Avrupa'da nereden geldiğini ve kim olduğunu toplum sana sürekli bir şekilde hatırlatır fakat ABD de ise nereden geldiğin kim olduğun çok önemli değildir çünkü ülke insanının tamamı veya ailesi zaten bir yerlerden göçüp gelmiştir .Avrupa'da da yaşamış olup ABD ye göç etmiş birisi olarak söyleyebilirim ki Avrupa gurbet ABD özgürlüktür.
-
-
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
-
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
-
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
-
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
-
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
-
-
-
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
-
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
-
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
-
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
-
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
-
Bu başlık altındaki bir çok iletiyi okudum. Gerçekten forumun güzel bir kitlesi var. Ben de kendimce bir kaç noktaya deyinmek isterim. Avrupa ve amerika göç karşılaştırmalarını bir çok açıdan anlamsız ve tutarsız buluyorum. Avrupa ve Amerika sosyolojik, ekonomik ve daha bir çok açıdan farklı coğrafyalar. Amerikaya yönelen ve bir şekilde bunu başaran insanların daha rasyonel değerlendirmeleri var ve yeni kararlar verme becerileri daha dinamik, Bu elbette benim kendi gözlemim. Ve yine kendi çevremde ve forumda karşılaştığım bir çok insan Türkiye de en azından orta sınıf olabilecekken Amerikayı tercih etmiş insanlar. Klasik hapis/gurbet kavramının Amerikada çok da karşılığı olduğunu düşünmüyorum. Amerikaya yerleşip, mutsuz olan bir insan Türkiyeye dönme kararını çok daha kolay verebilir bana göre ve ben bunu 'tutunamama' olarak degerlendirmiyorum. Benim konuya genel bakışım bu. Kendi özelimde değerlendirmem gerekirse ben de konuya tamamen rasyonel bakıyorum; mutlu olduğum sürece buradayım, Türkiyede daha mutlu olacağımı inanırsam kesinlikle döneceğimi de biliyorum. Kararda ısrar ya da her hangi bir seçeneğe şartlanmak çok riskli sanki; özellikle pandemi sürecinde bir çok şeyin kırılgan olduğunu tekrardan hatırladık. Belli periyodlarda hayatı ve gelecek planlarını gözden geçirmek önemli. Öncelikleri doğru sıralamak ve buna göre en makul kararı vermek gerekiyor.
-
Bu ileti silindi! -
Yahu arkadaslar kimseye niye ABD'ye gidiyorsun veya niye Turkiye'ye donuyorsun/donmuyorsun dedigim yok. Bu donmek konusunu baslatan MySea mahlasli kisi herzaman yaptigi gibi katilimcilari Turkiye aleyhine ajite etmek icin bu turden uydurma haberleri getirip forumda paylasiyor. Ve yine malum bazi kisilerde de isteyerek veya istemeyerek her seferinde oltaya gelip Turkiye'ye sallayinca bende kinayeli birkac cumle yazdim, gc'liler donmek icin pasaport bekliyorlar falan diye. Yoksa gidin dostlar ABD, Kanada, Avustralya, Ingiltere valla billa gidin ve hicte donmeyin. Kimin umurunda yahu? Zaten ulkenin nufusu 83 milyon, yeterli is olanagi yok. Biraz yer acilsin. Hos, Bloomberg 2030 yilinda Turkiye'nin Dunya'nin en buyuk 5. ekonomisi olacagi iddiasinda ama ben sahsen inanmiyorum.
Bu ABD'nin cokusu veya ekonomik gerilemesi uzerine simdiye kadar onlarca kitap belki yuzlerce makale okudum hepsi de ABD'nin onde gelen saygin ekonomistleri, Prof'larinin yazilari. Benim yaptigim sadece onlardan yaptigim cikarsamalar. Tartismalar uzamasin diye mumkun oldugunca uzun yazmiyorum ve cevap vermiyorum cogu satasmaya. Bazi arkadaslar sozum ona ABD'de sonsuza dek yerlesmisler ve cok seviyorlar ama ABD'de yayinlanan ABD'nin gelecegi ile ilgili bu degerli nesriyati okuyacaklarina ilgileneceklerine tutup Turkiye'de ki uyduruk haber sitelerinde ki bilmem akp'nin sol seyinin bilmem neredeki zirvaliklarini bile okuyorlar. Bu insanlar mi ABD'yi benimsemis, ozumsemis oluyor.
Yahu dostlar ben anlamiyorum. Neyi anlamiyorum biliyormusunuz; (sozum meclisten disari) bir insan gitmis ABD'ye yerlesmis ve cok mutlu mesutmus ve omrunun sonuna kadar orada yasayacakmis, kok salmis. Cok guzel. Peki bir insan dogdugu buyudugu ulkeye karsi nasil bu kadar kin nefret duyabilir? Hic mi guzel bir anin yok o memleketde be adam?
Gidenlere basarilar, henuz gidemeyenlere de cekiliste bol sans diliyorum. Umarim gidenler geri donmez. ABD'ye faydali vatandaslar olarak omurlerinin sonuna dek orada yasarlar. Ne diyor sair; Giden bir mumnun ki yerinden, donen yok a'la seferinden.
-
Kalanlarda var donenlerde var vardır -
Benım amacım belli
Pasaport almak
Türkiyeye maddi yatırım yapmak / ev arsa araba gibi yatırım
Dil oğrenmek / okul gitmek bir amerikan uni.
Farklı İnsanlar Tanımak/ dünyanın farklı bölgelerinden gelen isanlar.
Doğal güzelliklerinden faydalanmak /spor camp gibi.Çıkmıyor Gc bekliyoruz .
Sizin şartlarınız dönmenizi gerektiriyorsa dönün bende ömür boyu kalmam ama yinede gider gelirim 60 70 yaşımda ne yapacağım orada zaten tekim tek yaşıyorum ve bekarım tr dönüp akrabaları bulunduğu yerde son anlarımı yaşamak isterim.
-
@Orco34 çok güzel hem espirili hemde duygusal bir yazı olmuş.Okurken içim burkuldu ,gözlerim yaşardı.
Allah sabır ve güç versin demekten başka bir şey gelmiyor şuan elimden. -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Sayin @newman yorumumu sildim. Sizde alinti yaptiginiz yorumu silin lutfen. Bu tip tartismalara gerek yok. Turkiye'yi yoneten cikar gruplarini elestirmek Turkiye'yi elestirmek degildir. Hepimiz Turkiye'yi cok seviyoruz. Turkiye bizim ana vatanimiz. Geride tabiki donecegiz. Sizin yapmis oldugunuz yorumlarin Turkiye'deki sorunlarin uzerini orttugunu dusundugum icin bu kadar tepki veriyorum. Diger pencereden bakarsaniz, bu sorunlarin dile getirilmeden cozulemeyecegini dusunuyorum.
Kiyaslama konusunu soyle aciklayabilirim size; Fenerbahce sezon basi 4-2-3-1 oynarken sag on ve sol ondeki oyunculari yetersiz performans gosterdigi icin basarisiz sonuclar aliyordu. Bende diyordum ki bu takimin 3-4-1-2 oynayip, beklerini orta sahaya dogru cikarmasi lazim ki kanatlar calissin. Yoksa pozisyon bulamazsin. Bayern Munih 4-2-3-1 oynayabiliyor, cunku Coman ve Gnarby var adamlarda, sen bunu oynayamazsin diyordum. Bazi Fenerbahce'li arkadaslar "3'lu defans oynanmaz" deyip duruyordu. "Destek ol, destek ol" deyip duruyordu. Neyine destek olacagim? Nitekim 6 macta 4 yenilgi aldik. Belki o donem yuzunden sampiyonlugu kaybedecegiz. Biktim artik yetersiz teknik direktorlerden. Bu benim Fenerbahce'den nefret ettigimi, Bayern Munih guzellemesi yaptigimi gostermez. Turkiye icin yaptigimiz elestirilerde ayni sekilde Turkiye'nin daha iyi olmasi icin. Sizin yorumlariniz oyle genellemeler iceriyor ki, bizim gibi insanlari cok sinirlendiriyor. Bundan sonra yorum falan yapmayacagim zaten. Kapattim konuyu. Kirdiysam ozur dilerim, sizin icinde kotu birsey dilemiyorum tabiki, mutluluklar dilerim.
-
@Ryback, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
Sayin @newman yorumumu sildim. Sizde alinti yaptiginiz yorumu silin lutfen. Bu tip tartismalara gerek yok. Turkiye'yi yoneten cikar gruplarini elestirmek Turkiye'yi elestirmek degildir. Hepimiz Turkiye'yi cok seviyoruz. Turkiye bizim ana vatanimiz. Geride tabiki donecegiz. Sizin yapmis oldugunuz yorumlarin Turkiye'deki sorunlarin uzerini orttugunu dusundugum icin bu kadar tepki veriyorum. Diger pencereden bakarsaniz, bu sorunlarin dile getirilmeden cozulemeyecegini dusunuyorum.
Kiyaslama konusunu soyle aciklayabilirim size; Fenerbahce sezon basi 4-2-3-1 oynarken sag on ve sol ondeki oyunculari yetersiz performans gosterdigi icin basarisiz sonuclar aliyordu. Bende diyordum ki bu takimin 3-4-1-2 oynayip, beklerini orta sahaya dogru cikarmasi lazim ki kanatlar calissin. Yoksa pozisyon bulamazsin. Bayern Munih 4-2-3-1 oynayabiliyor, cunku Coman ve Gnarby var adamlarda, sen bunu oynayamazsin diyordum. Bazi Fenerbahce'li arkadaslar "3'lu defans oynanmaz" deyip duruyordu. "Destek ol, destek ol" deyip duruyordu. Neyine destek olacagim? Nitekim 6 macta 4 yenilgi aldik. Belki o donem yuzunden sampiyonlugu kaybedecegiz. Biktim artik yetersiz teknik direktorlerden. Bu benim Fenerbahce'den nefret ettigimi, Bayern Munih guzellemesi yaptigimi gostermez. Turkiye icin yaptigimiz elestirilerde ayni sekilde Turkiye'nin daha iyi olmasi icin. Sizin yorumlariniz oyle genellemeler iceriyor ki, bizim gibi insanlari cok sinirlendiriyor. Bundan sonra yorum falan yapmayacagim zaten. Kapattim konuyu. Kirdiysam ozur dilerim, sizin icinde kotu birsey dilemiyorum tabiki, mutluluklar dilerim.

Peki siliyorum alinti yaptigim yazinizi. Ama ne yazarsam farketmiyor, bazi kisiler her yazimdan sonra kirmiziyi gormus boga gibi saldiriyor.
Bu kadar cok sinirlenmeyin sizde. Herseyi sorun haline getirmenin adrenalimizin yukselmesinden baska katkisi olmuyor. Sonra bobreklerimize vuruyor siddetli agrilar, prostatlarimiz sisiyor, kalplerimiz teklemeye basliyor. Ve, belki de bu yuzden kisa surmesi kuvvetle muhtemel hayatimizda, saclarimiz doyasiya oksanamadan (bu arada cogumuz keliz ama olsun) biz ölmüs olacagiz. Benim de asabim bozuldu simdi.
Selamlar -
...........................
-
@yalta, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@Ryback engelle gitsin haci, ne kasiyorsun.
Sayin @Ryback : Sayin @yalta 'ninda belirttigi gibi bazen "ignore" etmek en guzel harekettir. trollerle ugrasip gununuzu negatife cevirmeye asla degmez!

-
Bu videodaki yorumlara kesinlikle katiliyorum.

-
Kimsenin vatan icin olan sevgiisnden suphe etmeyin zaten sayin @newman (zaten soz meclisten disari diyerek siz de belirtmissiniz) . Lakin meclis disindaki insanlarin da vatan sevgisine laf soylemek hic birimizin haddi olamaz. Hukumete olan sevgi ile vatan sevgisini birbirine karistirmamak gerek. Bu soylemi su anki hukumet cok kullanmakta, kendisine karsi olabilecek soylemlerin cogunu vatana ihanet gibi gostermektedir. Turkiye benim anavatanimdir ve nereye gidersem gideyim orasi ile ilgili haberleri tabiki takip edecegim, orada yasayan bir suru insan biraktik, zoom uzerinden raki icerken vatanim ile ilgili gelismleri tabiki geyiklenecegiz.
Gidenler niye gitti donenler niye dondu ; herkes icin hayirlisi, kendisini mutlu eden ne ise o olsun. sayin @Orco34 cok guzel yazmis , eline saglik ayrica. -
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@yalta, içinde söyledi: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?
@Ryback engelle gitsin haci, ne kasiyorsun.
Sayin @Ryback : Sayin @yalta 'ninda belirttigi gibi bazen "ignore" etmek en guzel harekettir. trollerle ugrasip gununuzu negatife cevirmeye asla degmez!

Kufur, hakaret ve engelleme tartismaya bilgisi ve yuregi yetmeyen insanlarin basvurdugu bir yontemdir.
Fikrini begenmedigi insanlari engelleyenler, sozum ona baskici ortamdan kacip ozgurlukcu bir ortamda yasamak istiyorlarmis. Yasarsiniz...!
Gercekleri yazmaya devam. Seviyeli fikir alisverisi yapmak isteyen dostlar buyursun.
-
gitme nedenin ne olduğu önemli değil fakat sen bir çaba sarf ediyor musun. ediyorsun. Belli bir miktar maddi yönden kaybın oluyor mu oluyor. Peki gitmeden önce Türkiye de iken amerika hakkında yalan mı söylüyorlar hayır değil her video yapan gerçekleri anlatıyor. Fakat burada şunu atlamayın. Video yapanlar 3 - 4 yıldır orada. En son gidip te video çeken bizim mustafa var. Herkes bangır bangır bağırıyor çalışmak zoruna gidiyorsa gelme aile şirketin de çalışıyorsan gelme. Ailen cebine harçlığını koyuyorsa gelme. Herkes diyor. Peki amerikaya gitmeden bu kadar zorluk yaşayacağını biliyorsun seni zorla gönderen mi yada başvuru yapmazsan seni icraya vericez mi diyen var. Zorlanmak istemiyorsun ama gidiyorsun. Giderken hayaller ülkesi para kazanmak çok kolay diyorsun. Zorlanınca da burası bitmiş - çökmüş geri kalmış diyorsun. Sen önce kendini tanımıyorsan hiçbir ülkeye gitme bastır kıçını otur evinde. 10 yıldır amerika da yaşayan kaçak biri var. Vİdeo linklerini koyuyorum. Size canlı örnek hiçbir iş yapma kabiliyetsiz ondan sonra bana yemek verin diyor
-
İşte buda farklı bir şey - var mı var görüyorunz millet ne durumda iyi olanlarda var kötü olanlarda.
Dayanma gücünüz çalışma kabiliyetiniz nedir buna göre bakın.
-
@newman Huzuru ve yaşama sevincini nerede buluyorsanız Orası sizin vatanınızdır. Ailenizi ve sevdikleriniz ile mutlu olduğunuz ortak şeyler paylaştığınız yer Sizin vatanınızdır. Vatan konusu soyut bir kavramdır. O açıdan Doğduğun ve büyüdüğün yeri özlemek doğaldır. Ancak somut olarak orayı olmazsa olmaz görmek kanaatimce yanlıştır. Bu dokunulmaz değer olduğu için bu olgu herkese göre değişir. Onun için herkese saygı duymak ve onun kendi özgün değeri olduğu için kabul etmek gerekir. Eğer yazıları okursanız çoğu insanın güzel olan ülkemizi terk etmekten çok Yönetim veya ekonomik problemler olduğunu görürsünüz. Bu herkes için bir karar meselesidir. Ayrılma veya göç etme kararı alır ve gider. İyimidir doğrumu dur Yanlışmıdır Gittiğnde anlar. Gitmeden Hiç kimse anlayamaz. Bu karar Sizin içinde aynıdır. Bu durum evlilik gibi bir şey dir. Evlenmeden anlayamazsınız. Cesaret ve riski her halükarda kabul edilebilir ölçüde düşünmelisiniz. Kaderiniz Size yön verir. Allah herkese güzel kader versin Güzel hikayeler versin.
-
Size konuyu bitirecek örneği kendimden vermek istiyorum. Şu an Türkiye’ de iyi bir şirkette iyi bir gelir ile ve günde 2-3 saatlik eforla çok rahat bir iş hayatım var. Kendi işim olsa bu kadar rahat olamaz.
Ama GC ye başvurdum ve Amerika’ ya göç etmek istiyorum. Sebebi de tüm arkadaşlarım gibi sizi de güldürsün. G.tüme rahat batıyor belki de.
Benim çocukluk hayalim asker olmaktı şartlar el vermedi ve şu anda yaş yüzünden imkansız.
Abd de askeriye ye girip becerebilirsem Green Beret yani Türkiye deki Bordo Bere eğer beceremezsem Ranger Regiment Türkiye’ deki Jandarma Özel Harekat a katılmak istiyorum.
Şunu da belirteyim. 10 yıllık deneyimi olan bir IT uzmanıyım. Asker olmak ABD de kendi mesleğimi yapmanın belki 3 te 1 ini belkide 5 te 1 ini kazandıracak. Ama bu benim hayalim. Para çok isteyenlerin veya ihtiyacı olanların olsun.
Bunu buraya yazmamın sebebin herkesin kendine özgü örneklerinin olabileceği gerçeğidir. Bunu kabul edebilirsek tartışma son bulur. Geriye sadece sohbet ortamı kalır
Sevgiyle kalın

Edit leyeyim. Tabiki ömürlük değil. Bir süre sonra bırakıp sivile geçeceğim elbette. Ömür boyu da çekemem

-
Tek diyeceğim şey +Ben hikayeyi kaybedenlerden dinlemem . (Kendime verdiğim bir sözdür )
Benzer Başlıklar
124
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k