Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları
-
@esember, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları
ık altında yazılan belgeler dışında herhangi bir şey istemeleri durumu olabilir mi? Biz bebeğin doğum belgeleri, nufüs kayıt örneği, pasaport ve ameliyat belgelerini vs. hazırladık. Arizonaya aktarmalı giriş yapma durumumuz var ve Avrupa ülkeleri üzerinden girdiğimizde, bebeğin yeşilkartı veya Amerikan vizesi olmadığı için aktarma sırasında sorun çıkarma ihtimalleri var mıdır? Hatta Türkiye çıkışında olumsuz bir tavır ile karşılaşma ihtimalimiz olabilir mi?
İkinci sorum ise pandemiden dolayı bebeğin sağlık durumunu göz ö@esember bizde aynı durumdayız bebek olduğundan giriş olayı bizde de 1 seneye yaklaştı ve aktarmalı uçuşta bebeğe sıkıntı olur mu diye çok araştırdım. almanya ve ingiltere aktarmasında firmalar kesin olarak garanti veremiyor. ilgili ülke izinde verebilir veremezde dediler. ingiltere ve almanya kons. bizlere greencarddan dolayı sıkıntı yapmadı ama bebeğe transit vize istedi. bende riske atmamak için pahalıda olsa thyden direk uçuş aldım. ama sonradan öğrendim ukrayna bize vize istemediğinden orası üzerinden aktarma yapılabilir denildi. sende bu tarz ülkelere bir bak istersen. ama o ülkelerin covidden dolayı karantina olaylarına da bakman lazım. inş sıkıntısız girişler olur.
-
@ayktsglm Cevabınız için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla siz girmişsiniz 1 yılı geçirmeden. Benim aktarmalı sormamın sebebi aslında Phoenixe direk uçuş olmaması idi. JFK üzerinden Phoenixe THY ile gideceğiz gibi plan yapıyoruz. Ancak Amerika'ya ilk girişimizde İtalya aktarmalı gitmiştik ve pasaport içindeki geçici vizeleri kabul etmişti İtalyanlar. Ancak bebeğin pasaportu tertemiz olduğu için şimdi sorun olabilir sanırım.
Size sormak istediğim, girişte herhangi bir sorunla ya da ekstra durum ile karşılaştınız mı? Doğum belgesi, pasaport, nufüs kayıt örneği dışında herhangi bir belge istendi mi? Bir de son olarak girişi hangi havalimanından yaptınız?
Teşekkürler.
-
@esember yok bizde 23 aralıkta giriş yapacaz yaptığım gibi burdan size yazarım. Bu arada bizde Phoenixe yerleşiyoruz. O yüzden detaylı olarak bilgi veririm.
-
@esember istanbul - LAX THY ile
Lax - phx united olacak. -
@ayktsglm çok memnun olurum, 30 Aralık gibi biz de gelmeyi düşünüyoruz. Pandemide nasıl olacak çok merak ve endişe içindeyiz bakalım.
-
@esember eger direkt ucusla giriyorsaniz (ki o sekilde yapmanizi tavsiye ederim) o durumda ilgili yasalarin kopyalarini goturmeniz yeterli. Zaten muhattabiniz CBP olacagi icin, kanunlarla ikna olmayan kisileri CBP'yi aramaya yonlendirebilirsiniz. Zaten ABD'ye giris yapabileceginizi anlarlarsa sizi ucaga alacaklardir.
-
@crazycells önerinizi dikkate alacağız, hiç risk almadan ve daha fazla kendimizi yormadan Amerika'ya direk uçmayı düşünüyoruz. Bir kaç hafta kalıp aynı şekilde gelmeyi planlıyoruz.
-
Merhabalar. 3aylik bebegimi turkiyede dogurdum. Green cardim var. onunla ilk girisimi 12 ocakta yapacagiz. Dogum belgesini nufus mudurlugunden aldik bir suru dil secenegi olarak verdiler. Ingilizceye cevirmeye gerek kalmadi yani. Vukuatli nufus kayit ornegine de gerek var mi peki? Birde bu dogum belgesindeki muhur yeterli oluyor mu kaymakamliga gidip baska muhur bastirmak gerekli mi ? Nufus mudurlugundeki memur kabul etmeyen ulkeler olabiliyor dedi de size sormak istedim karsilastiniz mi boyle durumla? Tesekkurler.
-
@ayseky, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları
Merhabalar. 3aylik bebegimi turkiyede dogurdum. Green cardim var. onunla ilk girisimi 12 ocakta yapacagiz. Dogum belgesini nufus mudurlugunden aldik bir suru dil secenegi olarak verdiler. Ingilizceye cevirmeye gerek kalmadi yani. Vukuatli nufus kayit ornegine de gerek var mi peki? Birde bu dogum belgesindeki muhur yeterli oluyor mu kaymakamliga gidip baska muhur bastirmak gerekli mi ? Nufus mudurlugundeki memur kabul etmeyen ulkeler olabiliyor dedi de size sormak istedim karsilastiniz mi boyle durumla? Tesekkurler.
hayirli olsun.
Bence kaymakamliktan muhur almak yerine vukuatli nufus kayit ornegini ingilizceye cevirmeniz daha etkili olur. Minimum gerekli belgeleri bilemiyorum, ama ne kadar cok belgeyi (ve ingilizce tercumesini) gotururseniz sorun cikma ihtimali o kadar azalir.
-
@ayseky merhaba, 12 ocaktaki uçuşunuz sırasında ve girişte yaşadıklarınızı da bizimle paylaşabilir misiniz =)
bu arada, hayırlı olsun bebişiniz <3
-
Merhaba biraz geç yazdım kusura bakmayın; malumunuz 1 yıl dolmak üzere iken yedi aylık bebeğimizle giriş yaptık ülkeye. Kısaca özetlemek gerekirse; bizim uçuşumuz IST-LAX-PHX istanbuldan direk losangeles’a bilet aldık ordan Phoenix aktarmamız vardı.
Gelmeden önce forumda yazan arkadaşlarım söylediği belgeleri hazırladım.
Hatırlatmak gerekirse;- nufüs kayıt örneği(ingilizce cevir ve apostil)
-Formül-A apostilli
-Hastanenin verdiği ingilizce doğum belgesi
-6 adet foto aldım her ihtimale karşı
İstanbulda bilet alırken arkadaşlar belgeleri sordu. Gösterdik ve uçağa bindik. LA İndiğimizde kioksları kapatmışlar. Mecbur sıra bekledik.( Anons yapılıyor, thy ile gelenler özel bir kioksa geçiyor fakat bizim normal sırada kalmamızı söyledi bebekten dolayı) neyse sıra bize geldi dosya hazırlamıştım memur ne istediyse oradan verdim. Önce bizim ülkeye girişimizi yaptı. Sonra bebeğin işlemleri için içeri geçtik. Yaklaşık 1-2 saat arası sürüyor. İşlem bitince bir kağıt verdi. A ile başlıyan numarayı sorduğumda bilmiyorum ama 1 yıl içinde size gc gelecek dedi. Bakalım görecez. Burada yaşıyacağımız için sorun etmedim 3-4 ay sonra gidip ofise sorarım ama giriş çıkış yapacak arkadaşlar için önemli. Ayrıca bebeğin pasaportuna ikinci bir mühür vurdu evrak numarası işlemi yapan polis sicili hepsi yazıyor en azından direk ofise gidip sorulabilir. Devam etmek gerekirse Biz aktarmamızı kaçırdık. Bu yüzden ona göre bilet alın. İşlemler bittiğinde uçak çoktan gitmişti. Polis bir kağıt yazdı firmaya ver biletini değiştirirler dedi ve biz gittik orda da sıra bekledik 40 dk. Sonra biletler değişti. Ben gitmeden her ihtimale karşı havalimanı yakınında ücretsiz rezervasyon yapmıştım otele iyikide yapmışım. Otele geçtik. Sabah uçuşu ile Phoenixe sorunsuz geldik. Şimdi burda işlemlerimi hallediyorum. Ehliyet başvurusu flan, bitince o sayfayada bilgi amaçlı yazacağım ama önden söyleyim. Burada Yaşayacaklar yazılı ve direksiyon sınavına tekrar girmek zorunda. Yazılı sınav 7$ driver license 25$ ücreti var. 5 ocakta sınav bakalım. Herkese tüm bilgilendirmeleri için teşekkürler.
@crazycells dediği gibi eğer yaşamak için geliyorsanız hiç sıkıntı yapmıyorlar. Kolaycana geçtik sadece bekliyorsunuz sabredin bu süreç normal. - nufüs kayıt örneği(ingilizce cevir ve apostil)
-
@ayktsglm çok sevindim, hayırlı olsun. yeni hayatinizda bebeğinizle birlikte sağlıklı mutlu bir ömür dilerim.
darısı bizlere inşallah :)
-
@crazycells merhabalar. Dun bebegimle ilk giris olarak girdik. Polisten sonra office aldilar evraklari orada verdim. Bebegin green cardinin adrese gelecegini eger ben gidersem o zamana kadar pasaporta gecici vize bastilar. Sizin dediginiz gibi ayrica gocmenlik burosuna gitmeye gerek olmuyor. Yani dogru anladiysam. Herhangi bir ucrette istemediler.
-
@crazycells merhabalar. Dun bebegimle ilk giris olarak girdik. Polisten sonra office aldilar evraklari orada verdim. Bebegin green cardinin adrese gelecegini eger ben gidersem o zamana kadar pasaporta gecici vize bastilar. Sizin dediginiz gibi ayrica gocmenlik burosuna gitmeye gerek olmuyor. Yani dogru anladiysam. Herhangi bir ucrette istemediler.
Evet, normalde bu konuda degisik tecrubeler duyuyoruz ama pandemi donemi ve sonrasinda mumkun oldugu kadar sizin yapacaginiz seyahatleri azaltmaya calisacaklardir bence de. Dolayisiyla sizin tecrubenizde de bir yanlislik oldugunu sanmiyorum :thumbs_up: bol sanslar :)
-
@mulus Merhabalar. Oncelikle burada yazanlar bana cok faydali oldu. Yanimda nufus mudurlugunden aldigim dogum belgesi ve vukuatli nufus kayit orneginin noterde ingilizce tercumesi vardi. Bunun yaninda benim pasaportum ve green cardim ve kizimin pasaportu. Trde ekstra hastanede verilen dogum belgesinin ingilizcesini istediler. Ama benim yanimda yoktu abdyle gorusup oyle onayladilar ve biletimizi aldik. Abdye girdigimizde cocuklu yolcu oldugum icin hemen polisten gectim. Polis sadece bebeginizle ilk giris mi sordu? Parmak izimi aldi ve pasaportlarimizla vukuatli nufusun ingilizcesini alip bizi havalimaninda ki office goturduler. Orada sadece kizimin 2 adet resmini green cardin gidecegi adresi sordular. Adrese gelecegini eger ben gidersem pasaportada 1yillik vize bastilar kizim icin. Sorunsuz bir sekilde halloldu. Kac gun icinde gelecegini bilmiyorum yalniz. Bekliyoruz. 1ay burdayim bakalim gelir mi. Bu siteyle ilgilenenlere tekrar cok tesekkur ederim:)
-
@returning bebeginizin karti ne zaman adrese geldi?
-
@crazycells merhabalar. Green kartin adrese gelme suresi hakkinda bilginiz var mi? Ya da takip edebilecegimiz bir site vs.
-
@crazycells merhabalar. Green kartin adrese gelme suresi hakkinda bilginiz var mi? Ya da takip edebilecegimiz bir site vs.
Maalesef onun takibini yapamiyorsunuz ama bir guncelleme olunca size email ile bilgilendirme gelecek.
Genelde resmi bekleme suresi 120 gun, ama pandemi nedeniyle gecikme olursa telaslanmaniza gerek yok.
-
Merhaba , Green cardlıyım. Türkiye ziyaretim sırasında doğum yaptım 4 aylık bebeğim var şuan. Amerikaya dönmemiz gerek. Bebeğim için pasaport dışında ne gibi belgeler almalıyım? 2 yasına kadar vizesiz gidip gelebiliyormuş. Lütfen bilen biriler varsa ulaşsın
-
@Mlk, içinde söyledi: Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları
Merhaba , Green cardlıyım. Türkiye ziyaretim sırasında doğum yaptım 4 aylık bebeğim var şuan. Amerikaya dönmemiz gerek. Bebeğim için pasaport dışında ne gibi belgeler almalıyım? 2 yasına kadar vizesiz gidip gelebiliyormuş. Lütfen bilen biriler varsa ulaşsın
sorunuzu dogru basliga aktardim, ilk sayfadaki bilgileri gozden gecirmenizi tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum