IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba, abimin eşi için greencard başvurusunda NVC sürecindeyiz söyle bir masaj aldık;
Leo might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements, visit https://nvc.state.gov/fin.
Leo’nun zaten Türkiye’de yaşadığını belirttik ve başkasını joint sponsor gösterdik. Trden yurt dışına danışmanlık yapıyor meslek olarak. Nasıl bir yol izlemeliyizKonsolosluk ABD'ye tasinma niyetinize dair bilgiler gormek istiyor, sanirim siz de buna dair bir mektup yazarsaniz kabul gorecektir.
-
@crazycells peki bir de, joint sponsorun geliri fazlasıyla yeterli ama yeterli olmadığını mülakattaki officer karar vereceğini söylemiş. Her hangi birsey yapmaya gerek olur mu?
-
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells peki bir de, joint sponsorun geliri fazlasıyla yeterli ama yeterli olmadığını mülakattaki officer karar vereceğini söylemiş. Her hangi birsey yapmaya gerek olur mu?
Gerek yok, zaten yillik maas belirlenen miktardan fazlaysa bir sorun yasamamaniz lazim.
-
@crazycells çok teşekkür ediyorum.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün konsoloslukta mülakatım vardı ve sohbet şeklinde çok güzel geçti, nerede nasıl tanıştınız, eşiniz ne iş yapıyor, nerede yaşıyor, ne zaman evlilik teklifi aldınız gibi klasik sorular soruldu ve o sırada götürdüğüm fotoğraflar incelendi en sonunda aile içi şiddetle alakalı broşür verildi ve pasaportumun 5 iş günü içinde bana gönderileceğini söylediler. Şimdi sabırsızlıkla pasaportumu teslim almak için bekliyorum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun.
-
@e-sh07 tebrikler..vizeniz hayırlı olsun..
-
@e-sh07 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Bundan sonraki yasaminizda da her şey gönlünüzce olsun.
-
@e-sh07 tebrikler, hayırlı olsun. darısı bekleyenlere.
-
@e-sh07, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün konsoloslukta mülakatım vardı ve sohbet şeklinde çok güzel geçti, nerede nasıl tanıştınız, eşiniz ne iş yapıyor, nerede yaşıyor, ne zaman evlilik teklifi aldınız gibi klasik sorular soruldu ve o sırada götürdüğüm fotoğraflar incelendi en sonunda aile içi şiddetle alakalı broşür verildi ve pasaportumun 5 iş günü içinde bana gönderileceğini söylediler. Şimdi sabırsızlıkla pasaportumu teslim almak için bekliyorum. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun.
tebrikler, hayirli olsun :)
-
Teşekkürler arkadaşlar, darısı bekleyenlere olsun🙏
-
Herkese Amerika Chicagodan selamlar,18 ocak'da amerika sınırlarından içeri girdim,Forumda ki bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istedim..
Öncelikle @crazycells sana teşekkür ediyorum,forumun oluşmasında katkıda bulunan herkese teşekkürler..bilgi alış verişinde bulunan,bu yorucu yolculuğa çıkan herkese de bol şans ve sabır diliyorum..
Hayatınızda başarılar diliyorum... (Önce sağlık ) -
@drserdar Bende cift soyisim kullanıyorum Abd de evlenmeden önceki soyadımı degiştirmedim psaportumda evlilik sonrası ismimle basvurduk ve diger tum abd den yolladıgımız belgelerde (ehliyet,sigorta arac kayıt gibi)eski soyadım vardı ve hiç sorun olmadı.
-
Merhabalar. I-130 formunu gondereli tam 13 ay 11 gun oldu. 10 Aralik 2019 da gonderdik. 13 aralik da receipt notice geldi. Baska da ses seda yok. Hala daha bekliyoruz. Ne zaman arasam dosyaniz processing oluyor beklemeniz gerek diyorlar. 13 aydir bekliyoruz. Ne bitmek bilmeyen bir processing bu boyle anlam veremiyorum. Kim bilir daha ne kadar bekleyecegiz. Normal mi sizce bu ?
-
@mavi merhaba, bizim uscis surecimiz 15 ay sürmüştü... Nebraska Center’dan Vermont’a transfer olduktan sonra NVC aşamasına geçebilmiştik. Beklemekten başka yapacak bir şey yok maalesef...
-
@bulls merhaba, yeni hayatınız sağlık ve mutluluk dolu olsun. Forumda vizesini alip Amerika’ya giden herkese ayri ayri seviniyorum. Darısı hepimizin bekleyen herkesin başına. Selamlar
-
@mavi bizde 13 ayda onay almıştık birde fotoğraf yüklediğimiz halde tekrar talep etmişlerdi, muhtemelen yakında uscis belgelerinizi onaylar ve nvc ye transfer eder, eğer ki eksik belge talep edilmezse(ki umarım edilmez). Forumda da okuduğumuz gibi 6 ayda da onay alan var 1,5 yılda da, biraz şans meselesi. Zaten aramışsınızda, bir sıkıntı olsa muhtemelen belirtirlerdi diye düşünüyorum.
-
@mavi Merhaba aslında normal degil ama malesef bizimde 14 ay sonunda onay alabildik eski postlarımda bahsetmiştim milletvekili ile iletişime gecin.Dosyanızda bir hareketlenme olması yuksek ihtimal.
-
@ecren merhaba hızlandırma talebini yapmanız için bir gerekceniz olması gerrekiyor.Denemek bedava ailenizin birliginin zarar gördugunden bahsedebilirsiniz.Asagıda benim yaptıgım formatı ekliyorum.
posta adresı asagıdadır.Petitioner Name:
Date of Birth:
Beneficiary Name:
Date of Birth:
Contact Number :Dear Sir / Madam,
My name is ..... and I am the Petitioner for ... (Case number: ......).
The following is a timeline of events regarding the IR1 visa application for my husband.../..../...... - Visa petition mailed to United States Citizenship & Immigration Service
..../..../2020 - USCIS approves the visa petition and forwards it to National Visa Center (NVC)
.../....2020 - Documentarily QualifiedI hereby respectfully ask that NVC Case ANK.....be expedited for the following reason.
buraya gerekcenizi yazınız neden hızlandırma talebi ettiginizi.
All we wish for is to be able to be together as a family during critical time and to get through these chaotic and uncertain times.
Thank you for considering this request and have a nice day.
Sincerely. -
@mavi aynı şekilde 13 aydır bekliyorum hala ses yok CSC çok yavaş
-
@ice cok tesekkur ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum