Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhabalar herkese vukuatlı nüfus kayıt örneği beni annemi babamı içeriyor bunu 1 tane yüklemek yeterlidir diye düşünüyorum


  • Bir de ds260 formunda aşıyla ilgili bir kısım var. Aşı kartı mı almamız lazım


  • @bonjour aynen öyle oldu. keşke bilsem ne olduğunu. nvc account ta herhangi bir yeni mesaj da yok. "ask nvc" den msg attım dönüş yok. unuttular bizi herhalde. yılbaşından sonra Amerikada ki avukata tlf ettireceğim. idari işlem olacak bir durum da yok aslında. eşim çifte vatandaş, eski boşanma belgesini mi inceliyorlar diye düşündüm, başka bir ülkeden alındığı için ama o da ingilizce çevirili ve apostilli orjinal evrak. anlamadım. en azından ne aşamadayız, neyi bekliyoruz bir bilgi de vermiyorlar. yanlış evrak varsa söyleyin yükleyelim, o da yok.


  • @enrique mantik arama bence cok fazla. Ne kadar yavas yapar,ne kadar cok ertelerlerse o kadar iyi diye dusunuyolar bence bu surecte malesef. Amerikada 5 yil yasamis biri olarak Tr de doldurdugum ds260 bilgileri ustune bi de ds5535 formu istedi. Hemen hemen ayni bilgiler ki ztn Amerikada uscis onayladigi halde. Malesef beklemekten baska bisey yapamiyoruz bu surecte. Ins en kisa surede hallolur islemler. Bi ihtimal yeni baskan ve ekibi yavaslatma emrini kaldirir hizlandirin islemleri der ise mantikli bi surece gireriz diye umuyorum.


  • @dnzbb Vukaatlı nüfus kayıt örneğinin en kapsamlı olanını seçmeniz yeterli olur..aile üyelerinin hepsini kapsayacak.


  • @dnzbb Mülakattan önce herkesin bir sağlık taramasından geçmesi gerekiyor,Bu da ankarada ki elçiliğin anlaşmalı olduğu klnikde yapılıyor,sağlık taraması sırasında aşı yapacaklar,bu yüzden ds 260 formunda bunu soruyorlar.
    DS260 formunda bulunan o soruya mülakattan önce aşı kartlarınızı hazır edeceğinizi belirtin...zaten herkes mülakat önce sağlık taramasına giriyor ve aşı oluyor,Eğer ki aşı kartlarınız varsa sağlık taramasına gittiğinizde bunu ilgililere gösterin.


  • @turgut-yildiz bu ds5535 formunu sanırım trump yönetimi çıkarmış. vize verileceklerin daha iyi incelenmesi adı altında süreci uzatmak insanları iyice bunaltmak!. dediğiniz gibi elden fazla birşey gelmiyor. umarım bize de aynı şeyi yapmazlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dnzbb, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar herkese vukuatlı nüfus kayıt örneği beni annemi babamı içeriyor bunu 1 tane yüklemek yeterlidir diye düşünüyorum

    Vize alacak herkesin bilgileri olsun evrakta. Eger sadece siz aliyorsaniz sizin bilgileriniz de yeterli, garanti olsun diye en kapsamli olani alabilirsiniz.


  • Cevaplarınız için teşekkür ederim


  • @enrique dedim ya genelde baktığın zaman NVC ye belgelerini yükleyen arkadaşlar genelde 2 hafta yada ne bileyim max 1 ayda DQ onayı alıyor ve mülakat tarihi beklemeye başlıyor. Telefon ile ulaşmaya çalışsan bakalım ne diyecekler? Bu arada forumun son mesajlarını inceledim ve şu sonuç çıkıyor, DQ onayı almış mülakat bekleyen şu an forumda bulls var,cnnfgm var,Turgut Yıldız var, e.sh07 var. Belki diğer arkadaşlarda vardır ama mesajlardan bunlar anlaşılıyor.


  • @bonjour Turgut arkadaşımız mülakata girdi,mülakatta eşinin orjinal bir belgesini istedikleri için şu an vizesinin onaylanmasını bekliyor.bildiğim kadarıyla istedikleri evrağı yolladı.


  • @bulls aynen oyle divorce evraki yolladim o da kabul edildi. Pasaportum ile birlikte geri gonderdiler.Mulakattan sonra ds5535 formu mail ile iletmem istendi onu da yolladim. Simdi bunu beklicez. Ds5535 trump zamani gelen ds260 in hemen hemen aynisi. Biden gelirde kaldirir diye umit ediyorum bu sacmaligi. Beklemekten baska care yok 2,5 yil surekli ekstra islem ve uzatmalarla gecti.


  • Benim de durumum yanı arkadaşlar eşim vietnam asıllı ben çifte vatandaşım 1.5 yıldır türkiyedeyim eşimin işlemlerini bitmesini bekliyoruz biz kasım 27 2019 de başladık haziran 20 -2020 de USCIS onayladı temmuz 15 Ceac kayıt tarihi Ağustos 11 2020 de de DQ Onay tarihi aldık 5 aydır mülakat tarihi bekliyoruz sizce bu interview tarihi bukadar uzun olması sadece pandemi ile mi alakalı yoksa başka bir durumda varmı ? düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim .


  • @World-of-the-ROCK Merhaba,bizde kasım ayında ilk başvurumuzu yaptık fakat tam 10 ay sonra uscis onayı aldık yani eylül ayında,bu konuda biz şanslı olmayan gruptayız,sizin uscis onayınız erkenolmuş,DQ tarihimizde ekim 20 ve bende mülakat günü bekliyorum diğer arkadaşlar gibi..
    Pandemiyle alakalı mı bilmiyorum fakat elçilik en son kasım 30 için mülakat günü verdi,aralık ayı için tek bir kişiye bile mülakat günü vermedi..NVC yi eşim aradı ve garip bir cevap aldı ; elçilik kapalı ve hiç bir dosyayı kabul etmiyorlar diye bir cevap verdiler...
    Dosyamızın da elçilik de olduğunu fakat dosyamızı elçilik mülakat için incelemediğini belirtmişler...
    Aralık ayında ne oldu anlamış değilim,birden mülakat günü vermeyi kestiler....!


  • @World-of-the-ROCK Bence surec hem Trump etkisi ile sistemli olumsuz bakis ve tabiki pandemi etkisi. Aslina bakarsaniz uscis ve nvc departmanlari cok az sayida kisiye hizmet vermiyo,fakat normal sureclerden gecmiyoruz malesef dunya geneli. Dosyadan dosyaya degisen bicok farkli durumda etki ediyor surece.


  • @turgut-yildiz Evrakları yolladınız ve kabul edildiyse siz sadece vizenizi ve pasaportunuzu bekliyorsunuz..Eşinizin boşanma belgesinin orjinalini istemeleri gerçekden çok garip...Yani size ait olmayan bir belgenin orjinalini istemeleri garip...


  • @bulls Soyle acikliyim. Benim Ceac sayfamda civil documents kisminda additional papers adi altinda divorce certificate vardi. Fakat biraz bizim hatamiz onun orjinalini goturmedim interview e. Sizin dediginiz gibi bana ait olmayan bi evragin orjinali istenmez mantigiyla,fakat ayni zamanda uyari olarak civil documents olarak gecen tum evraklarin orjinalide isteniyor. Bana ait olmasa bile ilginc bi sekilde
    Civil document gorunmesi sebebiyle isteyebiliyor. Ilginclikler doneminde yasiyoruz ztn. Interview sonrasi ds5535 formunuda e mail yoluyla iletmemi istedi. Onuda ayrica yolladim. Muhtemelen ds5535 suplimental question icin bekleticek.


  • @turgut-yildiz Evet haklısınız örneğin göçmenlik yönergesinde ı-864 sponsor formunun orjinal belgesininde artık istendiğini gördüm,özellikle yönergeye eklemişler.isterler mi istemezler mi bilemiyorum fakat garantiye
    almak için ben yanımda götüreceğim..


  • Selam.arkadaslar..kendinize ait sizden istenen tüm yuklediginiz evraklar gibi esinize ait olan varsa tüm bosanma ilamlarinin asillarini ( ben apostilli yapmanizi tavsiye ederim ki; kimse size ses cikaramaz) ,864 formunun orjinalini imzali olarak ve tax formlarıni yaniniza almanizi tavsiye ederim..benden almadi ama sordu yanimdaydi bakip iade etti.belkide olmasa geri vericekti pasaportu..yolla falan diyip isi uzatacaklardi.zaten biseyler bulmak icin uğraştıklarını biliyoruz hepimiz.isinizi sansa birakmayin derim zaman acisindan..


  • Arkadaşlar aklıma birşey takıldı. E devletten aldığımız nüfus kayıt örneğinde şu süreler arasında geçerlidir yazıyor mesela 2-3 hafta gibi geçerli bir tarih aralığı var. Tabiki CEAC a bu belgeyi yüklüyoruz. mülakata gittiğimizde nüfus kayıt örneğinin o geçerli dediği tarihi geçmiş oluyor. Bu durumda ne yapıyoruz tarihi geçmiş olsada CEAC a yüklediğimiz nüfus kayıt örneğinin çıktısınımı götürüyoruz mülkata yada yenisinimi alıp e devletten onun çıktısını mı götürüyoruz?


Benzer Başlıklar

  • 9
  • 4872
  • 2934
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum