Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @OnerO, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Sagolun. KCC'yi aramak mi mantikli yoksa email mi? Surekli copy-paste emaili atiyorlar.

Durumunuz acil degil, o nedenle email yeterlidir simdilik.

• @crazycells DV2020'yi unuttuk. Dogru, haklisiniz.

• Herkese selamlar, 10 binlerin başındayız evrak talep maili az önce geldi arkadaşlar bekleyenlerin bilgisine..

• Oncelikli olarak yorum yapan herkese katkilarinizdan dolayi tesekkurlerimi sunuyorum. Ben de 2021 talihlisiyim ve haziran ayinda sonuc aciklandiktan sonra basvurumu yaptim. Agustos ortasinda evlendikten sonra simdi esimin(kendisi yabanci) ds260 form kaydini yapiyorum. Bu konuyla alakali siz degerli forum uyelerine bir kac sorum var.

1. Formu doldurduktan sonra evlendigim icin artik uzerinde degisiklik yapamiyorum ve formda hala single gozukuyorum. Bu durumu nasil duzeltebilirim?
    2. Esimle birlikte su an avrupada yasiyoruz ve ben ds 260 formunu doldururken adresime o zamanki adresim olan ankarayi secmistim. Esim simdi kaydini yaparken su an avrupada yasadigimiz adresi secti. Kocanin yani beni adresim kisminda “same as present adress" ne anlama geliyor? Yani benim haziran ayindaki ankaradaki adresim mi yoksa esimin belirttigi adres mi ?
    3. Ben mulakat adresini ankara secmistim ancak simdi yurtdisinda yasadigimiz icin turkiye disi bir mulakat adresi secmek istiyorum. Bu durumu nasil duzeltebilirim? Degisiklik nasil yapabilirim?
    4. Saglik taramasi icin mulakat adresimiz turkiye disi bir yer olsa bile turkiyeden aldigimiz saglik taramasi raporunu kullanabilir miyiz?

Saygilarimla,

• @Alican35, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese selamlar, 10 binlerin başındayız evrak talep maili az önce geldi arkadaşlar bekleyenlerin bilgisine..

Tebrikler :)

• @crazycells Teşekkür ederim hocam. Mülakat tarihi alınca tekrar bu konuyu size sorabilir miyim?

Bir de neden mülakat tarihinden önce ds-260 formunu açıp değiştirmiyoruz? Öğrenmek için soruyorum, yanlış anlamayın hocam.

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells Teşekkür ederim hocam. Mülakat tarihi alınca tekrar bu konuyu size sorabilir miyim?

Bir de neden mülakat tarihinden önce ds-260 formunu açıp değiştirmiyoruz? Öğrenmek için soruyorum, yanlış anlamayın hocam.

isterseniz degistirebilirsiniz ama bu vereceginiz adresi bir daha degistirmeniz gerekebilir. Bu durumda her seferinde formda degisiklik yapmak yerine, sadece tek bir adres yazmak ve mulakata bu adresle girmek daha dogru bir yontem...

• @Anıl-M-Yüzer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Oncelikli olarak yorum yapan herkese katkilarinizdan dolayi tesekkurlerimi sunuyorum. Ben de 2021 talihlisiyim ve haziran ayinda sonuc aciklandiktan sonra basvurumu yaptim. Agustos ortasinda evlendikten sonra simdi esimin(kendisi yabanci) ds260 form kaydini yapiyorum. Bu konuyla alakali siz degerli forum uyelerine bir kac sorum var.

1. Formu doldurduktan sonra evlendigim icin artik uzerinde degisiklik yapamiyorum ve formda hala single gozukuyorum. Bu durumu nasil duzeltebilirim?
    2. Esimle birlikte su an avrupada yasiyoruz ve ben ds 260 formunu doldururken adresime o zamanki adresim olan ankarayi secmistim. Esim simdi kaydini yaparken su an avrupada yasadigimiz adresi secti. Kocanin yani beni adresim kisminda “same as present adress" ne anlama geliyor? Yani benim haziran ayindaki ankaradaki adresim mi yoksa esimin belirttigi adres mi ?
    3. Ben mulakat adresini ankara secmistim ancak simdi yurtdisinda yasadigimiz icin turkiye disi bir mulakat adresi secmek istiyorum. Bu durumu nasil duzeltebilirim? Degisiklik nasil yapabilirim?
    4. Saglik taramasi icin mulakat adresimiz turkiye disi bir yer olsa bile turkiyeden aldigimiz saglik taramasi raporunu kullanabilir miyiz?

Saygilarimla,

1. KCC'ye email gonderip DS-260 formunuzu actirip bilgilerinizi guncelleyebilirsiniz.

2. "Present Address" kismina ne yazdiysaniz, o adresle ayni anlamina geliyor...

3. DS-260 formunu gonderirken son asamada mulakat yerini degistirmeniz mumkun. Eger sistem izin vermiyorsa o durumda formu gonderip, sonra KCC'den degistirmesini isteyeceksiniz.

4. Hayir, maalesef kullanamazsiniz. Her konsolosluk sadece anlasmali oldugu doktordan rapor kabul ediyor. Hangi konsoloslukta mulakata girecekseniz , o konsolosluktan doktor bilgisini almalisiniz.

• @crazycells hocam tesekkur ederim. DS 260 formunu actirmanin herhangi bir dezavantaji var mi ?

• Selamlar, evrak maili için aklıma bir şey takıldı. Eşimin pasaport süresi dolduğu için hem eski hem yeni pasaportunu tarayıp göndereceğim. Bunu anlatan bir bilgi yazısı taslağı daha önce paylaşılmıştı burada, ondan yardım alarak durumu belirttim. Fakat bunu pdf olarak eklerken nasıl isimlendirmeliyim ? 2021EU00010xxx_ad_soyad_(burada ne yazmalı)

• Herkese merhaba.

Ds-260 formunu doldurduğumdaki adresten 2 ay önce taşındım. 3 hafta sonra ise yine başka bir yere taşınacağım. Bu sırada öğrenciliğim de bitti, mezun oldum. Şimdiye kadar e-mail atıp düzenleme yapmak aklıma gelmedi.

10xxx’lerde olduğum için bugünlerde belge talebi ile ilgili e-mail almam muhtemel gözüküyor.

Benim belge talebi gelmeden önce derhal mezuniyet durumunu ve şu an taşındığım adresi formu açtırarak eklemem gerekir mi? 3 hafta sonra taşınınca ne olacak peki? O arada belge talebi gelmişse?

Bütün bunların belge talebi & onayı sürecine bi etkisi olur mu?

• @crazycells
    2) wat ile geldım federal vergımı almadım henuz yaklasık 600 dolar ve corona yardım parasını almadım

• @Alican35, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Selamlar, evrak maili için aklıma bir şey takıldı. Eşimin pasaport süresi dolduğu için hem eski hem yeni pasaportunu tarayıp göndereceğim. Bunu anlatan bir bilgi yazısı taslağı daha önce paylaşılmıştı burada, ondan yardım alarak durumu belirttim. Fakat bunu pdf olarak eklerken nasıl isimlendirmeliyim ? 2021EU00010xxx_ad_soyad_(burada ne yazmalı)

merhaba. ilgili doküman için _Explanation_for_Passport" ifadesini kullanabilirsiniz.

• @scotchdrinker, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Herkese merhaba.

Ds-260 formunu doldurduğumdaki adresten 2 ay önce taşındım. 3 hafta sonra ise yine başka bir yere taşınacağım. Bu sırada öğrenciliğim de bitti, mezun oldum. Şimdiye kadar e-mail atıp düzenleme yapmak aklıma gelmedi.

10xxx’lerde olduğum için bugünlerde belge talebi ile ilgili e-mail almam muhtemel gözüküyor.

Benim belge talebi gelmeden önce derhal mezuniyet durumunu ve şu an taşındığım adresi formu açtırarak eklemem gerekir mi? 3 hafta sonra taşınınca ne olacak peki? O arada belge talebi gelmişse?

Bütün bunların belge talebi & onayı sürecine bi etkisi olur mu?

sizden beklenen, DS260 formunu doldurduğunuzdaki bilgilerinizi girmeniz. siz DS260'ı doldurduğunuzda öğrenci iseniz o şekilde kalabilir. aynı durum adresler için de geçerli. mülakat sırasında eğer mezun olduysanız zaten diplomanızı görmek isteyecekler. siz de mezun olduğunuzu söyleyip diplomanızı ibraz edeceksiniz. medeni hal vb. büyük değişiklikler harici formu açtırmanıza gerek yok.

• Merhaba arkadaslar case numaram 9binlerin basinda ancak hala kcc den evrak talebi maili almadim. Formda 10binlerde bir arkadasin aldigni duydum. Sizce kcc ye mail atmali miyim?

• @gucarslan
    Konu: UNLOCKING DS-260

Pricincipal Aplicant name: semih guloglu
    Case number: 2021eu××××
    Date of birth: 09/09/1999
    Preferrence category: dv diversty
    Foreign state chargeability: turkey
    Dear sir/ madam,

Please unlock my ds260 form as I would like to make some revisions.

Thank you.

Emin olmak için yazıyorum bu dogrumudur bu şekilde yollamalimiyim Bir sıkıntı varmı sizce
    Şimdiden teşekkürler.

• @crazycells Mantıklı. Çok teşekkür ederim. Mülakat tarihi alınca, izninizle tekrar sorup adresi değişirim hocam.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Semih128 mail konu başlığınıza case numberinizi da açık şekilde yazın lütfen. o şekilde gönderebilirsiniz. bol şans..

• merhaba,
    Geçerli pasapaort süreleri ile ilğili oldukça soru soruldu.
    Benimde aklımda bir kaç soru mevcut .
    Şöyleki eşim ve ben yeşil pasaport sahibiyiz 2022 Mart ayında pasaportlarımızın süresi doluyor.
    ben şöyle düşünüyorum nasip olurda amerika vizesini alırsam pasaportumu yenilemeyi ve yeni pasaportumla amerikaya gitmeyi düşünüyorum.
    eski pasaportta yanımda olsun diyorum.
    yani amerika vizeleri eski pasaportta basılsın diye düşünüyorum.
    bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirmi?
    teşekkür ederim.

• @gucarslan Teşekkür ederim. Bide aklıma takıldı evlilik cüzdanının 1-2 sayfasında bilgiler var ama nereyi taratacağımızı bilemedik.

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    830 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k