Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

Yolculuk
160 57 8.3k 46

  • @1877ru IATA sayfasında seyahat için bilgiler mevcut.

    https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm

    biz 3 gün önce united ile munih aktarmalı geldik. Normal şartlarda Almanyadan gelenlere 14 gün evde karantina veriliyor. Biz Türkiye çıkıslı oldugumuz için sadece karantina tavsiye edip bıraktılar


  • Merhabalar,

    Umarim dogru yere yaziyorumdur.

    Green kartliyiz ve hala yerlesemedik Amerika'ya. Ekim ayi icinde ben, esim ve kizim Amerikaya girmemiz gerekiyor.
    Ingiltere'den Amerikaya gidecegiz. 14 gun karantina var mi? Cunku benim planim 2-3 gun kalip geri donmekti. giris icin eyalet fark etmez.

    Bazi eyaletler Covid testi negatif ise 14 gune gerek yok diyorda, bu testi havaalaninda yaptirma ihtimali var mi?

    Karantina varsa, ayni gune yada ertesi gune geri donus bileti alsam nasil olur acaba?

    suan 10 aydir Amerika' disindayiz

    Simdiden tesekkurler.


  • @Wahap, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    Merhabalar,

    Umarim dogru yere yaziyorumdur.

    Green kartliyiz ve hala yerlesemedik Amerika'ya. Ekim ayi icinde ben, esim ve kizim Amerikaya girmemiz gerekiyor.
    Ingiltere'den Amerikaya gidecegiz. 14 gun karantina var mi? Cunku benim planim 2-3 gun kalip geri donmekti. giris icin eyalet fark etmez.

    Bazi eyaletler Covid testi negatif ise 14 gune gerek yok diyorda, bu testi havaalaninda yaptirma ihtimali var mi?

    Karantina varsa, ayni gune yada ertesi gune geri donus bileti alsam nasil olur acaba?

    suan 10 aydir Amerika' disindayiz

    Simdiden tesekkurler.

    merhaba,
    bu başlıkta ilk girişini yapan çok fazla talihli var. incelemenizi öneririm.
    iyi yolculuklar;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3236/avrupa-dan-abd-ye-uçuşların-durdurulması/59?page=3


  • @Wahap, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    Merhabalar,

    Umarim dogru yere yaziyorumdur.

    Green kartliyiz ve hala yerlesemedik Amerika'ya. Ekim ayi icinde ben, esim ve kizim Amerikaya girmemiz gerekiyor.
    Ingiltere'den Amerikaya gidecegiz. 14 gun karantina var mi? Cunku benim planim 2-3 gun kalip geri donmekti. giris icin eyalet fark etmez.

    Bazi eyaletler Covid testi negatif ise 14 gune gerek yok diyorda, bu testi havaalaninda yaptirma ihtimali var mi?

    Karantina varsa, ayni gune yada ertesi gune geri donus bileti alsam nasil olur acaba?

    suan 10 aydir Amerika' disindayiz

    Simdiden tesekkurler.

    Hangi eyaletten giris yapiyorsaniz o eyaletin kurallarini takip etmelisiniz. Misal, New York sadece karantina isterken, Hawaii PCR testi de istiyor.


  • @crazycells, karantina zorunlu mu yoksa karantinada olsaniz iyi olur mu anlaminda.

    Edit: Suan icin, sadece Boston'da zorunluymus test ve karantina. Diger eyaletler daha esnekmis.
    Yinede en iyi cevap eyaletlerin web siteleriymis.

    Tskler @crazycells


  • Merhaba ben doktora için Chicago aktarmalı olarak Kansas City'e geleceğim. https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm bu siteye göre Amerika'da sadece Boston girişte bir covid testi isteniyor sanırım. Onun dışında bir değişiklik bulamadım. Farklı bir bilgisi olan var mıdır? Biden seçilirse Covid ile ilgili bir vaadi var mı? Teşekkür ederim.


  • Merhaba, ben 29 eylul'de Istanbul'dan Fransa aktarmali Detroit'e geldim. Fransa ucaginda form doldurdum, onun disinda herhangi bir test veya karantina isteme durumu olmadi


  • Arkadaşlar 21 aralık - 25 aralık tarıhlerınde new york jfk giriş yapıp geri döneceğim. herhangi bir test yada karantına zorunlulugu varmıdır?


  • @SAVAS merhaba. ilgili başlıkta son dönem abd girişleri için iletilere ulaşabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/189/ucak-yolculugu-ve-ucak-bileti/808?page=41

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    böyle bir haber paylaşıldı forumda. bu başlıkta da durması açısından paylaşıyorum..

    http://m.airporthaber.com/havacilik-haberleri/iata-acikladi-asi-yaptirmayan-ucaga-binemeyecek.html


  • @gucarslan Bu daha baslangic. Okullara da almayacaklar yakinda asi yaptirmayanlari. Hatta isyerleri bile ise alimlarda asi sarti getirebilirler.


  • @MySea abd'nin yapmaya başladığı ve FDA'in onayladığı pfizer'in aşısının pozitif etkisi varsa eğer (ki bunu zaman gösterecek) bence yapılmasında bir zarar yok. bahsettiğiniz yerler için de ne yazık ki bu elzem.. yeni alınacak kararları ben de çok merak ediyorum açıkcası.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Screen Shot 2020-12-27 at 12.57.24 PM.png

    Yeni guncellemeye gore test sarti 30 Aralik tarihinde baslayacak. 6 yas alti icin teste gerek yok. Turkiye'ye giren veya Turkiye'de aktarma yapan herkes icin gecerli. Yakin zamanda ucacaklarin dikkatine!

    Yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya aktarmalı olarak başka bir ülkeye uçuş yapacak yolcularımızın dikkatine:

    Türkiye'deki regülasyon gereği yurt dışı çıkışlı, Türkiye varışlı veya Türkiye aktarmalı olarak başka bir ülkeye yapılacak uçuşlarda; uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin yerel tarih ve saatleri ile 30 Aralık 2020 saat 00:00 itibarıyla, uçuş saatinden maksimum 72 saat önce numunesi verilmiş olan negatif PCR testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. 6 yaş altı yolcularımız için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır.

    Transit yolcularımızın; PCR testi gerekliliği, yaş sınırı ve süre yönlendirmeleri bakımından varış ülkesi kurallarını da ayrıca dikkate almaları gerekmektedir.

    Basılı olarak ya da dijital ortamdaki negatif PCR test sonucunu ibraz etmeyen yolcularımız, uçuşa kabul edilmeyecektir.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.


  • @crazycells yurtdisi cikislar cin gideceginiz ulkenin kurallari gecerli, THY yurt disi cikis icin PCR istemiyor.


  • @cnpist, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    @crazycells yurtdisi cikislar cin gideceginiz ulkenin kurallari gecerli, THY yurt disi cikis icin PCR istemiyor.

    tamamdir, duzeltmeyi yaptim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    26 Ocak'tan sonra ABD'ye havayolu ile yabanci ulkelerden giris yapan herkesten negatif COVID-19 testi (veya hastaliktan iyilesmis oldugunun kaniti) istenecek.

    Testin son 72 saat icinde yapilmis olmasi gerekiyor. Bu yeni kural 2 yas ustundeki herkesi kapsiyor, ABD vatandaslari veya GC sahipleri de negatif test gostermek zorunda.

    https://www.cdc.gov/quarantine/fr-proof-negative-test.html

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/testing-international-air-travelers.html

  • ⭐⭐⭐⭐

    ****Mart 2021 ayı itibariyle dijital sağlık ve aşı kimliği
    Uygulaması başlıyor ****

    IATA’nın havaalanı, yolcu ve güvenlik ürünleri başkanı Alan Murray Hayden, Travel Pass dijital sağlık kimlik bilgisi çözümünü pazara sunmak için hızlı bir ilerleme kaydedildiğini ve "dünyanın en büyük havayollarının çoğunun Mart ayından itibaren kullanacağını" söyledi.

    IATA ve Evernym tarafından düzenlenen bir web semineri sırasında konuşan Hayden, "Hayatımda hiç bu kadar hızlı hareket eden bir proje görmedim," diyor.

    "Bunu gerçekleştirmek ve sektördeki bu sorunu çözmeye çalışmak için günde 12 saat çalışan ekiplerimiz var."

    IATA, COVID-19 pandemisine yanıt olarak Travel Pass geliştirdi ve yolcu seyahat belgelerini doğrulamak için 50 yıldan uzun süredir havayolları ve seyahat acenteleri tarafından kullanılan bir ürün olan Timatic dahil olmak üzere mevcut IATA çözümlerinin üzerine inşa etti. Hayden, Travel Pass'ın da hızlı bir şekilde geliştiğini, çünkü IATA'nın COVID öncesi geliştirmekte olduğu dijital kimlik çözümleri geliştiricisi Evernym ile ortaklaşa geliştirdiğini söylüyor.

    Travel Pass'ın ana özelliği, gezginlerin COVID-19 testleri veya COVID-19 aşıları için doğrulanmış sertifikalarını saklamalarına ve yönetmelerine yardımcı olan bir mobil uygulamadır; ayrıca kağıt işlemlerinden daha fazla güvenlik ve verimlilik sağlar.

    Hayden, "Şimdiye kadarki testlerle ilgili zorluklardan biri, temsilcilerin testleri, bir numaralı ve iki numaralı sahte testlerin çoğalmasını gerçekten doğrulamaları için geçen süredir," diyor Hayden.

    “Test etmek paraya çok benzer - sisteme olan tüm inanç, tüm oyuncuların ona ne kadar güvenebileceğine bağlıdır. Test sonuçlarına ve aşı sonuçlarına güvenmemiz gerekiyor. Ardından sınırlarla ilgili kısıtlamaları başlatabiliriz. "

    Evernym’in üst düzey iş geliştirme müdürü Jamie Smith, bu doğrulanabilir kimlik bilgilerinin diğer dijital belge türlerinden daha güvenli olduğunu çünkü verilerin merkezi bir veritabanından ziyade "uçta" var olduğunu söylüyor.

    Smith, "Kağıdın aksine, dijital filigranları inceleme fırsatına sahibiz" diyor.

    "Bu, kuruluşların bu dijital filigranlara bakıp 'Bunu size kim verdi ve bunu size ve yalnızca size mi verdiler ve son olarak değiştirildi mi?' Ve bu kontrolleri neredeyse anında yapabilirler. Bu gerçekten çok güçlü hale geliyor. "

    Hayden, bunun gibi bir sistemin operasyonel açıdan da gerekli olduğunu söylüyor. Şu anda normal yolcu sayısının yalnızca% 5 ila% 10'unu taşıyan "büyük bir İngiliz havayolu" örneğini paylaşıyor, ancak bu yolcuların test sonuçlarını doğrulamak için çalışan check-in acentelerinin% 100'üne ihtiyacı var.

    Açıkçası bu sürdürülebilir değil. Dolayısıyla, elektronik sürümü kullanmak ve doğrulanabilir kimlik bilgilerini kullanmak, tüm bunları havaalanının dışına itebilir, böylece yolcular tamamen belgelenmiş bir şekilde ulaşır ”diyor.

    Travel Pass sisteminin dört bileşeni vardır: Sağlık gereksinimleri kaydı, yolcuların seyahat, testler ve nihayetinde seyahatleri için aşı gereksinimleri hakkında doğru bilgileri bulmalarını sağlar. Timatic tarafından desteklenen kayıt defteri, yolcunun test türünün ve zamanının seyahat programına uygun olup olmadığını belirleyebilir.

    İkincisi, test ve aşılama merkezlerinin bir siciline sahiptir, böylece yolcular hedef hükümetin gereksinimlerini karşılayan laboratuarlar bulabilirler.

    Üçüncüsü, IATA ve Evernym, test laboratuvarlarının test sonuçlarını veya aşı sertifikalarını yolculara güvenli bir şekilde göndermesine olanak tanıyan bir uygulama geliştirdi.

    Ve son olarak, sistem, yolcuların pasaportlarının ve test sonuçlarının dijital bir versiyonunu saklamak için kullandıkları, tüketiciye dönük IATA Travel Pass uygulamasına sahiptir. Gezginler ayrıca bu sonuçları varış noktasındaki havayolu ve yetkililerle paylaşabilir.

    Hayden, "Bunun arkasındaki tüm amaç, bir yolcunun kaldırım kenarından uçağa fiziksel olarak belge alışverişi yapmak zorunda kalmadan yürüyebilmesidir," diyor.

    IATA’s head of airport, passenger and security products, Alan Murray Hayden, says fast progress is being made to bring its Travel Pass digital health credential solution to market, and “most of the world’s biggest airlines will be using it from March on.”

    “I’ve never in my life seen a project move at such pace,” Hayden says, speaking during a webinar hosted by IATA and Evernym.

    “We have teams of people working 12 hours a day to make this happen and to try to solve this industry problem.”

    IATA has developed Travel Pass in response to the COVID-19 pandemic and has built it on top of existing IATA solutions including Timatic, a product used by airlines and travel agents for more than 50 years to verify passenger travel documents. Hayden says Travel Pass has also developed quickly because it is an extension of the contactless identity application IATA was developing pre-COVID in partnership with Evernym, a developer of digital identity solutions.

    The main feature of Travel Pass is a mobile app that helps travelers to store and manage their verified certifications for COVID-19 tests or COVID-19 vaccines; it also provides more security and efficiency than paper processes.

    “One of the challenge with testing so far is the time it takes for agents to actually verify the tests, number one, and number two, the proliferation of fake tests,” Hayden says.

    “Testing is very much like money – the whole belief in the system comes down to how much confidence all the actors can have in it. We need confidence in test results and vaccination results. Then we can start opening up the restrictions on borders.”

    Evernym’s senior director of business development, Jamie Smith, says these verifiable credentials are more secure than other types of digital documents because the data exists “at the edge” rather than in a centralized database.

    “And unlike paper, we get the opportunity to inspect digital watermarks,” Smith says.

    “That means organizations can look at those digital watermarks and say, 'Who gave this to you, and did they give it to you and only you, and lastly has it been tampered with?' And they can do those checks nearly instantly. That becomes really, really powerful.”

    Hayden says a system such as this is also required from an operational standpoint. He shares an example of a “large U.K. airline” that is currently carrying only 5 to 10% of its normal number of passengers, but it needs 100% of its check-in agents working to verify those passengers’ test results.

    “That quite frankly is not sustainable. So using the electronic version and using the verifiable credential airlines can push all of this off airport, so passengers arrive completely documented,” he says.

    The Travel Pass system has four components: A registry of health requirements enables passengers to find accurate information on travel, testing and eventually vaccine requirements for their journey. Powered by Timatic, the registry can determine if the traveler’s test type and timing are appropriate to the itinerary.

    Second, it has a registry of testing and vaccination centers so passengers can find labs that meet the requirements of the destination government.

    Third, IATA and Evernym have built an app that enables testing labs to securely send test results or vaccination certificates to passengers.

    And finally, the system has the consumer-facing app, the IATA Travel Pass app, that travelers use to store a digital version of their passport and test results. Travelers can also share those results with the airline and authorities at the destination.

    “The whole purpose behind this is a passenger can walk from curbside to plane without having to physically exchange documents,” Hayden says.


  • Merhaba yarına ani kararla New York bileti alacağım. Şimdi PCR testi yaptirirsam uçuşumda elimde test sonucu olmayabilir, bana hastane test sonucunu email ile göndersirse New York girişinde sıkıntı yaşar mıyım?

  • ⭐⭐

    @mkonca amerika PCR test sonucunu 26 Ocak 2021 tarihinden itibaren zorunlu kiliyor. Daha bugun e mail attim. Cevaplari bu sekilde oldu.


  • @mkonca, içinde söyledi: Uçuslara İlişkin Yeni Kurallar (AC Covid19)

    Merhaba yarına ani kararla New York bileti alacağım. Şimdi PCR testi yaptirirsam uçuşumda elimde test sonucu olmayabilir, bana hastane test sonucunu email ile göndersirse New York girişinde sıkıntı yaşar mıyım?

    Bu testler su an zorunlu degil, 26 Ocak'tan sonra son 72 saat icinde yapilmis bir test ile ABD'ye girmeniz gerekiyor.


Benzer Başlıklar

  • ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    374 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

    Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    269 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

    Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

    Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum