Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
@ucakci, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhaba, bugün NVC den case numaram ve invoice ID içeren mektup aldım. ceac 'dan login olup evrakları yüklemem ve ödeme yapmam gerektiği yazıyor. Bu randevunun önümüzdeki aylarda yapılacağı anlamına geliyor mu yoksa bu işlemleri yapmama rağmen case numarasının F3 kategorisinde başvuru tarihinin current olmasına kadar bekleyecekmiyim. ?
Teşekkürler.
Edit : login oldum ancak application için start now buttonu aktif değil. Ancak evrakta bir yıl içinde bağlantıya geçmezseniz hakkınızı kaybedersiniz yazıyor. Lütfen yardım.Yakinda aktif olacaktir, ancak basvuru tarihiniz aktif olmadan size bir vize verilemeyecek o nedenle NVC mulakat tarihini ona gore ayarlayacaktir.
-
@crazycells Peki ödemeyi yapıp evrakları yüklemelimiyim , yoksa numaranın aktif olmasını mı beklemeliyim. Aynı zamanda tüm bilgilerde Ankara yazarken , foreign state kısmında TUVALU yazıyor, sanırım geçici bir hata değilmi. Teşekkür ederim.

-
Merhabalar,
Ben evlilik yoluyla 2 yillik green cardimi 2021 Ocak ayi basinda aldim. Benim kayinvalidem maalesef vize alamadigi icin gelemiyor. Su anda turistik vize alma durduruldu sanirim ama ne zaman basvurabilir bir bilgi var mi?
Asil sorum ise, vize alamadigi taktirde ona da green card basvurusu yapmayi dusunuyor esim, maddi gelirimiz ortanin ustunde zaten ben de calisiyorum, bu durumda Turkiye’de olan kayinvalidem icin buradan green carda basvuru yapabilir miyiz su anda? Ve yeni kanunlarla green cardin cikmasi ne kadar surer?
Cok tesekkur ederim -
@Duygu-Sayiner, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Merhabalar,
Ben evlilik yoluyla 2 yillik green cardimi 2021 Ocak ayi basinda aldim. Benim kayinvalidem maalesef vize alamadigi icin gelemiyor. Su anda turistik vize alma durduruldu sanirim ama ne zaman basvurabilir bir bilgi var mi?
Asil sorum ise, vize alamadigi taktirde ona da green card basvurusu yapmayi dusunuyor esim, maddi gelirimiz ortanin ustunde zaten ben de calisiyorum, bu durumda Turkiye’de olan kayinvalidem icin buradan green carda basvuru yapabilir miyiz su anda? Ve yeni kanunlarla green cardin cikmasi ne kadar surer?
Cok tesekkur ederimBasvuru yapabilirsiniz, su an hala IR-5 vizesi veriliyor. Bu konuda yeni kanun yok henuz :) Genel olarak bekleme suresini ~1 yil olarak dusunebilirsiniz sanirim.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi
-
@ucakci, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells Peki ödemeyi yapıp evrakları yüklemelimiyim , yoksa numaranın aktif olmasını mı beklemeliyim. Aynı zamanda tüm bilgilerde Ankara yazarken , foreign state kısmında TUVALU yazıyor, sanırım geçici bir hata değilmi. Teşekkür ederim.

Eger yapabiliyorsaniz, yapabilirsiniz. Tum bilgiler sizdeyse ve sistem izin veriyorsa bir sorun yok.
Dogum ulkesine
TurkeyyerineTuvaluyazmis olabilirsiniz. Masum bir hata oldugu icin konsolosluk onu duzeltecektir, siz su an dolduracaginiz tum formlari dogru ve tam bilgilerle doldurun. -
Abim amerikan vatandaşı(amerikada yaşıyor) ve bende onun üzerinden Green Kart almak istiyorum.İşlemler nasıl oluyor? Abimin başvuru mu yapması gerekiyor?
-
@crazycells
Öncelikle merhabalar. Aileye dayalı vize kategorisinde tahminimce son aşamaya geldim. Benim sorum şöyle olacak; bu yapılan son açıklamalardan sonra aileye dayalı vize işlemlerinde 31 / 03 / 2021'e kadar bekleme durumuna mı giriyor. Yakın zamanda aldığım mailden anladığım kadarıyla bu saatten sonraki işlemlerimi Türkiye'deki konsolosluk ile gerçekleştireceğim.
The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to attending an immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General overseas.NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner and attorney (if applicable).
-
@leventolgun, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Abim amerikan vatandaşı(amerikada yaşıyor) ve bende onun üzerinden Green Kart almak istiyorum.İşlemler nasıl oluyor? Abimin başvuru mu yapması gerekiyor?
Evet, ilk iletiyi inceleyin. F4 kategorisinde basvuru yapacaksiniz.
Ayrintili bilgiyi su baslikta bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1423/f4-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-kardesleri
-
@İlhanakbulut, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells
Öncelikle merhabalar. Aileye dayalı vize kategorisinde tahminimce son aşamaya geldim. Benim sorum şöyle olacak; bu yapılan son açıklamalardan sonra aileye dayalı vize işlemlerinde 31 / 03 / 2021'e kadar bekleme durumuna mı giriyor. Yakın zamanda aldığım mailden anladığım kadarıyla bu saatten sonraki işlemlerimi Türkiye'deki konsolosluk ile gerçekleştireceğim.
The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to attending an immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General overseas.NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner and attorney (if applicable).
Evet, son asamaya gelmissiniz.
Artik sadece mulakat tarihinizi beklemelisiniz.
-
@crazycells Mülakat tarihi 31 marttan sonra mı verilir. Bildiğim üzere 31 Mart'a kadar bu işlemler kapalı. Başka bir bilginiz var mı acaba?
-
@İlhanakbulut Sevgili ilhan her ne kadar bana sormamis olsanda ben sana soyle soyluyeyim benim evrak onayim temmuz beklemekteyim evrak onayi martin sonu olup da bekleyenlerde var. Cok ilginc bir durumu hep beraber tecrube ediniyoruz.
-
@Doncarleone Çok teşekkür ederim. Hemen hemen aynı yıllarda başvuru yapmışız ve işlemlerimiz aynı dönemde sonuçlanmış. Artık beklemekten başka bir yol gözükmüyor. Bol şanslar hepimize :)
-
@İlhanakbulut @Doncarleone peki bir sorum var her ikinize de :) CEAC ye girdiğinizde dosyanız hala NVC demi görünüyor, yoksa ANKARA da mı? ( Ana sayfa sağ üst köşede Your case curretly at ...... yazan bölüm )
-
@hulyaek tabikide Nvcde
-
@Doncarleone :) bir umut dedimdi ama olmadı
-
@İlhanakbulut, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
@crazycells Mülakat tarihi 31 marttan sonra mı verilir. Bildiğim üzere 31 Mart'a kadar bu işlemler kapalı. Başka bir bilginiz var mı acaba?
IR-1 ve IR-5 gibi vizeler disinda mulakatlar 31 Mart'a kadar durduruldu maalesef; sizinki F2A miydi? 31 Mart'tan sonra islemler devam edecek.
-
Herkese Merhabalar
Ben 2014 yılı Kasım ayında f3 kategorisinde green card başvurusu yaptım, daha doğrusu babam benim için başvuru yaptı.Bugün siteyi incelediğimde geren card status görmek için.Ekranda we sent your case department of state for visa processing yazdigini gördüm.Bundan sonraki aşamalar nelerdir, ne kadar sürer bu konu hakkında cevap yazabilenler olursa çok sevinirim.
Çünkü daha önceki süreçlerde avukat olmadan kendim formları halletmeye çalıştım fakat bazı eksik evrak yüzünden ilk başta eksik evraklar istendi benden,onlarıda yine eksik yolladım ve başvurum redddedildi bende bi avukat aracılığıyla Appeal yaptım yani temyiz ettim demekki appeal kazandım ve ekranda bu yazıyor.Bundan sonra yanlış yapmak istemiyorum.Bu konuda tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşların yardımını istiyorum. -
@The-first-Legendary-gamer, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
Herkese Merhabalar
Ben 2014 yılı Kasım ayında f3 kategorisinde green card başvurusu yaptım, daha doğrusu babam benim için başvuru yaptı.Bugün siteyi incelediğimde geren card status görmek için.Ekranda we sent your case department of state for visa processing yazdigini gördüm.Bundan sonraki aşamalar nelerdir, ne kadar sürer bu konu hakkında cevap yazabilenler olursa çok sevinirim.
Çünkü daha önceki süreçlerde avukat olmadan kendim formları halletmeye çalıştım fakat bazı eksik evrak yüzünden ilk başta eksik evraklar istendi benden,onlarıda yine eksik yolladım ve başvurum redddedildi bende bi avukat aracılığıyla Appeal yaptım yani temyiz ettim demekki appeal kazandım ve ekranda bu yazıyor.Bundan sonra yanlış yapmak istemiyorum.Bu konuda tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşların yardımını istiyorum.Haklisiniz, forumda F3 sureci maalesef oksuz kaldi :) Ben bunu not aldim, ilk firsatta olusturacagim. Fakat surec diger gocmen vizelerle tamamen ayni, sizin dosyaniz da USCIS'ten NVC'ye aktarilmis.
Su iletideki F4 surecinizi F3 olarak dusunup asamalari okuyabilirsiniz, siz de birebir ayni asamalardan gececeksiniz:
-
Crazycells cevap için teşekkürler ben şu an devlet memuru olarak çalışmaktayım .Maaşsız emekliligime yaklaşık 1 yıl kaldı .Bu süreç sizin deneyimlerinize göre ne kadar sürer.
-
Arkadaslar sormak istediğim bir soru var bilmiyorum doğru yer mi ama bilgisi olan varsa cok memnun olurum.
Benim bir arkadaşım japonya'dan kendisi Amerikan vatandasi fakat amerika'da hiç yasamadi şimdi okul vs için buraya gelmek istiyor 2 tane cocugu var cocuklar greencard sahibi ya da vatandaş degil.Arkadasimin eşi japon kendisinde ayrica japon vatandaşi babasi amerikali. Uscise cocuklar için başvuru yapmış greencard için onun prosedüru de uzun surer mi normal prosedür gibi yoksa daha mi hizli olur ya da o insanlarin da sponsora ihtiyacı var mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum