Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• @dirilo Randevumu kacırdım islemini siz ne zaman yapmıstınız.

• Benim ilk randevu tarihim 27 Nisan'dı. Akabinde hemen randevumu kaçırdım işlemini yapmıştım.

• @Tabula-rasa Merhablar siz randevumu kacırdım islemini 11.09.2020 tarihindemi gerceklestirmistiniz yoksa daha once mi?

• Merhaba, dün gece bize de mail geldi. Öncelik sırasından bahseden otomatik bir maildi. Bu sabah ais'ten 25 Eylül'e randevu aldık. İptal edilen görüşmemiz 24 Nisan'daydı. 28 Nisan'da randevumu kaçırdım bildirimini yapmıştık. Davacılardan değildik.

• Merhaba, vize görüşmesinde bankada 20K yanında araba kasko değerini gösteriri belgeyi göstermemiz yeterli olur mu ? yoksa araba kasko bedellerini dikkate almıyorlar mı ?

• @pawlover, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, vize görüşmesinde bankada 20K yanında araba kasko değerini gösteriri belgeyi göstermemiz yeterli olur mu ? yoksa araba kasko bedellerini dikkate almıyorlar mı ?

bende 10k bile yok. (mülakata girebilirsem) yanında arabanın belgesini göstereceğim mecbur. 20k'nın üzerine ek finansal kaynak arayacaklarını sanmıyorum.

• @rockerdr Konsolosluğu 2. kez aradığımızda talebin 10.09.2020'de oluşturulduğunu gördüklerini ve beklememiz gerektiğini söylemişlerdi. Bu nedenle Randevumu Kaçırdım işlemini yapma önceliği baz alınıyor olabilir. Bize dün akşam saat 21:00 'de mail geldi tekrar mülakat alabileceğimize dair. Bu sabah da yeni tarihler açıldı. Eğer 11.09.2020'da işlemi gerçekleştirdiyseniz bugün yarın haber gelebilir diye tahmin ediyorum.

• @dirilo tam linki paylaşabilir misiniz?

https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv bu siteden girilince alt alta 3 seçenek var:
    1-) Kaydet
    2-) Devamdan Et
    3-) Vize Bilgisi

Buradan randevu oluşturdunuz?

Ayrıca, eğer buradansa ilerleyen aşamada "NVC veya KCC" emailinde görülen "Konu Numarası" veya "Dosya Numarası" gibi bir bilgi isteniyor mu?

• Randevu alabilen arkadaşlar, açık ifadesiyle bu randevuyu nasıl aldığınızı anlatabilir misiniz, lütfen "FOR DUMMIES" tarzı?

Aşağıdaki linkten mi?

https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv bu siteden girilince alt alta 3 seçenek var:
    1-) Kaydet
    2-) Devamdan Et
    3-) Vize Bilgisi

Buradan randevu oluşturdunuz?

Ayrıca, eğer buradansa ilerleyen aşamada "NVC veya KCC" emailinde görülen "Konu Numarası" veya "Dosya Numarası" gibi bir bilgi isteniyor mu?

• @heroinchains, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@stilll @mstf @Delipapaz Sizler davacı mıydınız? Davacı değildiyseniz daha önce randevu alabilmiş miydiniz? Ve tam olarak ne maili geldi sizlere, randevu alabilirsiniz maili mi? Bu soruların cevapları şu anda bir çok kişiye umut olabilir çünkü :)

Bana sadece siraniz gelirse mulakat alabilirsiniz tarzinda bir mail geldi. Benim surecim evrak onayi olarak devam ediyor. Yani vize gorusmesi icin beklemedeyim herkes gibi.

• @mstf ayrica dava dosyasinda degilim. Onu da belirteyim.

• Bir kaç sorum olucak:

Randevu aldıktan hemen sonra [email protected]'dan bir email aldım. İçinde
    Başvuranlar
    Başvuru Sahibinin Adı:
    Pasaport Numarası:
    Konsolosluk Görüşme Tarihi:
    Konsolosluk Bölümü Yeri:
    Konsolosluk Bölümü Adresi:
    Kurye:
    Şube adı:
    Adres:)

bilgileri var. Ais'in sitesinde randevu aldıktan sonra yazdırmam gerektiğini söyleyen sayfa ile aynı bilgiler var. Bu email Pasaport teslim alma yeri kaydi'mı oluyor?

2- Ayrıca bu emailde "Bu talimat sayfasını yazdırıp, Konsolosluktan gelen mektup ya da e-posta ile birlikte konsolosluk mülakatına gelirken yanınızda getirmelisiniz." ibaresi yer alıyor. "Konsolosluktan gelen mektup ya da e-posta" dediği ne oluyor acaba? https://dvprogram.state.gov/'dan alınabilecek çıktı ile bir ilgisi var mı?

• @Deancorll Hangi güne randevu aldınız?

• @rockerdr 25 Eylül

• @rockerdr İlk mülakat tarihim 27 Nisan'dı. Bu tarihten hemen sonra yaptım

• @heroinchains bana da @Delipapaz a gelen mail geldi. Ben de olursa surpriz olur gibi bakiyorum. Nasibimizse umarim herkes icim gonlune gore olur. Ben davaya katilmamistim. Virusten dolayi uzun suredir gidemeyecekmisim gibi bakiyordum. Bu sebepten kendimizi mutsuz etmeyelim lutfen umarim herkes icin mutlu saglikli olacaklari guzel bir hayat olur giden veya gidemeyen...

• @Warrior99 Daha önce ais kaydı yapmadıysanız önce onu yapmalısınız. Ardından oturum açacaksınız. Ais kaydının nasıl yapıldığı forumda vardı. Ben de oradan bulup yapmıştım. Oturum açtıktan sonra zaten mevcut durumunuzu görüntülüyorsunuz. Bu hafta randevu alabilenler davaya katılmış olanlar, vize görüşmesini yapmış ama henüz vizesini alamamış olanlar, covid öncesi zaten kendilerine konsolosluk tarafından bir tarih verilmiş ama covid nedeniyle görüşmesi iptal olanlar. Siz sürecinizin hangi aşamasındasınız?

• @Warrior99 Aynı sayfanın sağ üst köşesinde "Otutrum açma" kısmı var. Oradan giriş yaptıktan sonra doğrudan karşınıza çıkıyor

• anladığım kadarıyla özetlemem gerekirse;

1. plaintiff olup mülakatı iptal edilenlerin tamamı dün vizelerini yeniden bastırdı (kaynak: charles kuck)

2. şu sıralar non-plaintiff olup mülakatı iptal edilenlere yeni tarihler veriliyor.

3. onlar tamamlanınca plaintiff olup hiç tarih alamamışlara sıra gelecek.

4. ardından case no'ya göre kalınan yerden (21-22k civarından) yeni mülakat tarihleri dağıtılacak.

tabii bunların büyük bir kısmı için deadline'ın uzatılması lazım. aksi takdirde hiç mülakat tarihi almamış plaintiff'lere bile sıra geleceğini sanmıyorum.

• @znerus Evrak Onayı bile henüz alamamışların olduğu safdayım... :(((

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 17 Oy
    2k İleti
    280k Bakış
    crazycellsC
    @nilfersev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır? Gecen yıldan farklı bir şart yok o zaman değil mi ? hayir, yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k