Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @keysnambır Çok teşekkür ediyorum.


  • @semavi ustad guzelmis. bizim 1.5 sene oldu. kredi skoru suan iyi gorunuyo. %20 meselesina cok takiliyoruz sigorta odememek icin, bir de 2 tane w2 zorrunlu dediler diye arastirmadik? o meseleyi nasil hallettiniz.


  • @kundekari, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @semavi ustad guzelmis. bizim 1.5 sene oldu. kredi skoru suan iyi gorunuyo. %20 meselesina cok takiliyoruz sigorta odememek icin, bir de 2 tane w2 zorrunlu dediler diye arastirmadik? o meseleyi nasil hallettiniz.

    Burada başvurduğum kredi firmasinin öyle bir talebi olmadı. Bankalara gidilince genelde baştan savma isteniyor bunlar...
    Emlakciniza sorun derim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Drywall, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Mesela bir daha ki turist vizesi ile gelişimde bir bankada hesap açtırıp kredi kartı alabilirmiyim?

    Genelde turist vizesiyle gelenlere bankalar bu sekilde hizmetler sunmuyorlar, sonucta tum krediyi kullanip hicbir sey odemeden ulkeden kacma tehlikesi var 🙂
    ama cok yerel bir bankada gorevlilerin inisiyatifine bagli olarak belki olabilir. Ama bilin ki cogu banka bu sekilde hizmet vermeye yanasmayacaktir.

    1. Turkiye'deki bankalarin ABD'deki kredi raporu acentalarina bilgi verdiklerini sanmiyorum.

    2. Hayir, bu harcamalarin da gorundugunu veya size olumlu veya olumsuz etkisi olacagini sanmiyorum.

  • ⭐⭐

    @crazycells Çok teşekkür ederim👍


  • Gecen ay kredi skoru kontrolu yaptım ilk kez ve 730 olarak cikti. Bofanin sitesinden yapmistim simdi aylik bilgi gonderiyorlar bu ay 666 ya dusmus. 1 senedir Bofadan 1000 dolar limitli bir kredi kartim var Turkiyede ayda 100dolarlik harcamalar gerceklestiriyorum. Sadece gecen ay 850 dolarlik bir harcama yapmak zorunda kaldim. Neden dusmus olabilir acaba. Bu arada halen Turkiyedeyim, karti burada kullaniyorum. Kart odemelerini ckecking hesabindan gerceklestirdim, sadece meblag yuksek oldugu icin 850 dolarlik odeme savings hesabindan oldu. Fikir veiriseniz sevinirim, tesekkurler


  • @cnpist Aslinda cevabi kendiniz vermissiniz. Eger odemeyi geciktirmediyseniz, dususun sebebi kredi karti limitinizin %85 ini kullanmis olmaniz. Credit Carmaya gore %10 un altinda tutmaniz kredi puaninizi olumlu etkiler. Eger yine kredi karti limitinize gore gorece yuksek harcamalar yaparsaniz- ki bu sizin litime gore 100 dolar uzeri her harcama oluyor- son odeme tarihini beklemeden hizli bir sekilde ara odeme yapabilirsiniz. Boylece kredi burolarina daha dusuk bir harcama raporlanir.

    Edit: Kelime hatasi duzeltildi.


  • tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Gecen ay kredi skoru kontrolu yaptım ilk kez ve 730 olarak cikti. Bofanin sitesinden yapmistim simdi aylik bilgi gonderiyorlar bu ay 666 ya dusmus. 1 senedir Bofadan 1000 dolar limitli bir kredi kartim var Turkiyede ayda 100dolarlik harcamalar gerceklestiriyorum. Sadece gecen ay 850 dolarlik bir harcama yapmak zorunda kaldim. Neden dusmus olabilir acaba. Bu arada halen Turkiyedeyim, karti burada kullaniyorum. Kart odemelerini ckecking hesabindan gerceklestirdim, sadece meblag yuksek oldugu icin 850 dolarlik odeme savings hesabindan oldu. Fikir veiriseniz sevinirim, tesekkurler

    aylik hesap kesim tarihinden once odeme yaparsaniz borc olarak rapor edilmiyor. Misal, 850'nin 800'unu oderseniz hesap kesim tarihinden (statement closing date) once, o durumda borcunuz 50 dolar, kullanim da %5 olarak yansiyor... Fakat sorun degil, aylik olarak hesaplandigindan gelecek ay yine bir anda cikacaktir yukariya.


  • Tesekkurler bilgiler icin.

  • ⭐⭐

    Vee artik benimde credi scorum var 💃🕺 6 bucuk aydir kullaniyorum. Sizin daha once aktardiginiz bilgilerle ilerledim. Her ay yaklasik %30 nu kullanip , 3-5 gun sonra hepsini yatiriyordum. Dun turbo diye bir program indirip ,kisisel bilgilerimi Girdim ve kredi scorum olustu .suan icin 698 gorunuyor 😊 sukurler olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 Yapabiliyorsaniz %10 un altında tutarsaniz bir tik daha iyi olur.

  • ⭐⭐

    @keysnambır aaa daha mi etkili oluyor ? Cok iyiymis. Zaten mecburiyetten kullaniyorum.kredi scoru icin.ok denerim, Sagolun


  • @HockeyUmpire2 hesap kesim tarihinde sıfır olmamalı %10 un altında olmalı. 100 usd borcunuz varsa, son ödeme tarihinde 95 usd ödeyip 5 dolar hesap kesime bırakabilirsiniz.


  • Kredi history ve skor olusturmada acele etmeyin. Normal sekilde 30% limiti gecmeden kullanin. Odemeleri aksatmayin ve zamaninda yapin. Zamanla skorunuz yukselir.


  • @Ryback, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @HockeyUmpire2 hesap kesim tarihinde sıfır olmamalı %10 un altında olmalı. 100 usd borcunuz varsa, son ödeme tarihinde 95 usd ödeyip 5 dolar hesap kesime bırakabilirsiniz.

    Bu olayı ben daha çözemedim çünkü benim bazen düşüyor bazen çıkıyor geçen ay kredi kartımın borçu -127’ydi puanım artmış enteresan bir hesaplama sistemleri var ondan önceki ayda %50’nin üstündeydi borcum


  • @gkhanfeez Credit Karma’yı referans alıyorum ben. Orada önerdiği gibi yaptığınız sürece yükseliyor.


  • Bir diger onemli husus da arac veya mortgage gibi loan kullanip, zamaninda duzenli odeme yapmak. Kredinize kesinlikle pozitif katkisi olacaktir.

    Ornek bir kredi skoru:

    FICO score.JPG

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @MySea bir sorum olacak izninizle;

    ilk girişimizi yapıp, banka hesabı açtırıp kredi kartı teslim aldıktan sonra, bir süreliğine (6 ay~ 1yil) tr'ye dönme durumumuz olduğunda, kartı tr'de online olarak alışverişlerde kullanıp odemlerimizi yine tr'den devam ettirsek sanırım bu işlemler de kredi skorumuz olarak sayılacaktır değil mi? kisaca, harcamaların abd içinden yapılmış olma zorunluluğu yok?


  • @gucarslan bu soruya ben yanit verebilirm. 1 senedir Bofadan Travel Rewards kredi kartim var. 1000USD limit verdi sistem. Karti Turkiyede kullaniyorum ve 730 gibi bir kredi skorum olustu. Gecen ay bir 850 Dolar harcayinca skor 660 oldu ama genelde 100-200 dolar araliginda tutuyorum ve bu skora ulastim. TR de harcama olmasi fark etmiyor yani.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum