Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,

    Bugün 09.45’teki randevumuz için 09.10’da konsolosluk önündeydik. Eşimle benim isimlerimizi aldıktan sonra 20 dk sonra gelmemizi söylediler. Tam 09.30’da tekrar oradaydık. Görevli anım önce pasaportlarımızı istedi ve maskelerimizi indirterek yüz kontrolü yaptı, şeffaf kağıdı ellerimize sürdü.. Sonra girişte yer alan covid formunu doldurmamızı istedi. İki kişi tek sayfa olarak isim ve imza ile formu doldurduk. Akabinde güvenlik kontrolünden geçtik. Unganlardan aldığım CD’ler de hazırladığım dosyada olduğundan ötürü metal dedektörde öttüler. Orada bırakıp çıkarken alabileceğimizi söylediler ve üzerinde numara yazan bir kart verdiler. Sonrasında görevli beyefendi bizi ana binaya aldı.

    Önce pasaportların arkasına etiket yapıştırdı sonra sıra numaramızı verip oturma alanında beklememizi söyledi. Sırada sadece bir kişi vardı. Işığımız yandı ve ilk olarak evrak teslim bankosuna gittik. Buradaki hanımefendi maille gelen “Mülakat günü getirilecekler” kısmındaki sıraya göre belgeleri istedi. Lotoyu kim kazandı diye sordu. Diploma orijinal ve kopyasını aldı. Mezuniyet belgesini de çıkarmıştım, ancak gerek yok dedi. Nüfus kayıt örnekleri ve adli sicil kaydı evraklarını KCC’ye gönderildiği şekli ile istedi. Evlilik cüzdanını ve fotokopilerini aldı. Kaç yıldır evlisiniz, nerede oturuyorsunuz dedi. Maddi durum gösteren belgeleri talep etti. Hesap dökümü (25K dolar), ev tapu fotokopisi ve evin arsa değerini gösteren e-devletten aldığım belgeyi teslim ettim. Ek olarak sponsor formu I-134 ve sponsorun gelirini belgeleyen evrakları da teslim ettim. PTT kaydını yapmış mıydınız diye sordu. “Evet” deyip çıktısını uzatırken vermenize gerek yok yaptıysanız dedi. Bu arada Amerika’daki adres bilgisinin fotokopisini de çıkarmıştım ama forumda yazdıysanız gerek yok dedi. Kontrol etti, yazılı olduğunu görünce almadı. Evrakların tamamını aldıktan sonra tekrar içeri geçip ödeme için beklememizi söyledi.

    En uzun bekleyiş bu kısımda oldu. 10dk kadar bekledikten sonra numaramız yandı ve ödeme için bankoya gittik. Buradaki Amerikalı beyefendi Türkçe olarak konuştu. Kazanaın kim olduğunu sordu. Sonrasında 2 kişi olarak 660 dolar ödeyip tekrardan beklemeye koyulduk. 5 dk bekledikten sonr ilk bankodaki esmer, gözlüklü Hint asıllı beyefendi bizi mülakata çağırdı. Selamlaşıp, hal hatır sordu. Kazananın kim olduğunu sordu sonra yemin ettirdi. Bunların tamamını İngilizce olarak gerçekleştirdik, ancak sonrasında bize İngilizce mi devam edelim diye sordu. 😊 Biz de evt dedik. Burada ne iş yapıyorsunuz diye önce bana sordu sonra da eşime sordu. Amerika’da nereye gideceksiniz dedi. Los Angeles dedim. Neden oraı dedi. Yakın bir arkadaşım var ondan dedim. Orada ne yapmayı düşünüyorsunuz dedi. Ben ürün müdürü olduğum ve tecrübeli olduğum için benzer bir işte çalışmak istediğimi söyledim. Eşime de orada ne yapacaksınız diye sordu aynı şekilde. Türkiye deki yıllık kazancımızın toplamının ne kadar olduğunu sordu. Sonra gülerek gergin misiniz? Lütfen rahat olun her şey yolunda gidiyor dedi. Ben de sürecin oldukça yorucu geçtiğini, ilk mülakatımızın ertelendiğini ve yıpratıcı olduğunu söyledim. O da Kovid yüzünden maalesef bu sene böyle oldu diye karşılık verdi gülerek. Ortamı rahatlatmak için eşime benim hangi özelliğimi sevmediğini sordu. Eşim heyecandan cevap veremeyince ben biraz inatçıyımdır, o yönümü sevmez diye cevapladım. O da gülmeye başladı. 😊 Sonra peki sen onun hangi özelliklerini seviyorsun dedi, ben de heşeyini deyince unutma bak yemin ettin doğruyu söylemek zorundasın dedi. 😊 Akabinde hesabımızda ne kadar olduğunu ve hangi yıl evlendiğimizi sordu. Tüm cevapları bilgisayara işledi. Genel olarak iyi gittiğini anlamıştık ve sonunda artık gönül rahatlığıyla Amerika’ya gidebilirsiniz vizenizi onayladım ancak pasaportlarınızı en fazla 5 gün kadar bekleyeceksiniz dedi. Biz de teşekkürlerimizi ilettik ve yeni hayatımıza adım atacağımız ilk adımın sevinciyle konsolosluk binasından ayrıldık.

    Lotonun çıkmasıyla başlayan yaklaşık 1,5 yılın sonunda vizeyi almak oldukça mutlu etti bizi. Bu süreçte fazlasıyla yorulduk. Ancak özellikle , sayın @crazycells ve @Muhtaradana herkesten çok daha fazla yoruldu. Öncelikle onlar olmak üzere bu forumda emeği geçen ,birbirine destek olan siz değerli insanlara çok teşekkür ederim. Arkada sabırla ve umutla bekleyen herkesin de vizesini almasını canı gönülden diliyorum. Umarım herkes istediğine kavuşur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dirilo sanırım hint asıllı beyefendinin neşesi yerindeydi bugün 🙂
    tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @dirilo tebrik ederim 🙂


  • @Masda teşekkürler 🙏 neyse ki güleryüzlüydü 😀yoksa benim de yüreğime inebilirdi


  • @gucarslan @hasan44 teşekkürler darısı tüm isteyenlerin başına 🙏


  • @gucarslan sanırım öyleydi. Bundan sonra mülakata girenler için de böyle devam etsin. 😊 Teşekkür ederim


  • @hasan44 teşekkür ederim


  • bisey sormak istiyorum, amsterdamda bugun mülakata girdim geniş olarak daha sonra yazacağım, ama anlamadigim birey oldu, görüşmede ne bana soru sordular sizin gibi ne de benden banka dokumanlarini istediler, pasaportumu Aldi geri vermedi buna basacak diye , burdan almam gereken bi belge var onu almamı söyledi, yeşil bi kagit doldurdu, onda eksik olan belge ve hastane raporlarının beklendiği yazmakta, bana soru sormamalari ve banka kayitlarinin istenmemesi normal mi sizce, yoksa vermeyecekler de beni mi oyalıyorlar


  • @hakanguner ve ben haala ais kadi yapamıyorum , bugun hastanedeyken aradalar yapmalısın diye yapamadım, ben mi beceremiyorum yoksa yanlış numaralar mi giriyorum anlamadım

  • ⭐⭐

    @dirilo Tebrikler! Herkes böyle güzel mülakat tecrübesi yaşar ve vizelerine kavuşur umarım 🙂


  • @hakanguner merhaba, neden oyalasınlar, olumsuz olsaydı pasaportunuzu almazlardı, aldınız bence eksik evraklardan sonra herşey tamam 🙂


  • Merhaba,
    Ben ara ara AIS sayfasına girip randevuların açılıp açılmadığını kontrol ediyordum. Bir Cuma günü eşimle dışarı çıkmıştık. Açık hava da canlı müzik dinlerken telegramdaki mesajlar birikmiş yine bir gözden geçireyim dedim. O sırada Ais sayfasının açıldığını okudum. İnanamadım ve hemen kontrol ettim ki gerçekten açılmış. Eşime Pazartesi ve Çarşamba günleri randevu saatleri gözüküyor, 16 Eylül Çarşamba ya en son randevu saati olan 14:30 a alıyorum dedim ve aldım. Ama hala inanmıyorum ta ki randevu onay maili gelene kadar. Daha sonra da Pazartesi saat 9:30 a doktor randevularını aldım. Bu arada AIS sayfasında benim bölümüm ile eşim ve kızımın bölümleri ayrı ayrı gözüküyor bu yüzden ben randevu aldığında sanki onlar randevu almamış gibi duruyordu. Ankara ya mail attığımda bunun sorun olmadığını söylediler.
    Banka hesap dökümlerini Ankara dan çıkardım. Ziraat bankası tek imzalı olarak verdi. İmza sirküsünü vermek istemedi. Başka bankalar veriyor siz niye vermiyorsunuz diyince, bizden yazılı olarak istemeleri lazım biz onlardan istersek bize verecekler mi dedi. Vermezler tabii ki dedim. Sonun da sirküleri aldım. Bunu haricinde Finans ve İş Bankasından da aldım. Hem dolar hem de tl hesaplarımı gösterdim.
    Pazartesi Unganlarda sağlık kontrollerimizi olduk. Öğleden sonra doktor muayenesi için tekrar gittik. Benim ve kızımın aşı karneleri doluydu. Hatta doktor bey kızıma “ne güzel en eski aşıların bile gözüküyor” dedi. Bana ve eşime 2 şer kızıma ise 3 adet aşı yaptı. Toplamda 235+790=1025$ ödedik. Salı günü de raporlarımızı aldık. Aşı formlarını ve CD leri ayırıp, sarı zarfları evrak dosyalarımıza ekledik.
    Çarşamba günü 20dk önceden konsoloslosluğa gittik. Bu arada Hotel Best te kaldık. Hem Unganlara hem de Konsolosluğa çok yakın. Önümüzde öğrenci vizesi almaya gelen birkaç kişi vardı. 45dk sonra içeri girdik. İçeride biz ve bizden bir sonraki randevusu olan aile vardı. Numara falan vermediler. Zaten toplantı halindelerdi içeride de bekledik. Evrakları teslim ettim. Amerikada gideceğiniz yerin adresi yok nereye gideceksiniz dedi, onu söyledim. Hem KCC ye gönderdiklerimi hem de yenilerini teslim ettim. Sonra vize ücretlerini ödedim 330x3=990$ 10 dk daha bekledikten sonra siyahi bey bizi mülakata çağırdı. Çok olumlu başladı, hatta sanki onayı aldık da formaliteden sorular soruyormuş gibi bir izlenim oluştu bende. Yemin ettik, parmak izlerimizi aldı. Kızım 10 yaşında olduğu için onun yerine yine ben parmak izi verdim. İngilizce mi Türkçe mi diye sordu. İngilizce dedim. Diplomam ingilizceydi bu ne diploması dedi, master diplomam isterseniz üniversite diplomam da yanımda var dedim. İstemedi. Hangi ülkelerde bulunduğumu sordu (sabıka kayıtları için). İngiltere 9 ay, Nijer 2 yıl dedim. Ne iş yaptığımı sordu, mühendisim havalimanı inşaa ediyoruz dedim. Orada mı yaşıyorsunuz ailecek dedi. Hayır, ben gidip geliyorum dedim. Amerikada da aynı işi mi yapacaksınız diye sordu evet dedim. Virginia ya mı gideceksiniz dedi. Evet ama dedim o adres sadece GC için o adreste yaşamayacağım. Onlar eşimin kuzenleri bize ilk etapda ev, araba vs konularında yardımcı olacaklar dedim. Toplamda 80K$ gösterdim. Evlilik cüzdanımı ve eski pasaportlarımı (KCC ye gönderdiğim pasaportların süresi dolduğu için yenilerini çıkarmıştım) geri verdi.
    Vizeniz onaylanmıştır dedi. Birşey sormak istiyorum dedim. Ais kaydındaki problemi anlattım. Sorun olmaz, beklettiğimiz için özür dileriz dedi. Gülerek ayrıldık. Cuma günü de PTT den pasaportlarımızı aldık.
    Bu süre zarfında yeşilkartforumdan, özellikle muhtaradana ve crazycells den çok şey öğrendi. Gerçekten çok sabırlılar ve işlerini çok titiz yapıyorlar. Forumda yardımcı yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Soracağım soruları önce forumda aradım ve %90 nının cevabını buldum ve hatta aklıma gelmeyen ve muhtemel karşılaşabileceğim sorunlarla ilgili de çözümleri de gördüm. Benim tek dayanağım yesilkartforum oldu ve olacaktır. Vizesini henüz alamayanlara sabır diliyorum, hakim Mehta 30 Eylül ü uzatığında herkesin alacağına inanıyorum.


  • @Orkun-De tebrik ediyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Orkun-De

    Tebrikler Orkun bey. Yeni hayatınızda mutluluklar ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakanguner, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    bisey sormak istiyorum, amsterdamda bugun mülakata girdim geniş olarak daha sonra yazacağım, ama anlamadigim birey oldu, görüşmede ne bana soru sordular sizin gibi ne de benden banka dokumanlarini istediler, pasaportumu Aldi geri vermedi buna basacak diye , burdan almam gereken bi belge var onu almamı söyledi, yeşil bi kagit doldurdu, onda eksik olan belge ve hastane raporlarının beklendiği yazmakta, bana soru sormamalari ve banka kayitlarinin istenmemesi normal mi sizce, yoksa vermeyecekler de beni mi oyalıyorlar

    sorulan sorular zaten formalite. O nedenle sormasalar da olur. Eksik belgelerin hizli bir sekilde tamamlanmasi onemli...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dirilo hayirli, ugurlu olsun ...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orkun-De hayirli, ugurlu olsun


  • @crazycells teşekkür ederim


  • @Orkun-De bey tebrik ederim darısı bekleyen herkesin başına.

  • ⭐⭐⭐

    @Orkun-De, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba,
    Ben ara ara AIS sayfasına girip randevuların açılıp açılmadığını kontrol ediyordum. Bir Cuma günü eşimle dışarı çıkmıştık. Açık hava da canlı müzik dinlerken telegramdaki mesajlar birikmiş yine bir gözden geçireyim dedim. O sırada Ais sayfasının açıldığını okudum. İnanamadım ve hemen kontrol ettim ki gerçekten açılmış. Eşime Pazartesi ve Çarşamba günleri randevu saatleri gözüküyor, 16 Eylül Çarşamba ya en son randevu saati olan 14:30 a alıyorum dedim ve aldım. Ama hala inanmıyorum ta ki randevu onay maili gelene kadar. Daha sonra da Pazartesi saat 9:30 a doktor randevularını aldım. Bu arada AIS sayfasında benim bölümüm ile eşim ve kızımın bölümleri ayrı ayrı gözüküyor bu yüzden ben randevu aldığında sanki onlar randevu almamış gibi duruyordu. Ankara ya mail attığımda bunun sorun olmadığını söylediler.
    Banka hesap dökümlerini Ankara dan çıkardım. Ziraat bankası tek imzalı olarak verdi. İmza sirküsünü vermek istemedi. Başka bankalar veriyor siz niye vermiyorsunuz diyince, bizden yazılı olarak istemeleri lazım biz onlardan istersek bize verecekler mi dedi. Vermezler tabii ki dedim. Sonun da sirküleri aldım. Bunu haricinde Finans ve İş Bankasından da aldım. Hem dolar hem de tl hesaplarımı gösterdim.
    Pazartesi Unganlarda sağlık kontrollerimizi olduk. Öğleden sonra doktor muayenesi için tekrar gittik. Benim ve kızımın aşı karneleri doluydu. Hatta doktor bey kızıma “ne güzel en eski aşıların bile gözüküyor” dedi. Bana ve eşime 2 şer kızıma ise 3 adet aşı yaptı. Toplamda 235+790=1025$ ödedik. Salı günü de raporlarımızı aldık. Aşı formlarını ve CD leri ayırıp, sarı zarfları evrak dosyalarımıza ekledik.
    Çarşamba günü 20dk önceden konsoloslosluğa gittik. Bu arada Hotel Best te kaldık. Hem Unganlara hem de Konsolosluğa çok yakın. Önümüzde öğrenci vizesi almaya gelen birkaç kişi vardı. 45dk sonra içeri girdik. İçeride biz ve bizden bir sonraki randevusu olan aile vardı. Numara falan vermediler. Zaten toplantı halindelerdi içeride de bekledik. Evrakları teslim ettim. Amerikada gideceğiniz yerin adresi yok nereye gideceksiniz dedi, onu söyledim. Hem KCC ye gönderdiklerimi hem de yenilerini teslim ettim. Sonra vize ücretlerini ödedim 330x3=990$ 10 dk daha bekledikten sonra siyahi bey bizi mülakata çağırdı. Çok olumlu başladı, hatta sanki onayı aldık da formaliteden sorular soruyormuş gibi bir izlenim oluştu bende. Yemin ettik, parmak izlerimizi aldı. Kızım 10 yaşında olduğu için onun yerine yine ben parmak izi verdim. İngilizce mi Türkçe mi diye sordu. İngilizce dedim. Diplomam ingilizceydi bu ne diploması dedi, master diplomam isterseniz üniversite diplomam da yanımda var dedim. İstemedi. Hangi ülkelerde bulunduğumu sordu (sabıka kayıtları için). İngiltere 9 ay, Nijer 2 yıl dedim. Ne iş yaptığımı sordu, mühendisim havalimanı inşaa ediyoruz dedim. Orada mı yaşıyorsunuz ailecek dedi. Hayır, ben gidip geliyorum dedim. Amerikada da aynı işi mi yapacaksınız diye sordu evet dedim. Virginia ya mı gideceksiniz dedi. Evet ama dedim o adres sadece GC için o adreste yaşamayacağım. Onlar eşimin kuzenleri bize ilk etapda ev, araba vs konularında yardımcı olacaklar dedim. Toplamda 80K$ gösterdim. Evlilik cüzdanımı ve eski pasaportlarımı (KCC ye gönderdiğim pasaportların süresi dolduğu için yenilerini çıkarmıştım) geri verdi.
    Vizeniz onaylanmıştır dedi. Birşey sormak istiyorum dedim. Ais kaydındaki problemi anlattım. Sorun olmaz, beklettiğimiz için özür dileriz dedi. Gülerek ayrıldık. Cuma günü de PTT den pasaportlarımızı aldık.
    Bu süre zarfında yeşilkartforumdan, özellikle muhtaradana ve crazycells den çok şey öğrendi. Gerçekten çok sabırlılar ve işlerini çok titiz yapıyorlar. Forumda yardımcı yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Soracağım soruları önce forumda aradım ve %90 nının cevabını buldum ve hatta aklıma gelmeyen ve muhtemel karşılaşabileceğim sorunlarla ilgili de çözümleri de gördüm. Benim tek dayanağım yesilkartforum oldu ve olacaktır. Vizesini henüz alamayanlara sabır diliyorum, hakim Mehta 30 Eylül ü uzatığında herkesin alacağına inanıyorum.

    Tebrik ederim. Yeni hayatınızda ailenizle mutluluklar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum