Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Umarım öyle olur. Sanırım Affidavit of Support'u online veremiyoruz. O da olsa tam olacaktı. (Edit: Şu an bakmaya başladım online veriliyormuş :)))

    Ben eşimle lise yıllarından itibaren tanıştığım için 7 yıllık beraber olan fotoğraflarımızdan bir albüm yaptım. 1 i ABD vatandaşı 3 kişiden affidavit yükledim. Legal name change kısmına hem aile cüzdanı hem formül b yi hem de eşimin tc kimlik kartını yükledim (kartta ingilizce de olduğu için). School record ları yükledim ve usa dışında yaşıyorsa form I130A yı imzalamaya gerek yok demesine rağmen imzaladım. Biometrik fotoğraf kısmında da fotoğrafın arkasına isminizi yazın onu da yükleyin diyordu garip geldi ama gerçekten fotonun arkasına isimlerimizi yazıp onu da çekip yükledim. 4 gündür her satırı inceleyip gönderdim inşallah hiçbir problem çıkarmazlar.

    Şimdi forumdaki arkadaşlara bir sorum daha olacak. Vize onaylandıktan sonra 6 ay içerisinde Amerikaya gitsem ortalama ne kadar süre sonra green card gelir adresime? Kartı teslim aldıktan sonra türkiyeye geri dönsem en fazla ne kadar kalabilirim veya advance parole ile okulu bitireceğim diye izin alabilir miyim? Mezun olup geri gideceğim kısaca.

    Resmi bekleme suresi 120 gun, cok daha erken de gelebilir, daha gec de. Eger 120 gunu gecerse ve gelmezse, yeniden gonderilmesini talep edebilirsiniz ama cogunlukla ilk 120 gunde geliyor.


  • @neslikaan @crazycells Cevaplarınız için çok teşekkürler. O zaman girmeden çok öncesinde ödemeyi yapıp giderim, umarım bana da o kadar erken gelir. Bu ülke dışında geçirilebilecek 6 aylık süreyi kimi yerlerde 1 yıl olarak görüyorum. Neden farklı bilgiler var 6 ay-1 yıl diye? Türkiyeye dönüp 6 ay 1 yıl arası kalıp mezun olmam gerekebilir ondan ihtiyacımın doğması olası. Advance parole dökümanı bu işe mi yarıyor tam olarak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @neslikaan @crazycells Cevaplarınız için çok teşekkürler. O zaman girmeden çok öncesinde ödemeyi yapıp giderim, umarım bana da o kadar erken gelir. Bu ülke dışında geçirilebilecek 6 aylık süreyi kimi yerlerde 1 yıl olarak görüyorum. Neden farklı bilgiler var 6 ay-1 yıl diye? Türkiyeye dönüp 6 ay 1 yıl arası kalıp mezun olmam gerekebilir ondan ihtiyacımın doğması olası. Advance parole dökümanı bu işe mi yarıyor tam olarak?

    Su basligin ilk iletisini okuyabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri


  • Merhabalar ,nvc fee ödemesini Amerika'da tanidigimiz kendi Amerikan hesabindan yapabilir mi ,bizim yerimize ordan başkasının yapması bir sorun teşkil eder mi yardımcı olursanız sevinirim


  • @basaknaz hayir olmaz.


  • @Ozgur-tunali çok teşekkürler


  • Arkadaşlar selam, benim 29 Ocak’ta mülakatim vardı ancak Şubat ortasına ertelendi. İki çocukla gittiğim Ankara’dan yalnızca sağlık taraması islemini gerçekleştirerek geri döndük... green card süreci ne zaman tamamlanacak bir fikrim yok ama bende yarattığı travma bir ömür hatirlanacak... İnsallah bende vizem elime geçince güzel haberler paylaşırım. Herkese sevgiler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnnfgm, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar selam, benim 29 Ocak’ta mülakatim vardı ancak Şubat ortasına ertelendi. İki çocukla gittiğim Ankara’dan yalnızca sağlık taraması islemini gerçekleştirerek geri döndük... green card süreci ne zaman tamamlanacak bir fikrim yok ama bende yarattığı travma bir ömür hatirlanacak... İnsallah bende vizem elime geçince güzel haberler paylaşırım. Herkese sevgiler

    merhaba. gorusmenizin ertelenmesine üzüldüm. peki nasıl bir sebep sundular ya da sundular mi?

    en azından cok uzun bir tarihe ertelenmemis, bu da bir şey. umarım tekrar erteleme olmaz, tez zamanda kavuşursunuz vizenize.


  • @gucarslan hiçbir sebep bildirmediler ki 😞 aynen dediğiniz gibi çok aşırı uzak bir tarihe ertelemediler teselli oldu bizim için. Cok teşekkür ederim güzel dileklerinize, umarim siz de en kisa en kolay şekilde kavuşursunuz vizenize.


  • @cnnfgm üzülmeyin, benimkide aynı sizinki gibi ertelenmişti ve Ankara’dan geri dönmek zorunda kalmıştım. Moralinizi sakın bozmayın, geç olsun güç olmasın.


  • @e-sh07 sağolun. insallah bu beklemelerin sonucu da sizinki gibi güzel olur 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cnnfgm, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar selam, benim 29 Ocak’ta mülakatim vardı ancak Şubat ortasına ertelendi. İki çocukla gittiğim Ankara’dan yalnızca sağlık taraması islemini gerçekleştirerek geri döndük... green card süreci ne zaman tamamlanacak bir fikrim yok ama bende yarattığı travma bir ömür hatirlanacak... İnsallah bende vizem elime geçince güzel haberler paylaşırım. Herkese sevgiler

    Hayırlısıyla İnşallah şubat ayında iyi haberler ile dönmeniz ümidiyle 🙏


  • @cnnfgm ikinci defa da ertelemezler herhalde, az kalmış hayırlı olsun şimdiden. siz ne zaman DQ olmuştunuz?


  • @fetihy insallah 🙏🏻 Hepimiz için kolay ve olumlu olsun bu süreç...


  • @enrique umarim ertlemezler, benim zorlandığım tek konu iki küçük çocukla gidecek olmam her defasinda... ben 26 Ekim’de DQ olmuştum, 29 Ocak’ta randevu olması gerekiyordu... Şubat ortasinda olacak insallah. Umarim size de bir an önce randevu maili gelir ve vizenize kavuşursunuz


  • @cnnfgm mülakatınızı ertelediklerini mülakat tarihinden kaç gün önce bildirdiler size? 29 Ocak ta idi sizin mülakat yoksa bir gün önce falan mı bildiriyorlar ertleme işlemlerini? Bari 1 hafta önceden bildirseler ona göre insan kendini ayarlar. Aynı şekil e.sh07 arkadaşımızında erteleme olmuştu, onunda mı mülakattan 1 gün öncesinden bildirildi acaba erteleme?


  • @bonjour merhaba, bana mülakattan tam iki gün önce haber verildi. Sağlık taramamı yapıp döndüm Ankara’dan.


  • Sayın @crazycells kusurabakmayın uzunca bir yazı yazdım ama bu konuyla ilgili fikrinizi veya görüşünüzü merak ediyorum .

    Check case processing times websitesinde I-130 formu için ( permanent resident for a spouse ) için processing time 17.5 ay gösteriyor . Şu an yaptıkları tarih Mart 27 2019 diye gösteriyor . Websitesinin altında yazan şey eğer senin priotry date in bu tarihten önceyse outside normal processing time için başvurabiliyorsun . Ama sorun şu. Ben 2019 Aralık 10 da eşim için başvurdum . Bundan 5 ay önce websitesinde processing time 9 ay gösteriyordu yani o zamanlar Temmuz 2019 da başvurulanları yapıyorlardı . 5 ay sonra yani bu zamanlar bizim sıramız gelmesi gerekiyordu . Sonra birden processing time ı değiştirdiler . Şu an 17.5 ay gösteriyor yani geriye attı . Böyle olduğu içinde outside normal processing için başvuramıyoruz . Her ay tarihin ileri atması gerekirken tarihleri geri atıyorlar. O yüzden hiç sıra gelmiyor . Bu haksızlık değil mi ? Saçma yani . Bizim başvuralı tam 14 ay oldu . Websitesinde şu an 17.5 ay gösteriyor . 3.5 ay sonra bizim sıramız gelecek yani . Ama o zaman geldiğinde tarihi yine değiştirecekler 22 ay diyecekler . Çünkü hep böyle oluyor ve bize yine sıra gelmeyecek . Her ay arıyorum bilgi almak için . Son 10 aydır her ay bana dosyanız şu aktif processing oluyor inceliyoruz diyorlar . Geçen ay aradığımda bana dosyanızı hala inceliyoruz şu an background unuzu kontrol ediyoruz dediler. Yani bu kadar zor mu bu kadar yavaş mı . Dosyamız aktif inceleniyorsa 10 aydır madem neden hala sonuç gelmiyor ? Süreç uzadıkça uzuyor. Bilgisi olan var mı acaba . Congresswomen la iletişime geçtim daha önce size burda bahsettiğim gibi . Kendisi house of representative oluyor . Benimle ilgilendi. Bana cevap verdi ve hemen dosyamızın işlendiği göçmenlik ofisiyle iletişime geçti . ( California da dosyamız ) . 2 hafta sonra Congresswomen bana e-mail yazdı . Göçmenlik ofisinin ona verdiği cevabın bir kopyasını göndermiş bana . Göçmenlik ofisi bana verdiği cevabın aynısını Congresswomen a da vermiş . Dosya şu an processing oluyor . Normal processing time 17.5 ay demişler . Yani gerçekten bunaldım artık . Başvuralı 14 ay oldu . Congresswomen bile fayda etmedi . Kafayı taktılar mı bilerek mi uzuyor ne oluyor kafam da deli sorular yani .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mavi, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Sayın @crazycells kusurabakmayın uzunca bir yazı yazdım ama bu konuyla ilgili fikrinizi veya görüşünüzü merak ediyorum .

    Check case processing times websitesinde I-130 formu için ( permanent resident for a spouse ) için processing time 17.5 ay gösteriyor . Şu an yaptıkları tarih Mart 27 2019 diye gösteriyor . Websitesinin altında yazan şey eğer senin priotry date in bu tarihten önceyse outside normal processing time için başvurabiliyorsun . Ama sorun şu. Ben 2019 Aralık 10 da eşim için başvurdum . Bundan 5 ay önce websitesinde processing time 9 ay gösteriyordu yani o zamanlar Temmuz 2019 da başvurulanları yapıyorlardı . 5 ay sonra yani bu zamanlar bizim sıramız gelmesi gerekiyordu . Sonra birden processing time ı değiştirdiler . Şu an 17.5 ay gösteriyor yani geriye attı . Böyle olduğu içinde outside normal processing için başvuramıyoruz . Her ay tarihin ileri atması gerekirken tarihleri geri atıyorlar. O yüzden hiç sıra gelmiyor . Bu haksızlık değil mi ? Saçma yani . Bizim başvuralı tam 14 ay oldu . Websitesinde şu an 17.5 ay gösteriyor . 3.5 ay sonra bizim sıramız gelecek yani . Ama o zaman geldiğinde tarihi yine değiştirecekler 22 ay diyecekler . Çünkü hep böyle oluyor ve bize yine sıra gelmeyecek . Her ay arıyorum bilgi almak için . Son 10 aydır her ay bana dosyanız şu aktif processing oluyor inceliyoruz diyorlar . Geçen ay aradığımda bana dosyanızı hala inceliyoruz şu an background unuzu kontrol ediyoruz dediler. Yani bu kadar zor mu bu kadar yavaş mı . Dosyamız aktif inceleniyorsa 10 aydır madem neden hala sonuç gelmiyor ? Süreç uzadıkça uzuyor. Bilgisi olan var mı acaba . Congresswomen la iletişime geçtim daha önce size burda bahsettiğim gibi . Kendisi house of representative oluyor . Benimle ilgilendi. Bana cevap verdi ve hemen dosyamızın işlendiği göçmenlik ofisiyle iletişime geçti . ( California da dosyamız ) . 2 hafta sonra Congresswomen bana e-mail yazdı . Göçmenlik ofisinin ona verdiği cevabın bir kopyasını göndermiş bana . Göçmenlik ofisi bana verdiği cevabın aynısını Congresswomen a da vermiş . Dosya şu an processing oluyor . Normal processing time 17.5 ay demişler . Yani gerçekten bunaldım artık . Başvuralı 14 ay oldu . Congresswomen bile fayda etmedi . Kafayı taktılar mı bilerek mi uzuyor ne oluyor kafam da deli sorular yani .

    Sizi anlayabiliyorum ama maalesef o tarihin 10 Aralik 2019 tarihini gecmesini beklemeniz gerekiyor.

    Bu tarihler eldeki dosyalara gore belirleniyor, buyuk ihtimal pandemi ve hastaliklardan dolayi ofislerdeki calisan sayisinda beklenmedik bir azalma olmus, bu da bekledikleri sekilde dosyalari islemelerinin onune gecmis, onlar da insanlari beklentiye sokmamak icin tarihi geriye cekmisler.

    Maalesef baska yapabileceginiz bir sey oldugunu dusunmuyorum ne yazik ki... Fakat bunlari ay ay ilerliyor gibi dusunmeyin, yani 3.5 ayda biriken dosya islemlerini 1 ayda da bitirebilirler.


  • @crazycells evet haklısınız tek çare beklemek 😭😭😭. Teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 2
  • 2908
  • 4817
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum