IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba. Eşim üzerinden online form I-130 dolduruyoruz. Eşim ABD vatandaşı ben Türküm. Eşimin amerikadaki first name'i Aysha, burada Ayşe şeklinde. Evlilik nedeniyle Soyadı da değişti ve Pasaportunu henüz değiştirmedi eşim. Bekarlık soyadı yazıyor ABD pasaportunda. Şimdi Form I-130 u doldururken Currently Legal Name'i soruyor. Eşim Türkiyede benim soyadımla ABD de bekarlık soyadı ile gözüktüğünden kafam karıştı. Yardımcı olabilecek var mı?
Eger ABD'deki soyismini guncellemeyi dusunmuyorsa (ABD'de, Turkiye'deki gibi otomatik olmuyor bu tur degisiklikler) o durumda ABD'deki belgelerde gecen ismiyle yani ABD'deki pasaportundaki bilgilerle formu doldurabilir.
-
@cnnfgm evet, benim mülakatım yarın, detayları paylaşırım 😊
-
@crazycells Türkiye'deki soyadının değişmesi sıkıntı yaratmıyor bu durumda dimi? Bir de hangi konsoloslukta işlemlerinizi yürüteceksiniz kısmına konsolosluğun adresi olan Sariyer/Istanbul/Turkey şeklinde girdim, doğru mudur yoksa Ankara girmem şart mı?
-
@drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Türkiye'deki soyadının değişmesi sıkıntı yaratmıyor bu durumda dimi? Bir de hangi konsoloslukta işlemlerinizi yürüteceksiniz kısmına konsolosluğun adresi olan Sariyer/Istanbul/Turkey şeklinde girdim, doğru mudur yoksa Ankara girmem şart mı?
hayir, yaratmiyor.
Gocmen vizeler Ankara'daki ABD konsoloslugunda alinabiliyor, isteseniz de Istanbul'dan alamazsiniz maalesef.
-
@MYusuf merhaba..Esiniz I-130 form dolduracak uscise postalamak uzere.siz burdan vukuatli nufus kayit orneginizi varsa Eski bosanma ilamlarinizi (varsa esinizinkide)evlilik cuzdaninizin dolu sayfalarini pasaportunuzun biometrik kismini fotokopisi ve biometrik foto2 adetti sanirim esinize yollayacaksiniz..nufus kayitlari ilamlar evlilik cuzdani Yeminli tercume lip notere onaylatilacak..turkce Kabul edilmez.esinizde ordan kendinden istenen evraklari yollayacak tam hatirlayamiyorum degismisde olabilir.ben tr den bunlari yollamistim..@bulls da sanirim aynilari yollamistir.
-
@e-sh07 basarilar sansiniz bol olsun
-
@enrique gozunuz aydin sonundaa..
-
Merhaba, abimin eşi için greencard başvurusunda NVC sürecindeyiz söyle bir masaj aldık;
Leo might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/fin.
Leo’nun zaten Türkiye’de yaşadığını belirttik ve başkasını joint sponsor gösterdik. Trden yurt dışına danışmanlık yapıyor meslek olarak. Nasıl bir yol izlemeliyiz -
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba, abimin eşi için greencard başvurusunda NVC sürecindeyiz söyle bir masaj aldık;
Leo might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/fin.
Leo’nun zaten Türkiye’de yaşadığını belirttik ve başkasını joint sponsor gösterdik. Trden yurt dışına danışmanlık yapıyor meslek olarak. Nasıl bir yol izlemeliyizKonsolosluk ABD'ye tasinma niyetinize dair bilgiler gormek istiyor, sanirim siz de buna dair bir mektup yazarsaniz kabul gorecektir.
-
@crazycells peki bir de, joint sponsorun geliri fazlasıyla yeterli ama yeterli olmadığını mülakattaki officer karar vereceğini söylemiş. Her hangi birsey yapmaya gerek olur mu?
-
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells peki bir de, joint sponsorun geliri fazlasıyla yeterli ama yeterli olmadığını mülakattaki officer karar vereceğini söylemiş. Her hangi birsey yapmaya gerek olur mu?
Gerek yok, zaten yillik maas belirlenen miktardan fazlaysa bir sorun yasamamaniz lazim.
-
@crazycells çok teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün konsoloslukta mülakatım vardı ve sohbet şeklinde çok güzel geçti, nerede nasıl tanıştınız, eşiniz ne iş yapıyor, nerede yaşıyor, ne zaman evlilik teklifi aldınız gibi klasik sorular soruldu ve o sırada götürdüğüm fotoğraflar incelendi en sonunda aile içi şiddetle alakalı broşür verildi ve pasaportumun 5 iş günü içinde bana gönderileceğini söylediler. Şimdi sabırsızlıkla pasaportumu teslim almak için bekliyorum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun.
-
@e-sh07 tebrikler..vizeniz hayırlı olsun..
-
@e-sh07 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonraki yasaminizda da her şey gönlünüzce olsun.
-
@e-sh07 tebrikler, hayırlı olsun. darısı bekleyenlere.
-
@e-sh07, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün konsoloslukta mülakatım vardı ve sohbet şeklinde çok güzel geçti, nerede nasıl tanıştınız, eşiniz ne iş yapıyor, nerede yaşıyor, ne zaman evlilik teklifi aldınız gibi klasik sorular soruldu ve o sırada götürdüğüm fotoğraflar incelendi en sonunda aile içi şiddetle alakalı broşür verildi ve pasaportumun 5 iş günü içinde bana gönderileceğini söylediler. Şimdi sabırsızlıkla pasaportumu teslim almak için bekliyorum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun.
tebrikler, hayirli olsun :)
-
Teşekkürler arkadaşlar, darısı bekleyenlere olsun🙏
-
Herkese Amerika Chicagodan selamlar,18 ocak'da amerika sınırlarından içeri girdim,Forumda ki bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istedim..
Öncelikle @crazycells sana teşekkür ediyorum,forumun oluşmasında katkıda bulunan herkese teşekkürler..bilgi alış verişinde bulunan,bu yorucu yolculuğa çıkan herkese de bol şans ve sabır diliyorum..
Hayatınızda başarılar diliyorum... (Önce sağlık ) -
@drserdar Bende cift soyisim kullanıyorum Abd de evlenmeden önceki soyadımı degiştirmedim psaportumda evlilik sonrası ismimle basvurduk ve diger tum abd den yolladıgımız belgelerde (ehliyet,sigorta arac kayıt gibi)eski soyadım vardı ve hiç sorun olmadı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum