Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Teşekkur ederım,buna sevındım o zaman 🙋


  • selam arkadaşlar ben açık öğretim lisesinden dışardan okulu bitirmiş olucam bu sene acaba sizlere bir sorum olacak ben istersem bu lise diplomasıyla amerikada üniversite nasıl giriş yaparım bu konuda görüşlerini istiyorum teşekkürler şimdiden

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Krmkci, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    selam arkadaşlar ben açık öğretim lisesinden dışardan okulu bitirmiş olucam bu sene acaba sizlere bir sorum olacak ben istersem bu lise diplomasıyla amerikada üniversite nasıl giriş yaparım bu konuda görüşlerini istiyorum teşekkürler şimdiden

    Ilk iletilerdeki basvuru bilgileri inceleyin isterseniz, sizin icin de surec ayni olacak. Diplomanizi kabul edecektir pek cok kurum.


  • @crazycells'in ricası üzerine Facebook grubunda paylaştığım, 2018 senesinde resident olarak okula kabul sürecimi anlattığım yazımı burada da paylaşıyorum.

    Öncelikle 2018 senesinde liseyi bitirdim ve green card vasıtasıyla ailemle birlikte ABD'ye yerleştim. Üstteki yorumlarda da bahsedildiği gibi in-state ve out of state durumları var. In-state durumunda okula kaydolduğunuzda çok uygun fiyatlara okurken out-of-state durumunda international öğrenci fiyatında okuyorsunuz. In-state durumunda öğrenci olabilmek için o eyalette bir sene yaşamanız gerekiyor. Bir sene boyunca yaşadığınızı ispatlamanız için elinizde üzerinde adres yazan faturalarınız, varsa kira sözleşmeniz vesaire isteniyor. 2018 Temmuz ayında ABD'ye yerleştikten sonra 2018'in Eylül veya Ekim ayında Purdue Üniversitesi'nin computer science bölümüne başvurdum, ocak ayı gibi okula kabul edildim ancak iki ay sonrasında gelen fatura karşısında biraz yaralandım diyebilirim : ) 2019'un Eylül ayında okula başlayacak olmama rağmen (benim planıma göre Temmuz'da geldiğim için Eylül'de okula başlarsam in-state durumunda oluyordum) başvuru yaptığım anda hala out-of-state durumunda olduğum için international öğrenci olarak gözüküyordum. Bu durumda bir yanlışlık olduğunu, ailemle birlikte okulun başvuru ofisine bu eyalete göçmen olarak geldiğimizi anlatan bir mail yazdım. Maili attıktan iki hafta sonra kadar bana bir duruşma günü verildi, toplam 7-8 kişinin katılımcı olup bana sorular sorduğu ve hayat hikayemi anlattırıp uluslararası öğrenci miyim yoksa in-state öğrenci miyim diye tarttıkları samimi geçen bir duruşmaydı. Bir gün sonra durumumun in-state'e çevirildiğinin e-postasını aldım. Out-of-state durumundan in-state durumuna geçmek hakkında kime soru sorsam zor olduğu söyleniyordu ama bu ülkede cebinde vatandaşlığı ya da yasal oturma izni olanlar için kolaylıklar ülkesi olduğunu unutmamak lazım : ) Sıkıntılı bir süreç olmasına rağmen tereyağından kıl çeker gibi hallettim. Okula başvururken essay yazacak olan arkadaşlara en büyük tavsiyem, Amerika'ya gelişinizle o okulun ismini aynı paragrafta bile kullanmayın. Ben sadece okulun midwest bölgesindeki güçlü bir okul olduğundan bahsettim diye ABD'ye geliş amacımın okul olmadığını bilmelerine rağmen o cümle üzerinde çok durmuşlardı.


  • Buraya bir not ekleyeyim ; Anne ya da babniz baska bir eyalette yasayip vergi veriyor ise, cocuk o eyalete gittiginde in state ucretinden faydalanabiliyor. Arkadasim bosanmis ve esi Boston da, kendisi Kaliforniyada. Cocuk baba ile beraber yasayip Boston da lise bitirdi, universite seceneklerinde Kaliforniyadan da secenekler vardi. Su an Kaliforniyayi secti ve geldi. Annesi bu eyalette vergi verdigi, yasadigi icin su an in state ucretinden faydalaniyor. Bir anekdot olarak dursun burada.

  • ⭐⭐

    herkesin sat act sınavlarına girmesi zorunlumu
    internetten edindiğim bilgilere toefl ielts sınavlarıyla üniversiteler kabul ediyormuş


  • @yapay-zeka Türkiye'de üniversite mezunu olanların ABD'de üniversiteye girerken bir sınava girmesine gerek yok(muş). Ben Türkiye'den tercümeli ve noter onaylı lise diploma ve transkriptimle bahsettiğiniz sınavların bir tanesine bile girmeden üniversiteye girdim. Üniversite seviyesinde durum böyle, daha yüksek seviyeler için durum nedir bilemiyorum ama Amerikan vatandaşlarından tek farkımızın şimdilik sadece oy kullanamamak olduğunu düşünürsek yüksek lisans ve doktora seviyesinde de bu tarz bir sınav olacağını sanmam. SAT ve ACT lise öğrencileri için, TOEFL ve IELTS ise ABD'de göçmen veya vatandaş olmayıp okumak isteyenler için.

  • ⭐⭐

    @strangereister ben şimdi lise mezunuyum green cardım var toefl sınavlarına girmiyorum öylemi


  • @yapay-zeka Yani ben sadece kendi tecrübeme dayanarak böyle bir çıkarımda bulundum. ABD'ye geldiğimde liseden henüz yeni mezun olmuştum ve ingilizcem de kendimi kabul ettirebileceğim bir düzeydeydi. İlginizi çeken okula sorarsanız daha garanti olur


  • arkadaşlar. green card çıkmazsa 2 yıllık CC ile gitme düşüncem var.
    1-okul boyunca çalışma hakkımız var mı ve haftada kaç saat. bu geçime yeter mi?
    2-okuldan sonra ne kadar oturma ve çalışma iznimiz oluyor. yani CC bitti diyelim ben iş arıyorum. alanımla ilgili iş bulma sürem nedir ve alanımla ilgili iş bakarken başka işlerde çalışma hakkım var mı?
    3-iş bulmadan green card alma durumum olabilir mi yoksa illa iş bulup çalışma vizesiyle başlayıp iş yeri sponsorluğunda mı GC alabilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    @strangereister ben şimdi lise mezunuyum green cardım var toefl sınavlarına girmiyorum öylemi

    Sartlar okuldan okula degisebilir.

    Eger yeteri derecede ingilizceniz varsa ve bunu gosterebilirseniz o durumda gerekmeyebilir.

    Ama ingilizce anlasmakta zorluk cekiyorsaniz, ingilizce yeterliliginizi de baska bir sekilde gosteremiyorsaniz o durumda bu tur sinavlardan muaf olmayi beklememelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    arkadaşlar. green card çıkmazsa 2 yıllık CC ile gitme düşüncem var.
    1-okul boyunca çalışma hakkımız var mı ve haftada kaç saat. bu geçime yeter mi?
    2-okuldan sonra ne kadar oturma ve çalışma iznimiz oluyor. yani CC bitti diyelim ben iş arıyorum. alanımla ilgili iş bulma sürem nedir ve alanımla ilgili iş bakarken başka işlerde çalışma hakkım var mı?
    3-iş bulmadan green card alma durumum olabilir mi yoksa illa iş bulup çalışma vizesiyle başlayıp iş yeri sponsorluğunda mı GC alabilirim?

    Yanlis basliktasiniz maalesef 🙂

    Burasi "egitim" bolumu, eger vize ve vize statuleriyle ilgili soru soracaksaniz bu basliktan ziyade, su bolumu kullanmaniz daha dogru olur:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j

  • ⭐⭐

    @crazycells anladığım kadarıyla eczacılık okumak için önceden üniversite bitirmek gerekli
    herhangi bir bölüm mezunu olsa olurmu bilgisayar bilimi gibi
    bütün sağlık alanları böylemi 4 yıllık önceden bitirmekmi gerekli biyokimya biyomedikal mühendisliği gibi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    @crazycells anladığım kadarıyla eczacılık okumak için önceden üniversite bitirmek gerekli
    herhangi bir bölüm mezunu olsa olurmu bilgisayar bilimi gibi
    bütün sağlık alanları böylemi 4 yıllık önceden bitirmekmi gerekli biyokimya biyomedikal mühendisliği gibi

    butun saglik alanlari oyle degil. sadece insan sagligina direkt etki edecek ve lisans gerektiren isler o sekilde...

    diger bolumlerden mezun olabilirsiniz ama pre-med denilen yolda olmaniz gerekiyor, yani bilgisayar bolumu de okursaniz biyoloji ile ilgili dersler almaniz gerekiyor. Eger hicbir biyoloji temeliniz yoksa universiteler sizi yuksek egitim icin kabul etmeyeceklerdir.


  • Bu soruyu nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Bildiğiniz üzere 4 yıllık üniversite fiyatları ortalama 50.000 $ civarı. Green card'ı olmayan uluslararası öğrenciler bu parayı nasıl ödüyor? Direkt nakit mi ödüyorlar, kredi kartı mı, yoksa mezun olduktan sonra mı ödüyorlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dreamcountry, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    Bu soruyu nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum. Bildiğiniz üzere 4 yıllık üniversite fiyatları ortalama 50.000 $ civarı. Green card'ı olmayan uluslararası öğrenciler bu parayı nasıl ödüyor? Direkt nakit mi ödüyorlar, kredi kartı mı, yoksa mezun olduktan sonra mı ödüyorlar?

    Genelde benim gordugum her semester basinda okula odeniyor.

    Taksitlendirme yapiyorlar mi, kredi karti kabul ediyorlar mi diye okulla konusmaniz lazim. Eminim hepsinin farkli proseduru vardir. Uluslararasi ogrenciler icin normalden de ayri prosedur uyguluyor olabilirler.


  • @dreamcountry bu arada uluslararası öğrencilerin lisans eğitimi için bahsettiğiniz 50 bin dolar iyimser bir tahmin gibi duruyor.


  • Merhaba, hangi başlık altına yazmalıyım ya da yeni bir başlık mı açmalıyım emin olamadım ama öncellikle buraya yazayım. Bir sorum yok ama bir konu hakkındaki kafa karışıklığımı farklı görüşler alarak çözmeye çalışıyorum. Şu an yeşil kart ile bir yıldan fazla süredir Amerikada'yım. Buraya gelirken Türkiye'de veteriner fakültesi ikinci sınıf öğrencisiydim ve buraya eğitimime de burada devam etme düşüncesiyle geldim. Ama gerek pandemi süreci olsun gerek de hayatımı tamamen yabancı bir ülkede devam ettirme düşüncesine adaptasyonda zorluk yaşamış olmam olsun birçok şeyi henüz düzene oturtamadım. Türkiyedeki okulumu gelirken bir sene dondurdum ve bir yılın sonunda eğitimlerin online devam etmesini fırsat bilerek ve ne yapacağımı da henüz bilmediğim için uzaktan eğitimle bir dönem daha okuluma devam ettim.

    Karar vermekte zorlandığım durum şu: Okuduğum bölüm Türkiye'de 5 yıllık bir eğitim süresine sahip ve mezun olmam için geriye iki yıl kaldı. Fakat burada aynı bölümü okuyabilmem için önce 4 yıl ön hazırlık gibi görülen bir lisans bölümü okumam ve yine 4 yıllık esas bölüme girmem gerekiyor. Yani her şey sil baştan olacak, 8 yıl uzun bir süre ve okul ücretleri çok pahalı. Bu yüzden dönüp okulumu bitirip burada diploma denkliği almamı sağlayacak sınavlara girmeyi düşündüm ama bu sınavları geçebileceğimin bir garantisi de yok, tabi aynı şekilde maddi ve manevi 8 yıl burada okumayı becerip becerememek de garanti değil. Her iki seçenekte de bir takımlar riskler var ama hangisi gerçekten en doğru tercih olur kafam çok karışık. Bu konudaki farklı görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrspock, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    Merhaba, hangi başlık altına yazmalıyım ya da yeni bir başlık mı açmalıyım emin olamadım ama öncellikle buraya yazayım. Bir sorum yok ama bir konu hakkındaki kafa karışıklığımı farklı görüşler alarak çözmeye çalışıyorum. Şu an yeşil kart ile bir yıldan fazla süredir Amerikada'yım. Buraya gelirken Türkiye'de veteriner fakültesi ikinci sınıf öğrencisiydim ve buraya eğitimime de burada devam etme düşüncesiyle geldim. Ama gerek pandemi süreci olsun gerek de hayatımı tamamen yabancı bir ülkede devam ettirme düşüncesine adaptasyonda zorluk yaşamış olmam olsun birçok şeyi henüz düzene oturtamadım. Türkiyedeki okulumu gelirken bir sene dondurdum ve bir yılın sonunda eğitimlerin online devam etmesini fırsat bilerek ve ne yapacağımı da henüz bilmediğim için uzaktan eğitimle bir dönem daha okuluma devam ettim.

    Karar vermekte zorlandığım durum şu: Okuduğum bölüm Türkiye'de 5 yıllık bir eğitim süresine sahip ve mezun olmam için geriye iki yıl kaldı. Fakat burada aynı bölümü okuyabilmem için önce 4 yıl ön hazırlık gibi görülen bir lisans bölümü okumam ve yine 4 yıllık esas bölüme girmem gerekiyor. Yani her şey sil baştan olacak, 8 yıl uzun bir süre ve okul ücretleri çok pahalı. Bu yüzden dönüp okulumu bitirip burada diploma denkliği almamı sağlayacak sınavlara girmeyi düşündüm ama bu sınavları geçebileceğimin bir garantisi de yok, tabi aynı şekilde maddi ve manevi 8 yıl burada okumayı becerip becerememek de garanti değil. Her iki seçenekte de bir takımlar riskler var ama hangisi gerçekten en doğru tercih olur kafam çok karışık. Bu konudaki farklı görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

    sorunuzu suraya da tasiyin isterseniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/116/amerika-da-veterinerlik

    Orada konusmak daha faydali olacaktir.


  • merhaba öncellikle iki sorum olucaktı türkiye de bir üniversitede hazırlık öğrencisiyken transfer öğrencisi olarak yurt dışı üniversitesine gitmemek için burda ki okulumu dondurup first year olarak başvurabilir miyim?
    2- Community College lere türkiyede üniversite okurken transfer olunabiliniyor mu ? ve üniversitelere transfer olmak içinde sat gerekiyor mu
    3- sat subject ve essay kısımları kaldırıldı ap almak yerine ana sat sınavına çok çalışmak yeterli olur mu? çünkü hiç ap görmedim sözel öğrenci olduğum için sat matematik zorlar mı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum