Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar 30 Aralık günü belgelerimi avukat Nvc ye submit etti bundan sonraki süreç nasıl işleyecek ve ben bunu. Kontrolünü nasıl yapabilirim lütfen açıklayabilirmisiniz Nvc chek statü ye giriyorum ve ondan sonrası yok bende şimdiden teşekkür ediyorum


  • @horoz https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx nin sitesine, dosya numaranız ve invoice numberınız la birlikte giriş sağlayıp, oradan yüklenen evrakların kabul edilip edilmediğini, yeni ek bir belge talep edilip edilmediğini vs. takip edebileceksiniz.


  • @hulyaek Hülya hanım Nvc sizin evrakları yükledikten sonra ne kadar sürede kontrol etti acaba noa2 mektubu geleli bana 30 gün oldu


  • @mydream babam ABD konsolosluğunda çalıştığından (yani aslında ABD hükümeti altında çalışan sözleşmeli bir personel) olduğundan aslında bir nevi ABD topraklarında bulunuyormuş gibi düşünebiliriz, kendisi ABD'ye vergi ödediğinden ve bütün vergi dilimini tamamlayıp ABD emeklilik alma hakkına sahip oldu, kendisi defalarca ABD'ye gittiğinde oradaki immigration yetkililerine çalışma kartını gösterip ve ikametgahın Türkiye'de olduğunu bilmelerine rağmen kendisinin giriş ve çıkışında hiçbir sorun olmadı. Bilmiyorum inşallah dediğiniz gibi böyle birşey için bir sorun yaşamayız fakat ben Uscis sayfasında ABD dışında yaşayanların başvuru yapabileceğini okumuştum hatta onlara özel bile dilekçenin hangi yere yollanacağına dair adresi bile yazmışlar. Süreç beş yıl ne yazıkki ama ben bu sürecin azalacağını düşünüyorum, bir keresinde bir anda 2.5 yıllık bir ilerleme olmuştu, bir defasındada uzun bir dönem aylık bültenlerde 2 aylık artışlarla giderek devam ediyordu, bakalım neler göreceğiz:)


  • @horoz 2 ay içerisinde ilk yüklenen evraklarımız accepted oldu, ama yeni bir evrak daha istediler, onu da yükleyeli 2.5 ay oldu.. Hala o sonradan yüklediğim evrak accepted olmadı, Case completed mesajı da almadık toplamda 5 ay geçmesine rağmen.


  • @hulyaek çok teşekkür ederim


  • Evet yüklediğimiz her şeyin orjinalini, eşim geçtiğimiz yaz döneminde türkiyeye geldiğinde getirmişti. Fotokopilerini ve koyabildiğim tüm asıl belgeleri koydum. Bakalım henüz IL gelmedi, konsolosluk avukatıma salı günü "Caner Cesur 22.01.2021 09.15'te uygun mu Interview için" diye sordu, biz de olur dedik hemen cevapladık. Fakat henüz IL gelmediği için sağlık randevusu da alamadık. Bakalım bekliyoruz heyecanla umarız bir aksilik çıkmaz.


  • @gokhan_fb07 Demekki konsolosluk calisanlarina ozel bir durum var. Buna sizin adiniza sevindim. Peki emekli oldu demistiniz. Emekli olduktan sonra da bu sekilde giris cikis yapti mi herhangi bir sorun yasamadan? Basvuruyla ilgili kisma gelecek olursak, eger babaniza yani konsolosluk calisanlarina ozel bir durum yoksa, basvuru yapma hakkina sahip herkes ister Amerikada ister baska bir ulkede olsun basvuru yapabiliyor. Ancak islem son asamaya geldiginde sponsorun Amerikada yasayip yasamadigina bakiyorlar diye biliyorum. Tabi gecmise degil sanirim guncel tarihe bakiyorlar. Bildigim kadariyla sadece devlet tarafindan ulke disina calismaya gonderilenler bu durumdan muaf. Babaniz bir sekilde bu sinifa giriyor olabilir ve umarim oyle olur. Her sey gonlunuzce olsun.


  • Sonunda sordukları tarihte Interview Letter geldi, hemen sağlık muayene randevumu 20 Ocak Çarşamba sabah saatine aldım. 22 Ocak sabah saatinde vize görüşmem var. Normalde nasıl geçtiğini anlayamadığımız günlerin geçmeyeceği zamanlara geldik sanırım. 😇


  • @cesurcaner Heyecanla bekliyoruz görüşme sonrası yazacaklarınızı, şimdiden bol şans!


  • @cesurcaner bey Nvc aşamanız Trump on getirdiği yasaktan dolayımı uzadı acaba


  • Tabii ki, normal şartlarda bakıldığında takip ettiğimde diğer süreçler DQ geldikten sonra 2 ay içerisinde tamamlanıyordu. Fakat hem Covid19 hem de trumpın banı sebebiyle uzadı. Normal şartlarda dünya çapında her yıl biriken 18 bin civarı göçmen vize randevusu bu yıl sonu itibarıtla 270 bin falan sanırım Rafael Urena tweetlemişti. Bundan sonra hem bekleyenler hem de USCIS ve Konsolosluk personeli için çok zorlu süreç. Allah herkesin yardımcısı olsun. Umarım tüm bekleyenler bir an önce sonucunu alır.

  • ⭐⭐⭐

    @cesurcaner bey hayırlı olsun, çok sevindik sizler adına. İnşallah mülakatınızı sorunsuzca atlatıp, eşinize en kısa zamanda kavuşursunuz. 🙂


  • @Sono Çok teşekkürler, umarım. Gerçekten çok zorlu bir süreç, son adımlara geldiğimize hala inanmakta zorluk çekiyoruz. Dile kolay 2.5 yıla yakın bir süreç. Eşim sabit işi sebebiyle Amerika içerisinde bulunmak zorunda hani buraya gelsin gitsin süreci burada geçirelim de olmadı. Zaten biliyorsunuz vatandaşlık için süre kaybı olmaması açısından orada fiilen bulunması gerek. Amerika ona sen ordan çıkma, bana da sen gelme dedi.. F2A durumu hakikatten zorlu bir süreç. Tekrar tüm bekleyenler için iyi dileklerimi iletiyorum umarım bir an önce sonuçlanır.


  • @mydream Hayır gitmedi ama burada ABD'ye green kartını kargo ile yollayarak emeklilik işlemini kusursuz bir şekilde halletti, zaten yakın tarihte emekli oldu 2020 nin Mart ayında. Şimdi şöyle birşey ABD konsolosluğunda çalışan babamın iş arkadaşlarına hepsine green kart verildi belli bir süreden sonra, çünkü yarın konsoloslukta iş hizmetiniz sona erdiğinde ABD emekliliği alma hakkına sahip olmanız için green kartlı olmanız gerekiyor. Benim babam onlardan ayrı o daha önce tesadüfen kuradan kazanmış, kazanmasa onada verilecekti, yani babam dediğiniz gibi rastgele kazanıp ve oranın bir personelini olmasa belli bir zaman sonra kesinlikle el koyarlardı. ABD konsolosluğunda çalışmak, oranın hükümetine hizmet etmek, bir ABD vatandaşı gibi ülkesi için bütün sorumlulukları ve nitelikleri yerine getirmek ve tax payer olma niteliğini taşıyor yani kendi ülkesinde yaşayan bir Amerikalı gibi ABD'ye hizmet ediyorsunuz sadece bunu Türkiye'de yapıyorsunuz:) Babamda ABD hükümetine karşı bütün hizmetini yerine getirmiş ve emekli olmaya hak kazanmış biri, ama dediğiniz gibi I-130 için eğer en az beş yıllık ABD içerisinde physical presence isteniyor ise (mesela N-400 vatandaşlık başvurusu için isteniyor) evet bizim için problem olabilir. Ama ben şuan yaptığım bütün araştırmalarda illaki başvuranın ikametgahı ABD içerisinde olacak diye bir madde göremedim. hatta Uscic sayfasında ''Petitioners “residing” abroad may file with the Chicago Lockbox. '' ve I-130 formunda ise dilekçe sahibinin adres kısmında '' Provide your physical adress for the last five years whether inside or outside of the USA '' cümleside var. Şuan sadece bekliyorum maalesef ne olacak, eğer öyle bir sıkıntı olursa bir avukata başvurmak zorundayım, Nebraska'da ilerliyor benim vaka şuan 7 Nisan 2020 tarihte olanları ele alıyorlar benim PD ise 14 Ağustos 2020, estimated time range 7-9 ay diyor, size screenshot atabilirim
    i30.jpg


  • @gokhan_fb07 Tekrar belirteyim. Ilk basvuruyu yapmak icin yesil kart sahibi ya da Amerikan vatandasinin Amerikada yasiyor olmasina gerek yok. Gereken tek sey basvuru sartlarini on icin saglayip saglamadiginiza dair belgeler. Ornegin akrabalik baginizi gosteren nufus belgleri vs gibi. Babanizin ozel bir durumu var mi yok mu bilmiyorum. Normalde bir yesil kartli 6 aydan fazla ABD disinda kaldiginda yesil kartini kaybetme riskiyle karsilasiyor.Babaniz ozelinde dusundugumde, konsoloslukta calisirken ABD topraklari icinde sayiliyordu ancak Mart 2020 den beri emekli oldugu icin artik konsoloslukta calismiyor. Yani ABD topraklari disinda artik diye dusunuyorum. Yesil karti kaybetme riski tasiyor olabilir. Ama yine diyelim ki babanizin konsolosluk calisanlarina ozel bir durumu var ve boyle bir risk yok. Nebraska Gocmenlik Servisinde sira sizin dosyaya geldiginde, sizden yeni belgeler istenecek, daha dogrusu babanizdan. Normalde, sponsor olan kisinin Amerikada olmasi ve bir gelirinin olmasi gerekiyor ki kisiye sponsor olabilsin. Bu da Federal Hukumet yoksulluk sinirinin en az %125 uzerinde olmali. Yine diyelim ki babanizin Turkiyede yasiyor olmasinin bir mahsuru yok ve emekli maasi aliyor zaten. Ancak babanizin geliri (emekli maasi ve varsa diger kazanclari) bu %125 lik mikrata ulasmiyorsa, bu defa yine sponsor olamiyor. Tabi burada co-sponsor devreye giriyor. Amerikada yasayan akrabalariniz oldugu icin onlar co-sponsor olarak bu sorunu da asmaniza yardimci olurlar.

    Ozetle, yazdiklarinizdan anladigim aslinda siz de babanizla ilgili durumdan net olarak emin degilsiniz. Bu ozel bir durum ve ben de net bir bilgiye sahip degilim. Dolayisiyla size tavsiyem, madem burada yasamak gibi bir niyetiniz var, en kisa zamanda, bir avukatla islemleri yurutmeyecek olsaniz bile, neyin ne oldugunu danismanizda fayda var.


  • @crazycells Merhabalar tekrardan, öncelikle önceki konuda bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Dediğiniz gibi I130 için gerekli whatsapp yazışmalarını aralıklı tarihlerle seçtik ancak ben işi riske atmak istemediğim için çevirilerini tercüme bürosuna çevirttirip onaylatıp scan hallerini eşime ilettim ve formlarımızı posta yoluyla ilettik. Bundan sonraki süreç beklediğimizden hızlı ilerledi. Yaklaşık 1 ay içerisinde beklediğimiz gibi belgelerimizin teslim alındığını dair USCIS'ten mail aldık ve case Nebraska'ya gönderilmişti. Normalde Nebraska'da 7,5 - 9,5 ay yazıyordu. Bu nedenle yakın bir tarihte bir şey beklemiyorduk.

    Ancak 13 Ocak'ta USCIS I-130 başvurumuzu onayladı ve bugün NVC'den onaylanmış vize başvurumuzu teslim aldıklarına dair mail aldık. Mailde CEAC'a girmemiz için gerekli olan NVC Case Number ve Invoice ID Number da mevcut.

    Şu an biraz şaşkınız. 7,5-9,5 ay olarak belirlenen süreç işlemlerin NVCye geçiş süreci değil miydi, acaba biz mi yanlış anladık. Çünkü Priority date 11/27/2020 yani daha iki ay bile olmadı. Yoksa 7,5-9,5 ay olarak belirlenen süre Vize görüşmesine girilen süre mi?

    Şimdi vize aşamasına gelinmesi ne kadar sürüyor NVC sürecinde ortalama? Şu an Covid nedeni ile durumun aksayabileceğini ve 31 Marta kadar vize görüşmelerinin yapılamayacağını biliyoruz. Ancak normalde ne kadar sürüyorsa, şu anki koşulları da ekleyip ona göre bir hazırlık yapmak istemekteyiz. Yardımlarınız için size teşekkürlerimizi iletiyorum. Burada yazan herkese kayıtsız şartsız yardım ediyorsunuz, minnettarız.


  • @gudevu Tebrikler süreciniz çok hızlı işlemiş. Yanlış anlamadıysam belgelerinizi yükleyeceksiniz şimdi CEAC'e ve DQ bekleyeceksiniz. Normal şartlarda ödeme 2-3 günde geçiyor, evrak onayı da yaklaşık 1.5 2 ayda geliyor(du). Benim gözlemlerim, arka plandaki işlerin daha da hızlı ilerlediği yönünde. Yani evrak kontrol onay vs. Fakat fiili olarak işlerin yürüyeceği döneme göz atacak olursak (yani interview kısmı) geçenlerde greg siskind açıklamıştı sanırım, birikmiş 270.000 göçmen vizesi "interview" kısmı mevcut. Geçtiğimiz yıllarda 20bin birikiyormuş. Randevusu iptal olanlar ardından, nisanda gelen EO esnasında interview bekleyenleri sıraya almak kaydıyla epey bilinmez bir süreç bekliyor. Umarım her şey hızlıca yürür sizler için. 🙏 öte yandan crazycells in söyleyeceklerini ben de merak ediyorum. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gudevu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells Merhabalar tekrardan, öncelikle önceki konuda bana yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Dediğiniz gibi I130 için gerekli whatsapp yazışmalarını aralıklı tarihlerle seçtik ancak ben işi riske atmak istemediğim için çevirilerini tercüme bürosuna çevirttirip onaylatıp scan hallerini eşime ilettim ve formlarımızı posta yoluyla ilettik. Bundan sonraki süreç beklediğimizden hızlı ilerledi. Yaklaşık 1 ay içerisinde beklediğimiz gibi belgelerimizin teslim alındığını dair USCIS'ten mail aldık ve case Nebraska'ya gönderilmişti. Normalde Nebraska'da 7,5 - 9,5 ay yazıyordu. Bu nedenle yakın bir tarihte bir şey beklemiyorduk.

    Ancak 13 Ocak'ta USCIS I-130 başvurumuzu onayladı ve bugün NVC'den onaylanmış vize başvurumuzu teslim aldıklarına dair mail aldık. Mailde CEAC'a girmemiz için gerekli olan NVC Case Number ve Invoice ID Number da mevcut.

    Şu an biraz şaşkınız. 7,5-9,5 ay olarak belirlenen süreç işlemlerin NVCye geçiş süreci değil miydi, acaba biz mi yanlış anladık. Çünkü Priority date 11/27/2020 yani daha iki ay bile olmadı. Yoksa 7,5-9,5 ay olarak belirlenen süre Vize görüşmesine girilen süre mi?

    Şimdi vize aşamasına gelinmesi ne kadar sürüyor NVC sürecinde ortalama? Şu an Covid nedeni ile durumun aksayabileceğini ve 31 Marta kadar vize görüşmelerinin yapılamayacağını biliyoruz. Ancak normalde ne kadar sürüyorsa, şu anki koşulları da ekleyip ona göre bir hazırlık yapmak istemekteyiz. Yardımlarınız için size teşekkürlerimizi iletiyorum. Burada yazan herkese kayıtsız şartsız yardım ediyorsunuz, minnettarız.

    Gozunuz aydin... Bilgilerinizi artik imzaniza aktarabilirsiniz o halde 🙂

    Surecte hizlanma olabilir, normaldir 🙂 NVC asamasi icin NVC'den bilgi bekleyeceksiniz. Belki bu surecte uzama olmus olabilir, eger NVC'den de hizli bir sekilde geri donus alirsaniz o durumda tahmin ettiginizden daha az bekleyeceksiniz demektir.


  • @gudevu tebrikler, inşallah en kısa sürede randevu alırsınız.
    Benim başvuralı 5 ay geçti.Dosya California'da bi haber yok.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 22
  • 974
  • 644
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum