Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @iso1474 İşi güzel özetlemişiniz👍🏾Ben yazmak istememiştim bunu açıkca siz yazmışsınız. Zaten kızın tweetlerİn devamını okuduğumuzda ambulans geldi diye yazmış.Teşekkür etmiş birde herkese😊


  • @iso1474 @Semihmete Başta ambulans gelmemiş işte defalarca aramış gönderemeyiz demişler sosyal medyaya yaydıktan sonra gelmiş. Tabi ki gelmesi gerekiyor bunu bende biliyorum fakat şuan ki durumda bazı sağlık görevlileri kafalarına göre davranıyor sistemin kitlendiği durumlar olabiliyor. Bir yakınım baya bildiğimiz covid belirtileri taşıyordu hastanede test yapılmadan eve gönderilmiş. Başka bir tanıdığım en ufak bir ağrı sızı için hastanede ki tanıdığına söyleyerek kendine test yaptırabiliyor.


  • @Rec Pandemi dönemi normal. Sağlık çalışanlarının yükü ağır bu dönem. En kısa zamanda kurtuluruz inşallah bu beladan.


  • @Rec Siz ambulansın gönderilmediğini söylediniz ona cevap verdim. Böyle bir şey yapamazlar.
    Test yapmaya bilirler, istatistiklerle oynaya bilirler ama ambulans göndermemek gibi bir durum söz konusu olamaz.
    Elmaları ve Armutları karıştırmayın lütfen.
    En azından kazalar, kalp krizi gibi insanların en zor anında, her koşulda insanlara yardım eden 112 telefon operatöründen, ambulans şoförüne, Acil servis hemşiresine, doktoruna kadar o insanların zan altında kalmaması için bunları yazdım. Teşekkürler.


  • @iso1474, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    bulansın gönderilmediğini söylediniz ona cevap verdim. Böyle bir şey yapamazlar.
    Test yapmaya bilirler, istatistiklerle oynaya bilirler ama ambulans göndermemek gibi bir durum söz konusu olamaz.
    Elmaları ve Armutları karıştırmayın lütfen.

    Zaten göndermemişler bende onu paylaşmıştım. Sonrasında sosyal medyada gündem olunca gönderilmiş ambulans böyle bir şey yapamazlar demişsiniz kesin konuşmuşsunuz ama yapmışlar gerçekleşmiş bir olay bu. Zan altında bırakılacak bir durum yok zaten olmuş bir olay tabi ki tüm kurum için geçerli değil. Pandemi dönemi tabi ki zorluklar olabilir ben bilgi amaçlı paylaşım yaptım başka kişilerin başında daha farklı olaylar geçebiliyor duyuyoruz. Elma ile armudu karıştırma durumu yok nereden çıkardınız ? İki farklı olayı anlattım zaten.


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea Avrupa Birliği (AB), Türkiye vatandaşlarına Avrupa'ya seyahat için gerekli olan Schengen'i süresiz durdurduğu iddialarını yalanladı.
    Açıklama , AB Komisyonu basın biriminden yapıldı. "Komisyonun herhangi yeni bir önerisinin olduğu konusundan haberdar değiliz" denildi.

    Türkiye de ne kadar çok yalan haber yapılıyor! Resmî olmayan haberlere itibar etmemek lazım demekki😊

    Iyi ve guzel bir haber! Kaynak?


  • @Rec Hala Ambulansın gönderilmediğinde ısrar ediyorsunuz. Ambulansı göndermemezlik yapamazlar, bu konu kesin ve nettir.
    Ambulans istediğinizde mutlak gönderilir.
    112 tarafından göndermiyoruz cevabı verildi ise sonradan gönderilmiş olsa bile bu suçtur ve mutlak hukuki sonucu vardır.
    Evet kesin konuşuyorum. Çünkü bu konularla ilgili idari soruşturma süreçlerinde görev yaptım.
    Ya konuyu aktaran şahılar yalan söylüyor yada ambulans gönderildi trafik vs. gibi nedenlerle gecikme yaşandı.
    Kesin konuşmamın nedeni bu tür idari soruşturma süreçlerinde görev yapmış olmamdır.
    Sizin kesin konuşma nedeniniz nedir?


  • @Semihmete

    AB son olarak gecici vize sinirlamasi olan ulkeler listesini 7 Agustos'da guncelledi. Sadece 10 ulkeye olan yasaklari kaldirdi. Turkiye bunlarin arasinda yok. Bir sonraki guncelleme Agustos sonunda yapilacak.

    Yasakli ulkelerden sadece asagidaki categoriler giris yapabiliyor:

    AB vatandaslari ve aileleri
    Uzun donemli AB residentleri ve aileleri
    Onemli fonksiyonu ve ihtiyaci olan kisiler (bunun icin bir liste verilmis, saglikcilar vb...)

    https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/08/07/lifting-of-travel-restrictions-council-reviews-the-list-of-third-countries/


  • @iso1474
    "Konu kesin ve nettir" evet ambulans gönderilmelidir. Ama gönderilmemiş işte siz nesini savunuyorsunuz hala anlamadım açın twittirda ki linki inceleyin birisi sadece uydurmak için mi yardım çağrısı yapar ?
    Siz açıp bakmadıysanız sizin fotosunu yüklüyorum ;
    Ekran Alıntısı.JPG

    Bakın ambulans gelmemiş sonunda sosyal medyadan yardım istemiş paylaşımından 2 saat sonra gelmiş.
    Siz bu tür idari soruşturmada çalışmış olabilirsiniz bu konu öyledir göndermezlerse soruşturma açılır demek ki gitmemiş göndermeyenlere soruşturma açılacak.
    Bu arada ambulansın kesin gideceğini nasıl garanti edebiliyorsunuz? Şuan ki durumlardan haberiniz var mı ? Şuan uygulanan talimatları biliyor musunuz ?


  • Isvec'e bile ucak gonderdiler hasta getirmek icin, simdi yani bir ambulans mi gonderememisler?


  • @Rec Sosyal medyada yazılan evet kesin ve nettir. :)))))
    Zaten sosyal medya daima doğru içeriğe sahiptir. :))))))
    Herkes istediğine istediği gibi inanır.
    Konu ahanda twit noktasına ulaştı ise o konu artık benim için gereksiz tartışmadır. :))))
    Size iyi günler.


  • @iso1474, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    a twit noktasına ulaştı ise, artık benim için gereksiz tartışmadır.
    Size iyi günler.

    Zaten gereksiz bir tartışmaydı. İyi günler.


  • Wuhan'dan su parkinda party 🙂


  • George Mason Üniv araştırması. ''ABD’de doğan siyah bebeklerin bakımı siyah doktorlar tarafından yapıldığında yaşama oranlarının daha yüksek, beyaz doktorlar tarafından yapıldığında ise ölme olasılıklarının üç kat daha fazla olduğu ortaya çıkıyor''


  • herkes ordan burdan örnek veriyor. konun daha iyi anlaşılması için direk yaşadığım durumu anlatayım.
    yaklaşık 2 hafta önce bir yakınımın babasına teshis konuldu. yer olmaması sebebiyle eve gönderildi. durumuda açıkçası ağır değildi.
    2 gün sonra hastaneden aradılar gelebilirsiniz dediler. nasıl gelelim dedik, siz bilirsiniz dediler.
    bizde kendi aracımızla götürdük.
    şimdi biz bildiğimize göre; taxi ya da toplu taşıma kullansaydık iyi olur muydu? benim insiyatifime kaldığına göre durum vahim. en baştaki kondisyonumuz kalmamış ülke olarak.
    işin güzel tarafı hastamız 4 günde taburcu oldu. karantina sürecinde doktor hergün aradı ve inanılmaz yardım sever bir adamdı.


  • Bu is devlet denetiminden cok kisinin kendi otokontroluyle mucadelesine dondu,en basindan bu bilinc olusturulmaya calisiyor lakin bir cok kisi bana birsey olmaz modunda.Dun bir haber okumustum korona cikan bir aile bir yakinlarinin sikayeti uzerine dugune giderken yakalanmis haklarinda islem baslatilmis.Hafif bir belirtide hastaneye gitmek,test yaptirmak baska bir risk almak gibi geliyor bana.Calismak zorunda olanlarada Allah kolaylik versin.

  • ⭐⭐⭐

    Covid-19 testi hakkinda deneyimimizi aktarmak istiyorum. Charlotte, North Carolina'da ikamet etmekteyiz.

    Bir kac gun once, esimde gorulen bazi belirtiler nedeni ile test yaptirmaya karar verdik. Her ne kadar viruse maruz kalma olasiligimiz cok dusuk olsada, emin olmak istedik. Tipik coronavirus belirtilerinden bazilarini tasiyordu (yuksek ates haric). Saglik sigortasi durumumuz ise; ev hanemizde tek gelir kaynagi olarak benim calistigim isyerinden ailecek sigortaliyiz. 3 kisilik tum aileyi kapsayan saglik sigortamiz icin her maas uzerinden $71 kesinti olmakta.

    Pazartesi sabahi, CVS (ABD'de de yaygin bir eczane agi)'dan (su linkteki) internet sitesi araciligi ile ayni gün için saat 5pm’e randevu aldik. Tum testlerin drive-thru - yani aracinizdan inmeden yapildigini ogrendik. Test merkezine vardigimizda onumuzde 2 arac vardi.

    Asagidaki gorselde goruldugu gibi, aracimizla camekanli bolumde durduk. Sigorta kartimiz ve kimlik belgemizi gosterdikten sonra test kitini temazsiz sekilde bize ilettiler ve testi nasil gerceklestirebilecegimizi mikrofon araciligi ile adim adim anlattilar. Sonrasinda yine temassiz sekilde test kitini birakarak oradan ayrildik.

    Sonuclar, yaklasik 30 saat icinde ilgili websitesi uzerinde verildi ve negatif cikti. Bu islemler icin hic bir ucret odemedik. Tum sigortalilara ucretsiz ve ayrica sigortasi olmayanlar icin federal hukumet tarafindan ayrilan butce ile bu test yine ucretsiz yapiliyor (gitmeden once teyit edilmesi iyi olur). Testin ucretsiz olarak karsilanabilmesi icin en az bir belirti ile test talebi etmeniz gerekiyor. En basindan sonuna kadar tum islemlerin minimum insan iletisimi ile kolayca tamamlandigini soyleyebilirim.

    Boylelikle, bu animizida paylasmis olayim.

    Capture.PNG


  • Almanya, Fransa, Italya ve Ispanya'da vaka sayilari tekrar artmaya basladi.


  • Virüs tedavisi için Türkiyede Nisan ayında uygulanmaya başlanan plazma tedavisine , Trump , ABD de uygulanması için dün gece itibarı ile acil durum onayı vermiş ! 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Virüs tedavisi için Türkiyede Nisan ayında uygulanmaya başlanan plazma tedavisine , Trump , ABD de uygulanması için dün gece itibarı ile acil durum onayı vermiş ! 😊

    Zaten ABD'de de halihazirda klinik testlerde kullanilan bir yontem, fakat etkili ve guvenli oldugu %100 test edilmemis bir yontem oldugundan genele uygulanmasi uygun degil.

    FDA, bu aciklamayla sadece arastirmalar tamamlanmadan da bu yontem uygulanabilir demis oldu, yani bunun nedeni bence bilimselden ziyade yasal... Zaten halihazirda farkli klinik kontroller ve testler yapan hastaneler zaten yaptiklarina devam edeceklerdir, fakat elinde baska hicbir yontem olmayan hastaneler ise artik yasal olarak sorun yasamadan bu yontemi kullanabilecekler. Ayrica Trump'in bir seye onay vermesi, bilimsel olarak bu yontemin COVID'i tedavi edebilecegi anlamina gelmiyor. Buna hekimler ve bilim adamlari tum testleri tamamladiktan sonra karar verecek 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum