Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @entelman önümüzde 2 ay var ama bu ay sizin dediğiniz gibi bir artış olursa ki zannetmiyorum ve aynı ivmeyle devam edirlerse 400 değilde 150-200 case falan çağırırlar, çünkü geriden gelenlerde var, bu da 22200 ler de kesmeleri demek. Ben buna hiç ihtimal vermiyorum ama şayet sizin korkularınız gerçekleşir ve sayı 22200 gibi bir sayı gelirse işte o zaman bende de vizelerin bittiğine ve Ağustosun son cut-off açıklanan sayı olduğuna inanırım. 10-12 gün bekleyerek sonucu göreceğiz.
    @periscope yukarıdaki tabloda real cases 590 hangi döneme ait pek anlayamadım.


  • 19000 20300 arasi. Paylasan kisi dv4roger kotalari hesaplayan adam bu tablonun ustunede coskudan daha cok umutsuzluk ve karamsarlik var demis😑

    Butun umudumuz as ve af den gelmesi olasi vizelerde ben 23500 falan olur diye dusunuyorum 24 24500 olursa ek vize verildigine kanaat getirecegim ancak son cutoff aciklanana kadar bir umut bekleyecegiz 27000 hedefine ulasma.sansi bir sekilde olabilir diye. Son bultende buyuk sicrama olur diye bekliyorum


  • @asilcenk Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @periscope çokta farklı değil gibi rakamlar ama 2018'de birşeylerin farklı olduğu kesin ki son iki ay kaldı ve EU toplam dosyaların anca %55'i görüşmeye çağırıldı.

    Ben boşverdim artık, sayılara bakıyorum ama hiç bir anlamı olmadığını kabul ettim. Daha doğrusu 36bin ile bu işin olmayacağının kesinleştiğini kendime kabul ettirdim. Olurda bir mucize olur ve sıra gelir ise yeniden GC kazanmış gibi sevineceğim. Olmaz isede verecem mehteri... 🙂

    sen 36 binle ben 27 binle ayni kafaya geldim. Tblodaki goruntuye gore 30 bine gelmesi lazim case nolarin ama gelmeyecek belkide ek vize yoksa durumlar fecaat. Karamsarliktan son iki ay 2700 luk iki artis olacagina bile inanasim gekmiyor kcc feci dalga gecti bizimle.

  • ⭐⭐

    @periscope bu dv4rogers' ın Ağustos cut off içi tahmini var mı ? Nihai cut-off için ne düşünüyor. Çok da itibar etmemek gerektiğini düşünüyorum bu yorumlara. Hepsi geriden gelen yorumlar bunlar. Ayrıca geleceğe dönük kestirim öyle iki seneyi yanyana koyarak yapılmaz. Benim için şu anda 21901 de kesmeleri ile Current olma olasığı arasında hiç bir fark yok. Current olamaz diyenler sadece kişisel fikrini söylüyor. 22000 den sonra kaç tane ready olduğunu kaç kişi olduğunu bile daha bilmezken 3-5 senelik veriye bakarak yorum yapılmaz. Sene başında geçmiş verilere bakıp 37 binler garanti diyorlardı.


  • Arkadaşlar ;
    Ben bir başlıkta işlenen bir konunun gerçekten bu kadar dalgalı olmasına inanamıyorum. Birden pozitif rüzgarlar esiyor , çoğumuz current havasına girip , 1 gün sonrasında 23-24xxx lerin bile tehlike de olduğunu konuşmaya başlıyoruz.
    Psikolojim bozuldu valla , birgün okuyorum olacak bu iş diyorum , ertesi gün okuyorum bitti bu iş diyorum.
    Eleştirmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ancak hepimizin içinde bulunduğu durumun analizini yapmak istiyorum.
    Ne olacaksa olsun artık , çok yordu gerçekten ...


  • @lotusice tamamiyle katılıyorum.bir gün tamam olcak bu iş diyorum bi gün kesin olmayacak.çok yordu ve yıprattı gerçekten bir an önce bitsin istiyorum bu bekleyişin


  • Hepimizin kafası stresten pırıl pırıl oldu. Bir gün anne marie dinliyoruz, diğer gün izzet altınmeşe 😃


  • 24 binlerin bile sıkıntı yaşama olasılığı yok mu var ancak bunun olabilmesi için diğer bölgelerden kalan kotanın kullanılmaması gerekiyor. Aksi durumda yani iyi ihtimali düşündüğümüzde de şuandan itibaren 2000-2500 arası bir gerçek id çağırılır. Bunun üstü nacara demek olur.


  • @lotusice çok haklısın. Bunun birçok nedeni var aslında. Referans alınabilecek bir yıl yok. Geçen seneyi referans aldığımızda tablolar arasında correlasyon var gibi duruyor. Bunu baz alınca redistribution olmazsa ve Britin 18300 kotasını baz alırsak EN KÖTÜ HESAPLA 25-26K bandına çekiyor. Ancak şu var ki ; bu sene Africa geçen senelerden daha iyi durumda değil ve geçen sene EU'ya verilen visa sayısını 20K'lara çekmiş. Bu da bülteni 28-30K bandına çekiyor. Bir de Asia'dan gelebilecek visa'ların durumu söz konusu. Africa'nın bu visalara ihtiyacı yok. Burdan en az 2K visa gelmesi gerekir. Bu da CN'de 33-35K'ları zorlar. Yani çok ihtimalli bir sene var. Önceki hiçbir sene referans almaya yetmiyor.

  • ⭐⭐

    @lotusice dediklerine katılmakla beraber ek olarak bir şeyler de söylemek isterim. Bende bu durumdan oldukça rahatsızım. Rakamlara mesleğimiz icabı bakıp yorumlamak bizim açımızdan oldukça zevkli. Bu çerçevede bende çok fazla analiz yapıyorum.
    Ama şunu bilmenizi isterim. Bu süreçte hiç kimsenin bildiği zerre kadar bir şey yok. Hatta çok iddialı olarak söyleyeyim, en az bilenlerden ve en çok yanılanlardan biri de tüm bu kaygıları başlatan Brit denen şahıs. 2014 e kadar DV nedir bilmeyen sonrada hobi amaçlı blog oluşturan bir tip. Ben dahil çoğu kişi istemesek de bu adamın sitesine girip bakıyoruz. Bu şahıs geçen sene de EU Current olmaz derken Mayıs ta CURRENT oldu. İstatistiksel olarak ileriye doğru kestirim yapacaksanız öyle 5-10 senelik veriye bakarak analiz yapamazsınız. Tek bir gerçek var o da şu ana kadar 13500 vize verilmiş. Dünya genelinde de en az 20000 vize daha var verilecek.
    Umutsuzluğa kapılacak hiç bir şey yok.
    Benim merak ettiğim bir konu daha.
    Numarası 22 binler de olan arkadaşların ben dahil olumsuz mesaj yazma hakları yok, en azından ayıp oluyor.
    Benim numaram 22200 ün altında. Bu ay 22200 cut-off olursa, çıkıp yazsam vizeler bitti bu son cut-off du diye eminim, sırası 22 binlerde olup 22200 den büyük olan arkadaşlar ciddi ciddi rahatsız olurlar.
    Son yaptığım tahminleri yenilemek (sadece tahmin ama bana göre mesnetli) gerekirse sıra en az 28000 binleri görür.(Ek vize olmadan)


  • @arnblt Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    Umutsuzluğa kapılacak hiç bir şey yok.
    Benim merak ettiğim bir konu daha.
    Numarası 22 binler de olan arkadaşların ben dahil olumsuz mesaj yazma hakları yok, en azından ayıp oluyor.
    Benim numaram 22200 ün altında. Bu ay 22200 cut-off olursa, çıkıp yazsam vizeler bitti bu son cut-off du diye eminim, sırası 22 binlerde olup 22200 den büyük olan arkadaşlar ciddi ciddi rahatsız olurlar.

    Tesekkurler gunlerdir demeye calistigim bu. Ben bu vizeyi ne kadarvistedigimi biliyorum bir cok insanda bu durumda kendi numaram current olsa bile sevincim olamayanlar icin buruk olacak. Olumsuz goruslerimi bende dile getiriyorum ama 22 binde olup biz bile tehlikedeyiz gibisinden konusmak hakaret gibi oluyor. 35 binler 37 binler var bir umut onlar bile takipte hala empati kimseyi gerceklikten kopartmaz hem gercekci olup hemde empati kurabiliriz


  • Arkadaşlar Amerikalılar duygusal insanlar. Verecekleri max vizeyi vereceklerdir. Bir arkadaşım vizeye baş vurmuştu. Adama normalde vize vermeyeceklerdi 4 yaşında bir çocuğu vardı ve çok güzel İngilizce konuştuğu için vizeyi aldı. Az çok muhatap olmuşluğumuz var. Amerika’ya göçmen çekmek adamların devlet politikası. Ümit ediyorum hepimiz sevineceğiz. Bazen bende ümitsizliğe düşüyorum hanım diyor ki buraya kadar getiren Allah inşallah sonunu da getirecektir. Hayırlısı olsun


  • Bence de ABD yapabileceğinin en iyisini yapacaktır. @arnblt hocam gibi ben de Brit'e çok güvenmesem de yapabileceklerinin en iyisini yapacaklar diye bir ifade kullanmıştı Brit. Önceki senelerden biliyoruz 50K vermedikleri seneler olmuş. Ama bir şekilde zorlamışlar. Bunu kalan ap+ ready'lerin sayısından anlıyoruz aslında. Bizim başımızı ağrıtan da bu oluyor maalesef 🙂 Yani şu 50K kotayı zorlamaları konusunda umutluyum.


  • şu briti bulup wait and see yi kafasından silene kadar dövecem 😃


  • @metert onun hakkından kebapçı selahattin gelir 🙂


  • @asilcenk Siz yine de Izmir Marsini hazirlayin. Insallah Haziranda hep beraber onu soyleriz.


  • @mkv İNŞALLAH...


  • 29.05.2018 CAEC'e göre

    AF'de 28.300-38.000 arası ready sayısı hala sadece 553. EU'nun temmuz görüşme tarihleri gelmeye başladığına göre eğer AF 10.000 dosya artışta sadece 500-600 vize yer ise bu bizim için büyük bir umut olur.

    EU'da Temmuz ayını yaklaşık 16.000 vize ile bitireceği kesin gibi. Ben hala Eylül için 30bini rahat görebileceğine inanıyorum. Konsolosluk benim neye inandığımı umursamıyor, biraz ayıp ediyor ama olsun. Hahahaha 🙂


  • Daha 2.mektuplar yollanmadi. Agustosa sarkip sarkmayacagibi gorecegiz afrikanin. 1 hazirandan sonra yollanmaya baslanacak muhtemelen.


  • @periscope yaa hemen yık yani umutları... 🙂 Kendimize tutunacak bir dal arıyoruz zaten Hazirana bir şey kalmadı...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum