Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @meliksah Öncekı yıllardaki mülakat deneyimlerinde okumuştum .Bu gıbı durumlarda mulakat tarıhı maılı geldıkten sonra konsoloslukla ıletısıme gecıp durumunuzu anlatıp ılerı bır tarıh ıcın randevu talep edebılıyorsunuz.Yani mülakat tarihiniz geçmeden iletişime geçmek gerekiyor sanırım.
    Ama daha tecrübeli arkadaşlar cevap versinler tabi.

• @meliksah merhaba. merak ettiğiniz konuyu ilgili başlıkta bulabilirsiniz;

Mülakat tarihini erteleme yada iki kere mülakata girme

• Walking tour of Downtown Houston in Texas
    https://www.youtube.com/watch?v=vRHDjXy91oY

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Cemil-Hacioglu merhaba. ilgili iletiniz için aşağıdaki Texas başlığını kullanmasınızı rica ederim. bu başlığın salt DV süreci ile ilgili iletiler için kullanılması hepimiz için en sağlıklısı.

Texas

• @muhalif, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Yani mülakat tarihiniz geçmeden iletişime geçmek gerekiyor sanırım.

Mulakat tarihini "ertelemek" pek mumkun olmuyor, once tarihin gecmesini bekliyorsunuz, ancak sonrasinda yeni bir tarih talep edebiliyorsunuz. Oncesinde konsolosluga durumu bildirebilirsiniz, ama mulakat tarihi gecmeden pek yardimci olmayacaklardir.

• Green card ve ssn icin tahlilerin, Amerika'da ayni adresi vermesi problem olusturur mu ? Adresi verilen kisinin amerikan vatandasi veya yasal olarak yasayan birisinin olmasi mi gerekir ?

• @supertramp merhaba. gc ve ssn için aynı adresi vermeniz hiçbir sorun yaratmaz. ayrıca verdiğiniz adres sahibinin abd vatandaşı ya da lpr olmasının hiçbir önemi yok. sadece kartınızın gittiği adreste kaybolmamasına özen göstermenizi tavsiye ederim.

• Cok tesekkur ederim @gucarslan

• Merhaba @crazycells

Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve Türkiye’de üniversite öğrencisiyim. Mülakata Ankara’da gireceğim. Okulların da uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte Türkiye’deki eğitimime şu an için Azerbaycan’da ailemin yanında devam etmekteyim.

Ekim sonu, yani 2 ay önce Türkiye’deki ikamet izni kimliğimin süresi doldu. Şu an Türkiye’de olmadığım için teknik olarak kimliği yenilemeye ihtiyacım da yok aslında. Sadece Ankara’da vize mülakatına girince elimde geçerli ikamet izni olmazsa problem olur mu sizce?

Eğer Türkiye’deki ikamet izni kimliğim konsolosluk için gerekli değilse ben direkt vize mülakatı zamanı ülkeye giriş yapmak istiyorum. Eğer gerekliyse şimdiden gelip kimlik yenileme sürecine başlamam, mülakata kadar yetiştirmem gerekiyor. Çünkü kimlik yenileme süreci minimum 4-5 hafta sürüyor. Ama eğer ki, vize mülakatı tarihi için en az 1.5 ay önceden mail geliyorsa mail geldikten sonra da gelip işlerimi halledebilirim. Şimdiden gelip ne zaman çağıracaklarını bilmeden öylece oturup beklemek istemem.

Biraz uzun ve karışık oldu, kusura bakmayın. Umarım içinde bulunduğum durumu açıklayabildim size. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin. 🙏🏻

• Merhaba @crazycells

Bir iki kişiye sordum değişik cevaplar aldım sizede danışmak istedim. Geçen hafta eski pasaportun süresi az kaldığı için yeni pasaport aldım. Şimdi eski pasaport ile çekilişe başvuru yapmıştım, kcc ye o pasaportu gönderdim ve kcc'den onay aldim.

Şimdi merak ettiğim yeni pasaportu Kcc ye göndermem gerekiyor mu? Göndermem gerekiyorsa bir tek yeni pasaportu mu göndereyim yoksa bütün belgeleri tekrar mi göndereyim? Yoksa Kcc'ye göndermeye gerek yok, vize görüşmesine eski ve yeni pasaport ile gitmem yeterli mi acaba?

• Arkadaşlar Selamlar
    Dosya numaram 2021EU32XXX , 27.11.2020 tarihinde ds 260 formusunu doldurup gönderdim kcc'den halen bir e posta almadım bunun dışında yapmam gereken bir şey var mıdır ayrıca green card sıraları şu anda kaçta olduğu bilgilendirebilir misiniz teşekkür ederim.

• @Kepil

Korkulacak bir durum yok. Evrak talepleri 15.5k, evrak onaylari ise 5.5k civarında. 15.5k üzeri tüm kazananlar sizinle aynı durumda

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kepil forum için tek yapmanız gereken aslında sürecinizi imzaniza taşımak 🙂 bu sayede sorularınıza daha net ve hızlı cevaplar alabilirsiniz.

• @asaph, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba @crazycells

Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve Türkiye’de üniversite öğrencisiyim. Mülakata Ankara’da gireceğim. Okulların da uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte Türkiye’deki eğitimime şu an için Azerbaycan’da ailemin yanında devam etmekteyim.

Ekim sonu, yani 2 ay önce Türkiye’deki ikamet izni kimliğimin süresi doldu. Şu an Türkiye’de olmadığım için teknik olarak kimliği yenilemeye ihtiyacım da yok aslında. Sadece Ankara’da vize mülakatına girince elimde geçerli ikamet izni olmazsa problem olur mu sizce?

Eğer Türkiye’deki ikamet izni kimliğim konsolosluk için gerekli değilse ben direkt vize mülakatı zamanı ülkeye giriş yapmak istiyorum. Eğer gerekliyse şimdiden gelip kimlik yenileme sürecine başlamam, mülakata kadar yetiştirmem gerekiyor. Çünkü kimlik yenileme süreci minimum 4-5 hafta sürüyor. Ama eğer ki, vize mülakatı tarihi için en az 1.5 ay önceden mail geliyorsa mail geldikten sonra da gelip işlerimi halledebilirim. Şimdiden gelip ne zaman çağıracaklarını bilmeden öylece oturup beklemek istemem.

Biraz uzun ve karışık oldu, kusura bakmayın. Umarım içinde bulunduğum durumu açıklayabildim size. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin. 🙏🏻

Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra bu islemleri yapabilirsiniz. Zaten Ankara'daki konsoloslukta mulakata girmek icin son 2 haftadir Turkiye'de karantinada olmaniz lazim, yurtdisindan direkt gelen kisileri mulakata almiyorlar, bilginize. O nedenle mulakattan 1.5 ay once gelip hem kimlik islemlerini halledip, hem de karantinada kalmak sizin icin sanirim en iyi cozum olur.

• @covacik, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba @crazycells

Bir iki kişiye sordum değişik cevaplar aldım sizede danışmak istedim. Geçen hafta eski pasaportun süresi az kaldığı için yeni pasaport aldım. Şimdi eski pasaport ile çekilişe başvuru yapmıştım, kcc ye o pasaportu gönderdim ve kcc'den onay aldim.

Şimdi merak ettiğim yeni pasaportu Kcc ye göndermem gerekiyor mu? Göndermem gerekiyorsa bir tek yeni pasaportu mu göndereyim yoksa bütün belgeleri tekrar mi göndereyim? Yoksa Kcc'ye göndermeye gerek yok, vize görüşmesine eski ve yeni pasaport ile gitmem yeterli mi acaba?

Surec zaten durmus oldugundan yeni pasaportunuzu, eski pasaport ve diger tum belgelerle bir daha KCC'ye gonderebilirsiniz.

• @crazycells merhaba, merak ettiğim bir konu var. hali hazırda onay almış bir case için, evrak onay sürecini tekrardan aktif edip onay almaya çalışmak gerçekten gerekli midir? (süreç durmuş olsa bile) çünkü case hali hazırda mülakat için hazır..

• Dv 2021 in excell dosyasını nereden bulabilirim. Kcc evrak mailleri tarihlerini ekleyeceğim de linkini kaybettim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@caiagvok lütfen excel'deki verilerin gizliliginden ve farklı kisilerin verilerinin degistirilmediginden emin olun.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells merhaba, merak ettiğim bir konu var. hali hazırda onay almış bir case için, evrak onay sürecini tekrardan aktif edip onay almaya çalışmak gerçekten gerekli midir? (süreç durmuş olsa bile) çünkü case hali hazırda mülakat için hazır..

Idari islemlere dair emin olmadigimiz bazi bilgiler var, bazi durumlarda konsoloslugun yonlendirmesi kisinin sadece verilen pasaport numarasi icin kisa bir sure aklandigi izlenimini uyandiriyor. O nedenle daha sonra cikabilecek gecikmeleri onlemek icin mulakata her sey hazir ve guncel olarak gitmek en iyisi olur, hele de boyle bir zamanda. Ayrica konsolostaki mulakat sirasinda yapmak istediginiz her islem konsolosluk icin arti is yuku demek, bu nedenle konsolosluklar cogunlukla gerekli olmayan hicbir islemi yapmiyorlar bile. Ama bence de yapmamalilar zaten 🙂 ozellikle forumda sikca sorulan oturulan adres degisikligi, is degisikligi, okul durumu vs. cidden onemsiz bilgiler 🙂 Ne sizin kim oldugunuzu degistirecek, ne vizeye uygun olup olmadiginizi, ne de vize ustundeki bilgileri... O nedenle ilk islemlerden sonra sadece resmi evraklar icin onemli olarak gorulen isim degisikligi, medeni durum degisikligi, ABD'de GC'nin gidecegi adres degisikligi vs. gibi durumlarda guncelleme yapip, diger hicbir konuyu karistirmamalisiniz.

Bir de email attiginizda KCC'nin bu kisinin dosyasi tamamdi ama yeni bir email atmis, dolayisiyla hemen dosyasini acin dediklerini sanmiyorum 🙂 Yani dosya "tamam" iken, yeni emailiniz incelendikten hemen sonra yeniden "tamam" olacak. Bu surecte halihazirda bekliyorken, onemli olan bilgi degisikliklerini (pasaport numarasi onemli bir bilgi) KCC ile yapmak bence daha mantikli.

Eger soru "adres degistirdim" olsaydi, o zaman bu bilgiyi hic karistirmayin demek daha dogru olurdu, mulakat sirasinda bile kimse sizin son aylarda nerede yasadiginizla ilgilenmeyecektir 🙂

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    H
    hasaanemree said: Herkese merhabalar Viyana 26 ağustos için mülakat tarihimi bugün 19 ağustos veya 2 eylül tarihlerine değiştirme maili gönderdi. 19 ağustos olarak güncellemesini yapacağım. Böyle bir mail alan başka talihliler var mı ? Cevap mail’inden sonra otomatik navigator yönlendirmesi olan mail geldi. Navigator’de ikamet adresi Avusturya olmaması nedeniyle uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mı ?
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k