IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
-
@Ozgur-tunali Özgür bey pasaportunuz geldi mi?
bugün şükran günü konsolosluklar bugün-yarın çalışmaz tahminimce...
-
@turgut-yildiz @bulls @leyl Benden istenilen evraklar şunlardı: Pasaport, 1 fotoğraf, birkaç aile fotoğrafı, sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı. Divorce certificate hakkında bir şey diyemem maalesef aynı durumda değilim, tax dosyalarını istemediler, I-864 formunu da istemediler. Yine de yanınızda bulundurmanızda fayda var. Benim mülakat rahat geçmişti, umarım sizinki de öyle olur.
-
@bulls hayır gelmedi maalesef..sanırım bir idari işlem yedim.yani öyle tahmin ediyorum.nedenini bende bilmiyorum ama..halen hiç bir hareket yok dostum..
-
@Ozgur-tunali Buna üzüldüm,herşeyi bitirip böyle bir durumla karşılaşmak sanırım biraz sinir bozucu olmalı...
-
@Dugan Bende istemiyorlar biliyordum fakat yönergeler kısmına ekleme yapılmış,
I-864 formunun aslını varsa eğer diğer sponsorun formunun orjinalini ve bazı yardımcı finansal dökümanların orjinalleri şeklinde belirtilmiş..
Henüz ben mülakat günü alamadığım için eşimden istedim kargoyla yollayacak...kimseden istemezler sıra bana gelince isterler işler uzar v.s. garanti olsun işimiz ne yapalım...
-
@Ozgur-tunali nasıl bildiniz idari işlem aldığınızı ? Onaylandı dendi size mülakatta ,pasaportu aldılar nasıl olur öyle bu çok üzücü bir durum
-
@leyl Merhaba siz ne zaman DQ mailini ve mülakat malini aldınız?
Yani ne kadar zamandır mülakat tarihi için bekliyorsunuz?
-
@leyl internetten araştırdım biraz ayrıca Amerika'da bir göçmenlik avukatına sordum..onaylandıktan sonra bile idari işlem yapabiliyorlarmış.. bekliyoruz bakalım
-
Arkadaşlar NVC sürecinde istedikleri en son IRS transcriptini gelir 0 olduğundan dolayı saklamamışız. IRS'in sitesine de giriş yapamıyoruz. Bu dosyayı başka bir yerden bulmanın bir yolu var mıdır? Yada bu istedikleri belge yerine geçecek başka bir döküman yükleyebilir miyiz?
-
@cafer-mokar Turbotax gibi webten yani bu tür internet sayfalarından tax formunu doldurdun ise orada username ve password ün ile her yıla ait doldurduğun tax formlarını alabilirsin.
-
@bulls görünen oki CEAC a 06 Ekimde evrakları yüklemişsin ve 20 Ekimde onay vermişler. Yani CEAC a evraklar eksiksiz yüklenince 2 haftada onay verilebiliyor anlaşılan. Ondan sonrada elçilikten mülakat tarihi verilmesini bekliyorsun, değil mi?
-
@mango92 eşine sponsor olan kişi ve gelir yeterli değilse joint sponsorda istenebiliyor. Her ikiisde I 864 formu dolduruyor böyle bir durumda. Herhangi bir durumda ilk sorumlu eş olarak bizleriz değilmi daha sonra joint sponsor olsa gerek, yanılıyormuyuz?
-
@bonjour evet doğru,eğer yanlış yüklenen bir evrak olmazsa,ya da eksik evrak olmazsa 2 hafta içinde onaylanıyor.
Evrakları yüklerken kaç mb olduklarına dikkat edersen sıkıntı olmuyor.
ben bütün evraklarımı türkçe yükledim,sadece criminal record'u ingilizce yükledim (arşivli)
elimde ingilizce olduğu için. hepsi kabul edildi. (eski boşanma ilamı dahil türkçe yükledim) -
@Ozgur-tunali Özgür bey umarım böyle bir şey olmamıştır sizin adınıza.bu hafta da böyle geçti şükran günü vs derken bu hafta da bitti..
-
@bulls öyle bişey var kardeşim..maalesef avukatada danıştım.aynı cvp aldım bekliyorum bakalım..artık dicek söz yok zaten
-
@Ozgur-tunali umarım en kısa sürede bu çile son bulur,diyecek bir şey bulamıyorum.
-
@crazycells Merhaba, 2021 green card çekiliş talihlilerinden aralık ayı için mülakat tarihi alan olmuş mu acaba bilginiz var mı?
Ben şöyle bir göz gezdirdim 2021 talihli sayfasına fakat pek bir bilgi alamadım... -
@bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Merhaba, 2021 green card çekiliş talihlilerinden aralık ayı için mülakat tarihi alan olmuş mu acaba bilginiz var mı?
Ben şöyle bir göz gezdirdim 2021 talihli sayfasına fakat pek bir bilgi alamadım...Hayir, 23 Nisan'dan sonra verilen DV vizelerinin ABD'ye giris hala yasakli.
IR-1'dan farkli olarak, kararnameler DV icin istisna saglamiyor, o nedenle konsolosluk da islem yapip vize vermiyor su an. DV mulakatlari icin Kararnamenin tamamen kalkmasini beklemek gerekiyor.
Not: Sadece 23 Nisan'dan once verilip, ucuslarin problemli olmasindan dolayi giris yapamayanlara 23 Nisan'dan sonra "yeniden" basilan vizeler ABD'ye giris yapabiliyor su an icin.
-
@bulls MB sınıra dikkat et dedin.'' Evrakları yüklerken kaç mb olduklarına dikkat edersen sıkıntı olmuyor.'' Kaç MB en fazla onu biliyormusun? Mesela aile resimleri yüklüyoruz, sanırım oda en fazla MB yer tutan dosya oluyor. Örneğin baktım pdf olarak aile fotografları tek bir dosya yaklaşık 9 MB eğer tek bir dosya için belli bir MB sınırı varsa ona göre küçülteyim dosyayı? Bu sebeple biliyormusun her bir yüklenecek dosyanın MB sınırı ne kadar?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum