[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
Herkese merhaba. Bugün 9.15te randevumuz vardı Ankara'da. Vizemiz onaylandı çok şükür. Salı günü sağlık taramasını halletmiştik. Herhangi bir sıkıntı olmadı herkes güler yüzlüydü. Çarşamba sağlık raporunu aldık. Perşembe 9.00 da konsolosluk önündeydik. Biraz bekledik. İçerden birileri çıkınca bizi de aldılar. Önce numara verdiler. Numaramız yanınca belgeleri teslim ettik. KCC ye gönderdiğimiz belgeleri istediği için eskileri verdik. Hiçbirşey sormadılar. AIS kaydı istemediler. Sonra para ödedik. Sonra esmer gözlüklü bir bey ile tercüman yardımıyla görüşmemiz gerçekleşti. Rahat geçti korkulacak birşey yokmuş 😊 Vizeniz onaylandı hayırlı olsun dedi. 5gün içinde pasaportunuz gelecek dedi. Son birkaç adım kaldı bakalım neler olacak. Umarım herşey güzel olur. Şimdi uçuşlar yok sanırım bekleyip göreceğiz. Herkese çok teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bu süreçte her bilgi önemli çünkü. Herkese bol şans...
-
@Rukiye-Sarı tebrikler :) umarın sonrası için de güzel olur sizler için.
peki maddi kaynak konusunda bildirimlerinizi incelediler mi? göstermiş olduğunuz kaynaklar konusunda herhangi bir soru soruldu mu? bilgi verirseniz çok memnun oluruz. özellikle DV2021'ler çok merak ediyoruz bu kısımdan gelecek soruları.
-
@gucarslan tabi hesabımda ne kadar para olduğunu sordu söyledim. 24k $ ve 4.5k € vardı belgeye baktı. Ne iş yaptığımı sordu. Eşimin ne iş yaptığını sordu. Gittiğimde ne yapacağımı sordu. Çocuk var mı diye sordu. Hepsini cevapladım. Çok özel bir durumunuz olmadıkça ve eksik belgeniz olmadığı sürece korkulacak birşey yok. Çok nazik ve güleryüzlü davranıyorlar. Rahat olun.
-
@Rukiye-Sarı cevabınız için teşekkürler. umarım o günleri görme şansını bizler de yakalarız. mutluluklar şimdiden.. :)
-
Dostlar, vize onayından sonra pasaportlar adrese mi PTT şubesine mi geliyor?
-
@Emrejoy 16 haneden kucuk falan gibi hata alıyorum , nasıl yapmaliyim bilginiz var mi
-
@TURKEYANDUSA evinizin adresini belirtmediyseniz vermiş olduğunuz ptt adresine teslim ediyorlar
-
@hadiharmandar Teşekkür ederim, ev adresi belirtmiştik.
-
@Sngrfrt evet iptal olur ancak avukatlar itiraz için başvurabilir
-
maşallah herkes yurtdışında yaşıyormuş da mülakata ordan girimiyormuş
yahu yokmu ben keçiöğrende önce tavuk ayran gömdüm sonra gittim diyen birisi
ayrıca arkadaşlar kaç para gösterdiğinizi mutlaka söyleyin zira ben ve benim gibi birçok kişi konuşmalardan çok rakamlara odaklanıyor
-
@TURKEYANDUSA seçtiğiniz ptt şubesinden alacaksınız, ev adresine gönderim yapılmıyor
-
MULAKAT TARIHIMI KONTROL EDEMIYORUM YARDIM EDEBILIR MISINIZ, 16 DIGIT HATASI FALAN ALIYORUM
-
@znerus Her sey gonlunuzce olsun. Dualarimiz sizin ile
-
Bu ileti silindi! -
@hakanguner, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
MULAKAT TARIHIMI KONTROL EDEMIYORUM YARDIM EDEBILIR MISINIZ, 16 DIGIT HATASI FALAN ALIYORUM
hangi siteden kontrol ediyorsunuz?
-
@crazycells hallettim çok teşekkürler, baktigim numara yanlismis , onay numarası yerine case numarası falan deniyormuşum
-
Merhaba Herkese ;
Öncelikle vizemiz onaylandı.Mülakat detayları aşağıda ;
Konsolosluk önünde 11.00 da olduk , saat 11.20 de güvenlik çağırdı , elinde ki liste de ikimizinde adı vardı.
Dosyalarımız poşetteydi poşet alamadığını belirtti. O noktada covid sorularını tekrardan doldurduk.
Ardından cebimizde ne varsa X-ray cihazına koyduruldu.
Sonra diğer görüşme salonuna geçtik . Girişte solda genç bir Türk kardeşimize pasaportları verdik . O nokta da bizim sistemsel sıkıntıdan dolayı sadece eşimin ais kaydı olduğundan benimkini sordu , durumu izah ettim tamam dedi.
Elimize numarayı verdi . Numaramızı bekledik , yandıktan sonra gittik İran asıllı olduğunu tahmin ettiğim kişiye evrak teslimine başladık .
Eşim ana talihli olduğundan onun evraklarını istedi .
Diploma fotokopi ve Aslı
Birth certificate
Polis record
Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
2 fotoğraf
Amerika adresi
Sağlık raporu
Yine benim ais kaydımı sordu konuyu izah ettim ekleme yaptı.
Ardından bana geçti benim için
Diploma harici yine aynılarını istedi. Sonra tamamdır yine çağırıcam dedi ve geçtik beklemeye . Çağırdı ödememizi yaptık .
Mülakatı beklememizi iletti.
Chelsea maskeli afacan çocuk sonra bize seslendi , gittik.
Kendisi direk İngilizce başladı bizde hiç bozmadan İngilizce devam ettik.
Sohbet tadında oldu ama bu noktada canı sıkılıyor heralde biraz uzun sürdü Amerikalı arkadaşı moduna geçti . İngilizcemiz iyi olmasına rağmen çok akıcılık bizi yormaya başladı :)
Yemin ettik , parmak izi verdik ve nereye gideceksiniz dedi Georgia Atlanda dedik .
Orada kim var işinizi mi yapacaksınız evet dedik.
Hesabımızda 60k dolar vardı , çok fazlaymış benim bu kadar param yok ne kadar para kazanıyorsunuz Türkiye de yıllık dedi söyledik gülüştük.
Kaç yıldır evlisiniz dedi, cevapladık
Amerika seyehamizi gördü n’aptınız orada fln diye sorulara başladı.
Sonra neden gittiniz dedi şaşırdık işi makaraya vurdu banane neden gittiyseniz dedi güldü..
o gülerken bizi iyice geriyor tabi bu tarz şakalar :)
Son numarasını da sonunda yaptı . Amerika vizenizi iptal ediyorum dedi kaşeyi vurdu turist vizesine , ardından vizenizi de okeyleyemiyorum dedi biz orda dizler çözüldü , şaka şaka öyle olsa turisti iptal etmezdim dedi ve onaylandı 5 güne gelir dedi :)
Sonuç ; İngilizce yaptığımıza pişman olduk :) Sohbet edip bizi makaraya alası geldi abinin . Türkçe olsaydı daha kısa olur rahat ederdik :) -
@omaykan sanırım en eğlenceli mülakat bu oldu :)
umarım oradaki hayatınız da bu kadar eğlenceli geçer.. -
Merhaba arkadaşlar biz de nisan ayında randevusu olup iptal edilenlerdeniz.Konsolosluğu arayıp tekrar randevu aldık..21 Eylül de sağlık randevusu için gittik rutin kontrol ve aşılar olduktan sonra işimiz bitti.
Görüşmede KCC’ye gönderilen evrakları istediler(nüfus kayıt,adli sicil kaydı)diploma aslı ve fotokopisi,mali belgeler,sağlık raporu istendi.Konsolosluğa girerken sağlık raporundaki CD’yi içeri almıyorlar bilginiz olsun,onu götürmenize gerek yok(Ama CD ile giderseniz de sağolsunlar kapıdaki ilgili arkadaşlar alıyor,siz çıkarken geri veriyor.)
Daha sonra görüşmemiz gerçekleşti ve sorunsuz ilerledi.Daha sonrasında tebrikler 5 gün içerisinde pasaportlarınız gelicek dendi.Çok tedirgindik ama inanın çok rahat geçiyor kimse stres olmasın,herkes son derece kibar,güler yüzlü ve anlayışlı.Buradan birçok şeyi takip ederek bilgi sahibi olduk o yüzden en başta @crazycells e ve bilgilerini aktaran arkadaşlara çok teşekkür ederiz.Herkese iyi şanslar...
-
@omaykan hayırlı olsun, baya eğlenceli geçmiş :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum