Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
482 72 33.5k 69
  • ⭐⭐⭐⭐

Sanırım şimdiye kadarki en geç açıklanan bülten bu oldu. EU için 6000... Neredeyse 2 aydır ilerlemeyen onaylara göre beklentimin üzerinde ama isteğimin altında.
    Onaylar 4800 civarı kalmışken 6bin açıklanan bülten biraz sıkıntı. Umarım onaylarda yığılma olmaz, bir an önce onay vermeye başlamaları lazım. Hatta bol bol onay gelsin ki Aralık bülteni de yüksek açıklansın :)

• Arkadaşlar ben bu foruma yeni üye oldum green card hakkında pek bir bilgim yoktu şimdiye kadar ben evraklarımı gonderince bana otomatik bir mesaj geldi ve 3 ile 6 hafta arasında bir dönüş yapılacak dendi ama daha o dönüş olmadı benim bu beklediğim mail sizin kcc evrak onayı dediğiniz mesaj mı oluyor ve bu mail gelmedi bana numaram current olunca mi gelicek acaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim
    Dosya Numarasi: 2021EU8XXX
    DS-260 Gonderimi: 14/06/2020
    KCC Evrak Istegi: 08/09/2020
    KCC Evrak Onayi: ../../....
    Saglik Muayenesi: ../../....
    Vize Mulakati: ../../....
    Vize Onayi: ../../....
    Pasaport Teslimi: ../../....
    ABD Ilk Giris: ../../....

• @Melih-Aşan hoşgeldin.
    onay maili sırası henüz 5000'ler civarında.

@gucarslan arkadasımızı alalım telegrama hocam dunyadan bihaber :) ne guzel ıstanbul bee

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan çok teşekkürler yanıtınız için 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

aralık vize bültenimiz yayınlandı. herkese hayırlı olsun..

IMG_20201120_224350_532.jpg

• @gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

vize bültenimiz yayınlandı.
    IMG_20201120_224350_532.jpg

Bugün tam içimden " Visa bulletin açıklansa da şu şanlı görevi üstlenip, yeni bülten açıklandı diye post girsem" diyordum. Önümüzdeki ay pusuya yatacağım..

• @mahmutenis, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

crazycells valla sanmıyorum mülakat deneyimi yazacağımı.dislike ta boğulduk🤣🤣iletimin rengi soldu.😂

Aman küsmeyin lütfen, çok rica ediyorum. Herkesi bilmiyorum ama şahsen ben sizin vize durumunuzu öğrenmeyi gerçekten merakla bekliyorum. Lütfen paylaşın sonucunuzu da.

Ayrıca aramızda kalsın ama bence forumda uyduruk pasaportla başvurup korkusundan söyleyemeyen birsürü kişi var. Yani açıktan söyleyemeseler de sizin vize alıp alamayacağınızı merak eden çok kişi olduğuna eminim.

Evrak onayını almışsınız ki bunun bile mümkün olmaması gerekiyordu söylenenlere göre veya mümkün olamayacağını okumuştuk hemen her yerde.

• @crazycells, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@mahmutenis, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

crazycells valla sanmıyorum mülakat deneyimi yazacağımı.dislike ta boğulduk🤣🤣iletimin rengi soldu.😂

sorun degil :) arada hepimiz dislike yiyoruz forum uyelerinden :)

Şaka yapıyor olmalısınız 😇

• ⭐⭐⭐⭐

Bülten 7500 açıklandıktan sonra kimse yorum yapmamış 7500 ile ilgili.
    İlk yorum benden olsun öyleyse:
    İçinde bulunduğumuz durum göz önüne alınınca kötü değil. Seçimler, EO, covid, gelmeyen onaylar...
    İyi olduğunu da söyleyemem. Böyle devam ederse gerçekten işimiz zor. Ama böyle devam etmeyeceğini en azından Biden yönetimi geldiğinde biraz hareketlenme olacağını bekliyorum. Tabi etkilerini görmemiz Martı bulur. Eğer Mart Nisan aylarında da süreç bu şekilde ilerliyorsa tehlike çanları çalıyor demektir. Şu an için mevcut durumlar sebebiyle sıkıntı yapmamayı tercih ediyorum :)
    Onaylar 5binde kalmışken bülten isterse current açıklansın, bu anlamsız bir ilerleme olur. Bültende kaç açıklandığından çok onayların hala gelmiyor oluşunu kafaya takmalıyız bence.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

Onaylar 5binde kalmışken bülten isterse current açıklansın, bu anlamsız bir ilerleme olur. Bültende kaç açıklandığından çok onayların hala gelmiyor oluşunu kafaya takmalıyız bence.

Evet kesinlikle çok doğru. Evrak onayları gelmediği sürece, ne evrak talebinin ne de current'in ilerlemesinin bir sonucu olabilir. Bu yüzden onay şart.

En son eylül gibi onay geldi, yaklaşık 2 aydır onayda sessiz KCC. Tamamen ilk iki bültendeki 4800'e kadar onay vermiş olmalarından ötürü, sürecin ilk mülakat döneminde (1 aylık) yeterince kişiye onay verdikleri için daha fazla onay işine girmediklerini düşünüyorum. Bu yüzden beklentim onayların mülakatların netleşmeye başlamasıyla yeniden geleceği yönünde. İnşallah beklentimin aksine, hızlı şekilde onay vermeye başlarlar, gönlümden geçen bu elbette.

Ayrıca ben de ilk 1-2 aylık mülakatın yapılması neticesinde bülten olarak da sıçramalar yaşanmaya başlayacağına inanıyorum. Bu açıdan da mülakatların ilk 4800 için başlaması çok önemli. Sonrasında inşallah daha hızlı ilerleyecek bülten.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

ekim 2021 vize istatikleri açıklandı. ilgili rapora göre ekim ayında Ankara konsolosluğu'nda aşağıdaki vizeler işlem gördü;

Ankara CR1 48
    Ankara CR2 4
    Ankara F41 2
    Ankara F42 1
    Ankara F43 1
    Ankara IR1 52
    Ankara IR2 14
    Ankara IR5 7
    Ankara SB1 2

rapora buradan ulaşabilirsiniz

*şahsen 2 adet SB1 vizesini görmek beni şaşırttı. sanırım sebebi covid etkisi..

• ⭐⭐

bir de şunlar var:
    Amman DV1 2
    Budapest DV1 5
    Budapest DV2 3
    Budapest DV3 1
    Kathmandu DV1 1
    Tirana DV2 1
    Tirana DV3 1
    Yerevan DV1 1
    Yerevan DV2 1
    Yerevan DV3 2

• @goblis tahminim bunlar, DV2020lerden kalan vizeler. ekim ayı'nın başında verilmiş olmalı.. keşke tarihler de yazsa..

• ⭐⭐

mali yıl bittiğinden 2020 olması zor gibi. konsoloslukların bu konuda inisiyatif alabileceğini sanmıyorum.

kritik sayılmış 2021 dosyaları olabilir.

• @goblis ben de ilk başta öyle düşündüm ama yasak varken tutup 2021 için DV vizesi basmaları.. bilemedim açıkcası. budapeşte'ye mail atıp soracağım, cidden merak ettim.

• ⭐⭐

@gucarslan merakla bekliyorum yazışma sonucunuzu :)

• @goblis, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

bir de şunlar var:
    Amman DV1 2
    Budapest DV1 5
    Budapest DV2 3
    Budapest DV3 1
    Kathmandu DV1 1
    Tirana DV2 1
    Tirana DV3 1
    Yerevan DV1 1
    Yerevan DV2 1
    Yerevan DV3 2

bu konuyla alakalı bir aciklama yapmak isterim.
    budapeste abd büyükelçiliği ile telefonda görüştüm. verdikleri 9 dv vizesi, DV2021 için basılmış.

diğer konsolosluklari da aradım ancak onlar bilgi vermek istemedi. büyük ihtimalle çeşitli muafiyetlerden yararlanan talihlilelerin olabileceğini varsayıyorum.

bu istinalari FAM'dan kontrol ettiğimde oldukça fazlalar, hangisinden yararlandilar inanin bilemiyorum. (kazazedeler, uluslararası tehdit görenler, ileri akademik calisma yapanlar, AIDS hastaları, siyasi düzeyde yetkin kişiler, askeri stratejik cihaz kullanabilen kişiler.. uzayip gidiyor, belki yüzlerce)

bu durum tamamen konsoloslarin takdiri. eminim onlar icin mantıklı bir aciklamasi vardır.

• ⭐⭐

@gucarslan teşekkürler çabanız ve bilgi verdiğiniz için.

• @gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2021

@goblis tahminim bunlar, DV2020lerden kalan vizeler. ekim ayı'nın başında verilmiş olmalı.. keşke tarihler de yazsa..

gerci yukarida da belirtmissiniz, 1 Ekim'den sonra basamazlar DV2020 vizelerini, henuz o konuda bir yonerge yayimlamadilar.

Kararname gocmen vizelerin basilmasini yasakliyor ama istisnalar da var kararnamede, zaten cok az vize basilmis. Bunlar buyuk ihtimalle istisnalara dayanarak gocmen vize mulakati talep edenler...

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    2k
    4
    17 Oy
    2k İleti
    105k Bakış
    A
    @bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k