Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Erkangeziyor, içinde söyledi: Texas, Austin

    1 haftalığına Houston’dan Austin’e geldim şehri keşfetmek için. Şehir merkezi çok tepeli,inişli çıkışlı ve yollar kötü. Onun haricinde şehir Houston’a göre canlı ve şirin.
    Austin’de kimler yaşıyor burdan? Burdayken görüşüp tanışabiliriz..

    Merhaba , havası nasıl ? Houstona göre daha kuru ve güzel havası var diyorlar 🙂


  • @Masda, içinde söyledi: Texas, Austin

    @Erkangeziyor, içinde söyledi: Texas, Austin

    1 haftalığına Houston’dan Austin’e geldim şehri keşfetmek için. Şehir merkezi çok tepeli,inişli çıkışlı ve yollar kötü. Onun haricinde şehir Houston’a göre canlı ve şirin.
    Austin’de kimler yaşıyor burdan? Burdayken görüşüp tanışabiliriz..

    Merhaba , havası nasıl ? Houstona göre daha kuru ve güzel havası var diyorlar 🙂

    Ben bi fark goremedim havasinda. 2-3 saatlik mesafede,pek bi farki olmaz gibi


  • @evsna Bankadaki nakit gercekten ise yaramiyor maalesef. Duzenli gelir gormek veya depozit istiyorlar. Co-signer kabul edenler olabilir ama onermem (olmak isteyen varsa bile). Evden cikarken cok buyuk aksilik yoksa buyuk oranda depoziti iade ederler (hali yikatma vb icin 100-150$ kesebilirler).


  • @evsna, içinde söyledi: Texas, Austin

    @caglaror @sigmoidalmammal Değerli bilgileriniz için teşekkürler, aydınlatıcı oldu.Anladığım kadarıyla kredi skoru olmadan depozito bedeli siteden siteye değişkenlik gösteriyor. Benzer durumda olupta depozito bedelini 100-200 dolara çekebilen var mı? Örneğin banka hesaplarında 5-6 aylık kira bedelini nakit göstererek.

    Kredi skoru olmadan ben 400 yerine 800 ödemiştim kira da 1000 dolardı. Şu an en son taşındığım siteye hiç depozito vermedin hatta ilk ayda 855 yeride 299 kira ödedim taşınma işi bedavaya geldi neredeyse 😂

  • ⭐⭐

    @gkhanfeez super ,nasil oldu peki abi ? Memnunmusun yeni yerinden ?


  • @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Texas, Austin

    @gkhanfeez super ,nasil oldu peki abi ? Memnunmusun yeni yerinden ?

    texas kotu degil daha cok gezmedik ama bol yesilli isler de guzel basladi simdilik memnunuz 🙂


  • @Ercan-Tekoglan merhaba bende ziraat mühendisliği 4. Sınıftayım okul bitince başvurumu yapmak istiyorum. Deneyimlerinizi ve gözlemlerinizi öğrenmeyi çok isterim. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.


  • Merhaba @Bircan-Alkan , mezun olur olmaz gelme sansin olursa tecruben olmadigi icin master ile devam edip sonrasinda sektore girmeni tavsiye ederim. PCA ve CCA seklinde iki sinav var. CA civarinda cok tutulan belgeler. PCA bizdeki bitki koruma belgesi gibi dusun CCA da bitki besleme agirlikli danismaklik olarak dusunebilirsin bu iki sertifika ile rahat is bulabilecegini dusunuyorum. En onemlisi de ingilizce seviyen akici olmasi lazim.


  • Benim de gitmek istediğim yerlerden biridir hep ama nasip olmadı malum hala has not been 😞


  • Ben doğasını çok sevdiğim Portland, Oregon civarından, sıcağını hiç sevmediğim Austin, TX ' a taşınmayı düşünüyorum şu an, acı ama gerçek 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely oregon'dan birilerini yakalamışken bir kaç soru 🙂
    gerçekten neden oregon'dan ayrılmayı düşünüyorsunuz?

    aslında sorumu biraz geniş tutmam yanlış olmuş. merak ettiğim; bir insanı oregon'dan tx'e getiren nedenler neler? (özel sebepler hariç tabi) 🙂

    *eski iletileriniz portland güzellemeleri ile dolu çünkü


  • @gucarslan Detaylıca açılamayaca çalışacağım.

    Ben 10 Aydır Vancouver, WA da yaşıyorum diger konulardan paylaşımlarından az çok bilen vardır oturduğum yerin doğa manzarası vs paylaşmıştım ve oturduğum yerin çevresini baya bi övmüştüm.

    Vancouver, WA dediğimiz yer aslında Portland, OR sınırında yani aslında Vancouver, WA veya Portland, OR kısmen aynı yer diyebiliriz aralarında 10 15dk. mesafe var bir köprü var, colombia nehri 2 şehri ayırıyor. Vancouver, WA ve Portland, OR'da kira fiyatları kısmen birbirine yakın 1+1 evler ortalama $1.200 ile $1500 arasında değişiyor. Doğasına hayran kaldığım bu şehirden (ister Portland, Or deyin Ister Vancouver, WA farketmez ben bu yazıda Canadadaki ile karışmaması için Portland, diyeceğim) Austin, TX'a taşınmayı düşündüren sevepleri sıralayacagım.

    Bizim amerikaya gelmemizin en buyuk sebebi kendimi geliştirmek ailecek ve tabiki gelecekte çocuğumuz olursa oanda daha iyi bir hayat sunabilmek. Bundan dolayı aktif yaşamı olan ve sürekli gelişen bir yer seçmemiz gerekiyor ve bu seçeceğimiz yer çok pahalı olmamalı yoksa hayata tutunmakta zorlanabiliriz. Şimdidyen söyliyeyim eğer çok param olsaydı 1dk düşünmez ya Boston, MA yada New York, NY a taşınırdım orada yaşardım ancak durum oyle değil. Affordable ve güzel bir yer bulmalıydık.

    1 - Doğal Güzellikler

    Portland, OR çevresi sıradışı bir yer North West genel olarak doüal güzellikler açısından sıra dışı bir yer, bir sürü kocaman yükselen dağlar, şelaleler, Okyanus (Cannon beach), Pembe, Sarı ağaçlar gerçekten inanılmaz etkileyici. Austin, TX bu konuda Houston ve Dallasdan iyi oslada karşılaştırılamayacak kadar fark var. Kısacası yeşillik ve doğa bakımından burası Woaaaa derdirtiyor size ona sözüm yok.

    2 - Para (Geçim durumu)

    Biz 2 kişilik bir ailesyiz yaşım 30, Bilgisayar Muh ve yazılımcıyım ancak kendi şirketim var ve hala işin başındayız şirketimden bana gelen gelir $1k civarı suan, esimde burada Whole Foods'da iş buldu oda yaklasık $1.2k alıyor işin özeti suan gelirimiz $2.2k civarı diyebilirim. Bunu neden soyluyorum geçim açısından gelir ve gider açısından Portland ve Austin aşağı yukarı benziyor diyebilirim. Washington tarafında oturursanız devlet $2.5k nın altındakilere aylık $370 market parası veriyot oyle bir artısı var, market alışverişi bedavaya geliyor. Sonuç olarak gelir gider tablosunda $2.500k ya Austin, TX dada yaşanır Portland, OR dada yaşanır orada sıkıntı yok. Peki neden Austin, TX 'a yerleşmeyi düşünüyoruz?

    Doğanın ve havanın güzel olması bizim için 1. sanıyorduk ama aslında oyle olmadığını gorduk. Öncelikle Portland şehir merkezinden bahsetmek istiyorum burası çok önemli. Portland , OR şuan kesinlikle gelişen bir yer değil. Malesef 10 yıl önceki yorumalra bakarak biz buraya geldik. Portland, OR şuan mağzaların ve büyük mrkaların kapatım gittiği bir şehir haline geldi. Şehir yönetimi gerçekten rezalet diyebilirim. Polisin neredeyse hiç bir gücünün olmadığı, güvenliğin yok nedencek kadar az oldugu bir şehir haline geldi. Evssizlerden bahsetmeyeceğim cünkü onlar heryerde var konu o değil. Buraların insanı sıcak kanlı değil arkadaşlar, buralarda insanlar çok daha soğuk ve buda insanı zaman içinde mutsuzlaştırıyor ve arkadaş edinmede zorluk çekebiliyorsunuz. Portland şehrindeki bu iş yerlerinin kapatması ve sıklıkla anarşist grupların eylemelr yapması buranın gelişmesini önlüyor. Bizim gibi amerikaya kendini geliştirmeye gelen bir aile için bu çok ters düşen bir durum. biz ölmekte olan bir yerde kendimizi nasıl geliştirebiliriz? Bu ancak büyümekte olan bir yerde mümkün veya direkt büyümüş ve fırsatları çok olan bir yerde ama başta belirttiğim gibi şuan zengin değilizki NY'a gidelim. Gitsek oraya $2.500'e heralde fareli evlerde falan yaşarız 😃 Neyse bu işin şakası sonuç olarak anladıkki ağaçları suları okyanuslarıda ne kadar olağan üstü olursa olsun, bol iş olan, sürekli teknolojik şirketlerin taşındığı ve hızla büyüyen bir yere gitmek bizim için doğanın ve havanın güzel olmasından daha önemli.

    Austin, TX 'a gittiğimizde ksıa kalmıştık ama insanları çok sıcaktı ve şehir genç ve aktifti. Anladık ki her şey ,insanda bitiyor. Zaten ikiside küçük şehir sayılır. Amerikanın küçük şehrine gitmişiz bari fırsatları bol olan bir yer olsun anlatabildim mi? Yani buraya gelip ormanın içinde yaşayacaksam kendime birşeyler katamadan o. zaman abi giderim Artvin'e, ABD ye gerek yok Ülkemizde neler var da biz değerini bilmiyoruz.

    Austin, TX' ın 10 15 yıl içerisinde Silikon Vadisine alternatif bir şehir olmasına kesin gözüyle bakılıyor şuan. Google, Apple, Tesla, Indeed, Oracle gibi şirketler ana merkezlerini Austin'e taşıdı ve bunun dışında Silikon Vasi nden göç eden bri sürü bireysel teknoloji ekosisteminden insanlar var. Elon Musk bile Austin, TX a taşıancağını soyledi geçenlerde. İş fırsatlarına baktığımızdada neredeyse tüm kategorilerde Austin'in önde olduğunu görüyoruz.

    Kısacası bu doğal harikalar diyarını biraz üzülerekte olsa bırakıyoruz cunku yine aynı giderlere sahip ama daha aktif, daha gelişen, daha genç bir şehire gitmeyi düşünüyoruz ve bu şehir %90 ihtimalle şuan Austin olarak görünüyor. Şimdilik diyecekelrim bu kadar.

    Eğer ben sakin hayat istiyorum şehir merkezinede pek gitmem, doğa ile iç içe olayımdiyorsanız, North West bölgesi, Portland, OR, Vancouver, WA veya Washingtonda herhangi bir yer sizin için cennet olabilir. Ama gelirim düşük kendimi geliştirmek ve aktif bir yerde yaşamak istiyorum diyorsanız günümüzün gözdesi Austin, TX arkadaşlar, bunun tersini düşünen varsa lütfen bizede yol göstersin bizde bilelim, sevgiler 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nicely verdiğiniz bilgiler inanılmaz değerli bizler için, çok ama çok teşekkürler. umarım tx / austin'de aradığınız, beklediğiniz hayata tez zamanda kavuşursunuz. şimdiden bol şans.

    austin gözlemlerinizi de merakla bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐

    @nicely Austin'de bol şans. Umarım her şey dilediğinizce olur. Raleigh ya da triangle bölgesini düşündünüz mü? Austin kadar popüler olmasa da RTP'ye evsahipliği yapıyor ve halen gelişmekte. Doğal güzellik ve iklim olarak Portland-Austin arasında bir yerlerde diyebiliriz. Doğuda plajlara 2-3 saat mesafede, kuzeyde ve batıda outdoor aktiviteleri için dağ ve ormanlar var.


  • Austin hiç aklımda yokken yapılan birçok olumlu yorumdan sonra ister istemez listeme giren şehirlerden biri oldu 🙂


  • @goblis Selamlar düşündüm ama daha çok bio-tech sirketlerinin oldugu bir bolge ondan dolayı taşınmayı dusunmedik. Eğitim seviyesinin çok yuksek oldugu tatlı bir şehir oldugunu biliyorum 2 gün sırf Raleigh araştırmıştım 😃


  • FB_IMG_1609359636314.jpg

    Austin, TX


  • @MySea Sendemi Portland'dan Austin'e taşınıyorsun yoksa 😛 ?


  • @nicely Ben dogu yakasindayim, Delaware. Texas'da 3 defa bulundum, San Antonio ve Houston. Nedense bana cazip gorunmediler. Herkesin tercihleri, beklentileri farkli tabii ki.


  • @MySea Meshur Congress Caddesi.


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 125
  • 3
  • 76
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum