Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
-
@usanyc, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
@crazycells Bu soruyu bi çok defa sordum forumda emin olmak için internette çok bilgi kirliliği var bu konuda benim kendi avukatım bile kafamı karıştırıyor yanlış anlamayın bu şans herzaman kapısını çalmaz insanın yakalamışken hata yapmak istemiyorum almak isterim o vizeyi (tabi mülakat aşamasına gelebilirsem):)
sizin konustugunuz avukatlar AOS olarak yapiyor bu isi, o nedenle kafanizi karistiriyorlar :) Verdikleri bilgi yanlis degil, fakat Ankara Konsoloslugu o sekilde uygulamiyor kurallari...
Siz Ankara Konsoloslugunda mulakata girecekseniz, o nedenle acik lise diplomasi yeterli :)
-
@usanyc, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
@crazycells Bu soruyu bi çok defa sordum forumda emin olmak için internette çok bilgi kirliliği var bu konuda benim kendi avukatım bile kafamı karıştırıyor yanlış anlamayın bu şans herzaman kapısını çalmaz insanın yakalamışken hata yapmak istemiyorum almak isterim o vizeyi (tabi mülakat aşamasına gelebilirsem):)
Sayın @crazycells doğru söylüyor.
Açık lise mezunu olarak almıştım onayı -
@crazycells tekrardan merhabalar. Ds260 formunu dolduruyorum ortaokul mezunu olduğumu belirtmelimiyim.burda lise ve üstü soruluyor.
-
@Begmehmed, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
@crazycells tekrardan merhabalar. Ds260 formunu dolduruyorum ortaokul mezunu olduğumu belirtmelimiyim.burda lise ve üstü soruluyor.
okul sayisi olarak 0 yazabilirsiniz. o durumda belirtmeye gerek yok.
-
@crazycells teşekkür ederim.
-
@crazycells ortaokul mezunu için eğitim bölümüne kurs yazabilir miyiz? mesela bi online siteden sertifikalı alınan kursu belirtebilir miyiz?
-
@army52, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card almak
@crazycells ortaokul mezunu için eğitim bölümüne kurs yazabilir miyiz? mesela bi online siteden sertifikalı alınan kursu belirtebilir miyiz?
eger yaptigi isle ilgiliyse bence de ekleyin. Ne kadar donanimli ve ABD'ye hazir gorunurseniz sizin yarariniza olur.
-
@Begmehmed, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
Arkadaşlar selamlar. Green card 2021 talihlisiyim yaşım 40 kebapçı ustasıyım (aşçı) ama orta okul mezunu olduğumdan diplomam yetersiz meslek yeterliliğne baktığımda onunda puanının yetersiz olduğunu gördüm. Fakat formu incelediğimde daha önce aynı durumda olan bi arkadaşımız meslek kodunu aşçılıktan operasyon müdürlüğü ile değiştirmiş ordaki yazıda nasıl bi netice aldığı hakkında bi bilgi yoktu.ben bugün sgk dan kendi koduma baktığımda aynı kod bizdede var ( operasyon yöneticiliği) ve bu kodun puanı yüksek 7>8 . Sormak istediğim mesleki kodumu değiştirirsem green cardı alabilirmiyim. Cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benim babam da börek ve pide ustası börekçide çalışıyor aynı durum babam içinde geçerlimidir? 1989 işe giriş 20+ senedir aynı mesleği yapıyor lütfen yardımcı olurmusunuz operasyon yöneticisi üzerinden başvuralım ona göre ve bu meslek kodunu nasıl değiştireceğiz eğer uygunsak.
-
@rashiee, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
@Begmehmed, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
Arkadaşlar selamlar. Green card 2021 talihlisiyim yaşım 40 kebapçı ustasıyım (aşçı) ama orta okul mezunu olduğumdan diplomam yetersiz meslek yeterliliğne baktığımda onunda puanının yetersiz olduğunu gördüm. Fakat formu incelediğimde daha önce aynı durumda olan bi arkadaşımız meslek kodunu aşçılıktan operasyon müdürlüğü ile değiştirmiş ordaki yazıda nasıl bi netice aldığı hakkında bi bilgi yoktu.ben bugün sgk dan kendi koduma baktığımda aynı kod bizdede var ( operasyon yöneticiliği) ve bu kodun puanı yüksek 7>8 . Sormak istediğim mesleki kodumu değiştirirsem green cardı alabilirmiyim. Cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benim babam da börek ve pide ustası börekçide çalışıyor aynı durum babam içinde geçerlimidir? 1989 işe giriş 20+ senedir aynı mesleği yapıyor lütfen yardımcı olurmusunuz operasyon yöneticisi üzerinden başvuralım ona göre ve bu meslek kodunu nasıl değiştireceğiz eğer uygunsak.
Evet, eger meslek tanimina uyuyorsaniz o kodu kullanabilirsiniz.
Resmi siteden en uygun meslegi bulun isterseniz:
https://www.onetonline.org/ -
Ben bu sene gren cart başvuru yaptım meslegim tır şöförü ortaokul diplomam var sizce tır şöförü kabul ederlermi puanlaması 6 yani 7 nin altında ama Amerika’da bir avukata danıştım Tır şöförü Amerika’da geçerli bir meslek ve aranan mesleklerden olduğu için başvurabilirsiniz dedi sizin fikirlerinizde almak isterim.
-
@eyyupcakan, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
Ben bu sene gren cart başvuru yaptım meslegim tır şöförü ortaokul diplomam var sizce tır şöförü kabul ederlermi puanlaması 6 yani 7 nin altında ama Amerika’da bir avukata danıştım Tır şöförü Amerika’da geçerli bir meslek ve aranan mesleklerden olduğu için başvurabilirsiniz dedi sizin fikirlerinizde almak isterim.
Bunun kararini dosyanizi inceleyen konsolos verecek ama cekilis sartlarini saglamiyorsunuz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları
O nedenle, secilseniz bile vize alma konusunda cok umitli olmamanizi tavsiye ederim. Ayrica belirtmis olayim, acik lise diplomasini da gecerli kabul ediyorlar.
-
Yani açık lise derken şimdi açıköğretim kayıt yapsam seçildim diyeli konsolosluk açıköğretim lise okuyorum diye bir evrakmı göstermem gerek
-
@eyyupcakan mezun olmanız gerekli
-
Merhaba arkadaşlar, açık liseyi bu yılın temmuz(3) ayında gireceğim sınav ile bitiriyorum. 1 dersim kaldım. Bu gün green kart kazandığımı öğrendim. Nasıl bir yol izlemeliyim. Şuan konsolosluk kapalı. Lise diplomam var diye formu doldurmayı düşünüyorum o zamana kadar çoktan diplomayı almış olurum. Ortalama 2 ay 20 gün var diplomayı almama. Veya bekleyip sınava girmeme kısa süre kala formu göndereyim diye düşünüyorum. Bu seferde form ne kadar erken gonderilirse şansın o kadar artar diyorlar çok kazanan varmış. Kararsız kaldım. Yoksa diplomam var diyip formun göndereyim mülakatı mi erteletmenin yoluna bakayım.
-
@NOOB-MAN, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
Merhaba arkadaşlar, açık liseyi bu yılın temmuz(3) ayında gireceğim sınav ile bitiriyorum. 1 dersim kaldım. Bu gün green kart kazandığımı öğrendim. Nasıl bir yol izlemeliyim. Şuan konsolosluk kapalı. Lise diplomam var diye formu doldurmayı düşünüyorum o zamana kadar çoktan diplomayı almış olurum. Ortalama 2 ay 20 gün var diplomayı almama. Veya bekleyip sınava girmeme kısa süre kala formu göndereyim diye düşünüyorum. Bu seferde form ne kadar erken gonderilirse şansın o kadar artar diyorlar çok kazanan varmış. Kararsız kaldım. Yoksa diplomam var diyip formun göndereyim mülakatı mi erteletmenin yoluna bakayım.
dosya numaraniz kac?
-
@crazycells SANIRIM Case Number SON 4 HANEDEN BAHSEDIYORSUNUZ : 4XXX
-
@NOOB-MAN, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
@crazycells SANIRIM
Case Number SON 4 HANEDEN BAHSEDIYORSUNUZ : 4XXXson 3 haneyi X'leyin...
dosya numaraniz oldukca dusuk o nedenle Temmuz'da diplomayi aldiginiz zaman DS-260 formunu doldurabilirsiniz.
-
@crazycells teşekkür ederim . 2 ay bekleyip göndereceğim.
-
Benim bir sıkıntım var
-
@notry, içinde söyledi: Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak
Benim bir sıkıntım var size danışmak istiyorum bu sene eşime greencard çıktı ama eşim hala açık lise öğrencisi ve mülakat zamanına kadar bitiremiycek gibi gözüküyor benim güvendiğim uzmanlık gerektiren bir işte 5 yıl içinde 2 yıl çalışmış olması sayesinde bu sekmeyi halletmekti ama abd çalışma bakanlığı sayfasından kontrol ettiğimde 3 seviye 6-7 olarak çıkıyor bunla ilgili bir süre iş kolları var herhangi birine eşimi uydurmaya çalışsak olur mu eşime ait 2 tane iş yeri var bir tanesi güzellik salonu bir tanesi kültürel amaçlı kursalarla ilgili acaba bunlar için farklı bir iş kolu bulsak bizden ne tarz belgeler isterler yardımcı olabilirseniz sevnirim şimdiden teşekkürler KÜLTÜREL EĞİTİM VEREN KURSLARIN FAALİYETİ (BALE, DANS, MÜZİK, FOTOĞRAF, HALK OYUNU, RESİM, DRAMA, VB. EĞİTİMİ DÂHİL, TEMEL, ORTA VE YÜKSEKÖĞRETİM DÜZEYİNDE VERİLEN EĞİTİM HARİÇ) ve GÜZELLİK SALONLARININ FAALİYETLERİ (CİLT BAKIMI, KAŞ ALMA, AĞDA, MANİKÜR, PEDİKÜR VB.NİN BİR ARADA SUNULDUĞU SALONLAR) (SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ HARİÇ)
esinizin 30 Eylul 2022'ye kadar diplomasini almis olma ihtimali var mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum