Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)


  • @Muhtaradana Ha gayret! Güzel haberlerle dolsun bugün buralar...


  • İnşallah 🙏🏾


  • Amin insallah cumleten akraba ve bu toplumun curumus yapisindan en kisa zamanda kurtuluruz. En kotu gunumuz bugunler olsun.


  • Bugünkü yayınlanacak kararnameler ile ilgili bilgi paylaşılmış beyaz saray sayfasında


  • Twitter’da Charles Kuck bugün PP10014 kararnamesinin imzalanmayacağını paylaşmış maalesef.Umarım tersi olur ve biran önce yasak kalkar,gerçekten artık hiçbirimiz de sabır kalmadı!


  • @redur47 Turkcesi translateden

    20 Ocak'ta, Biden Harris Yönetimi, göçmenlik sistemimizi nihayetinde reforme etmek için geniş ve bütün bir hükümet çabasının ilk adımlarını attı; bunlara, içinde yaşayan yaklaşık 11 milyon belgesiz göçmen için vatandaşlığa giden bir yol oluşturan ve bunlara katkıda bulunan bir yol oluşturan Kongre yasasını göndermek de dahil. Ülkemiz. Bugün, Yönetim, göçmenlik sistemimizi yeniden inşa etmek ve güçlendirmek için attığı bir dizi ek eylemi duyuruyor.

    Bugünün eylemleri, Cumhurbaşkanının görevdeki ilk gününde, Hayalperestler için korumaları koruma ve güçlendirmeye yönelik adımlar, Müslüman ve Afrika yasağını sona erdirme, sınır duvarı yapımını durdurma ve ülkemizde yaşayan ve çalışan Liberya vatandaşlarını koruma adımları da dahil olmak üzere yürüttüğü idari eylemlere dayanmaktadır. Başkan 1. günde ayrıca göçmenlik sistemimizi modernize etmeyi ve göçün temel nedenlerini ele alırken sınırlarımızı akıllıca yönetmeyi amaçlayan Birleşik Devletler Vatandaşlık Yasasını Kongre'ye gönderdi.

    Başkan Biden'in stratejisi, göçmenleri kucaklayan, aileleri bir arada tutan ve insanlara izin veren adil, güvenli ve düzenli bir göç sistemi ile ülkemizin daha güvenli, daha güçlü ve daha müreffeh olduğu temel önermesine odaklanıyor - hem yeni gelen göçmenler hem de yaşamış insanlar nesiller boyu buradayız - ülkemize daha fazla katkıda bulunmak için. Başkan Biden, her Amerikan endüstrisinde çalışan ve sanatımıza, kültürümüze ve hükümete katkıda bulunan yenilikçiler ve iş yaratıcıları olarak yeni Amerikalıların ekonomimizi beslediğini biliyor.

    Bugünün yürütme eylemleri:

    Aileleri Yeniden Birleştirmek için bir Görev Gücü oluşturun. Başkan Biden ailelerin birbirine ait olduğuna inanıyor. Trump yönetiminin sınırda binlerce aileyi ayıran göçmenlik politikalarını tersine çevirmenin birinci öncelik olduğunu açıkça belirtti. Bu çabanın önemli bir parçası, ayrı kalan aileleri yeniden birleştirmek için bir görev gücünün oluşturulmasıdır. Bu görev gücü, Trump Yönetimi tarafından ayrılmış ebeveynleri ve çocukları bulmak için ABD hükümeti genelinde, etkilenen ailelerin kilit paydaşları ve temsilcileriyle ve yarım küredeki ortaklarla birlikte çalışacak. Görev gücü, aileleri yeniden bir araya getirmek için atabilecekleri adımlarla ilgili olarak Başkan ve federal kurumlara tavsiyelerde bulunacaktır. Ayrıca, görev gücü düzenli olarak Başkana rapor verecek ve bu tür trajedilerin tekrar meydana gelmesini önlemek için adımlar önerecektir. Bu karar aynı zamanda çocukları ebeveynlerinden ayırmayı haklı çıkarmaya çalışan Trump Yönetiminin Yürütme Kararını da iptal ediyor.

    Güney Sınırındaki Düzensiz Göçle Mücadele Etmek ve İnsani Bir İltica Sistemi Oluşturmak için bir Strateji Geliştirin. Trump Yönetiminin sınırdaki politikaları kaosa, zulme ve kafa karışıklığına neden oldu. Bu politikalar, topluluklarımızın güvenliğini baltaladı, şiddetten kaçan sığınmacıları cezalandırdı ve Batı yarıkürede güvenliği istikrarsızlaştırdı. Bugün, Biden Harris Yönetimi, bölgedeki göçü yönetmek için etkili adımlar atarken, önceki yönetim tarafından benimsenen en zarar verici politikaları geri almaya başlayacak.

    Spesifik olarak, Biden Harris Yönetimi bölgede güvenli, yasal ve düzenli göç için kapsamlı üç bölümlü bir plan uygulamaya başlayacak. Birincisi, Yönetim, göçmenleri şu anda evlerinden uzaklaştıran istikrarsızlık, şiddet ve ekonomik güvensizlikle yüzleşmek için bir strateji yoluyla göçün altında yatan nedenleri ele alacak. İkinci olarak, İdare, diğer ülkelerin sığınmacılara ve evlerine daha yakın göçmenlere koruma ve fırsatlar sağlama kapasitesini desteklemek için yabancı hükümetler, uluslararası kuruluşlar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar dahil olmak üzere bölgesel ortaklarla işbirliği yapacaktır. Son olarak, İdare, Orta Amerika'daki mültecilerin ve sığınmacıların Amerika Birleşik Devletleri'ne giden yasal yollara erişmelerini sağlayacaktır. İç Güvenlik Bakanı ayrıca Göçmen Koruma Protokolleri (MPP) programını gözden geçirmeye yönlendirilir. Sınırdaki durum, büyük ölçüde son dört yılda meydana gelen hasar nedeniyle bir gecede değişmeyecek. Ancak Cumhurbaşkanı, ülkemizi güvende, güçlü ve müreffeh tutan ve aynı zamanda değerlerimizle uyumlu bir yaklaşıma kararlıdır. Bu İcra Kararı ayrıca, ABD sınırını sığınmacılara etkili bir şekilde kapatan bir dizi Trump İdaresi beyannamesi, kuralları ve rehberlik belgelerinin kurum tarafından gözden geçirilmesi ve yönlendirilmesi de dahil olmak üzere, ABD sığınma sistemini eski haline getirmek için bir dizi eylemi yönetmektedir.

    Yasal Göçmenlik Sistemimize İnancınızı Yeniden Sağlayın ve Yeni Amerikalıların Entegrasyonunu Teşvik Edin. Başkan Biden, göçmenlerin bir ulus olarak kim olduğumuz için gerekli olduğuna ve geleceğe yönelik özlemlerimiz için kritik olduğuna inanıyor. Önceki yönetim, tarihimize ters düşen ve Amerika’nın açık ve hoş bir fırsat ülkesi olarak karakterini zayıflatan yüzlerce politika yürürlüğe koydu.


  • @Muhtaradana Umarim hakli cikarsiniz ama bu beyaz saray metnini okudugumda gordugum yok sinirda bekleyen analar aglamasin vs gibi yaklasimlara yonelik kararname cikaracak gibi duruyor.


  • Bende birçok kaynaktan okudum yazılanları ama bizim yasak bugün pek gündeme gelecek gibi durmuyor.


  • Bir olumsuz haber de AP den geldi.


  • Buda brit simons görüşü

    Adam özetle bu banlarla covidin yarattığı belirdizlik arasında hiçbir mantıklı bağ yok biden bunun saçmalık olduğunu bildiği için kaldıracaktır minvalinde belirtmiş


  • arkadaşlar bi haber var mı?


  • @Doncarleone son parağraf beni umutlandırıyor, yaklaşık 3 saat sonra güzel haberler almayı umuyoruz


  • Jen psakiyi dinledim. tasarilarin adini dahi agzina almadi. Asisini sevdiklerim.
    Basin sorularinda Rusyadaki muhalefet hakkinda bile konusuldu.
    Covid relief package.
    Trumpin azli. Florida da mi ne vurulan devlet gorevlileri.
    Meksikali gocmenlerle ilgili zamazingo.
    Yani cokda onemli bir mevzu degiliz.
    Immigration processin insanlik ve ahlaki yonleri icin onemli olanlari kisimlari bizim icin onemli diyorlar. Gocmen degil multeci olaylari daha oncelikli gozukuyor.
    Adress immigration humane and moral way deyip durdu.

    • Covid travel ban ne olcak ?
      -Biz pandemiyi kontrol etmeye calisiyoruz. Virusun mutasyonlari bizi etkiliyebilIr. Is uzman goruslerine bakar

    • cocuklarin analarini nasil bulacaksiniz?

    • harika bir soru. dosya dosya inceleyerek bulacagiz vs.
      Daha fazla dinleyemedim.
      Bu korona, kapitalizmin basarisizligi icin iyi bahane oldu.


  • Yani gerçekten çok saçma. Kimse PP10014 hakkında konuşmuyor . Sürekli takip ediyorum ancak tek konuştukları meksika sınırında ailelerinden ayrılmış çocuklar ve bu çocukların ailelerine kavuşması için bir kolluk gücünün oluşturulacağı vb. Hiç düşünmüyorlar yasal olarak işlemlerini yapıp yıllarca giriş yapmayı bekleyenleri. Ne yapsaydık yani meksika sınırından bizde mi kaçak girseydik 🙂


  • Bunlarin en buyuk nedeni icerideki Latinlerin ozellikle Meksikalilarin cok buyuk baski yapmasi. Cunku gerek icerideki kacaklar, gerekse ailelerden ayri kalanlar cogunlukla Meksikali ve bunlarin ABD'nin ozellikle guney eyaletlerinde yonetime karsi cok buyuk baskilari var. Tabii ki medya da bu konuyu surekli guncel tutuyor. Disarida vize bekleyenler icin ise kimse baski yapmiyor cunku zaten ulke icinde degiller. Medyadada bu konuda herhangi bir haber veya program cikmiyor. Hatta Beyaz Saray sozcusune bu konuda soru soran bile yok.


  • Malesef belkide meksikalilardan corona bulasmiyordur ama konsolosluktan bulasiyordur.



  • Buradada konuyla ilgli haberler ve bir avukatın yorumlarını okuyabilirsiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    dün gece ne yazık ki beklediğimiz gibi sonuçlanmadı.
    biden'ın yürürlükteki bizi ilgilendiren PPler için bu şekilde duyarsız tepki vermesi çoğumuzun beklediği bir durum değildi ne yazık ki.
    yakında sonuçlarını beklediğimiz davalardan class kararı çıkmasını umut etmekten başka çaremiz kalmadı.
    bu umutsuzluk elbette değil, sadece aksalık olsun. bunu da aşacağımıza inanıyorum..


  • Buradan daha iş çıkmaz gibi geçmiş olsun all.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum