Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @World-of-the-ROCK Merhaba,bizde kasım ayında ilk başvurumuzu yaptık fakat tam 10 ay sonra uscis onayı aldık yani eylül ayında,bu konuda biz şanslı olmayan gruptayız,sizin uscis onayınız erkenolmuş,DQ tarihimizde ekim 20 ve bende mülakat günü bekliyorum diğer arkadaşlar gibi..
    Pandemiyle alakalı mı bilmiyorum fakat elçilik en son kasım 30 için mülakat günü verdi,aralık ayı için tek bir kişiye bile mülakat günü vermedi..NVC yi eşim aradı ve garip bir cevap aldı ; elçilik kapalı ve hiç bir dosyayı kabul etmiyorlar diye bir cevap verdiler...
    Dosyamızın da elçilik de olduğunu fakat dosyamızı elçilik mülakat için incelemediğini belirtmişler...
    Aralık ayında ne oldu anlamış değilim,birden mülakat günü vermeyi kestiler....!

• @World-of-the-ROCK Bence surec hem Trump etkisi ile sistemli olumsuz bakis ve tabiki pandemi etkisi. Aslina bakarsaniz uscis ve nvc departmanlari cok az sayida kisiye hizmet vermiyo,fakat normal sureclerden gecmiyoruz malesef dunya geneli. Dosyadan dosyaya degisen bicok farkli durumda etki ediyor surece.

• @turgut-yildiz Evrakları yolladınız ve kabul edildiyse siz sadece vizenizi ve pasaportunuzu bekliyorsunuz..Eşinizin boşanma belgesinin orjinalini istemeleri gerçekden çok garip...Yani size ait olmayan bir belgenin orjinalini istemeleri garip...

• @bulls Soyle acikliyim. Benim Ceac sayfamda civil documents kisminda additional papers adi altinda divorce certificate vardi. Fakat biraz bizim hatamiz onun orjinalini goturmedim interview e. Sizin dediginiz gibi bana ait olmayan bi evragin orjinali istenmez mantigiyla,fakat ayni zamanda uyari olarak civil documents olarak gecen tum evraklarin orjinalide isteniyor. Bana ait olmasa bile ilginc bi sekilde
    Civil document gorunmesi sebebiyle isteyebiliyor. Ilginclikler doneminde yasiyoruz ztn. Interview sonrasi ds5535 formunuda e mail yoluyla iletmemi istedi. Onuda ayrica yolladim. Muhtemelen ds5535 suplimental question icin bekleticek.

• @turgut-yildiz Evet haklısınız örneğin göçmenlik yönergesinde ı-864 sponsor formunun orjinal belgesininde artık istendiğini gördüm,özellikle yönergeye eklemişler.isterler mi istemezler mi bilemiyorum fakat garantiye
    almak için ben yanımda götüreceğim..

• Selam.arkadaslar..kendinize ait sizden istenen tüm yuklediginiz evraklar gibi esinize ait olan varsa tüm bosanma ilamlarinin asillarini ( ben apostilli yapmanizi tavsiye ederim ki; kimse size ses cikaramaz) ,864 formunun orjinalini imzali olarak ve tax formlarıni yaniniza almanizi tavsiye ederim..benden almadi ama sordu yanimdaydi bakip iade etti.belkide olmasa geri vericekti pasaportu..yolla falan diyip isi uzatacaklardi.zaten biseyler bulmak icin uğraştıklarını biliyoruz hepimiz.isinizi sansa birakmayin derim zaman acisindan..

• Arkadaşlar aklıma birşey takıldı. E devletten aldığımız nüfus kayıt örneğinde şu süreler arasında geçerlidir yazıyor mesela 2-3 hafta gibi geçerli bir tarih aralığı var. Tabiki CEAC a bu belgeyi yüklüyoruz. mülakata gittiğimizde nüfus kayıt örneğinin o geçerli dediği tarihi geçmiş oluyor. Bu durumda ne yapıyoruz tarihi geçmiş olsada CEAC a yüklediğimiz nüfus kayıt örneğinin çıktısınımı götürüyoruz mülkata yada yenisinimi alıp e devletten onun çıktısını mı götürüyoruz?

• @bonjour yenisini en güncelini alıp götürmek doğrusu

• 30 kasim da interview de eksik olan divorce certificate orjinalini isteyip,pasaportumu geri verip mail yoluyla ds5535 formu doldurmam istendi,doldurdum. Certificate konsolosa yollayip ds5535 i mail yoluyla yolladim. 5 gun sonra yolladigim orjinal belge muhtemelen gorulup onaylandiktan sonra geri gonderildi. Ds5535 sorusturmasida 1 hafta sonra sona ermis. Bugun konsolosluktan sureciniz sona erdi pasaportunuzu ve bikac kagidi postalamam istendi ve yolladim sabahtan. Bakalim neler olucak.

• @bonjour Tabiki mülakat tarihi belli olunca e-devletten yenisini almalıyız,vukaatlı nüfus kayıt örneği,arşivli adli sicil kaydı da aynı şekilde,askerlik terhis belgesini de almayı unutmayın arkdaşlar,eğer terhis belgeniz yoksa onu da E-devletten temin edebilirsiniz.

Mülakat günü alırsak eğer........

• @turgut-yildiz Konsolusluk çalışıyor demek ki,o zaman neden kimseye mülakat günü verilmi aralık ayı içinde?..!

umarım yakın zamanda vizenizi ve pasaportunuzu alırsınız...

• @bulls tesekkur ederim. Ayni sekilde iyi dileklerim seninle. 2 sene 10 aydir hala devam ederim surecim boyunca senin sordugun soru gibi enterasanliklarla cok karsilastim. Umarin seninde benimde islerim hizla tamamlanir.

• @turgut-yildiz Divorce certificate in aslını gidip aile mahkemesinden mi talep ettiniz? Yani benim elimde mahkemeden alınmış ama kopya hali var da emin olamadım aslı tam olarak ne demek

• @hulyaek evet mahkemeden alinmis olan (soguk damgali),interview de kopyasini kabul etmeyip aslini istediler ve haliyle administrative process e soktu.

• @hulyaek Merhaba, siz kendiniz için eski boşanma ilamını çıkartmak isterseniz bağlı bulunduğunuz (davanızın görüldüğü ) aile mahkemesinin arşiv bölümüne gidin,onlar size aslı gibidir formatında boşanma ilamını veriyorlar.

Bende zamanında öyle yapmıştım,aile mahkemesinin arşiv bölümüne gidip eski boşanma ilamını istedim,onlarda bulunan asıl evrağı size fotokopi çekmeniz için size veriyorlar,daha sonra bir ücret yatırıyorsunuz ve tekrar arşiv bölümüne geri gidiyorsunuz,aslı gibidir kaşesini vuruyorlar ve size veriyorlar.

• @turgut-yildiz sizin eski boşanma ilamının orjinalini mi istediler,eşinizin yani petitioner'e ait boşanma ilamını mı ?

• @bulls Bana ait olan degil , petitoner olan esime ait olan divorce certificate in orjinal olanini talep ettiler interview'de. Kopya olani sunmama ragmem kabul edilmeyip orjinalini gondermem istendi.

• @bulls @turgut-yildiz çok teşekkürler 🙏

• @turgut-yildiz Tamam o zaman doğru anlamışım :thumbs_up_light_skin_tone:

• @bulls daha önce yazmıştım ama doğru olup olmadığını aralık bitince göreceğiz, twitter ve face'de eşimle birlikte konuştuğumuz,göçmenlik işleri ile uğraşan bazı hesaplar vardı, soru-cevap yaparken aralık ayında kimseye görüşme verilmeyeceğini söyledi.(sanırım şu ana kadar verilmedi) ocakta da önceliği sadece US vatandaşları ve eşlerine vereceklermiş. çok saygıdeğer Trump öyle istemiş. bakalım ne olacağını göreceğiz.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k