[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Evrak onayi aldim, 5XXX. Numaram 5500 ustunde
-
@supertramp hayırlı olsun.
imzayı da gururla guncelleyebilirsiniz artik..:) -
Guncelledim, tekrardan tesekkur ederim. Hepimiz icin hayirlisi olmasi dilegiyle.
-
@supertramp Tebrikler
Darısı başımıza 
-
Merhaba @crazycells
Ds 260 formunu doldururken, 2. Üniversiteme baslamamıstım henüz onu yazmadım haliyle. Yalnız eylul gibi baska bi sebepten ötürü formu actırdım ama bu sefer kayıtlı olduğum 2. üniversiteyi yine yazmadım. Suan hazırlık sınıfındayım. Bunun için açtırmam gerekir mi? -
@burakediz, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba @crazycells
Ds 260 formunu doldururken, 2. Üniversiteme baslamamıstım henüz onu yazmadım haliyle. Yalnız eylul gibi baska bi sebepten ötürü formu actırdım ama bu sefer kayıtlı olduğum 2. üniversiteyi yine yazmadım. Suan hazırlık sınıfındayım. Bunun için açtırmam gerekir mi?Merhaba,
Daha önceki sorulan sorulardan yola çıkarak cevap veriyorum ; formunuzu açtırmanıza gerek yok. Mülakat zamanı arzu ettiğiniz değişiklikleri orada güncelleyebilirsiniz. Ayrıca bilgilerinizi imzanıza taşırsanız iyi olur. Böylece süreci daha sağlıklı takip edebiliriz. -
@supertramp, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Evrak onayi aldim, 5XXX. Numaram 5500 ustunde
Tebrikler, hayırlı olsun. Darısı "mülakat sonunda vizemi aldım" mesajınızı okumaya inşallah

-
İlk başta en genel olarak verilen bilgileri insanlar sormusta sormuş şöyle mi yapacagiz nasıl yapacağız diye. Neden bu kadar hazıra alışık bir milletiz bir oku araştır sonra sorun arkadaş buradan gereksiz basit şeyler sorulduğu için aranılan spesifik şeylerde bu kalabalıkta görülemiyor.
-
Herkese merhaba,
29.09.2020 de evraklarımı gönderdim, herkes gibi ben de evrak onayı bekliyorum. " You should expect an email from KCC in the next 3-6 weeks. If you do not hear from KCC after 6 weeks, please contact [email protected] to confirm all of your documents have been received, and you are ready to be scheduled for an interview. " ibaresinden yola çıkarak, sizce KCC'ye mail atmalı mıyım yoksa beklemeye devam mı etmeliyim bi fark olur mu sizce? Forumda baktım bulamadım da, mail için bi taslak var mıdır ingilizcem o kadar iyi değil çünkü.
-
@meliksah onaylar henuz 5500 lerde.7 bınlerde bır ıkı arkadasa da geldı.10 bınlere daha var henuz.o yuzden maıl atmanız gerekmıyor.
-
@muhalif Biliyorum, telegram gruptan da takipteyim
Herkes gibi ben de bekliyorum, merak ettiğim şey şu, 6 hafta geçtikten sonra mail atın demiş ya yukarıda yazdığım ibarede, acaba dedim mail atmak lazım mıdır..?Bu arada başka bir sorum daha olacak.
Denizciyim ve minimum Nisan ortasına kadar (Covid sebebiyle mayısı bulabilir) gemide olacağım ve randevu tarihi verirlerse gelmem mümkün değil.
İnternette araştırırken bi sitede şöyle bir tavsiye okudum.
"Merhabalar, bu mumkun. Oncelikle siraniz geldigi uzere size bir randevu tarihi verilecek. Buna dediginiz gibi gidemeyecekseniz surec su sekilde isleyecek.
Gorusme tarihi 24 saat gectikten sonra ais.usvisa-info web sitesinde acacaginiz hesapta ‘gorusmeye kacirdim, erteleme istiyorum’ diye bir sekme cikacak.
Orada mazeretinizi bildireceksiniz ve gorusmeyi kacirma sebebinizi onaylamalarini bekleyeceksiniz. Bu islemden takriben 1 ay sonra size yeni bir gorusme tarihi ile yeni bir email gelecek.
Tabii dedigim gibi bunlarin hepsi mazeretinizin kabul edilmesi durumunda olacak asamalar…"Gerçekten böyle mi oluyor siz tecrübeli forumdaşlarıma danışmak istedim. ‘gorusmeye kacirdim, erteleme istiyorum’ sekmesi mülakat tarihi alınca oluşturduğum ais kaydı içerisinde mi çıkacak?
Sizce hem evrak onayım gelmedi, hem de case numaramı dikkate alırsak muhtemelen görüşme tarihini kaçıracağım, ne yapmalıyım gibisinden bir mail (aynı mail içerisinde) atmalı mıyım?
-
@meliksah Öncekı yıllardaki mülakat deneyimlerinde okumuştum .Bu gıbı durumlarda mulakat tarıhı maılı geldıkten sonra konsoloslukla ıletısıme gecıp durumunuzu anlatıp ılerı bır tarıh ıcın randevu talep edebılıyorsunuz.Yani mülakat tarihiniz geçmeden iletişime geçmek gerekiyor sanırım.
Ama daha tecrübeli arkadaşlar cevap versinler tabi. -
@meliksah merhaba. merak ettiğiniz konuyu ilgili başlıkta bulabilirsiniz;
-
Walking tour of Downtown Houston in Texas
https://www.youtube.com/watch?v=vRHDjXy91oY -
@Cemil-Hacioglu merhaba. ilgili iletiniz için aşağıdaki Texas başlığını kullanmasınızı rica ederim. bu başlığın salt DV süreci ile ilgili iletiler için kullanılması hepimiz için en sağlıklısı.
-
@muhalif, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Yani mülakat tarihiniz geçmeden iletişime geçmek gerekiyor sanırım.
Mulakat tarihini "ertelemek" pek mumkun olmuyor, once tarihin gecmesini bekliyorsunuz, ancak sonrasinda yeni bir tarih talep edebiliyorsunuz. Oncesinde konsolosluga durumu bildirebilirsiniz, ama mulakat tarihi gecmeden pek yardimci olmayacaklardir.
-
Green card ve ssn icin tahlilerin, Amerika'da ayni adresi vermesi problem olusturur mu ? Adresi verilen kisinin amerikan vatandasi veya yasal olarak yasayan birisinin olmasi mi gerekir ?
-
@supertramp merhaba. gc ve ssn için aynı adresi vermeniz hiçbir sorun yaratmaz. ayrıca verdiğiniz adres sahibinin abd vatandaşı ya da lpr olmasının hiçbir önemi yok. sadece kartınızın gittiği adreste kaybolmamasına özen göstermenizi tavsiye ederim.
-
Cok tesekkur ederim @gucarslan
-
Merhaba @crazycells
Ben Azerbaycan vatandaşıyım ve Türkiye’de üniversite öğrencisiyim. Mülakata Ankara’da gireceğim. Okulların da uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte Türkiye’deki eğitimime şu an için Azerbaycan’da ailemin yanında devam etmekteyim.
Ekim sonu, yani 2 ay önce Türkiye’deki ikamet izni kimliğimin süresi doldu. Şu an Türkiye’de olmadığım için teknik olarak kimliği yenilemeye ihtiyacım da yok aslında. Sadece Ankara’da vize mülakatına girince elimde geçerli ikamet izni olmazsa problem olur mu sizce?
Eğer Türkiye’deki ikamet izni kimliğim konsolosluk için gerekli değilse ben direkt vize mülakatı zamanı ülkeye giriş yapmak istiyorum. Eğer gerekliyse şimdiden gelip kimlik yenileme sürecine başlamam, mülakata kadar yetiştirmem gerekiyor. Çünkü kimlik yenileme süreci minimum 4-5 hafta sürüyor. Ama eğer ki, vize mülakatı tarihi için en az 1.5 ay önceden mail geliyorsa mail geldikten sonra da gelip işlerimi halledebilirim. Şimdiden gelip ne zaman çağıracaklarını bilmeden öylece oturup beklemek istemem.
Biraz uzun ve karışık oldu, kusura bakmayın. Umarım içinde bulunduğum durumu açıklayabildim size. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum


Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.