Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

Göçmenlik Sohbetleri
124 34 10.9k 29

  • Yasim cok genc, amerika'da daha yeni yeni hayat kuruyorum. emekliligime minimum 18 sene var. turkiye'deki yonetimin ve ekonominin durumuna gore emekli olduktan sonra en azindan yazlari turkiye'de gecirmek isterdim sanirim.


  • Tercih meselesi. Benim buradan emekli olmus bazi tanidiklarim, yilin 4-5 ayini (yaz donemini) Turkiye'de geri kalanini ise ABD'de geciriyorlar. Birkac tanidigim ise, tum zamanlarini ABD'de geciriyorlar ama her 3-4 ayda bir degisik ulkelere 1-2 haftaligina gezmeye gidiyorlar.


  • @knnrn @MySea Dogru soyleyenleri dokuz koyden kovarlar dostlarim takilmayin;))

  • ⭐⭐

    Yag 80 lira olmuş adam hala dedenin mezarını okuyamıyolar diyor. Böyle biryerle amerikayı kıyaslamak moronluk


  • Gecenlerde ABD ile ilgili bir baska sayfada okudum. 60 yaslarinda birisi ABD'de 33 yil devlet memurlugu yapip emekli olunca Alanya'ya yerlesmis. Henuz 4-5 ay oldu ve simdilik memnunum diye yazmis. ABD'deyken Florida'da yasiyormus. $-TL kur farkinin tadini cikartanlardan birisi. Maas $ ile yatiyor ve TL olarak harcaniyor 👍


  • @MySea bunu uzun senelerdir İngilizler yapiyor aslinda. Daha yakin diye Ispanya , Portekiz tercihleri vardi lakin kur farki sebebi ile Turkiyeye , emekliler acisindan, gelis oluyor. Bir donem vergiler sebebi ile kacis oldu . Bence hala yabanci emekliler icin iyi bir lokasyon, vergi kismiharic, ulke bazinda nasl bir vergilendirme var blemem.


  • @cnpist didim de o kadar çok yabancı var ki elektrik su faturaları ingilizce basılıyor.


  • @ayvalik10 Alanya ve Kas da cok yogun yabanci topluluklar var, bir ara vergilerden dolayi kacis var haberleri hatirliyorum ama ne olursa olsun kur farki sebebi ile cennet buralari .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist https://www.bodrumapartvilla.com/tr/
    burada ki tüm evlerin sahibi rus ve ingilizler ben de bu evlerin sigortasını yapıyordum.
    royal sitesi denizden o kadar yüksekti ki özel teleferik sistemi vardı denize gitmek için


  • @ayvalik10 belki de insaat sektorunun devamliligi bu sebeple. yani nasilsa bu sektor para getiriyor mantigi ile... Derin konu :)



  • Mersin'dede Akkuyu nukleer santral yapimi sebebi ile cok sayida Rus var. Ozellikle Silifke ve Tasucu gibi sehirlerde kira ve ev fiyatlari firlamis.

    2019 yazinda Alanya'dada cok Rus ve Alman vardi. Orada yasayan bir arkadasim Ruslarin genelde evlilik yolu ile gelip yerlestigini, Almanlarin ise emekli olunca gelip yerlestigini soyledi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea balıkesir de yabancıları getirip kişilere bakıcı adı altında oturma izni alan karı koca var. kazançları dudak uçuklatıyor


  • ...uzun yillar ekonomisi duzgun bir ulkede yasadiktan sonra ana vatana donmek zor oluyor,bir yerde cocuklar buyuyor torunlar oluyor,kendim turkiyeye 4-5 yilda bir tatil ve yakinlarimizi gormek icin gidiyorum,,,yurt disindan turkiyeye temelli donen insanlar eger yaslilarsa.kendilerine cok yakin insanlarin yakinlarinda oturmalidirlar,yurt disindan temelli donus yapan insanlar biraz yasli iseler ve paralari,mallari mulkleri varsa,etraflarinda seytanlarda coktur,bunlari nasil tokatliyalim diye cok seytani planlar yaparlar, bazen cinayetlere kadar gidebiliyor....iyi insanlarin cok oldugu iyi bir ulkemiz var buna ragmen cok az bir azinlik hep akla gelmiyecek seytanliklar dusunup masum insanlari carpmak isterler.


  • Eveeeet konuyu biraz daha özüne döndürelim.
    Mevzuuya bahis kişi ben değilim kuzenim. Yer amerika değil almanya (benzerlik olduğunu düşündüğüm için yazıyorum)
    Dönüş sebebi ırkcılık
    Durakda 30 kişi bekler. Bir polis arabası gelir durur, sedece benim kuzene kimlik sorar. Almanlar sarışın beyaz ten benim kuzen simsiyah saç esmer ten.

    Markete gider herkez kredi kartını uzatır hesabını öder gider. Bizimki uzatır.
    Kasiyer "kimlik görmek istiyorum" hakkı tamam ama neden sadece ben? Diye kendi kendine sorar durur. Evlendi; gene market gene kasadalar kendi kredi kartını eşine vermiş kendisi paketlemede ne kimlik soran var ne bi rahatsızlık veren var.

    Ev kiralamak ister ingilizce konuşur herşey iyi güzel hoş türk ve müslüman olduğu ortaya çıkınca ev sahibi yan çizer.
    Avm girişinde stadyuma girişler de komple üst baş araması yalnızca bizim kuzene yapılır.
    Bu ve benzeri durumlar bir araya gelince "gerek yok gurbet kahrı çekmeye" der benim kuzen ve döner
    Maddi durumu burada iyiydi orada da iyiydi döndü geldi hala iyi.
    Maddiyat işin içinden çıkınca konfor önplanda olunca evet bir çok şey göze batıyor ve dönülüyor.

    Amerika isim değiştirmeden iş bulamayan ismini değiştirdikten sonra iş başvurularında olumlu yanıt almaya başlayan kişiler var. Müslümanlara karşı önyargı (takip ettiğim haberler kadarıyla) fazlasıyla var.


  • ...amerika, ingiltere,australya gocmen irklarla yasamaya alismis ulkelerdir.amerikali, ingiliz veya australyali gocmen kokenliyi sevmeyebilir ama irkcilik yapamaz,Alman toplumu bambaska bir toplum olmali,1970-lerde 80 lerde amerikada bile nazicilik yapmaya basladilar...yolda filan polis cevirirse mecburi kimlik sorar,bizim kimligimiz ehliyetimizdir.ehliyeti olmiyan motor trafik ofisine gidip resimli bir card cikarir kimlik yerine gecer.
    .almanlarmi turkleri sevemedi,yoksa turklermi kendilerini sevdiremediler.


Benzer Başlıklar

  • Gitmek istiyoruz ama nasıl?

    Göçmenlik Sohbetleri
    5
    2 Oy
    5 İleti
    479 Bakış
    E
    Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
  • Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

    Göçmenlik Sohbetleri
    30
    5 Oy
    30 İleti
    4k Bakış
    hakisalapakiH
    yaşınız genç ve yalnız iseniz her işi yapabilirsiniz. saat limitiniz olmaz,gerektiğnde 14-15 saat çalışır para biriktirebilirsiniz,kalacağınız yerde oda kiralayıp kira yıda bölüşebilirsiniz.
  • Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    37
    6 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    S
    ....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur. ..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir. ..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum