@Ceren_gz, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba,
DV ile Green Card aldım. İlk girişimi 8 Ekim 2025’te yaptım, 14 Kasım 2025’te Türkiye’ye döndüm. Daha sonra 8 Mart 2026’da tekrar ABD’ye giriş yaptım ve şu an Austin’de yaşıyorum.
Ağustos 2026’da yaklaşık 2 aylığına Türkiye’ye gitmeyi düşünüyorum ve Eylül sonu / Ekim başı gibi geri döneceğim.
Bir arkadaşım, ilk giriş tarihinden itibaren ilk 1 yıl içinde ABD dışında toplam 6 aydan fazla kalınmaması gerektiğini söyledi. USCIS kaynaklarında ise daha çok tek seferlik 6 aydan uzun yokluklardan bahsedildiğini görüyorum. (Yukarıda paylaşılan linki inceledim.)
Benim durumumda:
14 Kasım 2025 – 8 Mart 2026 arası yaklaşık 114 gün ABD dışındaydım. Planladığım Ağustos-Eylül tatili de yaklaşık 60 gün olacak.Bu durumda Green Card veya ileride vatandaşlık açısından bir risk görüyor musunuz? Benzer durum yaşamış olan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler.
Belirttiğiniz süreler vatandaşlık başvurusu esnasında başvurunun on şartlarından birisi olan veya mülakat esnasında USCİS memurunun sorgulayacagi Chapter 3 - Continuous Residence durumunu bozmuyor. Mülakat esnasında olası memurun bu süreler dahilinde nerede idiniz sorusuna verebilecek cevaplarınızın hazır olması faydanıza olacaktır benim başvuru yapan kişilerin süreçlerinden okuduğum kadarıyla. İyi tatiller

bol sanslar
Sürece dair bilgilendireceğim…