Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Herhalde onun bir önemi yok.

aynen :) hicbir onemi yok :)

• Arkadaşlar Selam,
    Eşim kasım ayı itibari ile hamile, bu durumda doğum ağustos ayında olacak. Bu durum bizim greencard sürecimizi nasıl etkiler. Asıl talihli benim, bilgisi olan arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cevizagaci54ua, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Arkadaşlar Selam,
    Eşim kasım ayı itibari ile hamile, bu durumda doğum ağustos ayında olacak. Bu durum bizim greencard sürecimizi nasıl etkiler. Asıl talihli benim, bilgisi olan arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

ilk olarak hayırlı olsun, sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize.

normal şartlarda;

siz ve eşiniz vizenizi aldığınızda eğer eşiniz doğum yapmamış olursa iki seçeneğiniz var;

1- doğumu abd'de yapıp çocuğunuzu direkt abd vatandaşı yapmak (en mantıklısı)
    2- doğumu türkiye'de yapıp daha sonra çocuğunuza green card süreci başlatmak.

eğer mülakat öncesi eşiniz doğum yaparsa da;
    bebeğinize ds260 doldurup onu da sürece dahil etmek.

case numberiniz haziran / temmuz gibi mulakat görür diye tahmin ediyorum. kısaca süreci belirleyecek olan biraz da bebeğiniz :) umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.

• @gucarslan Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel dilekleriniz için! Tek çekincem, eğer interview ile doğum arasında çok kısa bir süre olursa - dosyamı açtırmam ve kapattırmam bunlar uzun süre alacak, ve çoktan eylül ayını geçebilir. O durumda dosya açtırmadan sadece bebeğim pasaportu ile interview gidilip çocuk için de vize alınabilir mi? Her şeyi zaman gösterecek :) İnşallah Allah hepimize hayırlısı ile vizemizi en kısa zamanda nasip eder!

• @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Muhammet-Shagylyjov su konuyu okudugunuza emin olun:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

Anneniz ve babaniz vize alip ABD'ye girerse Green Card sahibi olacaklar, Green Card sahibi olduktan sonra sizin ve erkek kardesiniz icin vize basvurusu yapabilirler:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

Fakat Green Card sahipleri evlenmis cocuklarina Green Card cikarttiramazlar, bilginize. Onu ancak ABD vatandasi olduktan sonra yapabilirler. Eger Green Card alana kadar siz veya erkek kardesiniz evlenirseniz, o durumda sizin de Green Card sureciniz iptal edilir.

Anladim. Cok tesekkur ederim. Bizim basvuru zaten bastan hatali oldugu icin bari ds-260 foormunda dogru ve emin olarak doldurup gonderiyim dedim. Cok faydaniz dokundu, bazi sorularin cevabini hazir olan aciklamalardan incelemeyip aceleyle buradan sorarak epey mesgul etmis olabilirim sizi de. Artik bu kadar karmasik olan surecin sonuclarini, deneyimlerini buradan paylasirim zamani gelince.

• ⭐⭐⭐⭐

@cevizagaci54ua, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@gucarslan Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel dilekleriniz için! Tek çekincem, eğer interview ile doğum arasında çok kısa bir süre olursa - dosyamı açtırmam ve kapattırmam bunlar uzun süre alacak, ve çoktan eylül ayını geçebilir. O durumda dosya açtırmadan sadece bebeğim pasaportu ile interview gidilip çocuk için de vize alınabilir mi? Her şeyi zaman gösterecek :) İnşallah Allah hepimize hayırlısı ile vizemizi en kısa zamanda nasip eder!

Çocuk için tebrikler, şansıyla geliyor :)
    Süre konusunu çok kafaya takmayın, gerçi 2020 çok değişik bir yıl olsa da son anda doldurulan ds260 formu ile ilgili bu tecrübe size nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgi verecektir:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri/8424?_=1606451841268

Ayrıca greencard aldıktan sonra doğum olursa çocuk için tekrar GC istemiyorsunuz, o otomatik olarak bu hakka sahip oluyor (sanırım) ama 6 ay içerisinde Amerika'ya gitmeniz lazım vizenizin iptal olmaması için. Umarım doğumu orada yapma şansınız olur ve çocuğunuz direkt vatandaş olur.

• @Drywall çok teşekkür ederim , gelişmeleri burada paylaşacağım

• @crazycells çok teşekkür ederim :)

• @cevizagaci54ua, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@gucarslan Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel dilekleriniz için! Tek çekincem, eğer interview ile doğum arasında çok kısa bir süre olursa - dosyamı açtırmam ve kapattırmam bunlar uzun süre alacak, ve çoktan eylül ayını geçebilir. O durumda dosya açtırmadan sadece bebeğim pasaportu ile interview gidilip çocuk için de vize alınabilir mi? Her şeyi zaman gösterecek :) İnşallah Allah hepimize hayırlısı ile vizemizi en kısa zamanda nasip eder!

Mulakat tarihi aldiktan sonra da formlarda degisiklik yapabilirsiniz. Bol sanslar ve tebrikler :)

• @Muhammet-Shagylyjov bol sanslar dilerim, umarim konsolos ilk basvurudaki yas bilgisini gormezden gelir. Iyi haberlerinizi bekliyor olacagiz :)

• Merhabalar konsolosluk görüşmesinden önce muaynede aşı konusunda bir sorum olucaktı aşı kartım yok ve e nabız sisteminden daha önceki olduğum aşılar yazmıyor bu tüm aşıları sağlık ocağın da olup aşı kartını alsam olurmu boş yere aşı parası vermek istemiyorum konuda neler yapabilirim şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar konsolosluk görüşmesinden önce muaynede aşı konusunda bir sorum olucaktı aşı kartım yok ve e nabız sisteminden daha önceki olduğum aşılar yazmıyor bu tüm aşıları sağlık ocağın da olup aşı kartını alsam olurmu boş yere aşı parası vermek istemiyorum konuda neler yapabilirim şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Malesef öyle bir şansımız yok.. Siz sağlık ocağında aşı olsanız bile, yetkili hastane doktoru bunu kabul etmeyebilir.. Örnekleri mevcut.. Dolayısıyla, büyük ihtimalle tekrardan aşı olmanız istenecektir. İşin içinde biraz ticari kazanç da oluyor malesef..

• @sakaryalı93 merhaba. sn. @orchuns'un da bahsettiği gibi olay biraz da ticari diyebiliriz. daha önceki mülakat deneyimini başlıklarını incelerseniz aşı kartı götüren talihlilere bile aşı mecburi tutulmuş. bu yüzden hele de bu dönemde aşı / hastane / sağlık ocağı işlerine girmeyin derim. nasıl olsa malum kurum istediği aşıları vuracak sizlere / bizlere.

• Merhaba,

Çıkacağına pek de ihtimal vermeyerek 2021 için ilk kez başvurmuştum ve çıktı. Çıktığını öğrenene kadar süreçlerle ilgili hiçbir bilgim yoktu. Aklıma takılan iki soruyu sormak istiyorum, cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

• Dosya numaram 37xxx'lerde, bu durumda planlarımı gitme üzerine yapmalı mıyım? Yoksa ihtimal sandığım gibi bayağı bir düşük mü?

• Bazı aksaklıklar sebebiyle DS260 formunu oldukça geç gönderebildim, bu durum KCC'den evrak istenmesi sürecini erteler mi?

Herkese kolaylıklar dilerim.

• @mucahitshn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba,

Çıkacağına pek de ihtimal vermeyerek 2021 için ilk kez başvurmuştum ve çıktı. Çıktığını öğrenene kadar süreçlerle ilgili hiçbir bilgim yoktu. Aklıma takılan iki soruyu sormak istiyorum, cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

• Dosya numaram 37xxx'lerde, bu durumda planlarımı gitme üzerine yapmalı mıyım? Yoksa ihtimal sandığım gibi bayağı bir düşük mü?

• Bazı aksaklıklar sebebiyle DS260 formunu oldukça geç gönderebildim, bu durum KCC'den evrak istenmesi sürecini erteler mi?

Herkese kolaylıklar dilerim.

1. Bence beklentinizi dusurun, numaraniz biraz buyuk maalesef; henuz vize verme sureci baslamadi , o nedenle gidisatin nasil olacagini ve konsoloslugun nasil bir hizda vize verecegini bilmiyoruz ...

2. Problem olacagini sanmiyorum.

• Öncelikle Herkese Selam. Beklentileri Üzere Güzel Haberler almaları dileğiyle. Benim bir sorum olacak. Bilen lütfen cevaplasın. Eşimden resmi olarak boşanmıştım. 2021 Greencard çekilişine katıldım 32xxx geldi. Ds260 form sayfasında 2 adet form açıldı doldurulması gereken. Birisi benim için diğeri 9 yaşındaki oğlum için. Kendiminkini doldurup gönderdim. Ancak oğlumun formunu gönderemiyorum. Çünkü boşandığım eşim izin vermiyor.İkna da edemiyorum. Soru 1- Oğlumun formunu doldurup göndermezsem bir sıkıntı olur mu? Soru 2- Kendi formumu doldururken ilgili form sorusuna yalnız gideceğimi belirtmiştim.Bu durumda oğlumla ilgili formu doldurma ve gönderme şartım ortadan kalkmaz mı?

• @YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Öncelikle Herkese Selam. Beklentileri Üzere Güzel Haberler almaları dileğiyle. Benim bir sorum olacak. Bilen lütfen cevaplasın. Eşimden resmi olarak boşanmıştım. 2021 Greencard çekilişine katıldım 32xxx geldi. Ds260 form sayfasında 2 adet form açıldı doldurulması gereken. Birisi benim için diğeri 9 yaşındaki oğlum için. Kendiminkini doldurup gönderdim. Ancak oğlumun formunu gönderemiyorum. Çünkü boşandığım eşim izin vermiyor.İkna da edemiyorum. Soru 1- Oğlumun formunu doldurup göndermezsem bir sıkıntı olur mu? Soru 2- Kendi formumu doldururken ilgili form sorusuna yalnız gideceğimi belirtmiştim.Bu durumda oğlumla ilgili formu doldurma ve gönderme şartım ortadan kalkmaz mı?

merhaba. boşanma sonrası çocuğunuzun velayeti annesinde mi kaldı? yani izin vermemesi yasal olarak bir sebebe dayanıyor mu?

1- hiçbir sıkıntı olmaz. sonuçta sizinle birlikte vize almayacaksa gerek yok.
    2- yalniz gidecekseniz dediğiniz gibi. o soruya doğru cevap vermişsiniz. çocuğunuz için gereklilik kalmıyor.

• merhabalar, bir sorum olacak. Eşim ve benim pasaport süremiz mart 2021 de bitiyor. Kızımada yeni pasaport çıkartacağım. Yeni yıl gelmeden de yeni pasaport çıkartmak istiyorum. Daha evrak talep maili almadığım için süreçte ds260 açtırıp güncelleme yapmak mı daha iyi olur yoksa evrak talebi gelince iki pasaportu da eklemek mi? Ya da bekleyip evrak talep mailini gönderdikten sonra mı çıkartmalıyım?

• @orchuns @gucarslan Cevaplarınız için çok teşekkürler haklısınız hiç bu sıkıntılı dönemde hastanelere giderek kendimi riske atmıyım muayne sırasında ne gerekiyor ise yapsınlar umarım hepimizin süreci bir an önce olumlu sonuçlanır.

• @AydinD, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

merhabalar, bir sorum olacak. Eşim ve benim pasaport süremiz mart 2021 de bitiyor. Kızımada yeni pasaport çıkartacağım. Yeni yıl gelmeden de yeni pasaport çıkartmak istiyorum. Daha evrak talep maili almadığım için süreçte ds260 açtırıp güncelleme yapmak mı daha iyi olur yoksa evrak talebi gelince iki pasaportu da eklemek mi? Ya da bekleyip evrak talep mailini gönderdikten sonra mı çıkartmalıyım?

merhaba. ilk olarak kesinlikle pasaportlarinizi çıkartın, zamlı fiyatlardan etkilenmemek için. sonrasında da karar biraz da sizin aslında. iki seçeneği de deneyebilirsiniz ama; evrak talebi aldığınızda yeni pasaportlarinizla birlikte evraklarinizi gönderebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k