Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
351 103 38.9k 102
  • ⭐⭐

Ilk geldigimizde turk ehliyetleri ile infinity den aylik 180 $ olarak odedigimiz araba sigortasi bu ayin 24 ne bitiyor ve bugun gidip geico 'dan aylik 130 $'a yaptirdik. 10 $lik hediye kart verdiler birde 2. Ay 17 $ odeyecekmisiz sadece 😊

• Bir sorum var, diyelimki arabanın sigortası doldu. Arabayı hiç kullanmıyorum oyle duruyor kapının önünde, o arabaya sigorta yaptırmazsam sıkıntı olur mu? washington eyaletinde yasıyorum.

• Sn @nicely ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. 4 aydır kullanmıyorum. Ay başında oradaydım 15 gün kullandım. Muayene bakım falan yaptırdım. DMV ye kaydettirdim.
    Sigortaya aylık 150$ veriyorum ve araba garajda yatıyor. Muhtemelen 4 ay daha yatacak. Şöyle bir durum var. Arabayı yıllık plaka sticker'ı için kayıt yaptırırken "Kayıtlı olduğu sürede sigortalı olacağını kabul ediyorum. Aksi takdirde 500$ cezası var" gibi bir yazı vardı. O yüzden iptal ettirmedim.
    Selamlar

• @nicely araci kullanmayacaksaniz sigorta yaptirmaniza gerek yok. @arnblt neden sigortasini iptal ettirmediniz ki?

• @arnblt Eger inspection tarihi yakin degilse sigortayi iptal ettirebilirsiniz. Ama inspection sirasinda mutlaka sigortayi gormek istiyorlar.
    Ama su da var, olur da bir gezelim, suraya gidelim filan derseniz sigortasiz surmek risk olur. CA belgelerinde okumustum gecici sure de olsa araci trafikten aliyorum gibi bir sey var. Aslinda garajda duran arabalar icin. Bu durumda sanirim inspection bile gerekmiyor. Atiyorum araba koleksiyonerisiniz ya da dunya turuna cikacaksiniz arac 1 yil yatacak. O durumlar icin yapiyorlar. O zaman inspection da gerekmiyor.

• @yalta plaka sticker ı için kayıt yaptırırken kayıtlı olduğu dönemde sigortalı olmalısınız yazıyordu.

• @arnblt eger suresi dolmak uzere ise ve yenilemeniz gerekiyorsa sigortayi yaptirip stickeri yenileyip tekrar sigortayi iptal edebilirsiniz. Tabii bu iptal durumlari sigorta sirketlerindeki statunuzu kotu yonde etkileyecektir ama kotu yonde etkilenecek diye de en az 600 dolar odenmez :D

• Kredi ile alınan araçta sigorta iptal ettiren oldu mu? Bunun kredi kontratına göre cezası var diye okumuştum. Fark edilince kendileri yüksek bir fiyattan sigorta yapıp, kredi taksidine ekliyorlarmış. Aracı pek kullanmıyorum, saçma derecede yüksek full coverage ödüyorum.

• @caglarcan tam kelime karşılığını hatırlayamadım ama aracınız, kredinizi ödeyemediğiniz zaman elinizden alacakları mal olduğu olduğu için sigortayı zorunlu tutuyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@knnrn, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

@erbatur Şurada yazılanlara bir göz atın: https://yesilkartforum.com/forum/topic/550/araç-sigortası-hesaplama

Ben kendim ve eşim için uzun bir süre (2 sürücü, 2 araç için full coverage) aylık 330 dolar civarında primler ödedim, 6 aylık 2000 dolar yani. Texas ehliyetimiz olsa da yeni olduğu için fiyatlar yüksek çıkıyor.

6 ay önce Root'a geçtim, ödediğim rakam yarıya düştü. Geçenlerde Root'un yenileme zamanı gelmişti. Diğer firmalara bakayım dedim, artık ehliyetim neredeyse 2 yıllık olduğu için ucuzlamıştır diye. Ama en düşük aylık 250 dolar verdiler. Root için 6 aylık 800 dolar ödedim. Kapsamı da çok geniş.

Uninsured/underinsured motorist, adından da anlaşılacağı üzere sigortası olmayan veya kapsamı çok düşük olan bir sürücü size çarparsa (karşı taraf hatalı) aracınıza veya size gelecek masrafları karşılıyor. Böyle bir durumda bu kapsam yoksa, çarpan kişiyi dava etmekten başka çareniz kalmıyor. Bu davalar da genelde yıllar sürüyor ve sonunda elinize hiçbir şey geçmeyebiliyor. Sigortasız veya minimum sigortaya sahip sürücü sayısı çok fazla. İptal etmenizi kesinlikle önermem.

Root'u çok övdüm ama onun da sonu geldi. Her poliçede fiyatı yükseliyordu. En son 6 aylık 1000 dolar olan poliçe için 1200 dolarlık yenileme olacağını söylediler. Ben de fiyat araştırması yaptım. State Farm aynı kapsamı evin kiracı sigortası ile birlikte aylık 140 dolara verdi. Üstelik 6 aylık peşin ödeme değil aylık taksitle ödeme şeklinde. Ben de State Farm'a geçtim.

• merhaba daha henüz green card ssn vs olmadan hatta abd'ye giriş yapmadan sigorta teklifi alabileceğim yer vs varmı acaba bilğiniz varmı

• @knnrn, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

@erbatur Şurada yazılanlara bir göz atın: https://yesilkartforum.com/forum/topic/550/araç-sigortası-hesaplama

Ben kendim ve eşim için uzun bir süre (2 sürücü, 2 araç için full coverage) aylık 330 dolar civarında primler ödedim, 6 aylık 2000 dolar yani. Texas ehliyetimiz olsa da yeni olduğu için fiyatlar yüksek çıkıyor.

6 ay önce Root'a geçtim, ödediğim rakam yarıya düştü. Geçenlerde Root'un yenileme zamanı gelmişti. Diğer firmalara bakayım dedim, artık ehliyetim neredeyse 2 yıllık olduğu için ucuzlamıştır diye. Ama en düşük aylık 250 dolar verdiler. Root için 6 aylık 800 dolar ödedim. Kapsamı da çok geniş.

Uninsured/underinsured motorist, adından da anlaşılacağı üzere sigortası olmayan veya kapsamı çok düşük olan bir sürücü size çarparsa (karşı taraf hatalı) aracınıza veya size gelecek masrafları karşılıyor. Böyle bir durumda bu kapsam yoksa, çarpan kişiyi dava etmekten başka çareniz kalmıyor. Bu davalar da genelde yıllar sürüyor ve sonunda elinize hiçbir şey geçmeyebiliyor. Sigortasız veya minimum sigortaya sahip sürücü sayısı çok fazla. İptal etmenizi kesinlikle önermem.

Root'u çok övdüm ama onun da sonu geldi. Her poliçede fiyatı yükseliyordu. En son 6 aylık 1000 dolar olan poliçe için 1200 dolarlık yenileme olacağını söylediler. Ben de fiyat araştırması yaptım. State Farm aynı kapsamı evin kiracı sigortası ile birlikte aylık 140 dolara verdi. Üstelik 6 aylık peşin ödeme değil aylık taksitle ödeme şeklinde. Ben de State Farm'a geçtim.

Ucuza araç sigortası yapan firmanın kaza sonrası kişiye olan ilgisi ve hasar onarım bedelini ödemelerinde zorluk çıkartması gibi hususlarıda göz önüne aldınızmı?
    Yada bizim buradaki "şikayet var" tarzı şikayet edilen firmalar hakkında bilgi alınacak bir platform varmı?

• ⭐⭐

@kartalveat, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

Ucuza araç sigortası yapan firmanın kaza sonrası kişiye olan ilgisi ve hasar onarım bedelini ödemelerinde zorluk çıkartması gibi hususlarıda göz önüne aldınızmı?
    Yada bizim buradaki "şikayet var" tarzı şikayet edilen firmalar hakkında bilgi alınacak bir platform varmı?

State Farm en bilinen ve en büyük sigorta firmalarından biri. Cirosu 80 milyar dolar civarı. Firmanın adını ve reviews yazarsanız Google’a bütün firmalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Genel araştırmalar için “top 5 auto insurance companies” gibi aramalarla, bir çok değerlendirme yapan siteye ulaşabilirsiniz.

• @kartalveat Evet, @Ryback de dediği gibi State Farm en büyüklerden biri. Daha önce yaptığımız bir kazada karşı tarafın sigortasıydı ve hiçbir zorluk çıkarmadı.

• @Ryback, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

@kartalveat, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

........... Firmanın adını ve reviews yazarsanız Google’a bütün firmalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Genel araştırmalar için “top 5 auto insurance companies” gibi aramalarla, bir çok değerlendirme yapan siteye ulaşabilirsiniz.

Bilgi için teşekkür ederim.
    Bu yanıtınızla bir taşla iki kuş vurmuş gibi oldum.
    Sigorta haricinde ayrıca google aramadan araştırmanın kısa yolunuda öğrendim.

• 2012 toyota Prius - New York - Tek sürücü
    2020 - Kasım ABD ehliyet

250$ ödüyorum. 6-7 firmaya sordum hepsi bu 400+ fiyat çıkardılar. Ve sigorta minimum kapsamda. Liberty mutual ile yaptırdım. Aralıklarla fiyat alıyorum ama hala düşmedi fiyat.

• ⭐⭐⭐

@M-Emir ne kadar sure icin? 1 aylik mi, 6 aylik mi? Bir de sigortalarda da credit history gibi bir durum var. Emin degilim ama surekli sorgulamanin da olumsuz etkileri olabilir.

• @keysnambır 1 aylık fiyat. Öyle mi bunu bilmiyordum. Baya bir sorgulama yaptım ama fiyat hep aynı çıktı. Biraz ara vereyim o halde. Çok pahalı çıkıyor sigorta neden bilmiyorum sanırım ny yüksek.

• ⭐⭐⭐

@M-Emir "what affects insurance rates" diye googleda aratirsaniz fiyati etkileyen bircok kriter oldugunu gorebilirsiniz. Sigorta minimum derken, sadece liability mi demek istediniz yoksa kapsamin ufak oldugunu mu? Sadece liability 250 ise fazlaymis (new york icin fiyatlari bilemiyorum, texasa gore dusundum). Cezaniz var mi?

• ⭐⭐⭐

@M-Emir Baska bir konuya bakarken 4 kazaya karistiginizi gordum simdi. (tekrar bakinca bunlardan sadece birini sigortaya bildirmissiniz sanirim dogru anladiysam) https://yesilkartforum.com/forum/post/203141 Bu da etkileyebilir.

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    122 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Abd Ehliyet Süreleri

Ehliyet ve Araba
    3
    1 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    arelA
    @crazycells Abd Ehliyet Süreleri içinde söyledi: z. Cunku yasalara gore ABD'de turist/calisma vizesiyle bulunuyorsaniz bu statunuzu gosteren belgeleri surekli yaninizda tasimalisiniz. Teşekkür ederim...
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
  • ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

Ehliyet ve Araba
    312
    18 Oy
    312 İleti
    55k Bakış
    ayvalik10A
    @efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k