür olursa sıkıntı olmaz demişlerdi .yanlış anlaşılmasın kimseyi suçlamıyorum şartlar değişmiş olabilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @metert son zamana kalan AP ler daha hızlı sonuçlanır merak etme. Şimdi adamların zamanı bol. Sadece merkeze giden AP ler yetişemez. Diğerlerini son günde olsa çağırıp verirler. Bence @Mustafa33 sizinkini de kısa sürede sonuçlandırıp dönerler. Okula sorup bilgi alırlar.

    Bu zaten NVC'e gonderilen ve aylar suren idari islem degil, gecen konusmalardan konsoloslugun kendi yaptigi idari islem gibi duruyor. Genelde birkac hafta icinde bitiyor bu surec. Belge ve bilgilerin onayini yapiyorlar buyuk ihtimal.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evren DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Arkadaşlar evin tapusunu götürücem değerini gösterir belge filan gerekiyormu?

    evet, gerekiyor. Maddi kaynaklarin miktarini gormek istiyorlar. Eger sadece bu belgeniz varsa degerini gosterir belgeyi de goturun.

  • Yasaklı

    bir emlakçıdan alsam olurmu bu aksam ankaraya gidiyorum 7sinde randuvum var


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

188
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum