Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de İşsizlik Maaşı

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
375 80 35.6k 75
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Erbatur, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

@kundekari Demokratlar millete yardımcı olacağız diye o kadar konuştular şimdi öyle yada böyle 300$ Federal destek ile halka yardım yapılacak demokratlar politika uğruna tersliyorlar bu en başından beri söylerdikleri gibi halkı değil kendi politik çıkarlarını düşündüklerini gösteriyor.

Bu hesaplar cok basit degil. Trump'in bunu uygulayis yontemi hala en makul yontem olmaktan uzak... nitekim yasal olmadigini da daha once aktarmistik ama su an ABD halkinin yardima ihtiyaci oldugu icin yeni bir paket onaylanmadan kimsenin bu karari mahkemeye tasinmasi beklenmiyor... Sonucta bu paranin bir yerden gelmesi gerekiyor, oncekinde Hazine Bakanligi "Treasury Bills" satarak bu parayi borc olarak alip insanlara dagitmisti, fakat su an Trump baska amaclarla Federal Kurumlarin kasasinda bulunan paralari dagitmaya calisiyor. Hos, FEMA duruma cok alakasiz bir kurum degil ama bence hala en ideal cozumu, Senato'nun hizli bir sekilde karara varmasi ve yeni bir yardim paketi gecirmesi, sonrasinda ise Trump'in bu kararnamesinin tamamen durdurulmasi. Demokratlar hala 600 dolarda israr ediyor bildigim kadariyla, yani Cumhuriyetciler 600'e ok dedikleri anda zaten imza atilacak gibi... ama Kongre'nin bir karar vermeden ara vermesi oldukca kotu bir durum; fakat bence bunun asil nedeni Demokratlar degil, hem Cumhuriyetciler aylar sonra bir yasa tasarisi getirdiler masaya, hem de okudugum kadariyla Cumhuriyetcilerin plani halka yardim paketi adi altinda FBI icin yeni bir binanin butcesini, savas ucaklari icin butce gibi maddeler iceriyor, yani Cumhuriyetciler en basindan beri zaten yardim yapmak istemiyor ve bu konuda da anlasmak istemiyor... Bu karar Trump ile Demokratlar arasinda degil, Cumhuriyetciler ile Demokratlar arasinda verilecek bir karar... Su an Cumhuriyetci valilere sahip eyaletler sanki bu karar Cumhuriyetcilerin istegi ve fikriymis gibi Trump'in kararnamesini uygulamaya calisiyor... Tabii, bunlarin hepsinin secim yatirimi oldugunu gormek kolay, ama Amerika'daki normal biri bu siyasi satranc oyununa degil, cebindeki paraya bakacak tabii ki :)

bakalim fiyasko kimin elinde patlayacak...

• @caglaror bu arada superpeer da cayci olsam cidden cok sey ogrenirdim.

• Bu gorusmelerden ve pazarliklardan simdilik bir sonuc beklemek zor cunku iki taraf da birbirlerine secim oncesi koz vermek istemiyorlar. Demokratlar normal sartlarda $3 Trillion'dan taviz verirlerdi ve orta yolu bulurlardi ama simdi bunu yaparlarsa kredi Trump'a yazilacagi icin isi yokusa suruyorlar. Ote yandan cumhuriyetciler ise, demokratlarin onerdigi buyuklukte bir paketi kabul ederlerse, ki kendileri $1 Trillionluk bir paket hazirladi, bu sefer demokratlara bir kredi yazilacagi icin ilimli yaklasmiyorlar. Tabii ki bu arada bu yardimi bekleyen milyonlarca insan var ve secime kadar bir anlasma cikmaz ise, bunun secimlere yansimasi nasil olacak hic belli degil. Trump bu arada yeni bazi ekonomik alandaki EO'lar ile durumu biraz olsun kurtarma girisiminde bulunabilir.

• @MySea bu böyle böyle gidecek gibi.. Umarım geriye dönük ödeme yaparlar.. Olan vatandasa oluyor

• Vatandas aç, aaaaçç bekliyrouz :D

• Tum barlar dolu, vatandas icerek stress atiyor. :)

• Issizlik maaslarindan kesilen %10 Federal stopaj vergisinin bildirim zamani geldiginde nasil bildirilmesi gerektigini bilen var mi (erken oldu biliyorum)?

• @caglaror, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

Issizlik maaslarindan kesilen %10 Federal stopaj vergisinin bildirim zamani geldiginde nasil bildirilmesi gerektigini bilen var mi (erken oldu biliyorum)?

sanirim size form gonderilecek Department of Labor tarafindan, ayni zamanda IRS'e de gidecek bu bilgiler, o nedenle formdaki bilgileri vergi bildirim formuna yazmaniz yeterli olacak.

Issizlik maaslarindan kesilen %10 Federal stopaj vergisinin bildirim zamani geldiginde nasil bildirilmesi gerektigini bilen var mi (erken oldu biliyorum)?

Yil sonunda vergi beyani tax return yaparken, issizlik maasinin income olarak gostereceksiniz ve ona gore vergilendirilecek. Eyaletten yilsonunda buyuk ihtimalle 1099-G formu gelecek. O formu kullanacaksiniz beyan yaparken.

• Neyse ki Washington da income tax yok, kafa rahat :D Federali verip geçiyoruz karşıya :D hatta jarşıya geçip Sales tax de vermiyoruz gerçekten, karşıya derken Oregon'a yani :D (Vancouver, WA yaşayanlar için geçerli bu tabi)

• FEMA son bir hafta daha odeme yapip artik odemeyecegini soyledi. Trump EO ile devreye giren LWA boylelikle bitti. Son gelen epostada 5 Eylul ile biten hafta son 300$ destegi yatacagini sonra gerisinin gelmeyecegini (muhtemelen gelmez) belirtiyor.
    Texas icin TWC'den gelen espotayi asagiya aktariyorum:
    Dear Texas Unemployment Claimants:

Today, the Federal Emergency Management Administration (FEMA) notified the Texas Workforce Commission (TWC) that the last week of funding for the Lost Wages Assistance (LWA) program was the benefit week ending September 5, 2020.

FEMA previously approved TWC for six weeks of funding from August 1, 2020, through September 5, 2020 for the Lost Wage Assistance $300 benefit program but has now been provided notification that no additional LWA payments will be allowed for weeks subsequent to September 5, 2020.

This is not a TWC decision. Please read useful questions below.

For what weeks did TWC receive funding?

TWC received funding for the weeks of:

August 1, 2020
    August 8, 2020
    August 15, 2020
    August 22, 2020
    August 29, 2020
    September 5, 2020
    TWC will continue to pay eligible claimants for the approved six weeks, for as long as the existing FEMA funds deposited to TWC remain available.

If I have not yet received payment for September 5th will I still be paid even though the September 5th date has passed?

Yes, you may still be paid for that week, as long as funds are available.

Will I continue to receive my state unemployment benefits?

Yes. Claimants will continue to receive normal weekly benefit amount for any benefit weeks for which they are eligible.

Why is LWA funding ending?

This decision was made by FEMA. LWA relies on funds administered by FEMA. TWC cannot provide additional funds without further federal action.

Can I appeal this decision?

No. Since this decision was made by FEMA and not TWC, claimants cannot appeal.
    `

FEMA son bir hafta daha odeme yapip artik odemeyecegini soyledi. Trump EO ile devreye giren LWA boylelikle bitti.

Zaten FEMA paralari bitene kadar odenecek idi, buyuk eyaletler 3 veya 4 hafta odeyebilecek bilgisini gormustum bir yerde.

• Ödeme yapılmıs 300 dolar geçmişe dönük ödemede yaptılar

• PUA issizlik maasi 39. haftada veya 26 Aralikta (hangisi once gelirse) sonra eriyor. Bana bildirim epostasi geldi. asagiya alintiliyorum:

Texas is not authorized to pay any federally funded Pandemic Unemployment Assistance (PUA) benefits after 39 weeks from the date your claim started or after
    December 26, 2020, whichever comes first.

For your PUA claim, the 39th week is 11/28/2020. TWC cannot pay you benefits after this date. Because all federal pandemic programs are expiring at the same time, you may not be eligible for any additional benefits under any claim program. You cannot appeal this decision.

The expiration date for this pandemic unemployment benefits program was set under the terms of the Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act (CARES Act), and cannot be changed without additional congressional action. For more information about the CARES Act, see: http://www.congress.gov/bill/116th-congress/house-bill/748.

The Texas economy continues to reopen, and Texans are returning to work. There are a large number of available jobs providing Texans with new work opportunities. For help finding your next job, please visit www.WorkInTexas.com and use the virtual and in person services at local Workforce Solutions offices at https://twc.texas.gov/directory-workforce-solutions-offices-services throughout the state.

• Artik bu PUA issizlik maasinin sonlandirilmasi gerektigini dusunuyorum. Cevremde gordugum ve duydugum kadariyla oldukca fazla sekilde suistimal ediliyor. Calisabilecek ve is bulabilecek olanlar, hicbir caba harcamadan bu maasi haftalik aliyorlar. Bazilari da PUA almak icin anlasmali olarak paychecksiz calisiyorlar. PUA sonlandirilmadigi surece issizlik normal seviyelere dusmeyecek.

• @MySea Bazi is kollarinda hala calismak riskli. Ama haklisiniz bir evde 3 tane issizlik maasi olan oldugunda evi gecindirebilecek para elde ediliyor. Austin icin haftalik 170$ aliyordum. Zaten yetmeyecekti. Lyft ve Uber hala riskli gorunuyor. Delivery ile baslayacagim.

• Merhaba ,Trumpin 6 hafta icin ayarladigi extra 300$ in gectigimiz haftalarda yattigini fark etttim.Hala issizlik maasi almaktayim ve bugun certify yaparken bunu bildirmedigim aklima geldi.Ne zaman yattigini da kontrol etmemistim.Acikcasi PUA gibi bunun da sistemde gozukecegini dusunuyordum.Bilgisi olan var mi yada hesabina bu para yatmis,benim gibi hala issizlik maasi alan kimse?Nasil bildirmem gerektigini merak ediyorum, yada bildirmeli miyim?

• @aliarmgn PUA dokumunde gorunuyor olmasi gerek. Dashboard menusunden yatan paralar gibi bir bolum olmali (TX da var). Bizde o para da gorundugunden ayrica beyana gerek kalmiyor.

• @caglaror NJ Pua gozukuyor eski calistigim yerler ve beyan ettiklerim de ama son yatiraln para icin bisey yok belki sistemde daha sonra gozukecektir soylediginiz gibi.Tesekkurler bilgi icin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k