IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bulls teşekkürler
-
@enrique 23 eylül de tüm evrakların accepted oldu NVC de ama DQ mesajı alamadın yani 23 eylülden bu yana. Nerede ise üç ay olmuş nasıl olur bu iş? Genelde 2 haftada DQ onayı geliyor sanırım, senin neden 3 ay oldu böyle?
-
Herkese selamlar..15/12 de san fransiscodan usa ya giris yaptim.pasaport kontrol noktasinda beni ilk giris bolumune yonlendirdiler.icerde bekleyen yaklasik 20 kisi vardi.benim pasaportumu bekleme salonundaki bankoda bulunan polise verdiler.beklicemi saniyordum ama oturdugum.anda seslendiler ve onaylayip yolladilar..greencard ve ssn numarasi otomatik olarak yollanacak gibi biseyler söyledi sadece.ne bir soru soruldu ne de parmak.izi vs alindi.ordan vegas a aktarmami yapip sorunsuz sekilde eve geldim..bunuda son deneyim olarak paylasmak istedim..bekleyen herkese sabir ve bol sans diliyorum.forumda bu gune dek yardimci olan,fikir vermis olan tum arkadaslara cok tesekkur ederim.ayrica bu forumun yoneticisi arkadaslarinda emegine saglik diyim..
-
@Ozgur-tunali sizin adiniza cok sevindim. Yolunuz acik olsun. Bizim isler de hallolur umarim kisa surede.
-
@Ozgur-tunali nihayet bitirdiniz, tebrikler! darısı bizlere artık..
-
@Ozgur-tunali Sonunda ailenize kavuştunuz özgür bey,önce sağlık sonra mutluklar diliyorum...
-
@Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Herkese selamlar..15/12 de san fransiscodan usa ya giris yaptim.pasaport kontrol noktasinda beni ilk giris bolumune yonlendirdiler.icerde bekleyen yaklasik 20 kisi vardi.benim pasaportumu bekleme salonundaki bankoda bulunan polise verdiler.beklicemi saniyordum ama oturdugum.anda seslendiler ve onaylayip yolladilar..greencard ve ssn numarasi otomatik olarak yollanacak gibi biseyler söyledi sadece.ne bir soru soruldu ne de parmak.izi vs alindi.ordan vegas a aktarmami yapip sorunsuz sekilde eve geldim..bunuda son deneyim olarak paylasmak istedim..bekleyen herkese sabir ve bol sans diliyorum.forumda bu gune dek yardimci olan,fikir vermis olan tum arkadaslara cok tesekkur ederim.ayrica bu forumun yoneticisi arkadaslarinda emegine saglik diyim..
tekrardan hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@Ozgur-tunali hayırlı olsun bundan sonraki süreçte de bol şanş dilerim sizlere
-
@crazycells @enrique @turgut-yildiz @bonjour @fetihy cok tesekkur ederim herkese..
-
Merhabalar herkese vukuatlı nüfus kayıt örneği beni annemi babamı içeriyor bunu 1 tane yüklemek yeterlidir diye düşünüyorum
-
Bir de ds260 formunda aşıyla ilgili bir kısım var. Aşı kartı mı almamız lazım
-
@bonjour aynen öyle oldu. keşke bilsem ne olduğunu. nvc account ta herhangi bir yeni mesaj da yok. "ask nvc" den msg attım dönüş yok. unuttular bizi herhalde. yılbaşından sonra Amerikada ki avukata tlf ettireceğim. idari işlem olacak bir durum da yok aslında. eşim çifte vatandaş, eski boşanma belgesini mi inceliyorlar diye düşündüm, başka bir ülkeden alındığı için ama o da ingilizce çevirili ve apostilli orjinal evrak. anlamadım. en azından ne aşamadayız, neyi bekliyoruz bir bilgi de vermiyorlar. yanlış evrak varsa söyleyin yükleyelim, o da yok.
-
@enrique mantik arama bence cok fazla. Ne kadar yavas yapar,ne kadar cok ertelerlerse o kadar iyi diye dusunuyolar bence bu surecte malesef. Amerikada 5 yil yasamis biri olarak Tr de doldurdugum ds260 bilgileri ustune bi de ds5535 formu istedi. Hemen hemen ayni bilgiler ki ztn Amerikada uscis onayladigi halde. Malesef beklemekten baska bisey yapamiyoruz bu surecte. Ins en kisa surede hallolur islemler. Bi ihtimal yeni baskan ve ekibi yavaslatma emrini kaldirir hizlandirin islemleri der ise mantikli bi surece gireriz diye umuyorum.
-
@dnzbb Vukaatlı nüfus kayıt örneğinin en kapsamlı olanını seçmeniz yeterli olur..aile üyelerinin hepsini kapsayacak.
-
@dnzbb Mülakattan önce herkesin bir sağlık taramasından geçmesi gerekiyor,Bu da ankarada ki elçiliğin anlaşmalı olduğu klnikde yapılıyor,sağlık taraması sırasında aşı yapacaklar,bu yüzden ds 260 formunda bunu soruyorlar.
DS260 formunda bulunan o soruya mülakattan önce aşı kartlarınızı hazır edeceğinizi belirtin...zaten herkes mülakat önce sağlık taramasına giriyor ve aşı oluyor,Eğer ki aşı kartlarınız varsa sağlık taramasına gittiğinizde bunu ilgililere gösterin. -
@turgut-yildiz bu ds5535 formunu sanırım trump yönetimi çıkarmış. vize verileceklerin daha iyi incelenmesi adı altında süreci uzatmak insanları iyice bunaltmak!. dediğiniz gibi elden fazla birşey gelmiyor. umarım bize de aynı şeyi yapmazlar.
-
@dnzbb, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhabalar herkese vukuatlı nüfus kayıt örneği beni annemi babamı içeriyor bunu 1 tane yüklemek yeterlidir diye düşünüyorum
Vize alacak herkesin bilgileri olsun evrakta. Eger sadece siz aliyorsaniz sizin bilgileriniz de yeterli, garanti olsun diye en kapsamli olani alabilirsiniz.
-
Cevaplarınız için teşekkür ederim
-
@enrique dedim ya genelde baktığın zaman NVC ye belgelerini yükleyen arkadaşlar genelde 2 hafta yada ne bileyim max 1 ayda DQ onayı alıyor ve mülakat tarihi beklemeye başlıyor. Telefon ile ulaşmaya çalışsan bakalım ne diyecekler? Bu arada forumun son mesajlarını inceledim ve şu sonuç çıkıyor, DQ onayı almış mülakat bekleyen şu an forumda bulls var,cnnfgm var,Turgut Yıldız var, e.sh07 var. Belki diğer arkadaşlarda vardır ama mesajlardan bunlar anlaşılıyor.
-
@bonjour Turgut arkadaşımız mülakata girdi,mülakatta eşinin orjinal bir belgesini istedikleri için şu an vizesinin onaylanmasını bekliyor.bildiğim kadarıyla istedikleri evrağı yolladı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum