Gelir vergisi / beyani
-
tesekkurler @yalta ve @MySea .
-
@loki-boi "post tax deduction" sizin brut degil ama net maasinizdan premium odemeleri voluntary seklinde yapildi demektir. Saglik sigortasindan size yapilan odemeler taxable degildir.
Zaten normalde, property insurance ve medical insurance claims yani bunlar tarafindan sizin zararinizi telafi icin yapilan odemeler taxable degildir.
-
Cok iyi oldu bu, o paranin vergisini vermek hic istemiyordum :) @MySea cok tesekkurler
-
@crazycells, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@ipeke, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@crazycells merhaba , ben green cardliyim ve esim adina 2019 eylul ayinda F2A vizesine basvurduk su an hala dosya onayi beklemekteyiz. 2019 ekim ayinda Amerika da calismaya basladim ve halen devam etmekteyim. 2019 yili icin gelir vergisi beyani yapmak istiyorum ama sanirim esimin surecinden dolayi turbotax uzerinden beyan yapamiyorum acaba ben mi yanlis anliyorum .Esim icin tax id numarasina basvurmam mi gerekli, yoksa basvurmadan da gelir vergisi beyaninda bulunabiliyor muyum ? Bu formu doldurmamiz gerekiyor mu ?
https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw7.pdf
https://www.reddit.com/r/personalfinance/comments/amhabd/filing_taxes_if_you_are_married_to_a_non_us/Sanirim ilk yil bu gibi durumlarda tax id number olmadan da kabul ediyorlar, ama bu durumda ciktisini alip posta ile gondermeniz gerekecek diye dusunuyorum. O kismi bos birakip aciklama yazabilirsiniz...
Ama kalici cozum icin W-7'yi doldurup gondermenizi de tavsiye ederim. Zaten 2019 sureci Temmuz'a kadar ertelendi.https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/nonresident-alien-spouse
Vergi beyanını doldurayım derken karşıma çıktı. Ben de eşim için F2A beklemedeyim. Bildiğim kadarıyla eş de green card olmadığı ve ABD dışında olduğu için bekar statüsünde giriş yapıyorduk. Şimdi ben 2020 için doldururken evli kısmını mı seçeceğim?
Bir de bu stimulus çekleri nasıl beyan ediyoruz, forumda aradım da karşıma çıkmadı. -
...........................
-
@israfil Esinizin SSN olmadigi icin online tax platformlari married joint yapmaniza izin vermezler. Buyuk ihtimalle bir tax office bulup, oradan yaptirip, posta ile gondermeniz gerekecektir diye dusunuyorum. Zaten IRS websitesi durumu aciklayan imzali bir beyan mektubu istiyor boyle durumlarda.
-
Bu sene Eb3 kategorisinden green card islemlerimizin tamamlanmasini bekliyoruz. O nedenle 2020 vergi bildirimini, Nisan 15 yerine daha gec bir tarihte yapmayi planliyorum. Ekstra vergi borcum olmadigi icin, IRS'ten vergi bildirimini gec yapabilmek icin (form 4868 ile) izin alma zorunlulugum yok.
Bu sayede, dependent olarak gosterdigim ve ITIN kullanan oglumuz icin $500 yerine $2000 alabilecegiz (cocuk icin SSN geldikten sonra). Ayrica, 2020 yilinda verilen stimulus checklerden oglumuz icin alamadiklarimizi da vergi bildirimi esnasinda alabilecek duruma dusecegiz. Bir problem olacagini dusunmuyorum.
-
@MySea anladım bir muhasebeciyle çalışmak doğru olacak. Teşekkürler.
-
@yalta neyse muhasebeci ile doldururum artık.
-
@yalta Houston'da bildiğin muhasebeci var mı ?
-
-
@MySea bugün bir Türk muhasebeci ile telefonda görüştüm ama konuya benden Fransız. Eşimin SSN olmadığından Bekar olarak doldurmami tavsiye etti.
Bekar olarak doldursam bir zararı olur mu, ya da sizin dediğiniz gibi doldursam vergi skalam yükseliyor mu, eşim için stimulus çekleri alabilir miyim? Eşimin SSN I yok, ABD de hiç bulunmadı. -
-
@yalta dur daha ABD deki bütün israfilleri bulup nüfusuma alacağım. 😎
-
@israfil Bence en temiz ve zahmetsizi 2020 yili icin bekar yapmaniz. SSN olmadigi icin sanirim stimulus alamaz zaten.
-
@MySea Bence de, teşekkürler.
-
-
Merhaba,
Turbotax ile bilgileri doldurdum fakat henüz submit yapmadım. Tüm bilgileri silip tekrar en baştan nasıl doldurabilirim. -
-
tax return yaparken 1200 ve 600$ yardimlarini eklememiz gerekiyor mu? yoksa sadece 1099-G yeterli midir?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum