IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bonjour Hayır henüz DQ olmadı, tüm dökümanlar Accepted ama DQ maili almadık. Bizim F2A zaten, MArt 31 e kadar en az bekleyeceğiz, sonrası da kısmet :(
-
@drserdar selamlar Serdar Bey, bende Amerikan vatandaşı olarak 10 yıldır Türkiye'de evlendiğim eşimle beraber yaşıyorum, Amerika'daki bir tanıdığımız benimle beraber joint sponsor olarak i864 formunu doldurdu (benim de başvuran kişi olarak sponsor olamasam dahi doldurmam gerekiyor diye biliyorum), tanıdığımızın elektrik faturası (Amerika'da yaşadığını kanıtlayıcı), pasaport ilk sayfa görseli (vatandaş olduğunu kanıtlamak için), son 3 yıl tax returnunü Ceac a yükledik, ve görüşmeye giderken yanımızda götürdük, bende bu konuda çok şüpheliydim, acaba ben Amerika'da yaşamıyorum diye problem çıkarırlar mı diye düşündüm, fakat benim eşime hiç bir soru sormadan sadece elindeki evraklara bakarak görüşmede onay vermişler... bu arada 2 ve 7 yaşlarında 2 çocuğumuz için de Amerikada toplamda 5 yıl yaşadığımı kanıtlayarak 2019 da pasaport almıştım. Eşimin Nisan ortasına kadar geçerli vizesi var, bir problem olmazsa Mart başında Amerikaya taşınmayı planlıyoruz...
-
@turgut-yildiz Tebrikler Turgut bey, sabırlı insansınız. 34 ay! :/
-
@Onur-Arpacay öncelikle tekrardan hayırlı olsun ,durumumuz sizinle aynı sayılır daha önce de size danismistim ,eşim de Amerikan vatandaşı biz burada Türkiye'de yaşıyoruz ve burada evlendik , sadece eşimin ssn olmadığı için tax return yapamıyor takilirsak burda sorun çıkacak her türlü bana sponsor olamayacak ek sponsor akrabamızi gostrmeyi düşünüyoruz umarım sizinki gibi durumumuz çözülür bizim de
-
@basaknaz isterse eşin ssn için TR de yaşasa bile başvurabilir. Sanırım Atina'daki elçiliğe başvuruyor ssn için ama 3-4 ay gibi bir süre alıyor. Belki bu dönemde biraz daha uzun olabilir.
-
@bonjour evet onu araştırdım ama ofis kapalı gorunuyor , Türkiye'den (uzaktan da ) olmaz herlade atinaya gitmesi lazım , en son randevu alinmiyordu bu pandemi bizi kötü etkiledi normalde yazın gidip Amerika'dan alacaktık
-
@bonjour merhaba sistemi tekrardan kontrol ettim Atina için marta gün veriyor
-
@Onur-Arpacay Onur bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Konuyla alakalı özelden mesaj atacağım bakabilir misiniz?
-
Başaknaz isterseniz ya belgeleri kargo ile Atina'ya gönderiyorsunuz onlar başvuruyu aldıktan sonra orijinal belgeleri size geri gönderiyorlar yada Ankarada ücretsiz elçilikten belgeleri onaylıyorlar sonra elçilik size gönderiyor sizde onaylanmış belgeleri (orijinal belgeler iszde kalmış oluyor) Atina'ya gönderiyorsunuz. Süreç bu şekilde ama yinede açıklamaları çok iyi okuyun ssn başvurusu için ovearseas te nasıl oluyor diye.
-
@bonjour çok teşekkürler bunu bilmiyordum, araştırayım biraz daha kargo işlerini , diğer türlu mecburen atinaya uçacağız evrakları hazırlayıp
-
@bulls merhabalar, bugün sağlık taramasından geçtiniz sanırım, deneyiminizi paylaşabilir misiniz rica etsem. Bir de ücret olarak ne kadar ödeme yaptınız bilgi verirseniz çok memnun olurum.
-
@basaknaz dediğm gibi Ankara elçilik ile bir görüşün. Onlar size en sağlam bilgiyi verir. Ama ssn işlerini Atina elçilik yapıyor o kesin.
-
Arkadaslar ssn almak için atina falan ugrasmaniza bence gerek yok.esim eylulde dogum yapti cocugun pasaportu aldik konsolosluktan buraya geldi ve sorunsuz sekilde ssn aldi hemen..atina daimi olarak o cografyada yasamaya devam edecekler icin..sormustuk telde burdan alabilirsiniz dendi..bende geldim ve otomatik olarak 9.gun ssn geldi banada..yinede siz.bilirsnz ama
-
Merhaba bizim Türkiye'deyken ssn almak istememizin sebebi sponsorluk olaylarında eşimin yurtdışında yaşarken tax return yapmış olduğunu göstermeye çalışmak aslında , çok gerekli mi bilmiyorum çünkü zaten ek bir sponsor bulmamız gerekiyor her koşulda , bu yüzden garantiye alalım kendimizi Atina'dan almak mümkünse diye düşündük hala soru işaretleri var kafamda bilen varsa yardimci olursa sevinirim
-
@bonjour çok teşekkürler tekrardan
-
-
Bulls, cnnfgm, e.sh07 arkadaşlar biz kayıt yaptırmadık bir kaç güne yaparız diyorduk ona rağmen bugün mail geldi randevu tarihi veildi. Sizlere şu tarihte randevunuz var diye mail gelmemesine rağmen bize geldi. Siz kayıt yaptırıp mülakat tarihi geldi, bize kayıt yaptırmadan geldi. Üstelik mail gelmedi diyordunuz, mail geldi mi size randevu tarihiniz şu tarihtedir diye?
-
@bonjour evet bana da bugün akşam geldi mail. Kayit yaptırdığımda yazan tarihnve saat ile ayni. Sizin randevunuz ne zaman?
-
@bonjour bana da hem randevu onayı maili geldi hemde nvc onay maili.
-
@turgut-yildiz tebrikler sabrin sonu selametmis:)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum