##Bilgi##
Dün IST-JFK uçuşum vardı. Uçuştan önce test istenmedi. Uçakta NYC'nin CoVid takibi için talep ettiği formu doldurduk.
İndiğimizde otomatik pasaport kontrolüne ardından kontrol sonucumuza göre Custom Border polislerine yönlendirildik.
Polis şu an nerde yerleşik olduğumu, ne kadardır Türkiye'de olduğumu sordum. 11 ay olduğunu söyledim. Yanımda hangi yiyecekleri getirdiğimi sordu;
- kuru üzüm, kuru incir, çiğ fındık, antep fıstığı, tarhana, basma fistıklı kadayıf, balık yağı olduğunu söyledim.
Sorunsuz geçirdi.
Bu arada benim SSN gelmemişti. İşlemler bitince polise bunu sordum. 'İlk girişimde memur bey SSN için işlem yapmayı unutmuş olabilir, siz şimdi yapabilir misiniz?' dedim.
Böyle bir şeyi ilk defa duyduğunu söyledi. Ssn için bir işlem yapmadıklarını, bizlerin getirdiği dökümanları (sarı zarf) USCIS'e gönderdiklerini, işlemeyi onların yaptığını, Ssn için bizzat ofise gidip başvurmam gerektiğini söyledi. Hatta emin olmak için kendinden daha eski bir memura sordu. O da aynısını söyledi.
Uçakta doldurduğumuz sağlık belgesini de havalimanından çıkarken askerlere teslim ettik.