IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Dugan Hayırlı olsun.. 1 sene 4 ay ..... diyecek bir şey bulamıyorum...
-
@Ozgur-tunali Evet bende onu söylemeye çalıştım,bir problem olsaydı mülakat esnasında söylerlerdi ya da bir E-mail yollarlardı diye düşünüyorum..
Ancak 8 gün geçince tedirgin olmanız çok doğal...
-
crazycell merhaba. Bu DS 260 formunu NVC ücretlerini (120+325) ödeyip sistem açıldıktan sonra online olarak CEAC sisteminde yine online olarak dolduruyoruz değil mi? Affidavit of support I-864 formunu ise doldurup çıktı alıp, imzalayıp tekrar scan edilerek sisteme yükleniyor tahminim ama DS 260 formu sistem açılınca online olarak direk dolduruluyor sanırım, yanılıyormuyum?
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
crazycell merhaba. Bu DS 260 formunu NVC ücretlerini (120+325) ödeyip sistem açıldıktan sonra online olarak CEAC sisteminde yine online olarak dolduruyoruz değil mi? Affidavit of support I-864 formunu ise doldurup çıktı alıp, imzalayıp tekrar scan edilerek sisteme yükleniyor tahminim ama DS 260 formu sistem açılınca online olarak direk dolduruluyor sanırım, yanılıyormuyum?
evet, DS-260 formunu online olarak dolduracaksiniz. Forum video'sundan yararlanabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=KH88Z3vC16o
Diger formlari ise tarayip veya bilgisayarda hazirlayip CEAC'a yukluyorsunuz.
-
Ayin 30 unda Interview gorusmem var. Gorusmeye girmis arkadaslara sorum olucak. Bana ait civil documents haricinde herhangi bir kagidin orjinal hali talep edildi mi ? Divorce certificate gibi ya da tax kagitlari gibi ?
-
@turgut-yildiz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Ayin 30 unda Interview gorusmem var. Gorusmeye girmis arkadaslara sorum olucak. Bana ait civil documents haricinde herhangi bir kagidin orjinal hali talep edildi mi ? Divorce certificate gibi ya da tax kagitlari gibi ?
Evet, su belgeleri hazirlamalisiniz:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
-
@turgut-yildiz benden edilmedi..ancak siz nvc ye hangi evrakları yüklediyseniz siz ve eşiniz hepsinin orjinalini yanınıza alınız..ayrıca ilişkinize kanıt olabilecek bir kaç resim..
-
Benimde 30 unda mülakat ve şimdi öğrendim I-864 formunun imzalı orijinalini istediklerini, bende sadece çıktısı var :( Allah'ım ! O kadar dikkat etmeme rağmen :( yetişmez artık 3 gün kaldı ... çok stres yaptım şu anda çok mutsuzum :(
-
@leyl Bence ı-864 formunun çıktısını alın yanınızda bulunsun ....çoğu kişiden ı-864 formunu istemiyorlar..zaten bu evrak petitioner'in evrağı,mülakata girecek kişiden aslını nasıl isterler anlamış değilim....ben şahsen çıktısını alıp gideceğim...
Mülakat günü alabilirsek eğer....
-
@bulls zaten bu saatten sonra yapabileceğim hiçbir şey yok. 3 yıl ... Umarım hepimiz hayallerimize en kısa sürede kavuşuruz. Çok yorulduk..
-
@leyl Zaten 3 gün içerisinde kargoyla orjinal formun gelmesi imkansız..
umarım bu belge mülakatınız için bir sorun teşkil etmez..
bol şanslar diliyorum..
-
-
@Ozgur-tunali Özgür bey pasaportunuz geldi mi?
bugün şükran günü konsolosluklar bugün-yarın çalışmaz tahminimce...
-
@turgut-yildiz @bulls @leyl Benden istenilen evraklar şunlardı: Pasaport, 1 fotoğraf, birkaç aile fotoğrafı, sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı. Divorce certificate hakkında bir şey diyemem maalesef aynı durumda değilim, tax dosyalarını istemediler, I-864 formunu da istemediler. Yine de yanınızda bulundurmanızda fayda var. Benim mülakat rahat geçmişti, umarım sizinki de öyle olur.
-
@bulls hayır gelmedi maalesef..sanırım bir idari işlem yedim.yani öyle tahmin ediyorum.nedenini bende bilmiyorum ama..halen hiç bir hareket yok dostum..
-
@Ozgur-tunali Buna üzüldüm,herşeyi bitirip böyle bir durumla karşılaşmak sanırım biraz sinir bozucu olmalı...
-
@Dugan Bende istemiyorlar biliyordum fakat yönergeler kısmına ekleme yapılmış,
I-864 formunun aslını varsa eğer diğer sponsorun formunun orjinalini ve bazı yardımcı finansal dökümanların orjinalleri şeklinde belirtilmiş..
Henüz ben mülakat günü alamadığım için eşimden istedim kargoyla yollayacak...kimseden istemezler sıra bana gelince isterler işler uzar v.s. garanti olsun işimiz ne yapalım...
-
@Ozgur-tunali nasıl bildiniz idari işlem aldığınızı ? Onaylandı dendi size mülakatta ,pasaportu aldılar nasıl olur öyle bu çok üzücü bir durum
-
@leyl Merhaba siz ne zaman DQ mailini ve mülakat malini aldınız?
Yani ne kadar zamandır mülakat tarihi için bekliyorsunuz?
-
@leyl internetten araştırdım biraz ayrıca Amerika'da bir göçmenlik avukatına sordum..onaylandıktan sonra bile idari işlem yapabiliyorlarmış.. bekliyoruz bakalım
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum