Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @ozengnr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@crazycells 1. soru icin oyle bir secenek yok, "starting from" ve "until" tarihlerini doldurmamiz isteniyor. Sanirim, "daha once hic birlikte yasadiniz mi?" diye sormakta.

1. Bize de kotu izlenim yaratmayacaktir gibi geldi; ama buraya gelmeden hemen birkac gun once bordrodan cikmis olmasi ve independent contractor olarak calisiyor gorunmesi kafamizi karistirdi. Neticede buraya sadece turist olarak geldi ve bunu kanitlamamiz gerekecek.
    1. Evet deyip, evlendikten sonraki tarihleri yazabilirsiniz sanirim?

2. Evet, turistlik durumu varsa o durumda is durumunu bence de karistirmayin.

• Burada turist olarak bulunup I-130'a basvurdugu anda Turkiye'de calisiyor olmasi sizce bir sorun olusturur mu? Sonucta ITIN alip vergi verdigimiz takdirde bir sorun olmaz diye dusunuyorduk; ancak bir yandan burada calisma izni olmadigi icin I-797 aldiktan sonra TR'deki isine devam edip edemeyecegi konusundan emin degiliz :/

• Arkadaşlar merhaba , Aos sürecimde bir iki pürüz olmasından dolayı süreci bir avukatla beraber yurutmeye karar verdim ve dosyalarımı avukata gönderdim işlemlere onlar devam edecekler. Sorum ise şu , benim numaram 88xx muhtemelen bir kac gune ocak ayı için numaralar acıklanacak ve benım numararımıda kapsayacak. avukata dedımkı mumkun olan en erken tarıhte belgelerımı gonderelım en kısa zamanda işlemler başlasın. avukatım ise bana dosya numaran yansa bile senın dosyalarını en erken şubat 1 de gonderebiliriz dedi. ben mi yanlıs bılıyorum anlamadım. ocak ayı numarları diyelimki 9000 e kadar acıklandı ve benım numaramıda kapsadı demektir bundan dolayı ocak ayında dosyalarımı uscıs a gonderemezmıyım veya 9000 e kadar acıklanırsa eger doyslarımı uscıs a en erken hangı tarııhte gonderebılırım ?
    teşekkür ederim

Burada turist olarak bulunup I-130'a basvurdugu anda Turkiye'de calisiyor olmasi sizce bir sorun olusturur mu? Sonucta ITIN alip vergi verdigimiz takdirde bir sorun olmaz diye dusunuyorduk; ancak bir yandan burada calisma izni olmadigi icin I-797 aldiktan sonra TR'deki isine devam edip edemeyecegi konusundan emin degiliz :/

Normalde sorun olmaz, cunku yanlis yapilan bir sey yok ama basvuruyu inceleyenlerin kafasi karisabilir ve surecinizde gecikmeler yasayabilirsiniz diye o sekilde yonlendirdim.

• @Akif-Taskiran, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Arkadaşlar merhaba , Aos sürecimde bir iki pürüz olmasından dolayı süreci bir avukatla beraber yurutmeye karar verdim ve dosyalarımı avukata gönderdim işlemlere onlar devam edecekler. Sorum ise şu , benim numaram 88xx muhtemelen bir kac gune ocak ayı için numaralar acıklanacak ve benım numararımıda kapsayacak. avukata dedımkı mumkun olan en erken tarıhte belgelerımı gonderelım en kısa zamanda işlemler başlasın. avukatım ise bana dosya numaran yansa bile senın dosyalarını en erken şubat 1 de gonderebiliriz dedi. ben mi yanlıs bılıyorum anlamadım. ocak ayı numarları diyelimki 9000 e kadar acıklandı ve benım numaramıda kapsadı demektir bundan dolayı ocak ayında dosyalarımı uscıs a gonderemezmıyım veya 9000 e kadar acıklanırsa eger doyslarımı uscıs a en erken hangı tarııhte gonderebılırım ?
    teşekkür ederim

Ocak ayi icin DV numarasi zaten 7500 olarak aciklandi:

https://yesilkartforum.com/bulten/

Subat ayi icin bulten aciklandiginda sizin numaranizi da kapsiyorsa teorik olarak hemen basvuruyu gonderebilirsiniz, daha onceki yillarda USCIS bununla ilgili yeni bir uygulama cikarmisti. Ama standart olan yontem aktif olan ayda basvuruyu gondermek oldugu icin, eger basvurunuzu alan kisiler bu uygulamalardan bihaber ise (ki gecmis yillarda boyle durumlarin yasandigini hatirliyorum) dosyanizi geri gonderebiliyorlar. O nedenle bu karisikligi engellemek icin sizin durumunuzda, eger aktif olursaniz 1 Subat itibariyle dosyanizi gondermenizi tavsiye ederim.

• Merhaba, @crazycells

Tam belgelerimizi topladik, basvurumuzu yapmak uzereyiz derken kucuk bir puruz cikti: Bugun Baskonsolosluk'tan Dogum Belgesi (Birth Certificate) alirken, yaninda gelen Turkce Vukuatli Nufus Kayit Ornegi'nde, esimin 2 yasindayken soyadinin kucuk bir yazim hatasi sebebiyle (sadece tek harf degisikligi) mahkeme karariyla degistirildigi yaziyordu. Esim bu bilginin varligindan haberdar degildi. (Ingilizce Dogum Belgesi'nde bu bilgi mevcut degil) Dolayisiyla, evlilik sertifikasi gibi onceden basvurdugumuz resmi belgelerde esimin soyisminin daha once degismedigini yazdik.

Su an onumuzde 2 secenek var:

1. I-130, I-485, I-765, ve I-131 formlarini, bu bilgiye sahip olmadigimizi varsayarak, o gunku bilgimize dayanarak degistirmeden gonderecegiz. Turkce olarak da vukuatsiz nufus kayit ornegi koyacagiz. (Turkce belge koymak zorunlu mu bilmiyorum. Degilse, sadece Ingilizce koymak yeterli olacaktir) Ingilizce dogum belgesinde zaten bu bilgi yer almiyor.

2. Butun formlari esimin eski soyismini de ekleyip, yanina kucuk bir not (cover letter) seklinde, bu bilgiye onceden sahip olmadigimizi, yeni ogrendigimizi, ve bundan once bu bilgiye sahip olmadigimiz icin 12/22/2020 tarihinden once alinan belgelerde soyisminin farkli olabilecegini anlatmaya calisacagiz.

Bu soruyu sordugumuz birkac yetkili kisi bunun bir sorun olmayacagini, 1. sikla gitmenin daha mantikli oldugunu, eger ileride bunun kanitini isterlerse, o gunku bilgimizle bu kadarini doldurabildigimizi soylemenin daha mantikli olacagini soylediler.

Biz ne yapmaliyiz? :)

Merhaba, @crazycells

Tam belgelerimizi topladik, basvurumuzu yapmak uzereyiz derken kucuk bir puruz cikti: Bugun Baskonsolosluk'tan Dogum Belgesi (Birth Certificate) alirken, yaninda gelen Turkce Vukuatli Nufus Kayit Ornegi'nde, esimin 2 yasindayken soyadinin kucuk bir yazim hatasi sebebiyle (sadece tek harf degisikligi) mahkeme karariyla degistirildigi yaziyordu. Esim bu bilginin varligindan haberdar degildi. (Ingilizce Dogum Belgesi'nde bu bilgi mevcut degil) Dolayisiyla, evlilik sertifikasi gibi onceden basvurdugumuz resmi belgelerde esimin soyisminin daha once degismedigini yazdik.

Su an onumuzde 2 secenek var:

1. I-130, I-485, I-765, ve I-131 formlarini, bu bilgiye sahip olmadigimizi varsayarak, o gunku bilgimize dayanarak degistirmeden gonderecegiz. Turkce olarak da vukuatsiz nufus kayit ornegi koyacagiz. (Turkce belge koymak zorunlu mu bilmiyorum. Degilse, sadece Ingilizce koymak yeterli olacaktir) Ingilizce dogum belgesinde zaten bu bilgi yer almiyor.

2. Butun formlari esimin eski soyismini de ekleyip, yanina kucuk bir not (cover letter) seklinde, bu bilgiye onceden sahip olmadigimizi, yeni ogrendigimizi, ve bundan once bu bilgiye sahip olmadigimiz icin 12/22/2020 tarihinden once alinan belgelerde soyisminin farkli olabilecegini anlatmaya calisacagiz.

Bu soruyu sordugumuz birkac yetkili kisi bunun bir sorun olmayacagini, 1. sikla gitmenin daha mantikli oldugunu, eger ileride bunun kanitini isterlerse, o gunku bilgimizle bu kadarini doldurabildigimizi soylemenin daha mantikli olacagini soylediler.

Biz ne yapmaliyiz? :)

Bu bilgiyi gormezden gelebilirsiniz, pek cok kiside benzer bir durum var. Sizinki de ayni sanirim, tam olarak soyadi degisikligi degil de kayit duzeltme diyelim dediginize :) dolayisiyla cok ciddiye almaniza gerek yok.

1. Hem orjinal hem de ingilizce cevirisini yukleyin/gonderin.

2. Dedigim gibi buna gerek yok, bu bilgi yokmus gibi basvuruya devam edebilirsiniz.

• @crazycells evet, dogrudur, yalnizca kayit duzeltme islemi. :)

Bu arada, I-944 butun AOS yapanlardan isteniyor sanirim? Ben esime sponsor olacagim icin I-864 zaten doldurmaktayim; ama I-944 de doldurmak gerek o halde sanirim?

@crazycells evet, dogrudur, yalnizca kayit duzeltme islemi. :)

Bu arada, I-944 butun AOS yapanlardan isteniyor sanirim? Ben esime sponsor olacagim icin I-864 zaten doldurmaktayim; ama I-944 de doldurmak gerek o halde sanirim?

Evet, AOS yapan herkesin su an icin doldurmasi gerekiyor.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3400/i-944-formunu-doldururken-nelere-dikkat-edilmeli

• Cok tesekkurler yardiminiz icin. :)

• Selamlar!
    I-485 icin birth certificate icin vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekiyor sanirim ki. Buna gore:

1. E-devletten bunun ciktisini alip Ingilizce'ye tercume ettirip mi basvuruya eklemeliyim (veya kendim tercume edebilir miyim)? Bildigim kadariyla belge 1 ay gecerli. 1 aydan sonra ne olacak?
    2. Vukuatlı nüfus kayıt örneği yerine adli sicil kaydi versem olur mu? Adli sicil kaydi e-devlet'ten Ingilizce alinabiliyor ve 1 ay siniri yok. Ustunde de acikca ana/baba adi ve dogum yeri/tarihi yaziyor.
    3. Baska bir secenek var midir?

Tesekkurler!

• @stuka birth certificate dediğiniz gibi vukuatlı nüfus kayıt örneği.

1- Nüfüs kayıt örneğini ben ıslak imzalı olarak nufüs müdürlüğünden alıp tercüme ettirmiştim e devlet üzerinden de alınabiliyor sanırım ama ıslak imzasız kabul ediliyor mu emin değilim.Aldığınız belge 6 ay geçerli 1 ay değil.

2-Hayır iki belge çok farklı belgeler öyle bir ihtimal söz konusu olamaz.

3-Başka ihtimalden kastınız nedir ?Bu sorunuzu anlayamadım açıkçası.

• @tuchi Merhaba. Edevletten alıp sonra mı Türkiye'deki bir çevirmene çevirtmiştiniz? Onda barkod oluyor diğerinde de mühür sanırım. Fark eder mi diye merak ettim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@stuka @merveyağmur I-130 icin USCIS vukuatli nufus orneginin e-devlet ciktisini kabul ediyor, o nedenle I-485 icin de kabul edecektir.

Turkce olan belgeleri ingilizceye "certified translation" yapmaniz yeterli.

• Herkese merhabalar;

2001-2002 yillarinda gecerli J1 vizem vardi, fakat 2 yil foreign residence kurali gecerli degildi. Vizenin uzerinde: TWO YEAR RULE DOES NOT APPLY, TURKEY yaziyor.

Bu durumda I-485 Part 8 Q24.a'yi nasil cevaplamam gerekiyor?

24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? - 2 yil zorunlulugu olmamasina takilmadan J1'im oldugu icin EVET mi demeliyim? Yoksa 2 yil zorunlulugu olan bir J vizeniz oldu mu diye sordugunu dusunup "HAYIR" mi demeliyim? :D

• @Rookie

Halihazirda ABD'de oldugum icin, tek secenegim e-devletten cikti almak. Bugun (12/27) alinan belgenun uzerinde yalnizca 1 ay (26/01) gecerli oldugu yaziyor. Bunu tercume ettirip yollarsam USCIS'in elinde tarihi gececeginden bu opsiyon da mumkun gozukmuyor. Dogru muyum?

Belki de nufus mudurlugunden alinani 6 ay gecerlidir, bilemiyorum. Bu belgeyi alip taratilmis halini noterde tercume ettirirsem olur mu? Yoksa illa ki orijinal kagit mi Turkiye'den kargo ile gonderilecek?

• @crazycells Ben ABD'de I-140 basvurusu yaptim, I-140'da da avukatimin dedigi kadari ile bu belgeye ihtiyac yoktu. I-485 icin bu belge gerekli.

E-devlet'teki belge de maalesef ki 1 ay gecerli. ABD'de oldugum icin de nufus mudurlugune gidemiyorum. Ne yapacagimi bilemedim.

• @stuka sayın @crazycells in belirttiği üzere e devletten alınan belge kabul ediliyormuş.E devletten alınan belgenin süresinin 1 ay olduğunu bilmiyordum lakin öyle dahi olsa önemi yok çünkü teslim aldıkları tarihte belge geçerliyse sorun yok.

• @Rookie vallahi ne diyeyim, cok cekiniyorum RFE almaktan. Bir an once combo card'i alip Turkiye'ye gitmem lazim.

• @stuka eğer @crazycells kabul edilir diyorsa ediliyordur ondan eminim.

Ama illa ki içim rahat etsin diyorsanız çözümü şu bir yakınınız Anne veya Baba sizin için gidip müdürlükten bu belgeyi temin edip tercüme ettirip size postalayacak en geç 2 hafta içinde PTT ile size ulaşır.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    539 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k