Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @turgut-yildiz Evet haklısınız örneğin göçmenlik yönergesinde ı-864 sponsor formunun orjinal belgesininde artık istendiğini gördüm,özellikle yönergeye eklemişler.isterler mi istemezler mi bilemiyorum fakat garantiye
    almak için ben yanımda götüreceğim..


  • Selam.arkadaslar..kendinize ait sizden istenen tüm yuklediginiz evraklar gibi esinize ait olan varsa tüm bosanma ilamlarinin asillarini ( ben apostilli yapmanizi tavsiye ederim ki; kimse size ses cikaramaz) ,864 formunun orjinalini imzali olarak ve tax formlarıni yaniniza almanizi tavsiye ederim..benden almadi ama sordu yanimdaydi bakip iade etti.belkide olmasa geri vericekti pasaportu..yolla falan diyip isi uzatacaklardi.zaten biseyler bulmak icin uğraştıklarını biliyoruz hepimiz.isinizi sansa birakmayin derim zaman acisindan..


  • Arkadaşlar aklıma birşey takıldı. E devletten aldığımız nüfus kayıt örneğinde şu süreler arasında geçerlidir yazıyor mesela 2-3 hafta gibi geçerli bir tarih aralığı var. Tabiki CEAC a bu belgeyi yüklüyoruz. mülakata gittiğimizde nüfus kayıt örneğinin o geçerli dediği tarihi geçmiş oluyor. Bu durumda ne yapıyoruz tarihi geçmiş olsada CEAC a yüklediğimiz nüfus kayıt örneğinin çıktısınımı götürüyoruz mülkata yada yenisinimi alıp e devletten onun çıktısını mı götürüyoruz?


  • @bonjour yenisini en güncelini alıp götürmek doğrusu


  • 30 kasim da interview de eksik olan divorce certificate orjinalini isteyip,pasaportumu geri verip mail yoluyla ds5535 formu doldurmam istendi,doldurdum. Certificate konsolosa yollayip ds5535 i mail yoluyla yolladim. 5 gun sonra yolladigim orjinal belge muhtemelen gorulup onaylandiktan sonra geri gonderildi. Ds5535 sorusturmasida 1 hafta sonra sona ermis. Bugun konsolosluktan sureciniz sona erdi pasaportunuzu ve bikac kagidi postalamam istendi ve yolladim sabahtan. Bakalim neler olucak.


  • @bonjour Tabiki mülakat tarihi belli olunca e-devletten yenisini almalıyız,vukaatlı nüfus kayıt örneği,arşivli adli sicil kaydı da aynı şekilde,askerlik terhis belgesini de almayı unutmayın arkdaşlar,eğer terhis belgeniz yoksa onu da E-devletten temin edebilirsiniz.

    Mülakat günü alırsak eğer........


  • @turgut-yildiz Konsolusluk çalışıyor demek ki,o zaman neden kimseye mülakat günü verilmi aralık ayı içinde?..!

    umarım yakın zamanda vizenizi ve pasaportunuzu alırsınız...


  • @bulls tesekkur ederim. Ayni sekilde iyi dileklerim seninle. 2 sene 10 aydir hala devam ederim surecim boyunca senin sordugun soru gibi enterasanliklarla cok karsilastim. Umarin seninde benimde islerim hizla tamamlanir.


  • @turgut-yildiz Divorce certificate in aslını gidip aile mahkemesinden mi talep ettiniz? Yani benim elimde mahkemeden alınmış ama kopya hali var da emin olamadım aslı tam olarak ne demek


  • @hulyaek evet mahkemeden alinmis olan (soguk damgali),interview de kopyasini kabul etmeyip aslini istediler ve haliyle administrative process e soktu.


  • @hulyaek Merhaba, siz kendiniz için eski boşanma ilamını çıkartmak isterseniz bağlı bulunduğunuz (davanızın görüldüğü ) aile mahkemesinin arşiv bölümüne gidin,onlar size aslı gibidir formatında boşanma ilamını veriyorlar.

    Bende zamanında öyle yapmıştım,aile mahkemesinin arşiv bölümüne gidip eski boşanma ilamını istedim,onlarda bulunan asıl evrağı size fotokopi çekmeniz için size veriyorlar,daha sonra bir ücret yatırıyorsunuz ve tekrar arşiv bölümüne geri gidiyorsunuz,aslı gibidir kaşesini vuruyorlar ve size veriyorlar.


  • @turgut-yildiz sizin eski boşanma ilamının orjinalini mi istediler,eşinizin yani petitioner'e ait boşanma ilamını mı ?


  • @bulls Bana ait olan degil , petitoner olan esime ait olan divorce certificate in orjinal olanini talep ettiler interview'de. Kopya olani sunmama ragmem kabul edilmeyip orjinalini gondermem istendi.


  • @bulls @turgut-yildiz çok teşekkürler 🙏


  • @turgut-yildiz Tamam o zaman doğru anlamışım 👍🏻


  • @bulls daha önce yazmıştım ama doğru olup olmadığını aralık bitince göreceğiz, twitter ve face'de eşimle birlikte konuştuğumuz,göçmenlik işleri ile uğraşan bazı hesaplar vardı, soru-cevap yaparken aralık ayında kimseye görüşme verilmeyeceğini söyledi.(sanırım şu ana kadar verilmedi) ocakta da önceliği sadece US vatandaşları ve eşlerine vereceklermiş. çok saygıdeğer Trump öyle istemiş. bakalım ne olacağını göreceğiz.


  • @enrique Sanırım haklısınız,zaten aralık ayının bitmesine sayılı gün kaldı zaten.

    Ocak ayı için yani yıl için bekleyeceğiz..koskoca aralık ayında bir tane bile mülakat verilmemesi tuhaf...! Diğer ülkelerde konsolosluk çalışıyor ve mülakat veriyorlar fakat mayıs ayında DQ maili almış kişilerin mülakatı veriliyor..
    Bizim konsolosluk aralık ayı başında noel tatiline başlamış anlaşılan...


  • @bulls aralıkta mayıs ayında DQ alanlara mülakat veriliyor ise bu DQ aldıktan 7 ay sonra mülakata girmek demektir. Yanılıyormuyum? Ama bu diğer ülkelerde böyle diyorsun.


  • @bonjour Evet doğru,biz bu konuda şanslı ülkeler arasındayız aslında,bazı ülkelerde ki amerikan konsolosluğu salgın nedeniyle açılmadı uzun süre,yaz aylarında DQ maili almış kişiler yeni yeni mülakat günü alıp mülakata katılıyorlar,bizim konsolosluk da bir süre kapalı kaldı fakat daha sonra hızlıca herkese mülakat günü verildi. Fakat bunu etkileyen bir faktör var o da göçmenlik başvurusu yapan (eş vizesi) kişi sayısı...örneğin benim en sık gördüğüm ülke pakistan ,pakistanda ki insanlar hala mülakat günü bekliyor ya da bu sıralar alıyor...öteki ülke filipinler..ben iki aydır mülakat günü bekliyorum dediğimde bana kızıyorlar haklı olarak,çünkü mayıs ayında haziran ayından bugüne mülakat günü bekliyorlar...
    Dediğim gibi bunu atkileyen faktör başvuru sayısı aslında,türkiye de yılda kaç kişi eş vizesine başvuru yapıyor,? diğer ülkelerden kaç kişi..?
    Bu duruma birde pandeminin ülkeleri nasıl etkilediğini de eklemek gerekir.


  • Benim bir tanıdığım 23 aralıkta mülakata girdi kasım için verdikleri tarihte koronavirüse yakalandığı için mülakatı aralığa ertelemişlerdi. Acaba randevu verirken ilk başvuru tarihimizi dikkate alıyorlar mı? Çünkü biz Uscis ten çok geç onay aldık (18 ay)


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    9 İleti
    990 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum