Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Biden, Homeland Security, Transportation bakanliklari ve CDC den 26 Ocak tarihine kadar durum degerlendirmesi yapmalarini ve kendisine bilgi vermelerini istedi. Konu ise yurtdisindan seyahatlerde PCR testi sarti, karantina uygulamasi ve bunlarin nasil yapilacagi. Buyuk ihtimalle o tarihte yeni bir kararname gelecek.


  • Belcika 27 Ocak'tan 1 Mart'a kadar acil durumlar haric ulkeye hem girisleri hemde cikislari yasakladi. Tum sinirlarini kapatiyor.


  • @arnblt es,m ve oglum bugun geldler İrvine, CA . Okul 10 gun karantina o sure bitince gelin dedi mesela. Ama alanda kimse size nerede kalacaksiniz, nereye gidiyorsunuz gibi bir soru sormuyor. Biraz kişiye kalmis burada.

  • ⭐⭐

    @cnpist teşekkürler. Ama herhalde 26 sından sonra bizraz daha sıkı olabilir.


  • @arnblt acikcasi sanmiyorum, zaten test olmadan ucaga almiyorlar, gene recomend edeceklerini dusunuyorum, gorecegiz tabiki.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Biden, Trump tarafından kaldırılan Covid-19 ile ilgili seyahat kısıtlamalarını eski haline getirecek

    Washington (CNN) - Bir Beyaz Saray yetkilisi CNN'e yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden Pazartesi günü Brezilya, İrlanda, Birleşik Krallık ve Avrupa'nın çoğunda bulunan ABD vatandaşı olmayan vatandaşlara yönelik Covid-19 seyahat kısıtlamalarını yeniden yürürlüğe koyacak.

    Yetkili, Biden'ın yakın zamanda Güney Afrika'ya gitmiş olan yolcular için de kısıtlamaları genişleteceğini söyledi.

    İlk olarak Reuters tarafından bildirilen adım, Başkan Donald Trump'ın görevdeki son günlerinde 26 Ocak'tan itibaren bu ülkelerden gelen yolcular üzerindeki kısıtlamaları kaldıran bir idari emir imzalamasından sadece bir hafta sonra geldi.

    Ancak Biden geçiş ekibi, aynı gece yeni yönetimin kısıtlamaları kaldırmayacağına söz verdi. O zamanlar gelecek olan Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki Twitter'da yaptığı açıklamada, "Pandeminin kötüleşmesi ve dünya çapında daha bulaşıcı varyantların ortaya çıkmasıyla, uluslararası seyahatteki kısıtlamaları kaldırmanın zamanı değil" dedi.

    "Tıbbi ekibimizin tavsiyesi üzerine, İdare bu kısıtlamaları 26 Ocak'ta kaldırmayı düşünmüyor. Aslında, COVID-19'un yayılmasını daha da azaltmak için uluslararası seyahatlerle ilgili halk sağlığı önlemlerini güçlendirmeyi planlıyoruz."dedi

    Biden to reinstate Covid-19-related travel restrictions lifted by Trump

    Washington (CNN) - President Joe Biden on Monday will reinstate the Covid-19 travel restrictions on non-US citizens who have been in Brazil, Ireland, the United Kingdom, and much of Europe, a White House official confirmed to CNN.

    Biden will also extend the restrictions to travelers who have recently been to South Africa, the official said.

    The step, which was first reported by Reuters, comes just one week after President Donald Trump signed an executive order in his final days in office lifting the restrictions on travelers from these countries effective January 26.

    The Biden transition team, however, vowed that same night the new administration would not lift the restrictions. "With the pandemic worsening, and more contagious variants emerging around the world, this is not the time to be lifting restrictions on international travel," then-incoming White House press secretary Jen Psaki said on Twitter.

    "On the advice of our medical team, the Administration does not intend to lift these restrictions on 1/26. In fact, we plan to strengthen public health measures around international travel in order to further mitigate the spread of COVID-19."

  • ⭐⭐⭐


  • moderna patronu aşılarının virüs mutasyonlarında da işe yaradığını açıkladı. iyi haber, üstelik yeni mutasyonlara karşı yeni aşı da geliştirmeye devam ediyorlarmış.
    inews


  • Schengen ulkeleri, Ingiltere, Brezilya, Cin, Iran ve Guney Africa ulkelerini icine alan seyahat yasaklarini icine alan kararname Biden tarafindan imzalandi. Kisitlamalar boylece hic kaldirilmadan devam etmis oldu. Baskan sonlandirincaya kadar devam edecekler.


  • Bugunden gecerli olmak uzere, ABD'ye gelen tum ucuslarda son 72 saat icinde alinmis negatif PCR test sonucunu gostermek mecburi oldu. Bu durum herkes ve tum passportlar icin gecerli. Negatif test sonucu olmayanlar ucuslara alinmayacaklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    aşı için google maps güncelleme yaptı android olanlar hemen google play girip güncellemeyi yapsınlar. Türkiye de başlamışlar.



  • Avrupa'daki diger seyahat yasaklari...


  • ABD'de covid vaka sayilarinda ve hastanede yatan hasta sayilarinda dususler devam ediyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    COVID-19 vaccine: Can you take Tylenol, Motrin before, after your vaccination?

    The Centers for Disease Control and Prevention have said that it is safe to take a pain reliever when it comes to the COVID-19 vaccination, but when you take it can make a difference.
    The CDC recommends that you do not take a pain reliever prior to getting the vaccine, but wait until after your shot to take medication such as Tylenol to ease any discomfort you may experience.

    Antipyretic or analgesic medications (e.g., acetaminophen, nonsteroidal anti-inflammatory drugs) can be taken for the treatment of post-vaccination local or systemic symptoms, if medically appropriate,” the CDC guidance reads.
    The CDC guidance goes on to say that anyone getting the vaccine should also avoid taking an antihistamine prior to getting the vaccine.
    According to a study from the Journal of Virology, the reason for waiting to take a pain reliever comes from studies that suggest some medication could interfere with your body’s ability to generate a strong immune-system response.
    An ingredient in the over-the-counter pain medicines blocks a hormone in your body that triggers your body’s response to pain or infection. When pain medication blocks the hormones – called prostaglandins – pain can be relieved, but the process your body uses to ramp up antibodies to fight infection and inflammation can be dampened.

    A study from the University of California Irvine also warns against taking pain relievers before your get the vaccine.
    According to UCI’s website, “Taking over-the-counter medications such as acetaminophen and ibuprofen before receiving a vaccine may reduce its ability to work and blunt your immune response to the vaccine.”
    “After the vaccination, don’t hesitate to take an over-the-counter medication if you have symptoms that make you uncomfortable.”
    The dampening effect in the immune response that is seen in adults does not appear to be a factor for children. A study of 5,000 children showed that pain relievers had little effect on a child’s immune response when given prior to a vaccination.
    Neither of the two companies providing vaccines -- Pfizer and Moderna – have offered any guidance on taking pain relievers in connection with their products.

    COVID-19 aşısı: Aşılamadan önce, sonra Tylenol, Motrin alabilir misiniz?

    Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, COVID-19 aşısı söz konusu olduğunda ağrı kesici almanın güvenli olduğunu, ancak bunu aldığınızda bir fark yaratabileceğini söyledi.
    CDC, aşıyı almadan önce ağrı kesici kullanmamanızı, ancak yaşayabileceğiniz herhangi bir rahatsızlığı hafifletmek için Tylenol gibi ilaçları almak için aşı bitene kadar beklemenizi önerir.

    Antipiretik veya analjezik ilaçlar (örneğin, asetaminofen, nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar), tıbbi olarak uygunsa aşılama sonrası lokal veya sistemik semptomların tedavisi için alınabilir, ”diye yazıyor CDC kılavuzu.
    CDC rehberliği, aşı olan herkesin aşı olmadan önce antihistamin kullanmaktan da kaçınması gerektiğini söylemeye devam ediyor.
    Journal of Virology'den yapılan bir araştırmaya göre, ağrı kesici almayı beklemenin nedeni, bazı ilaçların vücudunuzun güçlü bir bağışıklık sistemi tepkisi oluşturmasına engel olabileceğini öne süren araştırmalardan geliyor.
    Reçetesiz satılan ağrı kesicilerdeki bir bileşen vücudunuzda, vücudunuzun ağrıya veya enfeksiyona tepkisini tetikleyen bir hormonu bloke eder. Ağrı kesici ilaçlar prostaglandinler adı verilen hormonları engellediğinde ağrı giderilebilir, ancak vücudunuzun enfeksiyon ve iltihapla savaşmak için antikorları arttırmak için kullandığı süreç hafifletilebilir.

    California Üniversitesi Irvine'den yapılan bir araştırma, aşı yaptırmadan önce ağrı kesiciler almaya karşı da uyarıyor.
    UCI'nin web sitesine göre, "Asetaminofen ve ibuprofen gibi reçetesiz satılan ilaçları bir aşı almadan önce almak, çalışma yeteneğini azaltabilir ve aşıya karşı bağışıklık tepkinizi köreltebilir."
    "Aşıdan sonra, sizi rahatsız eden semptomlarınız varsa reçetesiz satılan bir ilaç almaktan çekinmeyin."
    Yetişkinlerde görülen bağışıklık tepkisindeki hafifletici etki çocuklar için bir faktör gibi görünmemektedir. 5.000 çocuk üzerinde yapılan bir araştırma, ağrı kesicilerin, aşılamadan önce verildiğinde çocuğun bağışıklık tepkisi üzerinde çok az etkisi olduğunu gösterdi.
    Aşı sağlayan iki şirket - Pfizer ve Moderna - ürünleriyle bağlantılı olarak ağrı kesiciler alma konusunda herhangi bir rehberlik sunmadı.


  • ABD'den iyi gelismeler var:

    Covid-19 vakalarinda dususler hizli sekilde devam ediyor. Ocak ayina gore ulke genelinde 45% dusus var.

    Ocak ayi perakende satis (retail sales) orani 5.3% artti. Bu ekonomonin ozellikle sokak bazinda iyiye dogru gittigini gosteriyor. Tabii ki bunda $600'lik stimulus ceklerinin etkisi de var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea ne güzel iş çek olarak parayı ver alışveriş olarak parayı geri al.


  • @ayvalik10 Stimulus cek gondermelerinin amaci o zaten.


  • Türkiyeye girişte gösterilmesi gereken test muhakkak pcr mı olmalı? Antigen olsa olur mu bilgisi olan var mı?


  • @el-nino-9 antijen kabul edilmiyor sedece PCR kabul ediliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum