ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
-
@caglaror Olasi bir carpismada 500$ cok iyimser bir rakam olur. Ford yetkili servisinin iscilik saat ucreti 150$ Austin de.
-
@caglaror yani ben arabayi yaptirdiktan sonra faturayi sigorta sirketinemi gonderecegim?
-
@kursat68 Iki tarafinda tam olarak %100 suclu olmadigi durumda capraz olarak odeme yapiliyor. Bana carpan %100 sucluydu, ben onlarin sigorta bilgilerini alip baglantiya gectim. Sirket Progressive di. Talep dosyasini telefonla actilar, sonraki tum islemleri mobil app uzerinden yaptim. Bu islemler gerekli bilgileri yuklemek, fotograflari yuklemek, video yuklemek idi.
7 gun gibi bir surede bana bir eposta gonderdiler icinde experin tamirat maaliyeti bilgileri tam detayli olarak vardi. Eger istersem arabayi onlarin tamircilerine goturebilecegimi, istersem herhangi bir tamirciye goturebilecegimi belirten bir yazi ve ile son secenek olarak da parayi hesabima cikartabilecekleri bilgisi vardi. Verilen talimata gore uygulama uzerinden banka hesap bilgimi girdim 30dk icinde parayi hesabima cikarttilar. Ha ben araci yaptirmadim o ayri konu :)
Onlar da benim sigortamla baglantiya gecmislerdir, para odendi mi bilmiyorum ama ben polis cagirip (911) rapor tutturdugumdan ve park halindeki aracima onlar carptigindan, alabildilerse bile cok para almamislardir. Araclari super eskiydi (benimki 2017). Experin verdigi dokumda vidalarin bile fiyati yaziyor. Iscilik tahmini suresi ve fiyati da yaziyor.
Sizi ilgilendiren karsi tarafin sigorta bilgileri ve kazanin ve sizin aracin durumunu fotolarla belgelemek. Gerisini onlarin firmasi halledecek, takip etmeniz sart ama, yoksa sallayabilirler. Yapilmasi gereken bir tamirci bulup yaklasik tamiratin maaliyetini ayrica ogrenmek, 500 dolar 3 saaatlik iscilik gibi. O nedenle firma size para onerirse farki dusse bile tanidik tamirciden alacaginiz fiyata gore farki kurtarirsiniz.
Arac yeni ve ileri modelse orijinal parca ve yetkili servis oneririm. Hos 2. elde her turlu fiyat dusecektir. -
@kursat68, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
@caglaror yani ben arabayi yaptirdiktan sonra faturayi sigorta sirketinemi gonderecegim?
500 dolarlık istisnanın nasıl ödeneceği sigorta şirketine göre değişiyor. Bazen sigorta şirketi kendisi alıyor, bazen tamirhaneye ödeme yapmak gerekiyor. O nedenle sigorta şirketi yönlendirmesi olmadan işlem yapmayın.
-
Benim eşime de geçen sene çarpıp kaçtılar. Adam o kadar hızlıymış ki eşim kendine gelememiş. Yaralanmadığı icin 911i arayınca sadece Şerif gelip bakmış. Karşı tarafın sürücüsü bulunamadığı icin sigortamız arabanın Pert masraflarını ödedi ve kalan krediyi kapattı. Eşim sadece deductible ödedi yanlış hatırlamıyorsam.
-
Selamlar evet basimdan gecen bir garip olayi daha anlatacagim gecis yolundaydim yield bekliyorum solda 2 seritli arablar geciyor neyse kontrol ediyordum arkamdan 20 Ile 25 arasi bir araba vurdu arka tampon sensorler kirildi arabam 2 3 tur ileri geri gitti.araba indim kadin gozlugunu cikardi gunes gozlunu bakiyor direk ehlieyt sigorta istedim ozur diledi iyimisin dedi iyiyim iyiyim dedim 2 cocuguda vardi arabada neyse Ben fotorafladim arablalari sigorta policesini ehliyetini sucunu Kabul etti ve numarasini vererek Olay yerinden gittik.ardindan 1 gun sonra state farm aradim durumu anlattim sorular sordular vs yolu olayi anlattim dediler size vuran musterimizi arayacagiz vs teyit alcaz bekliyorum 2 hafta sonra donus oldu dedikleri su Mustafa bey cancel yaptik neden dedim siz Geri Geri gelip kendiniz vurmussunuz dedim oyle birsey olamaz Ben nasil gelirimki Geri Geri yield bolgesinde imkansiz dedim size mantikli geliyormu dedim cevap yok dedigi son kelime sudur biz musterimizi korumak zorundayiz aksini goruntu varsa ispat edersiniz dedi.bende dedim bolgede kamera var polis yardim alicam dedim sizde akil mantik var yalana ortak okuyorsunuz dedim dedikleri sudur biz musterimizi korumak zorundayiz.benim hatam suydu polisi aramamak oldu siz siz olun polisi arayin sucu Kabul edip sigortasini kafalamis onlarda masal yapiyor kendi sigortamda berbat oldunu bu olayda anladim.bakalim Polis verecekmi goruntuyu yoksa hak idda edemicem sanirim
-
@mustapha çok geçmiş olsun Mustafa bey
-
@fetihy cok sagolun 🙏
-
@mustapha çok geçmiş olsun sen resim çekmedin mi ben gelene kadar alper beyden yardım alabilirsin türkiyeden sigortacı fatih yönlendirdi dersin
(954) 980-4000 alper bey sigortacı floridada sana yardımcı olacaktır -
@ayvalik10 resmi cektim sigortasi sacmaladi :) Ben Geri gelmisim arabama oyle hasar vermisim 😆
-
@mustapha senin araban da yada arkada ki araba da kamera varsa oradan izlemelerini söylersin şirkete
-
@mustapha daha dun sola donus seridinde beklerken onumdeki arabadaki kadin bi anda aklina esip seritten cikmak isteyip arabama geri geri gelip onden carpti. Neyseki sadece plakam yamulmustu. Bi dahakine dikkat edin deyip gonderdim sigorta vs karistirmadan.
-
@mustapha Malesef iki hataniz olmus. Birincisi polis cagirmaniz gerekiyordu. Polis raporu almaliydiniz olay yerinde sicagi sicagina. Ikincisi ise kazalarda karsi tarafin sigortasini aramak buyuk bir hata. Kendi sigortanizi aramaniz gerekirdi. Biraksaydiniz karsi tarafin sigortasi ile onlar ugrassaydilar.
-
@mustapha Bu arada gecmis olsun. Polis mahkemeye gitmeden kamera goruntusu vermez diye dusunuyorum.
-
//////////////
-
Kaza yaparsaniz hemen polisi arayin kanit olmadiktan sonra olay aleyhinize donebiliyor.Bana carpip kacan kisinin sigortasi yoktu mesela.yanindaki kisiyi birakip kacinca onun bi sekilde numarasini almistim.Kendis sahit olurum demist,sigorta sirketine ben o tarihlerde Amerikada degilim falan demis:) Rapor sayesinde sigortadan tamir ucreti alabilmistim.Amerikada dashcam artik olmazsa olmaz,kullanan varsa onerilere acigim :)
-
@yalta yoktu 😆
-
@aliarmgn Polis aramak engarantisi evet
-
@aliarmgn Roav Dashcam C2 Pro kullanıyorum, gayet memnunum.
-
@aliarmgn, içinde söyledi: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak
Kaza yaparsaniz hemen polisi arayin kanit olmadiktan sonra olay aleyhinize donebiliyor.Bana carpip kacan kisinin sigortasi yoktu mesela.yanindaki kisiyi birakip kacinca onun bi sekilde numarasini almistim.Kendis sahit olurum demist,sigorta sirketine ben o tarihlerde Amerikada degilim falan demis:) Rapor sayesinde sigortadan tamir ucreti alabilmistim.Amerikada dashcam artik olmazsa olmaz,kullanan varsa onerilere acigim :)
bir cok farkli model var...
Apeman markasida iyi kameralar uretiyor ...
Ben arabalar ile ilgili oldugum icin Kamera ve arabalarda bulundurulmasi gerekenlerle ilgili bir iki video yayinlamistim.
Hala kamera, jump starter, lastik sisirme kompresoru, lastik tamir kopugu, obd scanner gibi malzemeleri arabaniza almadi iseniz Allah sizi bildigi gibi yapsin :)
Buradan yetkililere sesleniyorum... Foruma giris sarti olarak koyulsun :)
Saka bir yana... Turkiye gibi dusunmeyin... Gercekten bu dediklerimi arabayi aldiginiz gibi alin koyun bagajiniza...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum