Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

• İnşallah.. 🙂 Belge istenmiyor ise sorun yok. Mülakat esnasında böyle bir soru ile karşılaşılsa bile açıklaması kolay olur veya hiç bahsetmeye gerek kalmaz. Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim @crazycells kolaylıklar.

• ⭐⭐

@ahmett DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

İnşallah.. 🙂 Belge istenmiyor ise sorun yok. Mülakat esnasında böyle bir soru ile karşılaşılsa bile açıklaması kolay olur veya hiç bahsetmeye gerek kalmaz. Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim @crazycells kolaylıklar.

ben sgk dökümlerini götürdüm almadılar ne olur ne olmaz diye 🙂 hastaneden hala çalıyor kağıdı da götürdüm onuda almadılar 🙂
    iki bank hesap dökümleri ve araç ruhsatı ve değer kağıdı sigortacıdan aldım değer kağıdını.

• Gorus almak isterim..Gc gorusmesine giderken gosterebilecegimiz 15,000 usd + yok banka hesabimizda ancak L1 L2 vizesiyle hali hazirda calisiyoruz esimle beraber. Sirketten kontratimin uzun donemli oldugunu gosteren bir belge ile w2 formu ve vergi beyani ve sirketten aldigimiz maaslari gosteren dokumanlar alsak, yani kendi kendimizin sponsoru olsak illa banka hesabi diye sorun cikarlar mi , Aos degil de cP sureci ile ilerleyecegimiz icin check etmek istedim . Tesekkurler simdiden

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@elo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Gorus almak isterim..Gc gorusmesine giderken gosterebilecegimiz 15,000 usd + yok banka hesabimizda ancak L1 L2 vizesiyle hali hazirda calisiyoruz esimle beraber. Sirketten kontratimin uzun donemli oldugunu gosteren bir belge ile w2 formu ve vergi beyani ve sirketten aldigimiz maaslari gosteren dokumanlar alsak, yani kendi kendimizin sponsoru olsak illa banka hesabi diye sorun cikarlar mi , Aos degil de cP sureci ile ilerleyecegimiz icin check etmek istedim . Tesekkurler simdiden

Eger ABD'de bir is yapiyorsaniz ya da halihazirda bir is teklifi varsa bu da maddi yeterliligi gostermeniz icin tek basina yeterlidir.

• Bilgilendirme için teşekkürler @gkhanfeez

• Hadi hayırlısı 🙂

2019EU1XXXX
    DS 260 gönderim tarihi: 18.05.2018

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sfati DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Hadi hayırlısı 🙂

2019EU1XXXX
    DS 260 gönderim tarihi: 18.05.2018

bol sanslar! mumkunse bilgileri imzaniza tasir misiniz?

• Merhaba ben hesapta para göstermek yerine üzerime araba göstersem buda geçerli oluyormu ? mali belgede.Oluyorsa ne yapmam gerekiyor.

• @kaantekinci DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhaba ben hesapta para göstermek yerine üzerime araba göstersem buda geçerli oluyormu ? mali belgede.Oluyorsa ne yapmam gerekiyor.

Evet gosterebilirsiniz, arabanin degerini gosterebilecek bir uzmandan bu belgeyi saglamaniz yeterli. Konsoloslugun yonergesinden alintiliyorum:

BAŞVURANIN KENDİ KAYNAKLARI
    Yasanın kamuya maddi yük olmama hükmünü kendi mali kaynakları ile yerine getirmeyi planlayan bir başvuru sahibi, aşağıdaki kaynaklardan bir veya daha fazlasından gelen maddi gelirinin kanıtlarını Konsolosluk Görevlisine vermelidir:

1. Başvuranın güncel banka hesap bakiyesini, hesabın açılış tarihini, son oniki ay içerisinde para yatırma ve çekme miktarlarını ve yıl içerisindeki ortalamasını gösteren, bankanın kıdemli bir yetkilisi tarafından verilen beyan. (Yakın tarihlerde olağandışı fazla miktarda para yatırılmış ise bununla ilgili açıklama verilmelidir);

2. Tapu, senet veya bunların eşdeğeri gibi mülk veya gayrimenkulun mülkiyetinin kanıtları ve avukat, banker veya yetkili bir emlakçıdan alınan malın şimdiki değerini gösteren bir yazı (mülkler üzerindeki ipotekler veya borçlar belirtilmelidir),

3. Sahip olunan hisse senedi veya bonoların güncel piyasa değerleri veya bunlardan beklenen muhtemel kazançları gösteren belgeler,

4. İş yatırımlarından veya diğer kaynaklardan elde edilen gelirler hakkında kanıtlar. Eğer gelirler Birleşik Devletler dışındaki bir kaynaktan geliyorsa bu gelirin Birleşik Devletler’e nasıl aktarılacağı konusunda bir açıklama yapılmalıdır.

• @crazycells aracın değereini gösterebilecek belgeyi nereden temin edebilirim acaba noter olmaz sanırım expertiz olabilirmiki ?

• @kaantekinci
    Herhangi bir galeriden alınmış imzalı kaşeli belgeyi kabul ediyorlar. Sorun olmuyor.

• @crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@kaantekinci DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhaba ben hesapta para göstermek yerine üzerime araba göstersem buda geçerli oluyormu ? mali belgede.Oluyorsa ne yapmam gerekiyor.

Evet gosterebilirsiniz, arabanin degerini gosterebilecek bir uzmandan bu belgeyi saglamaniz yeterli. Konsoloslugun yonergesinden alintiliyorum:

Yasanın kamuya maddi yük olmama hükmünü kendi mali kaynakları ile yerine getirmeyi planlayan bir başvuru sahibi, aşağıdaki kaynaklardan bir veya daha fazlasından gelen maddi gelirinin kanıtlarını Konsolosluk Görevlisine vermelidir:

1. Başvuranın güncel banka hesap bakiyesini, hesabın açılış tarihini, son oniki ay içerisinde para yatırma ve çekme miktarlarını ve yıl içerisindeki ortalamasını gösteren, bankanın kıdemli bir yetkilisi tarafından verilen beyan. (Yakın tarihlerde olağandışı fazla miktarda para yatırılmış ise bununla ilgili açıklama verilmelidir);

2. Tapu, senet veya bunların eşdeğeri gibi mülk veya gayrimenkulun mülkiyetinin kanıtları ve avukat, banker veya yetkili bir emlakçıdan alınan malın şimdiki değerini gösteren bir yazı (mülkler üzerindeki ipotekler veya borçlar belirtilmelidir),

Arkadaslar,
    Mulakatta gosterilecek tapu kayitlari icin, emlakcidan alinacak deger belirtir yazilar haricinde uzerinde ki ipotek miktari icin kredi cekilen bankadan mi yazi alinmalidir, yada bizim beyanimiz gecerlimidir.
    Diyelim ki yeteri kadar gayrimenkul gosterilmesi durumunda banka detayinda emekli maasinin gosterilmesi yeterlimdir.

• @kaantekinci DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells aracın değereini gösterebilecek belgeyi nereden temin edebilirim acaba noter olmaz sanırım expertiz olabilirmiki ?

siz hazirlamadiginiz, bu isi bilen biri hazirladigi surece sorun olmaz. Noter yapmaz bunu, dediginiz gibi bir expertiz olacak.

• @uda4a DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@kaantekinci DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

Arkadaslar,
    Mulakatta gosterilecek tapu kayitlari icin, emlakcidan alinacak deger belirtir yazilar haricinde uzerinde ki ipotek miktari icin kredi cekilen bankadan mi yazi alinmalidir, yada bizim beyanimiz gecerlimidir.
    Diyelim ki yeteri kadar gayrimenkul gosterilmesi durumunda banka detayinda emekli maasinin gosterilmesi yeterlimdir.

Mumkunse yazi halinde olsun tum belgeleriniz.

Ilk post'ta forum tavsiyesini okuyabilirsiniz, ona gore kendiniz karar verin. Gostereceginiz maddi kaynaklarin yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek. Fikir edinmek icin 2018 mulakat deneyimleri basligina da goz atabilirsiniz, orada da mulakat sonrasi arkadaslar boyle bilgileri paylasiyorlar.

• @kaantekinci Biz bu sayfadan aracımızı bulup çıktısını ruhsat fotokopisi ile götürmüştük: https://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631 Başka herhangi bir belge vermedik.

• @knnrn mali belge olarak sadece bu kabul edilebiliyor o zaman.bilgi için teşekkür ederim.

• merhaba, biz dün formları kcc ye ulaştırdık. formları da mail ile geri dönüşünü istedik ancak mailimize bir dönüş olmadı. kimden bilgi alabiliriz

• @kivooo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

merhaba, biz dün formları kcc ye ulaştırdık. formları da mail ile geri dönüşünü istedik ancak mailimize bir dönüş olmadı. kimden bilgi alabiliriz

DS260'in son sayfasindan bir daha email confirmation'a tiklayip email adresinizi yazabilirsiniz.

Ne tur bir bilgi almaya calisiyorsunuz? tam anlayamadim...

• @crazycells aynı şekilde confirme istedim mailime ancak, mailime henüz ulaşan bir belge yok

• @kivooo DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells aynı şekilde confirme istedim mailime ancak, mailime henüz ulaşan bir belge yok

sistemde bir sorun veya guncelleme yapiliyor olabilir. Eger dogru email adresi yaziyorsaniz birkac gun sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• [Arşiv] Sayılarla DV2023

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    297
    4
    17 Oy
    297 İleti
    36k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k