Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @salih2825 Ben senin yerinde olsam hemen ABD giderim. Orda test yaparlar hemen , hastaneyede yatırırlar. Sağlık bu kendini en güvende hissettiğin yere gideceksin!!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Green card kazanıp ABD ye giden ve YouTube da video yapıp bunları anlatanlar yalan söylüyor o zaman ! Boş vaktinde bir göz at izle istersen. ABD nin sağlık sistemini kimse bilmiyor anlaşılan😊herkes kendi yaptırdığı sağlık siğortasından memnun😊

    Siz kac yildir Amerika'da yasiyorsunuz? ve bugune kadar kac tane farkli saglik sigortasi yaptirdiniz ABD'de?


  • Bugün daha üzücü bir durumu tecrübe ettik. Ankara Etimesgut pandemi hasenesine gittik ailece ve test çubuğu ellerinde olmadığı için test yaşamıyorlarmış... 15 adet gelmiş ve bitmiş doktor bunu söyledi... Biz büyük ihtimalle pozitifiz diyorum evde kalın diyor... Büyük ihtimalle 200 ₺ verip özel hastanede yaptıracağız maalesef.


  • @salih2825 Gecmis olsun! Ben daha once burada yazmistim, Ankara tabipler odasinin aciklamasi var, Ankara'da hastaneler dolmus durumda diye. Ayni sey baska bazi sehirler icin de gecerli. Onceki gun Mersin tabiplerinden aciklama geldi, Mersin ve ilcelerinde hastaneler dolmaya basladi diye. Malesef bakanlik tabipler odasini muhattap almadigi icin onlarin sahadan verdikleri bilgileri yok sayiyor. Siz hala o hergun aciklanan mavi tablodaki rakamlara inanmaya devam edin! 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @salih2825, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea İşte sağlıklı bir yerde temiz bir şekilde test yaptırmak için Ankara şehir hastanesinde çalışan bir Profesörü falan arayacağız. (Gidip test yapılabiliyor arkadaşlar yapmak için ikna olursa ama 100 kişi sıra bekliyorsunuz iç içe bizzat şahit oldum ve akrabalarım ne yazık ki özle test verdiler) Torpille test yaptırıyoruz diyorlardı inanmıyorduk bizde..

    Eğer Covid-19 olma ihtimaliniz yüksekse test yaptırmak gerçekten anlamsız ve hem sizi hem başkalarını gereksiz yere riske sokuyor. O nedenle size test yapmak istememeleri normal ve doğru. ABD'de de uygulama çok farklı değil. Pozitifmiş gibi düşünüp evde karantinada kalmak daha mantıklı. Avrupa ülkeleri bunu çok önce yaptı ama İsveç'ten uçakla hasta getirme gibi saçma sapan olaylar bizim bunu anlamadığımızı gösterdi. Şimdi onların haklı olduğunu gördük. Hasta da olsanız risk de taşısanız durumunuz ağır değilse evde oturmak daha mantıklı. Bunu oranın sağlık sistemi çöktü, buranın sağlık sistemi çöktü diye yorumlamak doğru değil.

    Test yaptirip sonuc alip belgelemedikce calisilan is yeri kabul etmeyip ise cagiriyor olabilir. Olaya bir de bu gozle bakmak lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salih2825, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bugün daha üzücü bir durumu tecrübe ettik. Ankara Etimesgut pandemi hasenesine gittik ailece ve test çubuğu ellerinde olmadığı için test yaşamıyorlarmış... 15 adet gelmiş ve bitmiş doktor bunu söyledi... Biz büyük ihtimalle pozitifiz diyorum evde kalın diyor... Büyük ihtimalle 200 ₺ verip özel hastanede yaptıracağız maalesef.

    Ben yine tekrarlamak istiyorum. Eğer Covid-19 olma şüpheniz yüksekse hiç test yaptırmakla falan uğraşmayın. Evde kalın, başkalarını gereksiz yere riske atmayın. Test yaptırıp sonucunu öğrenmek bir şey değiştirmeyecek. Test yanlış sonuç da verebilir, veya test yapıldığında negatif çıkarken bir gün sonra pozitife dönebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Green card kazanıp ABD ye giden ve YouTube da video yapıp bunları anlatanlar yalan söylüyor o zaman ! Boş vaktinde bir göz at izle istersen. ABD nin sağlık sistemini kimse bilmiyor anlaşılan😊herkes kendi yaptırdığı sağlık siğortasından memnun😊

    Herkes Youtube'a video yükleyip her şeyi anlatıyor. Bu onları konunun uzmanı mı yapıyor? Green card ile ABD'ye yerleşmiş mimar bir arkadaş hemşirelik ile ilgili bir video yapmıştı, söylediklerinin %90'ı yanlıştı ama videosu benim en çok izlenen videomdan bile çok izlenmiş. Youtube'da her duyduğunuza inanmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır Haklısın, olayın bu boyutu da var tabii. Benim çalıştığım kurum böyle bir risk durumunda kişinin beyanına göre hareket ediyor, test yapma gereği duymuyor. Eğer pozitif test sonucu olmadığı durumda işe gitmek zorunda kalacaksa o zaman hastane hastane gezip test yaptırmaya çalışmaktan başka bir çare kalmıyor tabii ki.


  • @knnrn Pekii evde oturarak tedaviye nasıl başlayacağız ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salih2825, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Pekii evde oturarak tedaviye nasıl başlayacağız ?

    Hastalık belirtisi var mı? Şu anda Covid-19 için spesifik bir tedavi yöntemi yok. Ampirik olarak antiviral ilaçlar veriliyor ama işe yaradıklarına dair bir bilgi yok. Benim çevremde hastalığı geçiren kişilerde herhangi bir tedavi yapılmadan geçti. Belirti (ateş, öksürük vs) varsa bunlara yönelik ilaçlar veriliyor ki bunları siz de herhangi bir eczaneden alabilirsiniz.


  • @salih2825 Kardeşimin eşi hemşire Hiçbir semptom yokken, kendisinde rutin test de virüs olduğu belli oldu . Eşi ve çocukları ile beraber 14 gün evde oturdular 14 gün sonra normal hayata devam ettiler ve ediyorlar.Bu kadar basit yani.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @salih2825 öncelkle tekrar geçmiş olsun. Korononun yoğun olduğu bir bölgede yaşayan ve onlarla çalışan biri olarak size bir kaç tavsiyem var. Öncelikle kendinizi psikoljk olarak rahatlatmanızda fayda var. Sadece solunum ile sıkıntısı olanlarda normal hayata geçiş biraz daha uzun sürüyor. Diğer pozitif olanlar 14 gün evde dinlendikten sonra bizden daha sağıklı ve dingin olarak işe döndüler . Solunum sorunu olanın dönüşü 25 gün sonra kadar sonra oldu. Demek istediğim bütün pozitifler aktif olarak işe döndüler. Test konusu göreceli bir konu .Pozitif sonrası veya Negatif sonrası hiçbir şeyin garantisi yok. Ancak işe alımlarda ve uçuşlarda test istenmesi bazı şeyleri zorlaştırabilir. Bu yeni yaşama kurallları ABD de Yaşam konusunda yada green kart sevdası konusunda bizim fikirlerimizin değişimi konusunda fikrimizi değiştirebilir. İçinizden ne geliyorsa veya nerde kendinizi rahat hissediyorsanız öyle yapın derim. İşin açıkçası dünyanın her yeri aynı durumda.


  • Beslenmenize de dikkat edin lütfen. Her gün yoğurt ve kefir tüketin (mümkünse ev yapımı). Kış için 3-4 büyük kavanoz turşu hazırlayın, tuzla aranız yoksa turşu gibi probiyotik oluşturan ezmelerden yapın ve her gün tüketin. Komik duruyor belki ama bağışıklığı iyi tutmak adına bunlar aklıma gelen en iyi yöntemler.

    Dışarıda resmen savaş veriyoruz. İnsanlar dikkat etmiyor, işletmeler mağazalar dolu. Bıktık gerçekten ama bıkmakla çözülmüyor. Dikkat etmeye devam etmeliyiz. Kışın influenza griple de karışacak. O zaman göreceğiz curcunayı. Umuyorum ki çok daha kötü bir hal almaz.


  • Koronayı atlatmış biri olarak nacizane tecrübe ve tavsiyelerimi paylaşmak istiyorum. 2 gün ard arda öksürük başlamıştı iş yerinde sağlık personeli test yaparken korona positive çıktı. Daha önceleri kendimi doğal yolla tedavi ettiğim ve şimdiye kadar hiç bir antibiotik , ağrıkesici ve saire kullanmadığım için hastanede tedaviyi redd ettim. Evde 1 hafta yattım. belki korona olduğumu bilmesem daha hafif geçirirdim. Çünkü bu süreçte psikolojinizi sağlam ve olumlu tutmak çok önemli. öksürüğün ardından ateş başladı onun ardından nabız fırladı. Ateş bir az farklı bir ateş sanki size yatakta takla attırıyor )))) Nabız 3 gün durmadan hızlı tempoda attı )) her defasında kalbin dayanacak diyordum ... kalbimin bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum ))) ecel sabit yani ,panik yok arkadaşlar. tedbirinizi alın ama panik yapmayın 🙂 inadım inattı hastaneye gitmiyecektim ama size kesinlikle bunu tavsiye etmiyorum ... Ayrıca herkeste farklı ola biliyor. Mesela benin kardeşim hiç bir şey hiss etmeden atlattı. Bünyeler farklı )) Kronik bir hastalığım yok sigara ve alkol kullanmıyorum doğal besleniyorum buna rağmen zor geçti. Şimdi gelelim ne yeyip içtiğime. Genel olarak mide bulanmasından dolayı bir şey yeyip içmek zor oluyordu. Ama zorla da sarımsak çiğniyor yutuyordum. Ve bolca zencefil çayı tüketiyordum. Ara sıra ayağa durmayı deniyordum ve ayağım yürümüyordu ))) Neyse 3 gün sonra nabız normale döndü . Ve benim için en önemlisi buydu zaten. Bundan sonra güç kazanmak için zorla da olsa yemek yemeğe başladım. Bir haftanın tamamında normal işime döndüm. Belki az ağır geçirmemin nedeni bu hastalıktan önceki 3-4 yılda hiç hastalanmamamdan kaynaklı bünyemde gevşeklik oluşması çünkü ara sıra hastlanmak bünyeyi güçlü ve alert tutmak için iyidir. Teşekkürler 🙂


  • Benim de burada bir arkadasim ve esi gecirdi. Baska bir arkadaslarinin kendilerini evde ziyaret etmesinden kapmislar. Bu ziyaretten 3-4 gun sonra once arkadasimda bas ve bogaz agrisi olarak baslamis. Hemen en yakin test site bulup gitmis ve test yaptirmis. 1 gun sonra arayip, "test sonucunuz positive cikti, eger nefes almada zorluk varsa onceden hastaneyi arayip haber vererek acile gidin, yoksa evde kalin, agri kesiciler kullanin ve kimseyle temas etmeyin, ve mutlaka 1 hafta sonra tekrar test yaptirin" demisler. Arkadasim agir nezle belirtileri ile gecirmis ve 3-4 gun sonra belirtiler azalmis. Esi de positive cikmis ve o daha agir gecirmis. Arkadasimda hic yuksek ates ve oksuruk olmamis. Esinde ise hem ates hem oksuruk hemde burun akintisi falan olmus. Ikisindede en kotu olan durum tum vucudun agrimasi ve yorgunluk hissiymis. Bu arada ikiside genc 24-25 yaslarindalar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda gecmis olsun.


  • @crazycells, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @Masda gecmis olsun.

    Teşekkürler Reyiz 🙂


  • Geçmiş olsun. Hastalığı atlatan birinin tecrübelerini okumak hem sevindirici hem de bilgilendirici oldu.

    Ben de bahsettiğim ezme ve turşu sayesinde 4-5 yıldır grip olmuyorum. Bu kış da corona'ya karşı en çok onlara güveniyorum ama belli de olmuyor virüsün kime nasıl etki ettiği. Umarım tekrar yakalanma gibi bir tecrübeniz olmadan bu süreç normale dönmüş olur.


  • @azuleverde, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Geçmiş olsun. Hastalığı atlatan birinin tecrübelerini okumak hem sevindirici hem de bilgilendirici oldu.

    Ben de bahsettiğim ezme ve turşu sayesinde 4-5 yıldır grip olmuyorum. Bu kış da corona'ya karşı en çok onlara güveniyorum ama belli de olmuyor virüsün kime nasıl etki ettiği. Umarım tekrar yakalanma gibi bir tecrübeniz olmadan bu süreç normale dönmüş olur.

    Teşekkürler 🙂 Aynen dediğiniz gibi insandan insana farklılık gösteriyor .


  • @knnrn Bu hastalığı atlatıp atlatmadığımızı anlamak için yapılan antikor testi genel olarak ne durumda? Bu testin maliyetlerini ve kolay yaptırmanın bir yolunu biliyormusunuz? Ben Amazon’a antibody test kit gibi birşey düşer, kanımızı alıp firmaya geri gönderip 100 dolara güvenli şekilde hallederiz diye bekliyorum hala.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum