I-130 formu ile ilgili sorular
-
@Mustafa-Yilmaz, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhabalar. I130 Formu için yönlendirmedeki sitede form sayfası bulunamadı diyor. https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-130a.pdf @crazycells acaba online a geçtikleri için mi bu şekilde oldu. Eğer online oldu ise hesap açmamız gerekiyor ve tr de yaşayan eşim içinde mi ayrı hesap açmamız gerekiyor. Teşekkürler
Dogrudur sayin @Mustafa-Yilmaz
Son 1 yildir USCIS'in web sitesinde bazi degisiklikler oldu, bazi linkler bosa cikmis olabilir... Lutfen ilgili iletileri sikayet edip "ölü link" diye belirtin, ben o linkleri guncellerim. I-130A icin yeni link surada: https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130a.pdf
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-130a.pdf
-
@Mustafa-Yilmaz ikinci iletideki linkleri de duzelttim, bilginize.
-
Arkadaşlar bir bilgilendirme için yazıyorum benim f2a Case ı130 8,5 ayda csc da onaylandı bu kısa sürede onaylanmasının sebebi ofislerin dosyaları verdiği memurların işini erken yapmasıyla alakalı imiş yani istese dosyaya bakan memur şuan csc da yazan 15 -20 ay yazan süreyi kullanabiliyormuş sadece benimkini şanslısın diyerek açıkladı inşallah dizlerinde biran önce onaylanması dileğiyle sağlıcakla kalın
-
@horoz Hep böyle devam etsin şansınız! En hızlı onaylanan oldunuz sanırım son zamanlarda :)
-
@crazycells Çok tesekkürler.
-
@hulyaek bilgi için çok teşekkürler.
-
@horoz dosyanız hangi servis merkezindeydi?
-
@israfil california
-
Sayın @crazycells ve diğer arkadaşlar şuan nvc de evrak yükleme işini avukat aracılığı ile devam etmekteyim belgeleri nvc ye Türkçe yüklemek sorun çıkarmaz mı
-
@horoz Türkçe ve/veya İngilizce olabilir. Hangi belgenin hangi makamdan hangi kaşe veya söylemle olması gerektiğine NVC nin bu adresinden bakabilirsiniz. NVC ilk evrak aşamasında herşeyi doğru eksiksiz yüklediğinizden emin olun, 2-3 ay sonra eksik evrak veya yanlış evrak içi döndüklerinde tekrar bir 2-3 ay baştan başlıyor dosyanın incelenmesi.
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells Sayın Crazycells, ben greencard sahibiyim ancak henüz ABD ye yerleşmedim. Önümüzdeki 1 yıl içinde yerleşmeyi planlıyorum. Sorum ABD ye gitmeden 21 yaş üstü bekar çocuğum için greencard başvurusunda bulunabilirmiyim. Saygılarımla
-
@floryalı, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@crazycells Sayın Crazycells, ben greencard sahibiyim ancak henüz ABD ye yerleşmedim. Önümüzdeki 1 yıl içinde yerleşmeyi planlıyorum. Sorum ABD ye gitmeden 21 yaş üstü bekar çocuğum için greencard başvurusunda bulunabilirmiyim. Saygılarımla
Evet, Green Card sahibiyseniz fiziksel olarak ABD'de olmasaniz bile F2B surecini I-130 gondererek baslatabilirsiniz.
-
i-130 formunu online doldurursak(ebeveyn için) hangi belgeleri göndemek lazım sponsor amerikan vatandaşı 21 yaşında oğul teşekkürler
-
@mesuttahir, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
i-130 formunu online doldurursak(ebeveyn için) hangi belgeleri göndemek lazım sponsor amerikan vatandaşı 21 yaşında oğul teşekkürler
Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi
-
Merhabalar. Kocam Amerikada yaşıyor (greencard). Geçen sene Şubat’ta benim için İ-130 formu gönderdi, kısa süre sonra adresine zarf geldi, Form İ-797C.
Daha sonra üzerinden bir kaç ay geçdi, aynı zarf yine geldi. Fakat artık bir yıldan fazla oldu hiç bir şey yok. Ne yapmalı orda? Birşey yapmalıyız mı? Geçen sene 28 Şubat gönderdik, ödeme falan hepsi uygun oldu yolunda oldu. 1 yıl doldu, ortada birşey yok. Acaba pandemi için çalışmadılar mı? Acaba şimdilerde birşey olurmu? Hiçbirşey bilmiyoruz ve bekliyoruz. Kendi ülkeme’mi haber gelecek? Çünkü bence 1 yıl uzun zaman oldu neden birşey yok hala. 2 tane zarf belge geldi. Başkada birşey yok. -
@nrmn, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhabalar. Kocam Amerikada yaşıyor (greencard). Geçen sene Şubat’ta benim için İ-130 formu gönderdi, kısa süre sonra adresine zarf geldi, Form İ-797C.
Daha sonra üzerinden bir kaç ay geçdi, aynı zarf yine geldi. Fakat artık bir yıldan fazla oldu hiç bir şey yok. Ne yapmalı orda? Birşey yapmalıyız mı? Geçen sene 28 Şubat gönderdik, ödeme falan hepsi uygun oldu yolunda oldu. 1 yıl doldu, ortada birşey yok. Acaba pandemi için çalışmadılar mı? Acaba şimdilerde birşey olurmu? Hiçbirşey bilmiyoruz ve bekliyoruz. Kendi ülkeme’mi haber gelecek? Çünkü bence 1 yıl uzun zaman oldu neden birşey yok hala. 2 tane zarf belge geldi. Başkada birşey yok.Suradan dosyanizi takip edin:
https://egov.uscis.gov/processing-times/
Eger size gelen mektuptaki "priority date" gecmisse o durumda USCIS ile iletisime gecebilirsiniz, ama henuz sira gelmemisse o durumda beklemelisiniz. Dediginiz gibi pandemi doneminde ciddi gecikmeler yasaniyor.
-
devamlı ikamet eden birisinin adresini yazabilirmıyım çunku ben oturdugum evden taşına bilirim
-
@mesuttahir, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
devamlı ikamet eden birisinin adresini yazabilirmıyım çunku ben oturdugum evden taşına bilirim
posta adresi olarak oturdugunuz evden baska bir adres verebilirsiniz.
-
Merhaba,
Eşim için CR1 sürecine başlamaya karar verdim, çok kısa bir sorum olacaktı. I 130 - I130A formlarını online olarak doldurucaz, Amerikadaki banka hesabım veya Bank of America kredi kartımla $535 ücreti online ödeyebiliyor muyum?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum