Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba, biz bugün 11.20 randevumuz için 11.10da unganlardaydık. Çekiliş açıklandığı günden beri her deneyimi, tüm forumu hatmetmiş olmama rağmen eo sonrası bakmaz olmuştum. Alt tarafı bir sağlık kontrolü ama bunca ayın stresli bekleyişiyle her şey silindi gitti aklımdan. İlk günler deneyimlerini paylaşan talihliler merdivenden çıktıklarına kadar anlatıyorlardı, gözümde canlandırmaya çalışıyordum. Ben de deneyimimi o şekilde anlatmak isterdim ama cuma günü olacak mülakatın ve hala alamadığımız hesap dökümünün stresiyle bugün ne yaptım nasıl geçti hiç anlamadım. Aracımızı tunus cad.deki otoparka bıraktık 6 saat orada kaldı 13 tl tuttu. Önce unganlara gittik aşı belgemiz yoktu. Sırayla fotoğraflarımız çekildi ve bize verdikleri bir kağıtla düzen lab.a gitmemiz söylendi. 2 kişi için toplam 230$ istediler. Karttan 1750 tl şeklinde ödeyip kaydımızı yaptırdık. İçerisi genişti oturma alanları boldu ve sosyal mesafeye uymak zor olmuyordu. 5dk sonra kan ve idrar testi için çağırdılar. Ardından röntgen çektirip 12.15te unganlara geri döndük. Kişisel bir sebepten bizim fazla oyalanmamız gerekti. Normalde düzen laba girdikten sonra 15 dk içinde çıkılabilir gibi. Muayene için 16da gelmemizi söylediler. 20 kala arayıp gelebilirsiniz dediler. Boy kilo ölçümünden sonra önlüğü giyip klasik şeker tansiyon kalp vs hastalık var mı soruları oldu. Psikolojik rahatsızlık geçmişi var mı diye sordu. Ergenlikteki önemsiz bir şeyi söylemiş bulundum. Yalan söylemek istemedim ama şimdi ya sıkıntı çıkarırsa diye korkuyorum. Ocak ayında safra kesesi ameliyatı olmuştum onu söyledim. "bu yaşta?" (28)diyerek şaşkınlığını gösterdi. Yanlış hatırlamıyorsam sol koluma 2 sağ koluma 1 aşı yaptı. Gözlüğümü yanımda götürmüştüm kısa bir göz muayenesinden sonra çıktım. Eşime sigara alkol kullanımını da sormuş bana sormadı. Muayene ve aşılar 500 $ tuttu. Onu da kartla ödedik 3850tl çektiler. Tl olarak ödeyince insanın içine daha bir oturuyor. 😅 Sonuçları yarın 2-3 arası alabilirsiniz, dedi. Biz cuma günü alacağımızı söyledik. Biz sıra beklerken renkli gözlü fotoğrafımızı çeken hanım başkasına sadece 2-3 arasında sonuç veriyoruz demişti. Bizimle diğer hanımefendi ilgileniyordu. O 9da açıldıklarını (buçuk da olabilir tam hatırlamıyorum) yarın 2 den sonra ne zaman istersek alabileceğimizi söyledi. Cuma günkü görüşme için iyi dileklerinize ihtiyacımız var. 2005 model arabanın kasko değerini tsb sitesinde bulamadık. Sigortam. Net poliçemize tutar yazmamış onlardan mail almaya uğraşıyoruz. Sabahtan finansbankta işlem başlatmamıza rağmen pandemi sebebiyle bugün imza sürküsü işini bitiremediler. Umarım şu süre uzatılır da isteyen herkes vizesine kavuşur.


  • @28Bjk1903 genel olarak bahsedersem belge isteme kisminda yanimixa goturdugumuz zibilyon tane belgeyi almadılar. kcc ye gonderdigimiz evraklai istedi fakat ustunden 1 sene gectigi icin guncellerini de verdik biz. Lottery ciktiktan sonra evlendigim icin kanit istendi. Fotograf, biletler vs bunlari yanimizdan goturmustuk bunlar istendi. Bu durumda olan arkadaslara tavsiyem samimi olun birbirinize destek olun. Ayrica mulakati ingilizce yapmaya calisin. Sorulara gelirsek;
    Diplomami gosterdi ne mezunusun dedi
    Meslegimi sordu
    Nereye gideceksin
    Neden orayi tercih ettin - aile dostumun yanina gidecegimi, bize evlerinde bir oda ayarladiklarini ve adaptasyon surecinde destek olacaklarini soyledim. Ayrica isim ile ilgili arastirma yaptigimk ve gidecegim yerde bir cok is imkanim oldugunu soyledim.
    Ne zaman evlendiniz
    Ne zaman tanistiniz
    Abd ye gidince ne yapacaksiniz
    Para ile ilgili tek kelime sorulmadi. Vizenizi onayladim dedi.


  • @ozlemc Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Sağolun.


  • @hakanguner, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://www.dvprogram.state.gov/ESC . Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.
    bugun Boyle bi mail aldım , amsterdamda gireceğim diye bildirmiştim ve sağlık icin randevu almam maili de geldi, simdi ne yapmaliyim

    O link bu;

    https://dvprogram.state.gov/ESC/(S(yissdudcw2lqa2fv2vb4iauu))/Default.aspx

    Mülakat tarihinizi bildiriyor. Bilgileri girip kontrol edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @TURKEYANDUSA hayırlı olsun. Bende Sizin gibi 50 sinden sonra Amerika macerasına atilanlardan biriyim. Umarım ailece hayal ettiğiniz bir yaşama kavuşursunuz. Aile bireylerinin geliş ve Amerika'da kalma isteklerini iyi planlayın. İş bulma konusundan bile daha onemli Sizin için. Sayılı günler çabuk geçiyor . Ben ABD de kalışimin 3. Altı aylık periyodunu yariladim gibi. Toplamda 2. Senem dolmak üzere . Aramıza hoş geldiniz.


  • @znerus iyi dileklerimiz sizinle 👍🏻


  • Onay alan herkesi çok çok tebrik ederim sizler adına çok mutlu oldum, burda da ilk zamanlar biraz zor geçicek buna hazır bir psikolojiyle gelirseniz bence çok daha faydalı olur lakin ben öyle yapmamıştım, çünkü burda herşey çok farklı :)) ikinci bir hayat deneyimliyorsunuz her şey gönlünüzce olsun tekrar çok tebrikler

  • ⭐⭐⭐

    @znerus herşey gönlünüzce olsun. İnşallah sizde sorunsuz vizenizi alırsınız 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @ozlemc tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluklar dilerim


  • @hakanguner https://dvprogram.state.gov/ESC/(S(ytrfbb04affr0bwjsr2gwag3))/CheckStatus.aspx
    bu linkten kontrol edebilirsiniz


  • Merhaba işim dolayısıyla süreci takip edemedim birkaç sorum olacak lütfen cevap veririr misiniz?
    Sıralamam 38 binlerde 2020 kazananıyım
    1- 38 binlere onaylama mailleri geldimi( ben evrakları göndereli çok oldu onay gelmedi daha)
    2- eğer eylül sonuna kadar onay gelmezse ve mülakata giremezsem 2020 hakkım iptal mi, bu yıla özel bir esneklik var mı sonuçta numaraların hepsi current oldu bu herkesin mülakata gireceği anlamına mı geliyor?


  • Herkese merhaba. Bugün 9.15te randevumuz vardı Ankara'da. Vizemiz onaylandı çok şükür. Salı günü sağlık taramasını halletmiştik. Herhangi bir sıkıntı olmadı herkes güler yüzlüydü. Çarşamba sağlık raporunu aldık. Perşembe 9.00 da konsolosluk önündeydik. Biraz bekledik. İçerden birileri çıkınca bizi de aldılar. Önce numara verdiler. Numaramız yanınca belgeleri teslim ettik. KCC ye gönderdiğimiz belgeleri istediği için eskileri verdik. Hiçbirşey sormadılar. AIS kaydı istemediler. Sonra para ödedik. Sonra esmer gözlüklü bir bey ile tercüman yardımıyla görüşmemiz gerçekleşti. Rahat geçti korkulacak birşey yokmuş 😊 Vizeniz onaylandı hayırlı olsun dedi. 5gün içinde pasaportunuz gelecek dedi. Son birkaç adım kaldı bakalım neler olacak. Umarım herşey güzel olur. Şimdi uçuşlar yok sanırım bekleyip göreceğiz. Herkese çok teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için. Bu süreçte her bilgi önemli çünkü. Herkese bol şans...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rukiye-Sarı tebrikler 🙂 umarın sonrası için de güzel olur sizler için.

    peki maddi kaynak konusunda bildirimlerinizi incelediler mi? göstermiş olduğunuz kaynaklar konusunda herhangi bir soru soruldu mu? bilgi verirseniz çok memnun oluruz. özellikle DV2021'ler çok merak ediyoruz bu kısımdan gelecek soruları.


  • @gucarslan tabi hesabımda ne kadar para olduğunu sordu söyledim. 24k $ ve 4.5k € vardı belgeye baktı. Ne iş yaptığımı sordu. Eşimin ne iş yaptığını sordu. Gittiğimde ne yapacağımı sordu. Çocuk var mı diye sordu. Hepsini cevapladım. Çok özel bir durumunuz olmadıkça ve eksik belgeniz olmadığı sürece korkulacak birşey yok. Çok nazik ve güleryüzlü davranıyorlar. Rahat olun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rukiye-Sarı cevabınız için teşekkürler. umarım o günleri görme şansını bizler de yakalarız. mutluluklar şimdiden.. 🙂


  • Dostlar, vize onayından sonra pasaportlar adrese mi PTT şubesine mi geliyor?


  • @Emrejoy 16 haneden kucuk falan gibi hata alıyorum , nasıl yapmaliyim bilginiz var mi


  • @TURKEYANDUSA evinizin adresini belirtmediyseniz vermiş olduğunuz ptt adresine teslim ediyorlar


  • @hadiharmandar Teşekkür ederim, ev adresi belirtmiştik.


  • @Sngrfrt evet iptal olur ancak avukatlar itiraz için başvurabilir


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum