Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Arkadaşlar, Uber ve Lyft Şoförlüğü hakkında sorularınızı burada sorabilirsiniz. Bu konuda detaylı bir şekilde hazırladığım videolarımın linklerini buraya koyuyorum. Bu videolar size referans olacaktır. Başka her türlü sorunuzu bu başlık altında sorabilirsiniz.

    UBER LYFT PART 1


    UBER LYFT PART 2

    UBER LYFT PART 3

    UBER LYFT PART 4

    WAZE Navigasyon

    Uber Sürücüsü Olarak Tavsiyelerim

    Uber/Lyft Müşterisi Araca Kusar veya Zarar Verirse Ne Yapmalıyız

    Lyft/Uber Lüks Araç Servisi

    Uber/Lyft Şuan Kaç Para Kazanıyorum ve Yaşadığım Enler

    Uber/Lyft Aplikasyonu Nasıl Çalışır 2018

  • ⭐⭐

    Eline koluna sağlık güzel videolar hazırlamışsın


  • onu hakkında bilgi edinmek isteyenler için


  • Soru geliyor:) Uber lyfti tam zamanli is olarak yapan arkadaslar vergilerini nasil odediler. Malum yeni yil gecti vergi odeme zamani geldi. Uber lyft disinda ek olarak part time bir yerde calistim. Bu vergisini kendisi odeyen arkadaslar bu konuda yardimci olup bildiklerini aktarirlarsa sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @joejoe Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    Soru geliyor:) Uber lyfti tam zamanli is olarak yapan arkadaslar vergilerini nasil odediler. Malum yeni yil gecti vergi odeme zamani geldi. Uber lyft disinda ek olarak part time bir yerde calistim. Bu vergisini kendisi odeyen arkadaslar bu konuda yardimci olup bildiklerini aktarirlarsa sevinirim.

    @Malkoç-Ömer 'in verdigi bilgiye dayanarak soyle cevaplayabilirim...
    Uber ve Lyft eve vergiyle ilgili bir belge gonderiyor ve bu belgede ne kadar para kazandiginiz gorunuyor. Daha sonra firmalardan detay dokumu aliyorsunuz ve orada ne kadar bahsis, ne kadar kopru gecis parasi, ne kadar bonus, ne kadar firma komisyonu vs. kazandiginiz yaziyor. Bu belgelere bakarak siz ya da muhasebeciniz hesapliyor verginizi.


  • lyft yapacak insanların en az 2004 model olması gerekiyor yazıyor sitesinde de ama uber'de yazmıyor uber için arabanın en eski hangi yaşında olması lazım acaba.


  • Selam lyft için 1 yıllım ehliyet şartı var mı ? Ubereats için 1 yıllık ehliyet şartı var mı ?


  • Delete..


  • Ben kendi deneyimimi paylasayim hemen.
    Lyftin express drive programi ile calisiyorum. Yani haftalik onlardan araba kiraliyorum ve bazi rewards leri var. Ocak ayi sonunda Lyft bana 1099-K ve 1099-MISC formu yolladi. Bugun turbotax ile kendim doldurmayi denedim. Aslinda W-2 ile calisanlar icin doldurmak cok basit sadece asamalari izliyorsunuz. olay 1099 da karisiyor birazcik kisaca ozetleyeyim 🙂
    1099 da is icin giderlerinizi girebiliyorsunuz. Yani kiralik araba ile lyft surucusu olarak ben,
    -Benzin
    -Lyft fee
    -telefon
    -Kira ucreti
    -Ucretli yollar
    Bunlari gider olarak gosterdim. Kiralik araba ile yaptigim icin mil geri donusu alamiyorum. Bunlari girmek de gercekten cok basit. Sadece hangi gideri nereye yazdiginiz onemli. Mesela is giderleri kalemi altinda rental car gideri bulunuyordu ilk once ben kendi rental fee mi buraya yazmistim. Acikcasi para olarak bir sey degismiyor ama yinede dogru yapmak daha mantikli 🙂 Bu yonergeyi izlemek icin de turbotax ile lyft ve uber birlikte calisiyor ufak bir arama ile hangi kalem gideri hangi sekilde girceginizi acik bi sekilde anlatmislar.
    Federal tax kisminda saglik sigortasi soruyor. Mayis ayinda tasindik saglik sigortamiz yoktu. Saglik sigortasi cezasi icin temmuz ayindan aralik ayina kadar olan zamani sectik. Her ay icin bize 115 dolar ceza odettiler. Isterseniz saglik sigortam var da secebiliyorsunuz ya da yok secerseniz size sebebi soruyor sectiginiz sebebe gore aylar karsiniza cikiyor belki bazi aylar yaptirmissinizdir gibisinden.
    Ayrica 1099 ile calisan kisiler icin bir hatirlatma 31 dolar penalti odedim cunku sene sonunda odemek zorunda oldugum tax 1000 dolardan fazla oldugu icin. Yani siz siz olun 1099 ile calisiyorsaniz en gec 3 ay da 1 kere olsun 100-200 dolar odeyin. Bu odemenin nasil yapilcagini bende henuz bilmiyorum ama en kisa zamanda ogrenip paylasirim benden once biri banada ogretmez ise 🙂 Simdilik bu kadar bakalim umarim hatali birsey doldurmamisizdir.

    Bu arada turbotax ile islemi bitirmeden once, bir muhasebeciye gittik. Daha garanti olsun ona yaptiralim diye. Belgeleri doldurdu islemleri yaptik en son bize 400 dolar muhasebe hizmet bedeli cikardi dedik sen cok saol biz turbotax e devam 🙂 2 kisi icin turbotax e 109 dolar odedik. Turbotax ile islemleri sonuna kadar gelebilirsiniz hic bir bedel odemeden aklinizda bulunsun.


  • @googlegibiherif
    Nasıl yani. Kazandığımız meblağdan fazlası üzerinden mi vergi ödüyoruz. Ama haksızlık değil mi ?


  • @greenleo
    Biraz şansa kalıyor ama bu ara lyft uber’i bitirmek istediği için şoför sayısını artırmayı hedefliyor. Haliyle daha az seçici. Uber kabul etmiyor. Eyalete göre de değişiyor durum. Lyft için konuşmak gerekirse arkadaşın abd ehliyeti 1 yıllık değildi ama kabul ettiler. Bir başkası da Türk ehliyetini sisteme eklemiş anladığım kadarı ile. Gidince de abd ehliyetini göstermiş ve kabul etmişler. Ben de aynısını deneyeceğim bakalım.. Bu dediklerim CA için geçerli

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @femini92 Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    @googlegibiherif
    Nasıl yani. Kazandığımız meblağdan fazlası üzerinden mi vergi ödüyoruz. Ama haksızlık değil mi ?

    Burada ifade edilmek istenen "elinize geçen net rakam değil brüt kazanç" üzerinden vergi ödeyeceğiniz. Yani brüt 10 dolar kazandınız ama elinize 7 dolar geçti, bu durumda kazancınızı 10 dolar olarak beyan edeceksiniz. Vergi beyanı yaparken herkes böyle yapıyor. Brüt maaş ve ödenen vergi beyan ediliyor, fazla vergi ödenmişsse iade, eksik vergi ödenmişse borç çıkıyor.


  • @Femini92 kenan beyin soyledigi gibi. lyft size brut gelirinizi gosteren 1099-K veriyor. ayrica aplikasyonun tax kisminda o sene boyunca yaptiginiz ucretli yol harcamalari miller lyft kesintisi gibi giderlerinizi de gosteriyor. Siz vergi beyan ederken 1099-K da yazan brut gelirinizi giriyorsunuz. Daha sonra gider olarak lyft kesintileri ucretli yol harcamalari kiralik arac harcamasi musteriler icin aldiginiz su sakiz vb seyler. araba yikama giderleri hepsini giriyorsunuz.


  • Delete..


  • Arkadaşlar merhaba Uber ve lyft hakkında bir sorum olacaktı..diyelimki abd ye giderken 1 yıllık uluslararası ehliyet alıp gittik(2010-2011 yıllarında work and travelde çalışırken ticari aracı uluslararası ehliyetle kullanmıştım) bu durumda uber veya lyft yapabilirmiyiz?


  • Bir yıllık ehliyet şart mı sorusuna Lyft için cevap vereyim. Bu gün bir haftalık CA ehliyet ile lyft’e gittim. Ve hemen halloldu herşey. App’i indirip bilgilerimi zaten girmiştim. Bir görevli aracın sağına soluna sinyallere fren Işıklarına emniyet kemerlerine vs baktı. Sonra bir rehber kitapçık verdiler ve biraz bekledik. Bayan arkadaş gelip kısaca uygulamayı ve dikkat edilmesi gerekenleri bahsedip hayırlı olsun dedi. Sürüş deneyimi için eski Tr ehliyetimi de hazırlamıştım halbuki ama soran olmadı 🙂 belki daha önceki sefer Tr ehliyetimi sisteme eklemiştim ondan sebep experience görünmüş olabilir mi bilmiyorum. Kısaca CA da 1 yıllık eyalet ehliyeti olmadan lyft yapabiliyorsunuz.


  • @joejoe Merhaba hocam bende turbotax ile vergi beyannamesi doldururken ödediğim kirayı belirttikten sonra alacağım vergi oranı 240$ arttı ayrıca ben ve eşimin sigortası olmamasına rağmen bize sigortasız olduğumuz için ceza çıkartmasına rağmen onuda hesaptan düşmedi. Biryerde yanlışlık yapmış olabilirmiyim acaba ?


  • @Femini92 Teşekkür ederim umarım Massachusetts ve Connecticut eyaleti içinde öyledir.


  • @redur47 merhaba. yanlis anlamadiysam saglik sigortasi olmadigini belirttiniz ve ceza cikmamis size. Sadece tahminlerime dayanarak soyleyecegim belkide gectigimiz sene belli bir miktarin uzerinde kazanmadiginiz icin ceza gelmemis olabilir. Cunku biz saglik sigortamiz yok dedigimizde direk olarak aylik 115 dolar olcak sekilde ceza ekledi sonra bir secenegi secip geldigimiz tarihten sonrasini isaretledik.


  • @joejoe kusura bakmayın tekrar tekrar soruyorum da daha bir iki günlüğüm lyft’e. sakız Su ve araba yıkama gibi şeyleri fatura edebiliyor muyuz lyfte ya da vergiden düşmek şeklinde yanı. Fatura mı saklamam gerek nasıl yapabilirim peki


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum