Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@crazycells cok tesekkurler. o gunden beri dusunuyorum sanirim yes de dedim...
-
@keysnambır, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@holay "Evet" kelimesi kullandınız mi konusurken? Turlu turlu sebeplerle aranmis olabilirsiniz. Bu aramalarin amaclarından benim duydugum bir tanesi, evet demenizi kaydedip ya da yeterli ses verisi aldiklarinda sesinizi taklit ederek normalde onay vermeyeceginiz seylere sizin sesinizden onay vermis gibi kayitlar elde etmek.
Bunları görünce bizim memleketin dolandırıcıları daha masum geliyor gözüme..
Robocall olmasa da birkaç kelimemi aldıktan sonra aniden telefonun kapanması olayı benim başıma da geldi.
Peki şu saatten sonra adımıza açılmış bir banka hesabı, kredi kaydı, bize ait bir telefon hattı, vs var mı yok mu, SSN numaranız bir yerde kullanılıyor mu öğrenebileceğimiz bir yer var mı?
E-devlet gibi yani.. -
-
@keysnambır
Kredi skoru sorgulamak için
https://www.annualcreditreport.com/requestReport/requestForm.action sitesine girdim ama SSN sorgusu yapıyor. Benimse yaklaşık 7-8 ay önce Green Card'ım geldiği halde SSN'im gelmedi. Yani numaram ya yok ya da yabancı kişilerin ellerinde. Eğer varsa numaramı nasıl öğrenebilirim acaba, bir bilginiz var mı? (TR'deyim) -
@ICu, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@keysnambır
Kredi skoru sorgulamak için
https://www.annualcreditreport.com/requestReport/requestForm.action sitesine girdim ama SSN sorgusu yapıyor. Benimse yaklaşık 7-8 ay önce Green Card'ım geldiği halde SSN'im gelmedi. Yani numaram ya yok ya da yabancı kişilerin ellerinde. Eğer varsa numaramı nasıl öğrenebilirim acaba, bir bilginiz var mı? (TR'deyim)Turkiye'den ogrenebilir misiniz emin degilim, normalde kartin yenisi geliyor veya bir SSA ofisine gidip ogrenebiliyorsunuz.
-
Arkadaşlar bunu konuşmak için belki çok erken, belki de daha önce defalarca konuşul .ben bir şeyi tam anlayamadım. bu ssn numarasını ds260 formunda istemek mi daha hızlı ? yoksa şahsen gidip başvurmak mı hızlı olur? bilgi verebilen olursa sevinirim.
-
@clourpoint, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Arkadaşlar bunu konuşmak için belki çok erken, belki de daha önce defalarca konuşul .ben bir şeyi tam anlayamadım. bu ssn numarasını ds260 formunda istemek mi daha hızlı ? yoksa şahsen gidip başvurmak mı hızlı olur? bilgi verebilen olursa sevinirim.
DS-260 formunda istedikten sonra 3 hafta bekleyip, eger gelmezse bir SSA ofisine gidebilirsiniz...
Formda isteyip, ABD'ye girdikten 3 gun sonra SSN'yi alan da oldu, 21 gunde alamayan da oldu... SSA ofise gidip basvuru yaptiktan sonra, 1 hafta icinde alan da oldu, 1 ay icinde alan da oldu...
-
@crazycells sağolun çok teşekkürler:clapping_hands: . o zaman bireysel başvuru yapmak çok daha mantıklı geliyor. çocuklar için ssn numarası almak için yaş sınırı var mı?
-
@clourpoint, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@crazycells sağolun çok teşekkürler:clapping_hands: . o zaman bireysel başvuru yapmak çok daha mantıklı geliyor. çocuklar için ssn numarası almak için yaş sınırı var mı?
SSA gorevlisine de bagli... Bazilari yardimci oluyor ve sistemi kontrol ediyor, eger adiniza basvuru yapilmamissa hemen yapiyor, bazilari ise once 21 gun bekleyin, eger kart gelmezse gelip basvuru yapin diyorlar...
Cocuklar icin alabilirsiniz, bir yas siniri yok.
-
@crazycells çok teşekkürler aydınlatıcı bir bilgi oldu.
-
@crazycells merhabalar , bi konuda tereddütte kaldım size danışmak istedim;
3 ocak'ta amerikaya ilk girişim gerçekleşecek . Vize mülakatında memur ,amerika adresimi bir not kağıdında almış ve bilgiyi girmişti. Fakat ben daha önce ds260 formunda herhangi bir adres yazmamıştım. SSN ve Greencard'ım mülakatta verdiğim adrese gider mi acaba ? Formu açtırmamın gereği var mıdır? Havalanında da adres soracaklar acaba ona göre mi gidecek kartım ve ssn'im ? Neyi baz alacaklar çok kafam karıştı... -
@serotonin, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@crazycells merhabalar , bi konuda tereddütte kaldım size danışmak istedim;
3 ocak'ta amerikaya ilk girişim gerçekleşecek . Vize mülakatında memur ,amerika adresimi bir not kağıdında almış ve bilgiyi girmişti. Fakat ben daha önce ds260 formunda herhangi bir adres yazmamıştım. SSN ve Greencard'ım mülakatta verdiğim adrese gider mi acaba ? Formu açtırmamın gereği var mıdır? Havalanında da adres soracaklar acaba ona göre mi gidecek kartım ve ssn'im ? Neyi baz alacaklar çok kafam karıştı...Sadece bir adres verdiyseniz muhtemelen o adrese gidecektir. Ancak emin olmak için ABD'ye giriş yaparken memura aynı adresi tekrar verebilirsiniz.
Formu açtırmak derken DS-260 formunu kast ediyorsanız, artık onunla işiniz kalmadı. ABD'ye girdikten sonra adres değişikliklerinizi AR-11 formuyla bildireceksiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form
-
@knnrn aynı adrese gideceğim ve havalanında da aynı adresi vereceğim. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙏🏼🙏🏼
-
@clourpoint bence kesinlikle hayır , ds 260 formunda snn istediğinizi belirtip , sadece ABD ye ilk girişte sarı zarfı görevliye verirken ve görevli sizlerin bilgilerini sisteme girerken ssn kartınız için de giriş yaptı mı diye sorulması en kolay yol...zira green kart şilla ki sürece giriyor ama görevli ssn için forma giriş yapmazsa süreç başlamıyor...
-
@arkben, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@clourpoint bence kesinlikle hayır , ds 260 formunda snn istediğinizi belirtip , sadece ABD ye ilk girişte sarı zarfı görevliye verirken ve görevli sizlerin bilgilerini sisteme girerken ssn kartınız için de giriş yaptı mı diye sorulması en kolay yol...zira green kart şilla ki sürece giriyor ama görevli ssn için forma giriş yapmazsa süreç başlamıyor...
kapidaki CBP gorevlisi bazen hic islem yapmayabiliyor, bilginize. Eger cok yogunlarsa, su an adres degisikligi yapmayacagini ama USCIS'ten online olarak adresini degistirebileceginizi de soyleyebilirler. Daha once bu sekilde cevapla karsilasanlar olmustu. O nedenle kartlarin takibini kolaylastirmak icin en garanti yol, tek bir guvenilir adres bulup DS-260 formuna onu yazip, daha sonra bu adresi degistirmemek.
-
@arkben doğru söylüyorsunda ds 260 formunda işaretleyip adrese gönderme 21 gün sonra git deniyor. orada sıfırdan bir hayat kurulacağı için ehliyet ve iş başvuruları banka hesabı açmada da ssn soracakları için en kısa süreli yöntem hangisi ise onu uygulamak lazım
-
@clourpoint bu forumda hangi konuda kaç kişi görüşlerini bildirerek yardımcı oluyorsa o kadar sayıda farklı case var olabilir, bizim girişte bu görevli arkadaş ssn ile ilgili işlemi atlamış (sonradn böyle bir şey olduğunu öğrendik maalesef) alırız nasılsa dedik, eşimin hala ssn i yok , yok pandemiden dolayı kapattılar, yok sonra işe kabul kağıdı getirin demeler, randevu almak için telefon beklemeler, telefon gelmemesi , tam Turkiyeye döndükten sonra randevu için aramaları , daha sayabilirim... Ancak SSN lotaryadan green kart çıkanlar için doğal bir hak, yani ilave bir şartı şurtu yok, sadece ds 260 da istiyorum demen yeterli ve bunu girişteki görevliye açıkça belirtmek en kolayı, yoksa sonra açık ssa ofis bulursun bulmazsın, randevu alırsın alamazsın, ek belge isterler istemezler...geçen sene bu zamanlar , pandemi olmadan önce yani şöyleydi, giriş yaptın, gidiyordun ssa ofise, soruyordun, kayıt falan göremiyorsa görevli , "yok, 15 gün sonra bir daha gelin ) sende diyordun ki en sevimli halinle , tamam benim başvurumu şu an alın, 1 hafta sonra hala bir gelişme yoksa başvurumu işleme alın, kızımın ssn ini öyle aldık, gerçekten 10 gün sonra geldi. eşim için başvuru yapmamıştık , nasılsa gelir ya da gelmezse sonra alırız diye , bir kapandı ofisler, onun hala ssn i yok... elbette bu forumun en güzel yanı , iyi niyetle yapılmış pek çok yorum , dile getirilen çok farklı vakalar var , ancak sonuçta nasıl davranacağınızı hareket edeceğinize siz karar vereceksiniz...kolay gelsin, yolunuz açık olsun..
-
@arkben doğru söylüyorsun.hayatımızda covid 19 her konuda negatif etkileri görülüyor.her ihtimali değerlendirmek öyle hareket etmek lazım
-
@Erkangeziyor @tugbafurkan hocam iş teklifi formunuzun şekli şemali nasıldı? Yani basit bir mektup formatında mıydı yoksa böyle etrafında imzalar mühürler uçuşan bir şey miydi? Bir şey denemeyi düşünüyorum da :)
-
Merhabalar bir sorum olacak Philadelphia’ya bilet alacağım pasaportum basım aşamasında yenileniyor bilet alırken Pasaport numarasını sonra versem olurmu acaba
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum