@gokhan_fb07, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba kolay gelsin herkese, yıllardır abd hayalleri kuruyorum kafamda ve bu forumdada f2b statüsünde çok fazla olan yok sanırım.Ben 30 yaşındayım ve bekarım, babam burada bizimle yaşayan bir green card sahibi ve İstanbulda’ki ABD konsolosluğundan emekli birisi. Ayrıca iki tane abd vatandaşı halam var orada yaşayan. 2020 temmuz ayında kendi adıma bir I-130 dilekçesi yazdık beraber ve ağustosunda I-797C yi aldık. Malum süreç Nebraska’da ilerliyor ve onaylanma süreçleri 7-9 ay gibi, priority tarihim 14 ağustos 2020 ve büyük ihtimal mayıs gibi onaylanma için cevap gelicektir diye düşünüyorum. Fakat işte asıl bekleme herkesin bildiği gibi onaylandıktan sonra olacağını düşünüyorum, konsolosluk işlemleri için en az üç sene göze aldım artık maalesef bu durum gerçekten beni kahrediyor ve strese sokuyor açıkçası. Ayrıyetten dv2022 lottery programına katıldım. Eğer o çıkarsa kesinlikle beklememek adına harika olur düşüncesindeyim, sizce böyle bir süreç devam ederken nasıl bir yol çizmemi tavsiye ediyorsunuz? Ve sürecim hakkında düşünceleriniz nelerdir? Teşekkürler tekrardan
Bol sanslar ve bol sabirli beklemeler 
F2B aile iliskilerine dayandigi icin illaki er ya da gec Green Card alip ABD'ye yerleseceksiniz
O nedenle bu bekleme surecinde (maalesef bekleme suresine etkiniz olamayacak) ABD'de yasamla ilgili konularda bilgi sahibi olmanizi tavsiye ederim.
Eger takip etmek istediginiz meslek kollari veya egitimler varsa simdiden butun arastirma ve hazirliklari yapabilirsiniz.