Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rookie @graombze ilk basvuru da USCIS'e yapiliyor, mulakat da... O nedenle USCIS'in o belgeyi (eger bilgilerde bir degisiklik olmadiysa) kabul etmesi lazim diye dusunuyorum, avukat arkadaslara bir sorup donus yapacagim bu konuda...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba tüm forumu okudum ama aklimda birkaç soru kaldi şimdilik

    1. Ben Tr de evlennip boşandim Usa de evlilik yaparsam bunu belirtiğimde vukuatli nufus belgesindeki yazanlar yeterli midir yoksa başka bir belge almam lazim mi ? Yada benim buna amerikada hiç evlilik yapmadiğim için göstermeme gerek bile yok mu ?
    2. Doğum belgesi format A ya vukuatli nufus belgesi olduktan sonra gerek yok sanirim
    3. Amerikada evlilik yaptiktan sonra ilk 2 yıl, 2 yılın ardindan 10 yıl ve 3 senenin sonunda vatandaşlik için başvuru yapabiliyorsun peki bu süre evlendiğin tarihte mi başliyor yoksa mulakata girdikten sonra mi başliyor ?

    Cevaplar için teşekkür ederim..

    1. Bosanmaya dair mahkeme kaydi ve cevirisini de ekleyin.

    2. Vukuatli nufus kayit ornegi yeterli.

    3. Mulakata girip "Green Card statunuzun onaylandigi gun"den itibaren hesaplari yapiyorsunuz.


  • @crazycells cevaplar için tesekkür ederim. Mulakat için bir seneye kadar bekleyenler oluyor buda sureçi baya uzatiyor ve zorluyor o zaman 😞 Boşanma için mahkeme karar kaydini yeminli tercümana yaptirtmak yeterli mi ? Noter onayi gerekiyor mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells cevaplar için tesekkür ederim. Mulakat için bir seneye kadar bekleyenler oluyor buda sureçi baya uzatiyor ve zorluyor o zaman 😞 Boşanma için mahkeme karar kaydini yeminli tercümana yaptirtmak yeterli mi ? Noter onayi gerekiyor mu ?

    Sadece yeminli tercuman cevirisi yeterlidir, ayrica noter onayina gerek yok.

    Teorik olarak Green Card statunuzu aldiktan sonra nerdeyse tum ABD vatandasi haklarindan yararlanabiliyorsunuz (secme ve secilme hakki gibi bazi haklar haric) , o nedenle pek cok kisi icin cok da sorun olmuyor diye dusunuyorum, ama statuyu alana kadar ugrastiriyorlar maalesef, belirsiz bir bekleme sureci... ozellikle de ABD'deki statunuz ortadan kalkmissa (calisma izninizi kaybetmisseniz vs.)


  • @crazycells en buyuk sikinti bekirsiz bekleme süresi amerikada olan birkaç arkadasimla konusurken birde su durumundan bahsetiler formlari doldurduk gonderdık calişma izni scc, travel permit iznini aldin, Turkiyeye yada yasadigin ulkeye gidip gelmek istedin. Geri Amerikaya giriş yaptiğinda ülkeye geri gönderilmişler ve sorununuzu ordan cozun diye bahsetmişler bu olayın ne kadar dogruluk payi vardir yada bu sekilde birsey yasanma sansı varmı tum belgelerin mevcut evlisin esin orada ve seni ulkeye almıyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells en buyuk sikinti bekirsiz bekleme süresi amerikada olan birkaç arkadasimla konusurken birde su durumundan bahsetiler formlari doldurduk gonderdık calişma izni scc, travel permit iznini aldin, Turkiyeye yada yasadigin ulkeye gidip gelmek istedin. Geri Amerikaya giriş yaptiğinda ülkeye geri gönderilmişler ve sorununuzu ordan cozun diye bahsetmişler bu olayın ne kadar dogruluk payi vardir yada bu sekilde birsey yasanma sansı varmı tum belgelerin mevcut evlisin esin orada ve seni ulkeye almıyorlar

    Eger "travel permit" belgesi aldiysaniz ABD'ye girerken sorun yasamamaniz lazim. Fakat belgeyi almadan giris yapmaya calisirsaniz ve gocmen olmayan vizeniz varsa o durumda dediginiz gibi ulkeye alinmazsiniz ve surece Turkiye'de devam etmek durumunda kalirsiniz.


  • @crazycells benimde forumda okudugum kadari ile oyle bir sorun yasanmamisi gerekiyor arkadaşim amerikada tanıdıklarinin basına geldıgını soyleyince bende sasirdim acıkcası buyuk ihtimal onlar travel permit almadan cıktılar yada baska birsey oldu ki ulkeye alinmamişlar..
    Cok tesekkur ederim degerli bilgiler icin 🙏🏻🙂


  • Arkadaşlar merhaba..
    Hatırlarsanız USCIS ten dosyanızda değişiklik var mailleri alıp herhangi bir değişiklik göremiyordum. Bugün EAD kartımı teslim aldım. 🙂 Aynı şekilde dosyanıza ulaşılamıyor ekranı görüyorsanız ya da bildirim alıp sorguladığınızda herhangi bir değişiklik yoksa sebebi USCIS sistemindeki sıkıntı olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tuchi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Arkadaşlar merhaba..
    Hatırlarsanız USCIS ten dosyanızda değişiklik var mailleri alıp herhangi bir değişiklik göremiyordum. Bugün EAD kartımı teslim aldım. 🙂 Aynı şekilde dosyanıza ulaşılamıyor ekranı görüyorsanız ya da bildirim alıp sorguladığınızda herhangi bir değişiklik yoksa sebebi USCIS sistemindeki sıkıntı olabilir.

    gozunuz aydin 🙂 onemli bir asama daha geride kaldi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells benimde forumda okudugum kadari ile oyle bir sorun yasanmamisi gerekiyor arkadaşim amerikada tanıdıklarinin basına geldıgını soyleyince bende sasirdim acıkcası buyuk ihtimal onlar travel permit almadan cıktılar yada baska birsey oldu ki ulkeye alinmamişlar..
    Cok tesekkur ederim degerli bilgiler icin 🙏🏻🙂

    eger her seyi dogru yaptilarsa sorun cikmamasi lazim, sonucta kapidaki CBP gorevlileri keyfi hareket etmiyorlar 🙂 kapidan geri dondurmeleri icin ciddi nedenler olmasi gerekiyor.


  • @crazycells buyuk ihtimal o anlatilanda vardir bir eksiklik tekrardan cok tesekkur ederim


  • @crazycells merhaba evraklar konusunda tr de yapmiş oldugum boşanma durumunun mahkeme kaydini tercume ettirip koymam gerektigini soylemiştiniz. Vatandaş uyap sisteminden girdiğimde boşanma ile alakali gerekceli karar var o maşallah destan kadar uzun bir evrak 5 6 sayfa kadar. Birde kesinlesme serhi var benim bunda hangisini almam gerekiyor. Dedigim gibi gerekceli karar cok uzun sayfalarca mahkemenin işledigi tüm konulari teker teker yaziyor vs tıkandim kaldim burda !
    Birde vukuatli nufus kayit orneginde eski eş bilgileri evlenme bosanma durumu tarihleri hepsi nufus mudurlugu tarafindan islenmis durumda

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells merhaba evraklar konusunda tr de yapmiş oldugum boşanma durumunun mahkeme kaydini tercume ettirip koymam gerektigini soylemiştiniz. Vatandaş uyap sisteminden girdiğimde boşanma ile alakali gerekceli karar var o maşallah destan kadar uzun bir evrak 5 6 sayfa kadar. Birde kesinlesme serhi var benim bunda hangisini almam gerekiyor. Dedigim gibi gerekceli karar cok uzun sayfalarca mahkemenin işledigi tüm konulari teker teker yaziyor vs tıkandim kaldim burda !
    Birde vukuatli nufus kayit orneginde eski eş bilgileri evlenme bosanma durumu tarihleri hepsi nufus mudurlugu tarafindan islenmis durumda

    kisa olani alip cevirtmeniz yeterli diye dusunuyorum. Mahkeme karari oldugu surece kabul edilecektir. Resmen bosanmadan yeni bir evlilik yapmaniz mumkun degil cunku.


  • @crazycells oncelikle vukuatli nufus orneginde eski esı gosteri sectıgınde eski eş ile evlilik, eski eş ile boşanma tarihleri oldugumuz resmi olarak gozukuyor. Benim medeni halimde zaten bosanmiş olarak gozukuyor. Kısa olan kesinlesme serhinde yazan bilgiler biraz farkli.
    size ozelden mesaj atabilirmiyim bu konu ile alakali forumda kirlilik olmasin..
    Sonucu foruma iletirim ve benimle ayni durumda olan diger arkadaslarda faydanalabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rookie, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells birth certificate in tarihi gecmis veya e devletten alinan ornegini mulakatta kabul ettiklerine emin misiniz ? Bizden istenen belge islak imzali cevirisi yapilmis olandi biliyorsunuz.

    @graombze, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Rookie ben de uscis için senin gibi kabul etmeyeceklerini düşünüyorum.

    Arkadaslar Yasin Bey'e danistim. Aslinda ikisi ayni belge oldugu icin gerekmiyormus lakin sizin dosyanizi inceleyen USCIS gorevlisi isini iyi bilen biri olmayabilirmis ve sizden yine bu belgeyi isteyebilirmis, bu konuda bosu bosuna gecikme veya sorun yasamamak icin yenisini de ekliyormus kendisi son asamada.

    Dolayisiyla tavsiyeyi, yenisini cikartmaniz cok daha iyi olur diyerek guncellemis olayim.

    ( @5september5 )


  • @crazycells Bu durumda yenisini cikartip isi sansa birakmamak gerek..hepiniz cok sagolun..Iyiki varsiniz..


  • @seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @sami-nur, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    endi ülkemizde noteri ingiliscemi olmali ?
    4)eger aşilari yaptirsak ,amerikada yeniden aşi yaptirmak zorundamiyiz yoksa amerikan doktor sorurmu burada da aşi yapmak lazim ? Paramiz boşuna gitmesin o yüzden sordum .
    @sami-nur Abla olucak o 🙂

    1. evet Turkiyede yaptirmak cok iyi olur
      2)** hepatit B
      **KPA (konjuge pnomokok asisi
      **OPA (Oral polio(cocuk felci))
      **KKK (kizamik'kizamikcik'kabakulak)
      **Su cicegi
      **Hepatit A
      **Td (eriskin tipi Difteri-Tetanoz)
      **grip asisi
      bu asilarin hepsini ucretsiz olarak yapiyo aile hekimliklikleri
      3)Yok notere gitmenize gerek yok.Asi vurulmaya'Amerikaya gelmeden 3 ay once baslamanizi tavsiye ederim,cunku asi dozlari bir ay arayla 2 yada 3 doz olabiliyor.ve Aile hekimlerine Amerikaya gocmen olarak gidiyorum ve
      Sinirda giriste asi karti istiyorlar diye basvurun.size bir asi takvimi ve asi karti veriyorlar'onu takip ederek asilarinizi tamamlayiniz'ayrica bu asi kartini aile hekiminize mutlaka kase imza yaptiriniz.Bu vurulan asilari hemsireniz ayni anda e-nabiz sitesinde adiniza olan sayfada asilar bolumune isliyor.E-nabiz uygulamasinda da gorebilirsiniz.Asi kartinizi amerikaya gelirken yaninizda getirmeyi unutmayin.Burada gocmenlik icin sectiginiz klinige giderken asi kartinizi yaninizda goturun.
      4)Turkiyede yaptirdiginizi kanitlayan asi kartinizi goturdugunuzde ispatlamis oluyorsunuz asi vurmuyorlar.

    Merhabalar,
    1). T spot testi,dedikleri (verem tuberkiloz)testi:179 dolar
    Gonerrhea Urine Screen (bel soguklugu) testi:83,50 dolar
    Syphilis test(frengi) icin: 70 dolar toplamda 332,50
    Bu bahsettiginiz testleri Türkiyede yaptırtmiş olsak bile orda tekrar istiyorlar mi ?

    2)** hepatit B
    **KPA (konjuge pnomokok asisi
    **OPA (Oral polio(cocuk felci))
    **KKK (kizamik'kizamikcik'kabakulak)
    **Su cicegi
    **Hepatit A
    **Td (eriskin tipi Difteri-Tetanoz)
    **grip asisi
    Bu aşilarıda aşi karnesine işletip yanimiza almamiz yeterli mi ?


  • Arkadaşlar merhaba, size bir sorum olacak;

    1. Ocak ayında turist vizesiyle Amerika'ya giriş yaptım.
    2. Temmuz ayında hem vizemi uzatmak hem de statümü turistten öğrenciye çevirmek için USCIS'e başvuru yaptım. (henüz sadece dosyaları teslim aldıklarına dair kağıt gönderdiler, parmak izi vs hiçbir ses seda yok)
    3. 20 Ekimde evlendim ve şimdi evlilikten dolayı green carda başvurmak istiyorum.

    Fakat içerde var olan öğrenci statüsüne geçiş başvurum ne olacak, green card sürecimi etkileyecek mi, o başvuruyu iptal mi etmem gerekiyor ya da green carda başvursam da o vizenin sonucu gelecek mi, geldiğinde okula gitmek zorunda mıyım, bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leon, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @seznec, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @sami-nur, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    endi ülkemizde noteri ingiliscemi olmali ?
    4)eger aşilari yaptirsak ,amerikada yeniden aşi yaptirmak zorundamiyiz yoksa amerikan doktor sorurmu burada da aşi yapmak lazim ? Paramiz boşuna gitmesin o yüzden sordum .
    @sami-nur Abla olucak o 🙂

    1. evet Turkiyede yaptirmak cok iyi olur
      2)** hepatit B
      **KPA (konjuge pnomokok asisi
      **OPA (Oral polio(cocuk felci))
      **KKK (kizamik'kizamikcik'kabakulak)
      **Su cicegi
      **Hepatit A
      **Td (eriskin tipi Difteri-Tetanoz)
      **grip asisi
      bu asilarin hepsini ucretsiz olarak yapiyo aile hekimliklikleri
      3)Yok notere gitmenize gerek yok.Asi vurulmaya'Amerikaya gelmeden 3 ay once baslamanizi tavsiye ederim,cunku asi dozlari bir ay arayla 2 yada 3 doz olabiliyor.ve Aile hekimlerine Amerikaya gocmen olarak gidiyorum ve
      Sinirda giriste asi karti istiyorlar diye basvurun.size bir asi takvimi ve asi karti veriyorlar'onu takip ederek asilarinizi tamamlayiniz'ayrica bu asi kartini aile hekiminize mutlaka kase imza yaptiriniz.Bu vurulan asilari hemsireniz ayni anda e-nabiz sitesinde adiniza olan sayfada asilar bolumune isliyor.E-nabiz uygulamasinda da gorebilirsiniz.Asi kartinizi amerikaya gelirken yaninizda getirmeyi unutmayin.Burada gocmenlik icin sectiginiz klinige giderken asi kartinizi yaninizda goturun.
      4)Turkiyede yaptirdiginizi kanitlayan asi kartinizi goturdugunuzde ispatlamis oluyorsunuz asi vurmuyorlar.

    Merhabalar,
    1). T spot testi,dedikleri (verem tuberkiloz)testi:179 dolar
    Gonerrhea Urine Screen (bel soguklugu) testi:83,50 dolar
    Syphilis test(frengi) icin: 70 dolar toplamda 332,50
    Bu bahsettiginiz testleri Türkiyede yaptırtmiş olsak bile orda tekrar istiyorlar mi ?

    2)** hepatit B
    **KPA (konjuge pnomokok asisi
    **OPA (Oral polio(cocuk felci))
    **KKK (kizamik'kizamikcik'kabakulak)
    **Su cicegi
    **Hepatit A
    **Td (eriskin tipi Difteri-Tetanoz)
    **grip asisi
    Bu aşilarıda aşi karnesine işletip yanimiza almamiz yeterli mi ?

    Siz asilari olsaniz da doktor kabul etmeyebilir ayrica bazi asilar birden fazla doz seklinde yapiliyor. O nedenle tek basiniza boyle bir ise girismenizi tavsiye etmem. Elinizdeki belgeler neyse onu goturun, doktor gerekeni yapacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lily, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Arkadaşlar merhaba, size bir sorum olacak;

    1. Ocak ayında turist vizesiyle Amerika'ya giriş yaptım.
    2. Temmuz ayında hem vizemi uzatmak hem de statümü turistten öğrenciye çevirmek için USCIS'e başvuru yaptım. (henüz sadece dosyaları teslim aldıklarına dair kağıt gönderdiler, parmak izi vs hiçbir ses seda yok)
    3. 20 Ekimde evlendim ve şimdi evlilikten dolayı green carda başvurmak istiyorum.

    Fakat içerde var olan öğrenci statüsüne geçiş başvurum ne olacak, green card sürecimi etkileyecek mi, o başvuruyu iptal mi etmem gerekiyor ya da green carda başvursam da o vizenin sonucu gelecek mi, geldiğinde okula gitmek zorunda mıyım, bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

    ABD vatandasi ile evlilik sonrasi I-485 formunun alindi belgesi geldiyse, artik diger statuleri onemsemenize gerek yok.

    Zaten USCIS'e I-485 basvurusu bilgisi gidecegi icin, onceki basvurular iptal olacaktir. Sadece I-485 (AOS) basvurusuna devam etmeniz yeterli olacaktir, surecinizde bol sanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum