Uber ve Lyft Şoförlüğü
-
Merhaba. Foruma yeni kaydoldum. Trump yönetiminin "vize" kararının iptaline göre hareket ederek Ekim-Kasım ayında Florida'da, tercihen Miami'de bir uçuş okuluna başlamayı planlıyorum. Görüştüğüm okullardan bazıları F-1 vizesi temin ediyor zaten ABD'de bu hakka sahip sayılı okul var, genelde M-1 vizesiyle gidiliyor. Uçuş dersleri sonrası genel olarak hafta sonu, fiziksel duruma ve yoğunluğuma göre de birkaç hafta içi günü akşam 6'dan sonra part-time Lyft yapmayı planlıyorum. F-1 vizesiyle bunu yapmam mümkün mü?
-
-
@HockeyUmpire2 En iyisi bu işi Lyft hub da çözmek. Ancak pandemi dolayısıyla onlar da açık mı bilemiyorum.
-
@pilot M1 ve F1 vizeleri ile Amerika'da yasal çalışma iznine sahip olamayacaksınız dolayısyla Uber Lyft Doordash Grubhub vs selfemployed işlerde yasal olarak çalışamayacaksınız. Planlarınızı buna göre yapmanızı tavsiye ederim. Bir diğer tavsiyem hayallerinizden asla vazgeçmeyin Amerika'ya bir şekilde gelin ve hedeflerinize odaklanın. Milyonlarca kaçak kişinin yaşamını iadame ettirdiği bir ülkede öğrenci olarak geçiminizi bir şekilde sağlarsınız.
-
@aytac59 Teşekkürler dönüş için. F1 vizesi sahipleri neden çalışamıyor yasal olarak? F-1 ile SSN alma şansı olmuyor mu?
-
@pilot, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
@aytac59 Teşekkürler dönüş için. F1 vizesi sahipleri neden çalışamıyor yasal olarak? F-1 ile SSN alma şansı olmuyor mu?
Rica ederim (bilgi paylaştıkça güzel) F1 ve M1 vizeleri öğrenci yada eğitim alma vizeleri olduğu için sizin Amerika'da bulunma amacınız para kazanmak değil eğitim almak dolayısıyla bir SSN numarasına sahip olsanız bile vize türünüz yasal olarak çalışmanıza müsade etmiyor.
-
Hadi ya üzdü bu. Miami Downtown'da veya New York Queens'te ev bakıyordum görüştüğüm uçuş okulları orada, hazır merkezdeyken en azından LYFT vs ile part time bu işi yapmayı düşünüyordum arabamla. Uçuş dersleri sonrası, restaurant vs gibi yerlerde ayakta fiziksel olarak bir iş yorucu olur diye düşünüyorum, aklıma da başka bir iş gelmiyor açıkcası.
-
@aytac59 Cok kisitli saat (geliri gecinmeye yetmeyecektir) kampus ya da anlasmali kurumlarda calisma izni veriliyor. Ama bildigim kadariyla komik saatler (haftada 8 saat gibi.)
-
@pilot kacak calismalisiniz dediginiz gibi yorucu olur, belki konu komsu ile anlasip onlarin kopeklerini falan gezdirip elden para alabilirsiniz.
-
Kaçak/kayıtdışı işleri nereden takip edip bulabiliyoruz?
-
agizdan agiza tanidiklar vasitasiyla olur. aslinda birisi elaman aradiginda direk gidip ben ogrenciyim calisma vizem yok sizinle calisabilir miyim derseniz. kacak eleman calistiranlar kabul eder kacak eleman istemeyenler direk reddeder. ulusal zincirler kacak eleman istemezler local dukkanlara garsonluk islerine, temizlik islerine vs. bakmalisiniz. boyacilik isleri de olabilir.
-
herkese iyi günler. New Hampshire da uber/lyft denemiş olan varmıdır ?
-
Merhaba, pandemi döneminde uber lyft yapan var mı? Varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
-
@MySea kiliselerden bahsettinde kardeşim bir şey merak ettim sana sormak istiyorum.sen arabanla giderken hiç ezan sesi duyabildinmi ?ezan okunması sebestmi?hani ramazan bayramını geçtik bir kurban bayramında orada yaşatan müslümanlar kurbanlarını rahatça kesebiliyormu?bu konuda internette pek bir şey bulamadım.bilgilendirirseniz sevinirim..
-
@clourpoint Ezan sesi duyulur mu bilmiyorum cunku yakinimizda yani duyulma mesafesinde degiller ama camiiler var ve Turklere ait olanlar duydugum kadariyla feto ve diger tarikatlarin gudumundeler. Mesela burada birde Islam merkezi ve camii var. Araplara ait. Kultur merkezi gibi bir yer. Cuma gunleri oglen saatlerinde o yolu polis trafige kapatiyor, Cuma namazi nedeniyle, cok kalabalik oluyor.
-
@MySea sadece merak etmiştim bilgi için teşekkürler.
-
@clourpoint, içinde söyledi: Uber ve Lyft Şoförlüğü
@MySea kiliselerden bahsettinde kardeşim bir şey merak ettim sana sormak istiyorum.sen arabanla giderken hiç ezan sesi duyabildinmi ?ezan okunması sebestmi?hani ramazan bayramını geçtik bir kurban bayramında orada yaşatan müslümanlar kurbanlarını rahatça kesebiliyormu?bu konuda internette pek bir şey bulamadım.bilgilendirirseniz sevinirim..
Kurbanlarini ciftliklerle anlasip kestiriyorlar. Helal kesim yapan ciftlikler var.
-
@Ryback bu iyiymiş teşekkürler👍
-
@clourpoint Amerika da sadece 3 veya 4 şehrinde camiler de ezan okunabiliyor onda da ses ve saat limitleri var.
-
@LordBolton tşk
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum